Florin Ianovici povesteste – Am avut un singur moment in viata cand am vrut sa ma las de Dumnezeu

Vreau sa va spun cu toata dragostea in aceasta seara, sunt probleme pentru care ma rog de 20 de ani. Cand mi-am pierdut copilul…, pentru ca Dumnezeu mi-a dat un copil. Alina i-am pus numele. I-am pus numele Alina, pentru ca am zis ca Dumnezeu ne alina, pentru toata amaraciunea vietii noastre. Nu mai puteam de bucurie. Ii cantam in fiecare seara Alinei si mi se parea ca intelege. Ca asa-i dragostea, vede ceea ce nu vad oamenii obisnuiti.

Si apoi, intr-un accident, la aproape un an de zile, Dumnezeu ne-a luat-o. Si am zis: ,,Cum, Doamne? Dar cat m-am rugat eu pentru fata asta? Cat m-am rugat si am postit pentru copilul asta?” Si am zis: „Cum? De ce?” Vreau sa va marturisesc in seara asta un lucru. Am avut un singur moment in viata cand am vrut sa ma las de Dumnezeu, in ziua cand am stat pe aleea cimitirului, in fata sicriului, pentru ca mi-am zis atunci: „Oare nu-i  totul o absurditate? Oare, cu adevarat exista Dumnezeu, atata vreme cat eu nu inteleg?”

Traiam in vremea aceea si,  si vreau sa va spun, privindu-va in ochi, aveam greseli. Nu cine stie ce. Traiam cu Dumnezeu si n-am gasit motive sa spun inaintea lui Dumnezeu: ,,Pentru asta am pierdut eu copilul!” N-am gasit nici un pacat de asa maniere incat sa „ma bata” Dumnezeu cu lucrul asta. Si m-am uitat spre Dumnezeu si am zis: ,,Oare exista? Oare, are vreun sens credinta asta?”

N-am mai inteles nimic din toata logica credintei. Am stiut ca cine se roaga, Dumnezeu din cer il asculta. Am stiut ca cine-i serios cu Dumnezeu capata bunavointa Lui. Am stiut ca cine este implinitor de porunca sfanta va fi iubit de Dumnezeu. Mi-a dat Dumnezeu un copil intr-un mod miraculos si Dumnezeu mi l-a luat. Bineinteles ca m-am tulburat.

Vreau sa va spun cum am fost vindecat si apoi de ce va spun lucrul asta.  Era marti, era ora 6 cand stateam pe aleea cimitirului Belu. Si i-am spus lui Dumnezeu: ,,Nu te supara. Cred ca Tu intelegi ca tot in mine-i zdruncinat. Nimic nu se mai potriveste cu ce-am fost invatat in biserica. Mi se pare atat de absurd ce traiesc si de neinteles.”

A venit un frate in biserica la ora 6, incepeam „tineretul”, [era] Cornel. Si cand s-a dus la microfon a zis: ,,Eu nu pot sa tin in seara asta tineretul, in timp ce eu stiu ca Florin este cu Alina la cimitir, acolo la Belu. Si el a zis: ,,Eu ma urc in masina si daca vrea cineva sa vina cu mine, sa vina.” Tot tineretul bisericii a plecat.

In timp ce mai aveam putin si ma prabuseam, pe aleea cimitirului au intrat 80 de ingeri. M-au inconjurat din toate partile. Mi-au spus fel de fel de cuvinte. Nu mai tin minte, mai nimic din ce mi-au spus, dar m-au inconjurat cu dragoste si atunci am simtit ca Dumnezeu nu-i doar o vorba, ca mai are Dumnezeu inca, oamenii Lui.

Am stat cu aceasta amaraciune in suflet. Ma gandeam ca parintii mei care au venit si m-au batut… parintii mei au venit impreuna cu parintii socri dupa ce noi ne-am casatorit, eram pocaiti si a pus mama pe un scaun mana si m-a croit. Si spunea ca i-am adus rusine. Cealalta mama imi spunea: ,,Sa va arda Dumnezeu inima cum mi-a ars-o mie.” N-am sa uit cuvintele astea. Ceva ciudat mi s-a intamplat. In momentul acela, te tulburi si totul se clatina.

Cand am ajuns ultima zi la cimitir, tot n-am inteles nimic, dar numai atunci a venit mama. Eu n-am putut sa vorbesc cu ai mei, ca ai mei imi inchideau telefonul. Daca auzeau ca-i sun, inchideau. Sunam printr-o vecina si in sfarsit trecusera vreo doi ani si am dat telefon acasa si am zis vecinei: ,, Vecina, va rog frumos sa-i spuneti mamei ca nepoata ei, pe care n-a vazut-o niciodata, a murit si daca vrea, sa vina la inmormantare…” si i-am zis ziua. In sfarsit, mama a venit la inmormantare.

A venit mama la inmormantare si a intrebat mama daca poate sa faca o slujba ortodoxa copilei. Am intrebat pe fratele Emil Bulgar, pastorul bisericii de atunci ce sa fac. Mi-a zis: ,,Lasa-i. Nu-i nici o problema. Pana la urma este un trup neinsufletit.  Daca vrea sa faca o slujba, sa faca cu preotul.” Acuma, gandul asta a fost intelept pentru ca , nu ca asa se intampla peste tot, dar asa s-a intamplat la mine. A venit un preot care bause. Asa s-a intamplat. Nu vreau sa intelegeti nimic gresit, ca eu vorbesc intr-un mod dispretuitor la adresa altor oameni. Si se grabea sa mearga la gara cu trenul. I-a luat la mama banii, a facut o slujba de 5 minute. Mama a iesit afara suparata, dezgustata, si a zis: ,,Ce-i bataia asta de joc?”

Si apoi au venit pocaitii. Vreo 1,000. Si-au cantat si-au inaltat imnuri la adresa lui Dumnezeu. Fratele Emil Bulgar a vrut sa predice. Cand a luat microfonul n-a putut. Cinci minute a stat si a plans. Si in momentul acela cand am cantat, mama a venit langa mine zdrobita si a zis: ,,Iarta-ma, ca am fost o nebuna. In toti anii astia n-am inteles ca de fapt, voi aveti credinta adevarata!” Si atunci am inteles ca Dumnezeu a inchis o usa ca sa deschida alta. Si a fost momentul in care Dumnezeu mi-a dat-o inapoi pe mama si pe tata.

Si tu spui in seara asta: ,,Nu ma asculta Dumnezeu”, si-i place Satanei cuvantul asta. Ce-l iubeste. Cand Dumnezeu spune: ,,Eu am planuri pentru casa ta. Tu sa te increzi in Isus Fiul Meu. Ochii la Isus. Gandul pe Isus. Privirea la Isus.” Si spun in aceasta seara: ,,Pot totul in Hristos care ma intareste!”

Am avut un an frumos, 2013.  A fost un an cu ghinion pentru Satana, pentru ca in Octombrie, anul trecut, in sfarsit am bagat-o pe mama in apa botezului. A fost cea mai frumoasa dupa amiaza din biserica. Mama a zis: ,,Nu ma botez nicaieri decat in biserica unde-i Florin.” In sfarsit, mi-am mutat parintii mei in Bucuresti. Dumnezeu mi i-a dat pe toti inapoi.

Plecam cu totii in rai. M-am rugat lui Dumnezeu si Dumnezeu a lucrat in felul Lui si asta ne spune Dumnezeu in aceasta seara: ,,Zaharie, rugaciunea ta a fost ascultata!”, „Cand, Doamne?”, „Cand te osteneai si te rugai, Dumnezeu deja raspunsese!”,” De ce n-am vazut, Doamne, lucrul asta mai devreme?”, „Pentru ca Dumnezeu are un plan si planul asta se numeste Isus.” Toti suntem slujitorii lui Isus, pentru ca familia ta trebuie sa slujeasca planului lui Isus. Sa te increzi in ceea ce face la timp si frumos. Dumnezeu sa ne ajute!

Va urma…

Din aceeasi serie-

PAGINA Florin Ianovici PREDICI

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: