Beni Faragau – ‘Supunerea’ incepand de la Adam

Cum se explica faptul ca femeia nu si-a pastrat locul si nu si-a implinit rolul?

Deci cum se explica faptul ca tocmai femeia, pe care Dumnezeu i-a dat-o barbatului, l-a tras pe barbat in groapa caderii? Cum se poate?

Spuneam dimineata din experienta mea. Eram intr-o sala plina cu barbati. Eram la o conferinta cu Crestini dupa Evanghelie, cu unul dintre profesorii mei si el pune o intrebare: Cine-i vinovat de dezastrul pe planeta aceasta? Si in cor barbatesc: FEMEIA.

Si David R. se apleaca putin in fata si continua: ,,Femeia a fost inselata de cel mai intelept  si stralucitor arhanghel al lui Dumnezeu. Barbatul l-a vandut pe Dumnezeu pentru o femeie.”

Cine-i mai vulnerabil? S-a lasat o liniste in sala de mormant. Dragii mei, daca n-am avea o nevoie, o lipsa, Dumnezeu n-ar fi incurcat lucrurile, dandu-ne un ajutor.

BENI FARAGAU Genesa creatie cadere rascumparare

Caderea

Primul lucru pe care trebuie sa-l recunosc este ca Dumnezeu stie ce face. Dumnezeu nu face lucruri in plus. Si de aceea, Dumnezeu a zis: ,,Nu-i bine ca omul sa fie singur, am sa-i fac un ajutor potrivit pentru el.”  Dati-mi voie sa va explic cum s-a intamplat caderea. Dar pentru asta, nu-i suficient sa asculti predici de aici si de colo. Trebuie sa intelegi cartile Scripturii.

Si in seara aceasta,  as vrea sa va explic Genesa. Are doar 5o de capitole. Uitati-va la ea ca intreg. Sunt trei ingrediente, Genesa e facuta din 3 parti. Doua capitole de creatie, capitolele 3-11 cadere, si de la capitolul 12-50 este rascumparare, care  continua prin Exod, pana pe cruce, pe Calvar.

Rascumpararea: – Biblia este despre rascumparare. De ce a prefatat Dumnezeu istoria rascumpararii cu secventa Creatie-Cadere? Atunci cand Dumnezeu a terminat de creat totul, inclusiv pe om, „Dumnezeu s-a uitat la tot ce facuse si iata ca erau foarte bune.” (Genesa 1:31). Cand Dumnezeu zice ca e un lucru foarte bun, ii foarte bun. Dar intrebarea mea e: „Ce-i foarte bine pentru Dumnezeu?” Un lucru care tu il poti strica sau un lucru pe care sa nu-l poti strica? Ce-i foarte bine la Dumnezeu?

Creatia este stricata in relatia cu Dumnezeu pentru ca urmeaza alungarea din Eden. Deci, foarte bine pentru Dumnezeu este un lucru pe care tu il poti strica. Si asta este inclusiv rolul pe care Dumnezeu ti l-a dat. Stiti ce a facut femeia? Asta se cheama furca Edenica, alegerea dintre viata si moarte. In felul acesta a dat Dumnezeu omului libertatea de alegere. Tu nu esti un robot. Dumnezeu ti-a pus inainte viata si moartea. A spus: „Alege viata.” Dar El nu te obliga sa alegi viata. Tu poti alege moartea daca vrei. Aleg moartea prin neascultarea de Dumnezeu.

Orice viciu este o virtute supralicitata

Aleg viata prin ascultarea de Dumnezeu. Dragii mei, orice viciu este o virtute supralicitata. Cand Dumnezeu a facut-o pe femeie ca ajutor potrivit pentru lupta spirituala, i-a dat femeii o sensibilitate spirituala incomparabila cu a barbatului. Noi o numim intuitie feminina. Dar o numim si curiozitate. Spune-i unei femei o jumatate de propozitie si zi-i: „Restul iti spun maine.” S-o crezi tu. Nu te lasa pana cand nu afla tot.

Curiozitatea asta a ei a facut-o sa se intoarca spre sarpe si cand sarpele a inceput sa o traga pe mulineta, femeia a vazut ca pomul este placut de privit, bun de mancat, ca sa deschida cuiva mintea. Si a ales moartea. Si-a exersat libertatea de a-si parasi locul si rolul pe care Dumnezeu i l-a dat. Ca ajutor potrivit, ar fi trebuit sa se intoarca si sa zica: „Hei barbatule, lasa elefantul. Hai si vorbeste cu sarpele.” Dar femeile nu fac lucrurile acestea.

Femeile se vara in fata. Femeile au raspunsuri. Femeile iau initiativa. Noi barbatii, stam picior peste picior, zicem: „Du-te si fa.” Nu dragii mei, daca vrei sa-ti ajuti barbatul, sezi la locul tau, impinge-l in fata. El este preotul in casa, capul familiei. Pune responsabilitatea pe umerii lui.

Observati, trasaturile pe care o femeie le are, intuitia aceea feminina, curiozitatea ei a fost folosita de sarpe si femeia a avut libertatea sa ii dea crezare. Dumnezeu i-a dat aceasta libertate. Asa se explica faptul ca ea a atras pe barbatul ei, dar el nu-i mai putin vinovat. Dumnezeu, la judecata, la chemat mai intai pe Adam, apoi pe Eva. „Unde esti Adame?” Pentru a-si putea implini slujba, Dumnezeu a dat femeii aceasta sensibilitate in lumea spirituala. Dar, ascultati surorilor:

Orice femeie are libertatea sa-si accepte sau nu rolul si locul hotarat de Dumnezeu: acela de ajutor potrivit.

Asa cum am provocat barbatii, curajul de a te da rob a lui Hristos, asa trebuie sa provoc femeile, curajul de a te da rob lui Hristos, de-a te aseza la locul pe care Dumnezeu ti l-a dat. Sarpele e un mincinos. Lumea asta este a lui. Tot ce cititi in ziare, tot ce vedeti la televizor, internet, sunt minciunile lui. Aveti impresia ca va veti implini daca veti ajunge presedintele Statelor Unite, sau politai, dirijand circulatia, in mijlocul drumului in Seattle. Nu-i adevarat.

Singura implinire a noastra si a dvs. este sa ne asezam la locul si la rolul pe care Dumnezeu ni l-a dat.
Cine sunt si pentru ce am fost creata? Am fost creata ca sa fiu ajutor potrivit in lupta spirituala, care astazi nu-i mai mica ca si in Eden. Dimpotriva, se intarteste de la o zi la alta. Asta imi spune textul din Genesa 2.

Vezi aici mesajul

Din Seria Slujirea in Familia Crestina

4 comentarii (+add yours?)

 1. Tim Dubhy
  mart. 01, 2014 @ 08:44:49

  din ce predica este fragmentul??

  • rodi
   mart. 01, 2014 @ 09:25:43

   e o mica parte din penultimul video, deci video #5, a carui transcriere integrala cred ca o voi avea, gata de postat, pe luni dimineata (ora Romaniei) si apoi imi ramane ultimul video #6 de scris. E interesant ca intr-una din zile, tot ce am transcris a fost sters a doua zi. O problema rara de wordpress, dar nu e prima data cand o munca de o zi mi-a disparut de la o transcriere de mesaj Beni Faragau. Asta, din nou imi dovedeste importanta mesajului… Dumnezeu sa-mi ajute sa termin toata transcrierea cu bine.

   P.S. Tot acest mesaj ar trebui pus intr-o carte de fratele Faragau. E cel mai bun manual de familie care l-am citit in Romana sau Engleza. Probabil ca o va face… Fratele Faragau, pe langa o cunostinta extraordinara a Cuvantului, are si o adanca intelepciune. Trebuie sa ne rugam ca Domnul sa-i vindece ochii si sa nu isi piarda vederea, dupa cum a primit diagnosticul!

 2. Tim Dubhy
  mart. 01, 2014 @ 09:49:09

  pai exista anumite carti…Geneza…. sau carti despre familie..Casatorie si divort..etc..scrise de dansul…

  cat despe stergerea muncii tale, tu stai bine… eu mi-am pierdut toate datele lucrate si adunate timp de 6-7 ani…mi s-a stricat ghardul si nu am putut recupera ce era in lucru//// doar ce am pus pe cd-rui..dar nu era tot si nu era actualizat….

  • rodi
   mart. 01, 2014 @ 09:54:55

   in cursul anilor in care am inceput lucrarea asta, deci cam 3 ani, am stricat o tableta si un laptop, din care am pierdut si eu toata memoria. Tecnologia asta lasa de dorit in aspectul asta.

   Stiu de cartile fratelui Faragau, dar nu sunt sigura de continutul lor, ca la studiul asta de familie, dansul foloseste mai mult cartile lui Pavel si mai putin Geneza. Dar citind perspectiva dansului pe creatie si cadere, cred ca cartea Genesa, scrisa de dansul, trebuie sa fie o carte foarte buna. Imi place mult cum explica si segmenetaza (daca si exista in L Romana un astfel de Cuvant) sau imparte evenimentele pe capitole, categorii, etc… Personal, inteleg foarte usor explicatiile dansul si mai important retin mai usor invatatura. Fratele Faragau este un profesor formidabil ! Doamne, da-i sanatate!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: