Florin Ianovici – Familia: Continuati sa va rugati – Perth, Australia 17 Februarie 2014

Ianovici Perth Continuati sa va rugati

Am fost intrebat intr-o imprejurare cu privire la acel verset care este in Cartea Apocalipsei, unde Domnul Dumnezeu spune: ‘Ce am impotriva ta este ca ai parasit dragostea dintai.’ Am fost intrebat la ce se refera aceasta dragoste dintai. Majoritatea fratilor, care se ocupa cu Cuvantul lui Dumnezeu, o interpreteaza ca fiind dragostea inceputului, acea dragoste cand ai pasit prima data in biserica si-i vedeai pe toti sfinti si-i vedeai pe toti curati.. In parte, fratii mei au dreptate si in parte n-au dreptate, pentru ca am invatat un lucru dealungul timpului, ca naivitatea, faptul de a nu stii nu inseamna, uneori, dragoste. Daca dragostea dintai este dragostea aceea a inceputului, cand ne pareau toti sfinti pentru ca nu stiam cine sunt. Atunci, eu nu cred ca Dumnezeu ar vrea sa avem o asemenea dragoste. Eu cred ca Dumnezeu vrea sa avem acea dragoste, ca recunoscandu-l pe cel de langa tine cu slabiciuni, cu minusurile lui, tu alegi sa spui, „Cu toate acestea, te iubesc.” Buna oara, Dumnezeu spune ca sa nu pui pe un om care s-a intors de curand la Domnul, intr-o slujba, pentru ca el are ravna, dar nu are pricepere. Si atunci un asemenea om, care are un asemenea mod de a iubi, cu o ravna mare si fara pricepere, el are entuziasm, dar n-are intelepciune.

Dumnezeu, in seara aceasta cauta la noi si ne pune o intrebare simpla: De atata vreme spuneti ca ma iubiti. Ati crescut in dragostea asta. Dragostea fata de Dumnezeu si dragostea fata de cel de langa noi trebuie sa se maturizeze, in timp. Eu nu mai o iubesc pe sotia mea, cum am iubit-o la 20 de ani. Si nu-mi pare rauu. O iubesc asa cum ar trebui sa iubeasca un om la 45 de ani, adica mai matur, mai constient ca viata aceasta nu e asa cum mi-am inchipuit. Constient de faptul ca uneori viata asta refuza anumita vise si viata ti le daruieste pe altele, la care n-ai visat. In seara aceasta, as vrea sa va spun ca orice in viata trece. Trupul din afara se trece. Trec si visurile noastre, trec si planurile noastre. Dar ceva va ramane intotdeauna: DRAGOSTEA.  Dragostea nu imbatraneste niciodata. Dragostea ar trebui sa capete intelesuri noi.

Cand Dumnezeu mi-a facut harul sa-mi daruiasca copii si sa devin parinte m-am bucurat foarte tare. Si acum, dealungul timpului, am invatat ca grija niciodata nu ma va parasi. Uneori am fost dezamagit de reactiile lor. Alteori am fost tare bucuros. Dar ii multumesc lui Dumnezeu ca prin aceasta am inteles mai bine inima lui Dumnezeu, care este o inima de tata. Si am inteles cum ne iubeste El. De-ndata ce m-am casatorit si am vazut-o pe sotia mea, mireasa, mi-am dat seama ce frumoasa-i nunta. Eu -am avut nunta in sensul clasic si nici in sensul care spune miorita: ca la nunta mea a cazut o stea. La mine n-a cazut nimic. Am avut o nunta simpla, pentru ca parintii n-au acceptat-o pe Mina, pentru ca era pocaita si ne-am casatorit in Domnul, cum am stiut noi. N-am avut o nunta, nici cu masa aleasa, si nu spun lucrul asta pentru ca neaparat e grozav. Dar vreau sa va spun ca am toate sansele ca Isus Hristos sa ma surprinda in cer cu o masa imbelsugata, pentru ca eu, cand m-am casatorit, am avut ca masa, o sacosa in care mi-am luat niste mancare.

In aceasta seara, iubitii Domnului, vreau sa va spun un lucru. Pot trece 20 de ani, pot trece 30 de ani, dar dragostea noastra, in familie, unii fata de altii, n-ar trebui niciodata sa se micsoreze. Ci ar trebui sa devina. Ar trebui sa fie, poate mai linistita, poate mai adanca, cu intelesuri noi, dar ea ar trebui sa se schimbe de la zi la zi si sa devina din ce in ce mai frumoasa. O familie de oameni, care aveau o gramada de dificultati financiare mari a primit o instiintare ca daca nu platesc factura de curent o sa li se taie curentul. Sotia a zis sotului si sotul a zis, „Luna aceasta nu vad cum o vom scoate la capat.” De multa vreme erau in criza. La un moment dat, sotia nu i-a mai zis nimic, dar au venit cei de la curent si le-au taiat lumina. S-a gandit foarte mult sotia, ce sa faca? Si la un moment dat, cand a venit sotul acasa si a deschis usa, din hol a vazut sufrageria. In sufragerie era o masa, pe masa era o lumanare frumoasa si sotia pregatise cina. S-a uitat plin de bucurie si a zis, „Vai ce surpriza frumoasa mi-a facut sotia.” Uite, mi-a pregatit cina la lumanare.” A intrat si sotia a zis, „Nu vii sa mananci?” A zis, „Nu, ca ma duc la baie sa ma spal pe maini,” si cand a apasat comutatoru, lumina nu mai era. S-a intors si a zis, „Draga mea, ce s-a intamplat?” Zice ea, „Dragul meu, ne-au taiat curentul, dar nu e nici un necaz, ca putem sa cinam la lumanare,” fiindca dragostea face din handicap  un prilej de a deveni mai puternic. Nu sa se planga, nu sa se lamenteze, sa caute vinovati. Nu se victimizeaza, si dragostea din Dumnezeu gaseste prilej sa infloreasca mai puternic, cu fiecare greutate, cu fiecare necaz din casa ta. Cand este Dumnezeu cu tine, te uiti spre acel necaz si spui, „Doamne, invata-ma cum sa ma port.” Pentru ca sa nu devii o povara celui de langa tine.

Biblia spune ca, niciodata, in casnicie, nu trebuie sa te injugi la un jug nepotrivit cu cel necredincios, pentru ca nu poate sa fie o legatura intre credincios si necredincios, intre Dumnezeu si Belial. Dar as vrea sa va spun un lucru, poate exista o legatura intre credincios si necredincios cand e vorba de sarbatori si de torturi. Dar niciodata cel credincios nu se va impaca cu cel necredincios, cand trebuie sa-ti pui un copil in pamant. Cunosc o familie care a vut un copil cu handicap si sotia nu era credincioasa.  Si la primul necaz in viata l-a parasit pe sot. Credinta inseamna sa stai alaturi de cel de langa tine, mai ales cand este greu. Acuma, Biblia zice ca nu este bine sa te injugi la un jug cu cel necredincios, dar nu spune Biblia ca ea, casatoria, este un jug. De multe ori am vazut ca ne purtam in casnicie ca si cum am duce un jug. Si acuma, va rog sa-mi permiteti o remarca personala. Rog toti predicatorii sa se abtina sa mai faca glume pe seama casatoriei, pentru ca aceasta casatorie s-a nascut in inima lui Dumnezeu si nu-i nimic de ras, cand Dumnezeu are un plan. Ar trebui sa spunem, plini de reverenta, „Multumim, Doamne Tie, pentru gandul Tau cel bun.”

Iubitii Domnului, casatoria nu este un jug, in sensul in care n-ar trebui sa o vezi ca pe o povara. Dar casatoria, totusi, este un jug. Dar in ce sens? Cand m-am rugat Domnului, am zis, „Doamne, ce inseamna jugul acesta? Cum il vezi tu? M-am vazut pe mine si pe sotia mea, inhamati pe acelasi jug si mi-a zis Dumnezeu, „Uita-te in spate.” M-am uitat in spate. Stiti ce am vazut in spatele jugului? Un car plin cu rod. Atunci e frumos sa fi casatorit, sa tragi la acelasi jug. Jug nu inseamna sila. Jug nu inseamna ham. Jug nu inseamna lant. Jug inseamna rod, ca traiesti cu cineva langa tine si ai facut si tu ceva in viata asta si am facut ceva, cu ajutorul Domnului. Bine este sa fi la un jug cu cel credincios, pentru ca atunci, in spate, ai un car plin de roade. Ma tot uit si-I multumesc lui Dumnezeu pentru tot binele pe care Domnul l-a ingaduit si pentru toate lucrurile frumoase.

Uneori, viata ne ofera felurite amaraciuni. Aseara, am vorbit degeaba, spunand sotiei mele, „La multi ani.” Nu a functionat tableta. Cand m-am dus acasa, primul lucru pe care l-am facut, stie fratele Dumitru, m-am dus sa vorbesc cu ea la telefon. Era foarte amarata. Intotdeauna, cand lucrez pentru Domnul Dumnezeu si ma duc, primul lucru pe care il fac este sa dau un telefon. Totdeauna se starneste o armata si o furtuna puternica in casa mea. Sotia era amarata si doborata de intristare. Multumesc lui Dumnezeu caci cu ajutorul Lui am reusit sa ducem lucrurile unde trebuie si ne-am rugat impreuna si Dumnezeu ne-a dat izbavire. Uneori, viata iti ofera portiuni amare. Dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa ne tratam in mod intelept si asta nu inseamna ca n-ar trebui sa ne vorbim frumos.

Zaharia cu arhanghelul Gabriel – photo credit pastormattstaniz.net

Erau in varsta, erau destul de batrani, Zaharia si Elisabeta, dar se iubeau. Scrie in Biblie ca se iubeau. Cineva m-a intrebat odata, „Dar unde scrie, frate, ca se iubeau?” Va spun imediat. Am fost odata la Londra, la o conferinta de tineri si le-am spus la doi tineri care m-au intrebat, „Frate, dar de ce crezi ca noi nu ne casatorim?” Le-am spus, „Pai, nu stiu. Poate ca n-ati dat o floare de 8 martie, unei fete. Poate ca atunci cand e aglomerat in biserica si stau in picioare, voi va uitati, stand pe banca la varful pantofilor. Poate atunci cand e o sora la usa, tu dai buzna sa o rupi usa. Uneori, lucrurile mari in viata depind de lucrurile mici.” Si suparat pe raspunsul meu, ca nu i-a placut, zice, „Dar frate, unde scrie in Biblie sa-i dau o floare de 8 Martie?” Intrebare grea, adanca, teologica. I-am spus, „Tot acolo unde scrie sa te speli pe dinti.” Nu? Ca daca ar fi sa luam asa Biblia, unde scrie sa-ti tai unghiile? Sunt unele lucruri care ar trebui sa le citim printre randuri, ca sa intelegem ca Zaharia si Elisabeta se iubeau. Crede cineva ca se iubeau? Nu trebuie sa votam, ca spune Biblia si am sa va spun de unde. Spune Biblia ca atunci cand sta de vorba Zaharia cu arhanghelul Gavril, ii spune, „Cum se va face lucrul acesta, pentru ca eu sunt batran si sotia mea este inaintata in varsta.” Nu spuneti ca-i batrana, ca ma supar. Ea e doar nascuta mai devreme. Adica, ce bine e sa gasesti un cuvant frumos la vreme? Un cosulet de argint, un mar de aur, o vorba care spune in poporul Roman: vorba dulce, mult aduce.

Vreau sa va spun un lucru, dragii mei. Sa ma iertati, eu sunt extrem de deranjat de predicatorii care vin (poate ca s-au invatat unii de la altii), dar mie mi se pare un lucru ridicol, iertati-ma, care vin si spun, „I am here this night with my lovely wife (Sunt aici la voi cu sotia mea frumoasa). Stand up dear. (Ridica-te in picioare, draga) E cea mai frumoasa femeie din lume, nu-i asa fratilor? Ca doara e a mea’. Complimentul asta facut in fata adunarii, mie mi se pare ridicol. Zaharia a facut un compliment sotiei lui in ascuns. Si cel mai bun compliment pe care sa-l faci sotiei tale e sa stai de vorba in rugaciune cu Dumnezeu despre ea. Nu-i compliment mai frumos, care sa-l faci sotiei tale, decat sa ingenunchezi in  fiecare zi si sa-i spui, „Da-i Doamne sanatate si tine-o in mana ta. In luptele vietii ei, da-i Doamne biruinta. O iubesc din toata inima.” Ce valoare are, sa-i spui sotiei ca o iubesti inaintea lui Dumnezeu. Asa, povesti de genul asta am vazut: „Mama, ti-am adus de la scoala o inimioara de 8 martie.” Am auzit reactii de la mame. Cu o inimioara nu se face primavara. Stiti. Adica, astea-s lucruri omenesti, prietene. Dar frumos este sa-ti vorbesti sotia de bine inaintea Domnului. Si cel mai bun lucru, de-ati vorbi sotia inaintea Domnului este sa te rogi in fiecare zi pentru ea. Si tu, daca vrei sa-ti iubesti sotul si nu-ti gasesti cuvintele, ce bine e sa spui Domnului, „Iti multumesc Doamne pentru el si te binecuvantez.”

Am sa va spun un lucru frumos in aceasta seara. Stie cineva, in traducere, ce inseamna cuvantul Zaharia? Cuvantul Zaharia inseamna ‘Domnul si-a adus aminte’. Asta inseamna in limba ebraica. Dar acuma, stiti care e intrebarea? Domnul si-a adus aminte, de ce? Pentru ca pare putin incomplet. Intr-o zi se intalneste cu o fata, pe nume Elisabeta si o intreaba: „Cum te cheama?” „Elisabeta.” Dar stiti ce inseamna Elisabeta? Juramantul Lui. Si s-a uitat la ea si a zis, „Noi doi formam o propozitie frumoasa impreuna: Domnul si-a adus aminte  de juramantul Lui.” Acuma, pe pamantul acesta, bine e ca cu cea de langa tine sa se formeze o propozitie frumoasa. Suntem oameni care impreuna suntem un inteles. Viata devine altfel cand ai pe cineva potrivit langa tine.

E atat de important si de multe ori am avut acest lucru in minte si ii multumesc lui Dumnezeu pentru lucrul pe care mi l-a dat. Sotia mea a venit odata acasa foarte suparata pentru ca intr-o biserica din Bucuresti, unde am fost invitat i s-a intamplat un lucru. Zice Mina ca a intalnit o sora, care a venit direct la ea in holul bisericii si-i zice: „Tu esti sotia lui Ianovici?” „Da,” i-a zis Mina. La care ea ii spune, „Hmm…”, si a plecat. Pentru mine a fost suficient ca sa inteleg unde bate. Si a venit acasa suparata [Mina]. Si atunci i-am spus Minei lucrul care va spun si voua in aceasta seara. Am zis: „Mina, cand aveam 67 de kilograme, tu m-ai luat de sot. Cand ma batea vantul si nu stiam  incotro sa ma indrept, tu mi-ai vorbit despre Dumnezeu.” Sa stiti ca sotia mea are un singur rod, pe mine. Ea m-a adus la Dumnezeu. Cand m-am intalnit cu sotia mea in holul facultatii, stiti cum m-a abordat sotia mea? De fapt, atunci era doar Mina, nu era sotia mea. Intr-o zi, fiind in facultate, terminasem primul an, a venit la mine asa cum e ea. Zice: „Florin, sa stii ca nu esti nici atat de frumos cum cred unii si nici atat de destept pe cat te cred altii. Dar ai putea sa devii un rod extraordinar in mana lui Dumnezeu. Si imi pare rau ca iti traiesti viata ca un clown, ca altii sa rada. Tu poti mai mult decat atat.” Si a plecat. Dar n-a plecat, ca eu i-am zis doua vorbe. Mi-am adus aminte acuma. Atata m-a deranjat. Cum adica nu sunt atat de … nici atat de…? M-a deranjat. Cum adica? Adica, nu ca as fi avut nu stiu ce parere, dar nu-i usor sa primesti un asemenea–- Da? Si am zis: „Stii ce? Daca nu-s nici atat de destept, nici atat de frumos, de ce stai de vorba cu mine?” Ca ma ducea capul la din astea. Si pe voi va duce. Si atunci am plecat. A plecat ea pentru ca si-a dat seama ca eram ironic. Dar cand m-am dus acasa, imi rasuna in minte: Un rod extraordinar in mana lui Dumnezeu. Pe mine, cuvantul asta m-a doborat. Adica, cum ‘un rod extraordinar’ in mana lui Dumnezeu? Ca eu n-am mai auzit asemenea cuvinte. Am auzit multe cuvinte si citeam Tagore si Shakespeare si imi placea sa recit, imi placea sa invat poezii, dar cuvantul asta ‘un rod extraordinar  in mana lui Dumnezeu’ m-a facut sa nu mai pot sa dorm, ca mi s-a parut de pe alta lume. Si asa si este ca e chestie din lumea lui Isus.

M-am dus a doua zi la facultate si din greseala am [ajuns] asa langa ea, sa nu-si dea seama, [dar] eu o cautam si i-am zis, „Mina, dar ce rei sa spui tu cu cuvantul asta ‘un rod extraordinar in mana lui Dumnezeu’? Doua saptamani mi-a vorbit despre Dumnezeu intr-un mod in care nu mi-a vorbit nimeni, niciodata. Si atunci mi-am dat seama ca eu trebuie sa formez o propozitie cu fata asta. Si de atunci, de 20 de ani impreuna suntem o propozitie. Mi-am dat seama ca in momentul in care ai langa tine un asemenea suflet care-l iubeste in felul asta pe Dumnezeu n-are cum sa-ti fie rau. Vreau sa va spun cu toata inima si din toata inima: Nu cautati ceea ce trece. Cautati ceea ce ramane. Pentru ca frumusetea inseamna in primul rand modul in care  vezi viata si pe oamenii de langa tine, mai mult decat ceea ce inseamna aspectul fizic.

Eu veau sa fac un altar in seara asta. In aceasta seara vreau sa ma rog pentru unii dintre oamenii de aici carora nu le merge foarte bine. In aceasta seara imi doresc din toata inima sa stau cu voi si Dumnezeu din cer sa faca ceva, acolo unde e nevoie de leac, sa aduca leac. Unde-i nevoie de nadejde, sa aduca Dumnezeu nadejde. Aveti copii nemantuiti. Relatia poate a mai scazut, lucrurile poate ca nu mai sunt cum au fost odinioara. Dar eu stiu un singur lucru, ca iubirea nu imbatraneste. Omul din afara se trece, dar omul din launtru se inoieste din zi in zi, dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu si Dumnezeu pe El s-a recomandat: „Eu sunt dragoste.” In aceasta seara as vrea cu dvs. sa impartasesc 3 lucruri simple. Dar inainte m-am gandit sa va spun inca un lucru.

Ati vazut ce putere au cuvintele in viata? Ati vazut ce putere are un cuvant spus la vremea potrivita? Dvs. realizati ca multe dintre lucrurile care sunt intre noi gresite, n-ar fi daca am stii sa vorbim cum trebuie? Dar acuma, Biblia spune ca gura vorbeste din prisosul inimii. Si problema noastra nu-i gura, ca ea este doar un instrument de reproducere. De fapt, problema este inima. Hai sa va spun un lucru frumos. Cand va duceti acasa in seara asta tineti minte ce va spun. O mamica avea un copil si tusea rau de tot. Si trebuia sa-i dea un sirop de tusa, dar siropul ala nu era bun si mamica lui incerca sa-l pacaleasca sa bea siropul te tuse. La un moment dat ii spune: „Trebuie sa-ti iei medicamentul, medicament amar. Stiti ca in viata  medicamentele nu sunt dulci niciodata, dar fac bine. Si cand ii intinde lingurita, la un moment dat, copilul inghite aproape lingurita cu totul. La care, mamica s-a uitat mirata si a zis: „Cum de ai inghitit siropul ca pana acuma, atata te-am rugat si n-ai vrut.” Zice: „Mama, am inghitit soarele.” N-a inteles nimic. „Ce-ai facut?” „Am inghitit soarele. Prin fereastra venise o raza de soare direct in lingurita,” si copilul s-a grabit sa inghita soarele. Inveliti in lumina cuvintele voastre, prieteni. Cand le rostiti, asigurati-va ca sunteti lumina si nu intuneric. Asigurati-va ca cuvintele voastre aduc lumina si nu intuneric. Asigurati-va ca medicamentul amar de care are nevoie partenerul vostru, ca uneori partenerul nostru are nevoie de leac si e amar, [asigurati-va ca] este rostit in lumina si aduce lumina. Ganditi-va mereu, oare ce va produce in omul caruia voi spune aceste cuvinte? Cuvantul meu este aducator de lumina, imprastie intunericul, aduce un bine sau cum?

Viata are vise mari si vista are uneori vise mici. Eu cand am inceput sa lucrez acum, de mai bine de 14 ani cu tinerii care paraseau orfelinatul… avem un centru de vreo 70+ tineri care vin din orfelinate si pe care-i tinem la noi ca sa le gasim de lucru si sa putem sa-i si pregatim pentru viata. Ei, ca si varsta biologica au 18-19 ani, dar ca varsta psihologica afectiva  sunt pe la 14-15 ani. Si trebuie sa-i ajuti, trebuie sa-i incurajezi sa poata sa prinda incredere. Vreau sa va spun ca toti tinerii cu care veneau si stateam de vorba cu ei aveau performante scolare, te miri ce, la limita. Ii intrebam: „Ce vrei sa te faci?” „Pilot,” zice. Dar il intrebam: „Cate clase ai?” Ca nu terminase liceul, dar el vrea sa fie pilot. Prima intrebare era: „La ce ora decolezi din pat?” „Pe la 11:00,” zice el. „Si la ce ora aterizezi?” „Pe la 2:00 dimineata,” zice el. I-am zis, „Pilot nu o sa fi niciodata.” Uneori in viata, visele noastre sunt mari si visele noastre sunt anapoda. Sunt pretentii mai mult decat vise si sa nu ne miram ca Dumnezeu refuza asemenea vise, pentru ca sunt vise ciudate care n-au de-a face cu Dumnezeu.

Dar sunt si vise la care ai dreptul legitim sa aspiri. Buna oara, Zaharia cu Elisabeta, spune Cuvantul lui Dumnezeu ca au dorit un copil. Nu au zis: „Doamne, da-ne lucruri mari. Au dorit sa aiba un copil. Pentru ca, sa ai un copil nu este altceva decat o implinire legitima a iubirii tale. E un fruct care apare intr-o casnicie. Deci e bine sa ai un copil, ca e o expresie  a iubirii pe care tu o ai fata de cea de langa tine. Acuma, ei au zis: „Da-ne Doamne un copil.” si nu le-a dat Dumnezeu un copil. Ce spune Biblia, cum era Zaharia si Elisabeta? Poti sa spui: „Pai, nu ne-a dat Dumnezeu copii ca Dumnezeu vrea sa ne spuna prin asta ca trebuie sa faca ceva schimbari in viata lor. Dar Biblia spune ca amandoi era neprihaniti si pazeau fara pata toate poruncile. Si asta se intampla intr-o vreme ciudata. Se intampla in timpul lui Irod, un imparat nebun, intr-o vreme de intuneric, intr-o vreme in care descoperirile erau rare. Ce inseamna descoperiri rare? Inseamna ca era lacatul pus pe biserica. Nu tu cuvant de la Dumnezeu. 25:24 Nu tu cuvant de la Dumnezeu. Nu tu slujba. Nu tu cantare ca vrem sa intram in Ierusalim. Adica era saracie. Nu exista posibilitatea aceasta de descoperire. Si oamenii acestia, in conditiile acestea vitrege, de ce oare Dumnezeu spune ca in conditiile acestea vitrege erau neprihaniti? Ca orice om, care judeca, sa spuna asa: Painea-i pe masa, am conditii bune, biserica are programe si Luni si Marti si Miercuri, ne viziteaza frati din tara, traim vremuri de libertate, cantam cat vrem, putem sa ne inchinam lui Dumnezeu si totusi noi avem sa ne reprosam anumite lucruri. Oamenii acestia spun ca in vreme vitrega, in conditii grele erau oameni dara de prihana. Adica, n-aveau ce sa-si reproseze ca atunci cand in viata nu ti se implineste un vis, cand gandesti: „Mai, nu ‘oi fi eu de vina.” Ei nu erau de vina, ci stiau ca erau oameni neprihaniti, ca doar stii ce traiesti. Iov a zis: „Eu stiu ceea ce sunt. Si pot sa se ridice, nu 3 acuzatori, ci daca s-ar ridica mai multi de atat, tot nu pot spune ceea ce nu pot spune pentru ca eu stiu cum am trait cu Dumnezeu.” Si oamenii acestia n-au avut un vis normal de implinit. Au cerut un copil si Dumnezeu nu i l-a dat.Ce credeti ca au facut? Pai, e simplu: S-au rugat mai mult. Cum si tu si eu si fiecare din noi facem. Inmultesti rugaciunea.

Ce faci cand vezi ca rugaciunea nu-i ascultata? Incepi sa postesti. Postesti o zi, postesti doua. Cand noi ne-am dorit sa avem un copil si am bagat de seama ca nu putem avea un copil, noi nu mai aveam mama, nu mai aveam tata, nu mai aveam rude, nu mai aveam prieteni, eram ca si in romanul lui Hector Marod – Singuri pe Lume. Si atunci ne-am gandit noi ca daca ne da Dumnezeu un copilas, il tinem pe copilasul acela in brate si parca dragostea noastra  e mai inchegata, e mai stabila, e mai puternica. Si am inceput sa ma rog lui Dumnezeu sa-mi dea un copil. Si am inceput sa ma rog. Si cand am vazut ca nu se poate, am inceput sa postesc. O zi, doua, trei, patru, cinci pe saptamana; o luna, doua, trei, pana la un an de zile. In sfarsit, Dumnezeu ne-a dat un copil. Lor nu le-a dat. Ce faci cand viata iti refuza lucrul asta? Sunt oameni care dupa ce se roaga pun steagul jos. Sunt oameni care dupa ce se roaga putin pun steagul jos, dezamagiti ca Dumnezeu nu raspunde. Dar eu, in aceasta seara, dragii mei, vreau sa va spun in numele Domnului Isus, foarte simplu: CONTINUATI SA VA RUGATI.

photo credit empowermoments.org

1. Continuati sa va rugati.

Continuati sa va rugati. Niciodata sa nu puneti steagul jos. Primul lucru pe care va trebui sa-l invatam in aceasta seara este sa continuam sa ne rugam. Se mai ruga Zaharia cand a stat de vorba cu arhanghelul? Parerea mea e ca nu. „Cum se va face lucrul asta, ma uit la trupul meu si e uscat. Ce rost are sa te mai rogi pentru ca timpul nu mai poate fi dat inapoi. Ori din punct de vedere natural s-a dus perioada aceasta.” Nu mai am ce sa spun. Si ce-i spune, de fapt, arhanghelul? Rugaciunea ta a fost ascultata.” „Pai, bine, daca a fost ascultata, unde-i copilul?” Zice, „Vine copilul.” „Cand vine copilul?” „Imediat vine copilul.” Dar ce vrea sa ne invete Dumnezeu? Noi nu stim un lucru in viata noastra. Stiti ce am uitat noi? Si in viata de familie va trebui sa invatam lucrul asta.

Cand noi am fost mantuiti de Dumnezeu, noi am ramas, din nefericire, cu ochii pe noi. Si viata ne-o traim cu ochii pe noi. Noi numai cantam ‘privirea la Isus’ si o spunem cand ne este greu. Dar, de fapt, in fiecare zi a vietii noastre suntem centrati pe noi si ne uitam la noi. La care vine arhanghelul si spune: „Rugaciunea ta a fost ascultata, implinirea ei o vezi astazi.” De ce? Fiindca toate lucrurile in viata au o legatura cu Isus. Nu putea sa se nasca mai devreme, pentru ca el este inainte-mergatorul lui Isus. Pentru ca el este glasul celui care striga in pustie: „Pregatiti calea Domnului.”  Pentru ca el se va naste ca sa proslaveasca pe Isus. In viata noastra, amaraciunile noastre, neimplinirile noastre, de multe ori dezarmam pentru ca privirea noastra e atintita la noi, cand privirea noastra ar trebui sa fie atintita spre el, sa spui: „Doamne, te rog in numele Domnului Isus Hristos, implineste aceasta rugaciune pentru slava numelui Tau si pentru ca planul Tau sa se implineasca.” Rugaciunile noastre trebuie sa preamareasca pe Dumnezeu. Dorintele noastre trebuie sa preamareasca pe Dumnezeu. Tot ce este in viata noastra, rugaciunea noastra  implinita are in vedere ceasul si timpul lui Dumnezeu. De fapt, ce i s-a spus lui a fost urmatorul lucru. Nu era inca timpul. Si acum este timpul, pentru ca totul este in legatura cu Isus.

Sa va dau un exemplu practic. Ati auzit de fruntasul Iair? A venit la Domnul Isus Hristos. Cand a venit, ce spune Biblia ca au facut multimile? S-au dat la o parte cu respect pentru ca era fruntasul sinagogii. Dar Biblia spune ca mai inainte era o femeie care avea o scurgere de sange de 12 ani si care nu se oprea, si care a venit pe dinapoi. Deci avem doua cazuri in oglinda. Fruntasul era barbat. Asta era femeie. Fruntasul are nume. Il cheama Iair. Pe femeie cum o cheama? Femeia cu problema. Doisprezece ani de probleme si iti uita toti prietenii numele. Cine esti tu? Problema. Spune Biblia ca-i face o rugaminte Iair. Zice: „Vino, sa-ti pui mana peste fetita mea ca ea trage sa moara. Si Domnul Isus Hristos este de acord cu lucrul asta. Dar in timp ce El merge spre casa lui Iair, femeia asta se prinde de poala hainei Sale pentru ca ea avea un gand. Zice, „Daca as putea sa ma ating de poala hainei Lui, atunci as fi vindecata.” Si a reusit. Si Domnul Isus Hristos ce a simtit cand femeia asta s-a atins de El? A zis: „Cineva m-a atins.” La care ucenicii ii spun: „Toti te imbulzesc si Tu intrebi cine s-a atins de Tine?” E logic. Vezi ca din toate partile esti inghesuit si imbulzit,  si intrebi cine s-a atins de Tine? La care Hristos a zis, „Degeaba sunteti voi cinste in biserica si va inghesuiti, ca nu toti ma atingeti. De mine s-a atins cineva prin credinta.” Pentru ca putem fi aici fizic 400 si Dumnezeu va raspunde aceluia care atinge prin credinta.

Ce inseamna sa te atingi prin credinta? Sa vii de acasa pregatit. Sa vii de acasa cu un gand, nu sa stai pe banca sa spui: „Ce se mai intampla in biserica in seara asta?” Acuma, Domnul Isus Hristos s-a oprit si a zis: „Cine s-a atins de Mine?” Si femeia a venit la Domnul Isus Hristos, s-a prabusit la picioarele Lui si spune Biblia ca i-a marturisit totul infricosata. Acuma, Iair zice: „Nu mai sta, ca ai vindecat-o. Hai ca fetita mea trage sa moara.” Avea dreptate 100%. Stim din faptul ca atunci cand a ajuns Domnul Isus Hristos, fetita era deja moarta. Avea dreptate parintele sa-I spuna: „Grabeste-te Doamne!” Avea dreptate. Ca noi spunem lui Dumnezeu: „Grabeste-te Doamne in rugaciune,” si avem dreptate, dar este ceva ce trebuie sa intelegem. Domnul Isus Hristos s-a oprit si n-a vrut sa mearga mai departe pentru ca femeia aceeaa cerut o vindecare si n-a stiut ca mai are o boala. Cea mai mare boala era faptul ca s-a tarat pe din spate c ao cersetoare. Ca 12 ani de umilinta te face ca sa fi ca o umbra printre oameni. Doisprezece ani de rusine te face sa te furisezi inaintea oamenilor, ca sa nu deranjezi pe nimeni. Si Hristos n-a vrut s-o umileasca. Ci Hristos a ridicat-o si a zis: „Ridica-te fiica, sa stie toti ca eu n-am cersetor, eu am fii si fiice.” Si atunci femeia a fost vindecata in cel mai important loc, in inima ei, in demnitatea ei de femeie. S-au dat toti, cu respect la o parte. S-a tarat prin spate si Dumnezeu a scos-o prin usa din fata. Pentru c asta face Dumnezeul nostru. I-a zis: „Nu te grabi sa fugi, nu te grabi sa pleci, femeie, pentru ca eu am pentru tine un plan, o vindecare pe care nu mi-ai cerut-o.” Dumnezeu ne-a facut oameni si ne-a dat chipul de oameni.

Iair se grabea. Au trecut lunile si n-ai raspuns la rugaciune. Se grabea Iair si n-a inteles, pentru ca asta facem noi in rugaciune. De aia nu ni se implinesc rugaciunile in familie. De ce? Pentru ca noi L-am chemat pe Dumnezeu cu un singur plan: planul nostru. Iair i-a zis: „Vino sa-ti pui mainile peste ea.” Si metoda i-a indicat-o lui Isus cum sa se roage. A venit in taria lui omeneasca. A venit in increderea lui pe care o avea. Un om bun de alt fel. Un om bun- Iair. Oamenii s-au dat cu respect la o parte si Domnul Isus Hristos i-a zis: „Iair, nu pot sa-ti implinesc cererea cum vrei tu.” De ce? „Pentru ca trebuie sa te invat ceva foarte important. Vreau sa-ti ofer o vindecare pe care tu n-ai cerut-o.” Care? „Vindecarea de a intelege ca mana omului e praf si pulbere si mana Domnului este totul.” Cei care s-au dat cu respect la o parte ca trece Iair, vorbeau si-si bateau joc de el acuma. Ca au zis: „Nu mai deranja pe Invatatorul, ca fetita ta a murit.” La care, a spus Hristos: „Voi vedeti doi metri pe pamant, atat vedeti, 2 metri. Dar Eu sunt Dumnezeul care vad vesnicia. Eu va pot spune ceea ce voi nu stiti. Fetita aceasta nu a murit. Fetita aceasta doarme. Voi vedeti ce este, dar Eu sunt cel ce stiu totul.” Atunci a luat doar 3 ucenici, sa-i invete cea mai importanta lectie- ca in viata, va trebui sa cobori si sa inveti sa nu te increzi in oameni. Si acolo, in camaruta, a fost chemat un medic. Si acolo in camaruta, el s-a intalnit cu Dumnezeu, pentru ca medicul vindeca si Dumnezeu inviaza. Si a stiut ca cel care sta acolo este Fiul lui Dumnezeu, pentru ca El a chemat la viata ceea ce este mort.

De ce nu ni se implinesc rugaciunile? Zaharie, a fost ascultata rugaciunea ta? Barbatule, femeie, a fost ascultata rugaciunea ta? Dar trebuie sa intelegi ceva, ca este un timp al lui Dumnezeu pentru tine. Ca Dumnezeu are un plan cu mintea ta, un plan cu sufletul tau. Dumnezeu nu vrea sa-ti dea doar vindecarea. Dumnezeu nu vrea sa-ti dea doar painea, ci vrea sa te intaresti in Hristos, sa intelegi planul, sa poti sa spui in aceasta seara: „Totul e despre Tine, Doamne!” Fratii mei, surorile mele, casa noastra este locul unde trebuie sa paseasca Isus. Casa noastra este locul unde trebuie sa troneze Isus. Casa noastra este locul unde gandurile noastre trebuie sa fie cu privire la Isus. Gandeste-te cand te rogi. Pentru ce ceri serviciu asta? Gandeste-te cand te rogi, pentru ce ceri sanatate? 37:50 Cand te rogi, gandeste-te pentru ce ceri casa aceasta. Pentru ca vreau sa-L onorez pe Isus! Pentru ca totul e in legatura cu Isus. Pentru ca toate au timpul lor. Domnul Dumnezeu ne spune in aceasta seara: „Continuati sa va rugati! Continuati sa va rugati! Continuati sa va rugati! Si spuneti-I lui Dumnezeu in aceasta seara: Faca-se voia Ta. Implineasca-se, Doamne, voia Ta. Doamne, vreau ca tot ceea ce ma rog eu pentru copii, pentru casa, pentru sotie, sa fie Doamne pentru proslavirea Domnului Isus Hristos!” Ochii la Isus! Gandul la Isus! Mintea la Isus cand va rugati, ca Dumnezeu din cer raspunde! Dumnezeu din cer raspunde si Dumnezeu din cer lucreaza.

Vreau sa va spun cu toata dragostea in aceasta seara, sunt probleme pentru care ma rog de 20 de ani. Cand mi-am pierdut copilul, pentru ca Dumnezeu mi-a dat un copil. Alina i-am pus numele. I-am pus numele Alina, pentru ca am zis ca Dumnezeu ne alina, pentru toata amaraciunea vietii noastre. Nu mai puteam de bucurie. Ii cantam in fiecare seara Alinei si mi se parea ca intelege. Ca asa-i dragostea, vede ceea ce nu vad oamenii obisnuiti. Si apoi, intr-un accident, la aproape 1 an de zile, Dumnezeu ne-a luat-o. Si am zis: „Cum, Doamne? Dar cat m-am rugat eu pentru fata asta?Cat m-am rugat si am postit pentru copilul asta?” Si am zis: „Cum? De ce?” Vreau sa va marturisesc in seara asta un lucru. Am avut un singur moment in viata cand am vrut sa ma las de Dumnezeu, in ziua cand am stat pe aleea cimitirului, in fata sicriului, pentru ca mi-am zis atunci: „Oare nu-i  totul o absurditate? Oare, cu adevarat exista Dumnezeu, atata vreme cat eu nu inteleg?” Traiam in vremea aceea si  si vreau sa va spun, privindu-va in ochi, aveam greseli. Nu cine stie ce. Traiam cu Dumnezeu si n-am gasit motive sa spun inaintea lui Dumnezeu: „Pentru asta am pierdut eu copilul.” N-am gasit nici un pacat de asa maniere incat sa ‘ma bata’ Dumnezeu cu lucrul asta. Si m-am uitat spre Dumnezeu si am zis: „Oare exista? Oare, are vreun sens credinta asta?” N-am mai inteles nimic din toata logica credintei. Am stiut ca cine se roaga, Dumnezeu din cer il asculta. Am stiut ca cine-i serios cu Dumnezeu capata bunavointa Lui. Am stiut ca cine este implinitor de porunca sfanta va fi iubit de Dumnezeu. Mi-a dat Dumnezeu un copil intr-un mod miraculos si Dumnezeu mi l-a luat. Bineinteles ca m-am tulburat.

Vreau sa va spun cum am fost vindecat si apoi de ce va spun lucrul asta.  Era Marti, era ora 6 cand stateam pe aleea cimitirului Belu. Si i-am spus lui Dumnezeu: „Nu te supara. Cred ca Tu intelegi ca tot in mine-i zdruncinat. Nimic nu mai potriveste cu ce-am fost invatat in biserica. Mi se pare atat de absurd ce traiesc si de neinteles.” A venit un frate in biserica la ora 6, incepeam tineretul, Cornel. Si cand s-a dus la microfon a zis: „Eu nu pot sa tin in seara asta tineretul, in timp ce eu stiu ca Florin este cu Alina la cimitir, acolo la Belu. Si el a zis: „Eu ma urc in masina si daca vrea cineva sa vina cu mine, sa vina. Tot tineretul bisericii a plecat.

In timp ce mai aveam putin si ma prabuseam, pe aleea cimitirului au intrat 80 de ingeri. M-au inconjurat din toate partile. Mi-au spus fel de fel de cuvinte. Nu mai tin minte, mai nimic din ce mi-au spus, dar m-au inconjurat cu dragoste si atunci am simtit ca Dumnezeu nu-i doar o vorba, ca mai are Dumnezeu, inca, oamenii Lui.

Am stat cu aceasta amaraciune in suflet. Ma gandeam ca parintii mei care au venit si m-au batut… parintii mei au venit impreuna cu parintii socri dupa ce noi ne-am casatorit, eram pocaiti si a pus mama pe un scaun mana si m-a croit. Si spunea ca i-am adus rusine. Cealalta mama imi spunea: „Sa va arda Dumnezeu inima cum mi-a ars-o mie.” N-am sa uit cuvintele astea. Ceva ciudat mi s-a intamplat. In momentul acela, te tulburi si totul se clatina. Cand am ajuns ultima zi la cimitir, tot n-am inteles nimic, dar numai atunci a venit mama. Eu n-am putut sa vorbesc cu ai mei, ca ai mei imi inchideau telefonul. Daca auzeau ca-i sun, inchideau. Sunam printr-o vecina si in sfarsit trecusera vreo 2 ani si am dat telefon acasa si am zis vecinei: ” Vecina, va rog frumos sa-i spuneti mamei ca nepoata ei, pe care n-a vazut-o niciodata, a murit si daca vrea sa vina la inmormantare…” si i-am zis ziua. In sfarsit, mama a venit la inmormantare.

A venit mama la inmormantare si a intrebat mama daca poate sa faca o slujba ortodoxa copilei. Am intrebat pe fratele Emil Bulgar, pastorul bisericii de atunci ce sa fac. Mi-a zis: „Lasa-i. Nu-i nici o problema. Pana la urma este un trup neinsufletit.  Daca vrea sa faca o slujba, sa faca cu preotul.” Acuma, gandul asta a fost intelept pentru ca , nu ca asa se intampla peste tot. Dar asa s-a intamplat la mine. A venit un preot care bause. Asa s-a intamplat. Nu vreau sa intelegeti nimic gresit, ca eu vorbesc intr-un mod dispretuitor la adresa altor oameni. Si se grabea sa mearga la gara cu trenul. I-a luat la mama banii, a facut o slujba de 5 minute. Mama a iesit afara suparata, dezgustata, si a zis: „Ce-i bataia asta de joc?” Si apoi au venit pocaitii. Vreo 1,000. Si-au cantat si-au inaltat imnuri la adresa lui Dumnezeu. Fratele Emil Bulgar a vrut sa predice. Cand a luat microfonul n-a putut. Cinci minute a stat si a plans. Si in momentul acela cand am cantat, mama a venit langa mine zdrobita si a zis: „Iarta-ma, ca am fost o nebuna. In toti anii astia n-am inteles ca, de fatp, voi aveti credinta adevarata.” Si atunci am inteles ca Dumnezeu a inchis o usa ca sa deschida alta. Si a fost momentul in care Dumnezeu mi-a dat-o inapoi pe mama si pe tata.

Si tu spui in seara asta: „Nu ma asculta Dumnezeu,” si-i place Satanei cuvantul asta. Ce-l iubeste. Cand Dumnezeu spune: „Eu am planuri pentru casa ta. Tu sa te increzi in Isus Fiul Meu. Ochii la Isus. Gandul pe Isus. Privirea la Isus. Si spun in aceasta seara: „Pot totul in Hristos care ma intareste.”

Am avut un an frumos, 2013.  A fost un an cu ghinion pentru Satana, pentru ca in Octombrie, anul trecut, in sfarsit am bagat-o pe mama in apa botezului. A fost cea mai frumoasa dupa amiaza din biserica. Mama a zis: „Nu ma botez nicaieri decat in biserica unde-i Florin.In sfarsit, mi-am mutat parintii mei in Bucuresti. Dumnezeu mi i-a dat pe toti inapoi. Plecam cu totii in rai. M-am rugat lui Dumnezeu si Dumnezeu a lucrat in felul Lui si asta ne spune Dumnezeu in aceasta seara: „Zaharie, rugaciunea ta a fost ascultata.” „Cand, Doamne?” „Cand te osteneai si te rugai, Dumnezeu deja raspunsese.” „De ce n-am vazut, Doamne, lucrul asta mai devreme?” „Pentru ca Dumnezeu are un plan si planul asta se numeste Isus.” Toti suntem slujitorii lui Isus, pentru ca familia ta trebuie sa slujeasca planului lui Isus. Sa te increzi in ceea ce face la timp si frumos. Dumnezeu sa ne ajute.

Vreau sa va pun o intrebare in aceasta seara. De ce credeti ca a fost pomenit numele lui Zaharia si Elisabeta in Biblie? Pentru ca li s-a nascut Ioan. De fapt, tot ce avea sa se cunoasca despre ei se datoreaza lui Ioan Botezatorul. Capitolul acesta se datoreaza de fapt pentru ca vorbeste despre nasterea miraculoasa  a acestui om, despre care Isus a spus: „Este cel mai mare, nascut din femeie.” De ce au ajuns oamenii astia cunoscuti, Zaharia si Elisabeta? Ar fi fost niste oameni care au trait neprihaniti si atat. Dar au ajuns sa fie cunoscuti din pricina acestei lucrari. Ce spun eu in seara asta? Mai tarziu si mai bine. [Raspunsul] nu e NU. [Raspunsul] e mai tarziu si mai bine. Eu nu cred in rugaciuni refuzate. Eu cred in rugaciuni: ‘Mai tarziu si mai bine.” Laduat sa fie Domnul. E cred ca Dumnezeu va lucra. Eu nu ma indoiesc.

Asculta-ma in aceasta seara, mama. Sa nu-ti treaca prin cap ca Dumnezeu nu-ti mantuieste copiii. Niciodata. Niciodata. Sa nu-ti treaca prin cap, femeie, ca Dumnezeu nu-ti mantuieste sotul. Niciodata. Dumnezeu, din cer, asculta rugaciunea si Dumnezeu, din cer, va lucra. Cred din adancul inimii mele, ca Dumnezeu din ceruri asculta rugaciunea. Si n-am sa dau nici o iota inapoi, nici un centimetru. Am sa spun numai atata: „Spre lauda lui Isus. Spre lauda lui Isus! Spre lauda lui Isus!

Biserica Perth Australia

Biserica din Perth Australia

2. Un al doilea lucru pe care vi-l spun in aceasta seara este acesta. Cred ca cel mai dureros lucru in viata, pe care l-am trait eu, e sa vad cum oameni ca noi, frati si surori scumpi inaintea lui Dumnezeu se amarasc, se iutesc,  si devin ca niste (iertati-mi expresia ca nu stiu altceva ce sa vorbesc), ca niste bolovani. Cred ca cel mai rusinos lucru si cel mai dureros in biserica e ca cei rascumparati  de Dumnezeu sa se aspreasca si sa devina ca niste urzici. Eu cred ca asta-i cea mai mare biruinta a Satanei in biserica- in momentul cand il ia pe cineva si datorita amaraciunii pe care o strange in inima lui, sa devina omul acela, in loc de grau curat, o buruiana. La un moment dat, spune Cuvantul lui Dumnezeu ca Zaharia, care, ce slujba avea? Era preot. Dar nevasta din ce ceata venea? Din neam preotesc. Ea din neam preotesc, venea din semintia lui Aron, el era preot si au zis lui Dumnezeu: „Curati suntem?” Curati, ca Dumnezeu a marturisit despre ei. Neprihaniti? Neprihaniti. Casatoriti in Domnul. „Da-ne un copil.” Nu le-a dat. Au imbatranit, s-au uscat si n-au primit nici un copil.

Si la un moment dat vine sortul si zice sortul urmatorul lucru: Zaharia, trebuie sa intri la templu, sa tamaiezi. „Sa-si caute Dumnezeu pe altul! Cand mi-o asculta Dumnezeu mie rugaciunea, o sa fac si eu ceva pentru El. Ca Dumnezeu, mie nu mi-a dat. Nu m-a ascultat si atunci, sa-si caute Dumnezeu slujitor, pentru ca eu nu ma duc sa fac lucrarea aceasta.” Dar Zaharia n-a zis asa. Zaharia a zis: „Daca sortul a cazut pe mine, chiar daca sunt amarat, chiar daca poate imi mestec lacrimile, chiar daca numai Dumnezeu imi stie durerea sufletului meu, chiar daca uneori cand stau la biserica, ma clatin aici la amvon, eu tot voi sluji lui Dumnezeu din cer.” Fara sa faci santaj, fara sa incerci sa santajezi cerul. Fara sa conditionezi  cerul. Si-n aceasta seara, vreau sa va spun un lucru iubitii Domnului. Nu slujiti pentru ceea ce se vede. Slujiti pentru ceea ce nu se vede. Slujiti de dragul lui Dumnezeu. Zaharia a zis: „Nu-mi permit sa conditionez pe Domnul si in aceasta seara sa intelegeti ca rasplata slujirii voastre e ceea ce simtiti in inima voastra turnat de Dumnezeu: Dragostea Lui.

Marea problema a vietii noastre este ca slujim cu toane. Slujim, conditionand cerul. Slujim daca suntem cumva bagati in seama si daca nu suntem bagati in seama, sau daca Dumnezeu nu raspunde la lucrurile pe care noi le dorim, nu mai facem nimic pentru Dumnezeu. Vreau sa va spun un lucru in aceasta seara, dragii mei. Adevarata dragoste nu intreaba si nu spunece-mi dai. Ci adevarata dragoste spune: „Ma duc si fac.” Vreau sa va intreb un lucru, dragii mei. A vorbit Dumnezeu cu Zaharia prin arhanghel, in templu. Si daca spunea ca sta acasa suparat, nu mai vine: „Ce, aia-i biserica? Ma pune numai odata pe luna? Dar nu mai fac, D-le. De ce ala are  si eu n-am? 51:02 Si arhanghelul spunea: „Te astept. Eu sunt aici de la 18:30 si astept sa dau vesti celor cu inima amarata.Caci Dumnezeu din cer i-a cercetat si rugaciunea lor a fost ascultata si Dumnezeu i-a dat o intalnire, aici.” Aici, in seara asta Dumnezeu ne-a dat o intalnire. Si vreau sa va spun ce cred. Eu cred ca Dumnezeu in seara asta vindeca. Eu cred ca in seara asta Dumnezeu ridica. Am toata credinta in numele lui Isus, ca Dumnezeu din cer cerceteaza. Aici. Pentru ca El a zis: „Aici te astept.” Nu-i dai tu intalnire lui Dumnezeu unde vrei tu. „Domnul e pretutindeni…” Asta o cred naivii. Dumnezeu nu-i pe drumul catre crasma. Unde a coborat arahanghelul? La dreapta altarului de tamaiere. In seara asta, Dumnezeu are o intalnire cu mine, aici.

M-am simtit foarte apsat astazi. Vestea aceasta ca Doru a murit m-a pus pe ganduri. L-am cunoscut [ca si] un om energic. In fiecare saptamana zbura la Bucuresti. Avea un proiect, culmea- de sanatate, pentru Aradeni. Si Dumnezeu a zis: „Gata.” I-a oprit inima. A fost un coleg de-al meu si a facut un examen cardiologic si l-a intrebat doctorul: „Sunteti pastor?” Zice: „De ce?” „Pentru ca aveti o inima foarte batrana.” Se pare ca pastorii au o inima batrana inca de tineri. M-am simtit apasat, intr-un fel, pentru ca imi dau seama cat este de precara si cat este de subtire firul acesta al vietii. Dar astazi, pe de alta parte, am stat si am zis: „Doamne, nu pot sa am decat o singura concluzie la amaraciunea asta, gandindu-ma ca un om al lui Dumnezeu, cu insemnatate, a plecat acasa: „Da-mi putere sa traiesc pentru Tine, cate zile mai am, pana la capat.”

E aici Dumnezeu in seara asta si ne-a dat intalnire. Si Dumnezeu poate ti-a dat intalnire la orfelinatul acela in care te astepta sa vizitezi saracul ala, de Craciun. Si [tu] nu te-ai dus. Si ai zis: „De ce nu-mi vorbesti?” Si Dumnezeu iti zice: „Ti-am dat intalnire si n-ai venit. N-ai venit dimineata la rugaciune si aveam pentru tine izbavire si o veste buna. Si n-ai venit acolo unde sunt Eu.” Nu, nu vine Dumnezeu oriunde avem noi dorinta. Dumnezeu ne spune unde este El. Dumnezeu estei n Scriptura, in rugaicune, in biserica, Dumnezeu este cu fratii, Dumnezeu este cu cei care-L iubesc si-L cheama dintr-o inima curata. „Vreau Doamne sa ma ajuti.” Departeaza-te de barfitori: „Nu-mi plac vorbele tale, nu-mi plac cercurile tale, nu-mi plac mofturile ale, nu-mi plac pretentiile tale. Nu pot veni acolo.” De unde stii? Pentru ca-i scris. Va dau doar citatul: Ochii Domnului sunt atat de sfinti, ca nu poate privi pacatul, nelegiuirea. Ce face Dumnezeu cand vede barfa? Ce face Dumnezeu cand vede sportul asta national- tocatul frunzei la caini? E un sport national in Romania. Toti suntem calificati in Romania in taiatul frunzei la caini. Am intrebat odata, de unde vine proverbul asta cu taiatul frunzei la caini, ca nu mananca cainii frunze.

Dar, vreau sa pun o intrebare: „Daca Dumnezeu  are ochii prea sfinti si nu poate privi pacatul, e cineva care-l priveste? Este cineva care isi gaseste placere in nelegiuire? Cineva care-i tatal urii? Satan. Vrei sa ramai cu el? Ca el ramane cu tine, daca ai inceput sa mergi pe cai straine. Dar Dumnezeu iti spune: „Iti dau o intalnire in locul sfant. Eu iti dau o intalnire la altar tata de familie, parinte de familie, sot in casa si preot al Domnului. Acolo, Dumnezeu iti spune: „Iti voi da descoperiri.” Acolo, Dumnezeu iti spune: „Iti voi da instiintari.” Vrei sa stii sa fi un veghetor? Urca in turn. Ca Dumnezeu are un altar si acolo la altar, la locul de tamaiere, „Acolo vorbesc eu cu barbatii mei. Acolo vorbesc eu cu preotii Domnului.” „Doamne, te rog frumos sa-mi vorbesti.” „Mai puneti o predica pe internet.” Nu-i rau. Dar nu-i bine, pentru ca Dumnezeu spune: „Vreau sa stau de vorba cu tine.”

V-am spus despre operatia fetitei mele? Fetita mea mai mica se apleca de spate si sotia s-a dus sa o verifice la doctor. Si a venit sotia acasa plangand, pentru ca i-a gasit un diagnostic infiorator: scolioza si cifoza progresiva. Asta inseamna pe romaneste ca coloana o ia in forma de S si se si apleaca. Si se rigidizeaza. Coloana aceasta trebuie sa fie flexibila. Ati auzit de femeia garbova? Femeia garbova a avut exact acelasi diagnostic. S-a curbat coloana si s-a rigidizat  si nu mai putea sa se ridice. Doctorul ne-a spus: „O luna de zile. Daca intr-o luna nu o operati, eu plec.” [Era] un doctor in Japonia si Austria. Si a zis: „O luna de zile, ori eu nu mai raspund. Trebuie sa dati pe semnatura, pentru ca acelasi doctor a operat pe profesorul lui universitar si i-a atins un nerv si a ramas paralizat de piciorul stang. A venit sotia la mine si mi-a spus asa si vreau sa va marturisesc in aceasta seara. Mi-a spus: „Tu esti omul lui Dumnezeu.” Si m-au trecut fiorii din cap pana in picioare.Si mi-a zis: „Tu esti omul lui Dumnezeu si tu esti preot in casa ta. Tu sa ne spui ce trebuie sa facem. Sa te rogi lui Dumnezeu, ca Dumnezeu iti vorbeste si sa ne spui daca trebuie sa o operam sau nu trebuie sa o operam. Si asta nu-i poveste. Asta nu-i predica, asta nu-i o poezie, asta nu-i o cantare. Asta e viata! Si Dumnezeu nu spune ca, pentru ca cauti tu in ziua necazului, cand ai tu durere in suflet, eu sunt obligat sa-ti raspund, pentru ca altarul se construieste, altarul nu poate fi inventat in ziua necazului. Altarul este  sau nu este.

M-am dus la Dumnezeu si am pus genunchii jos si nu m-am rugat lung. Ce sa te rogi lung? Dumnezeu poate fi induplecat prin rugaciuni lungi? I-am spus: „Doamne, daca tu ai mila de mine, Tu imi vei spune ce sa fac. Tu esti Dumnezeu. Stii ce sunt. Stii cum sunt. Ce sa spun? Cu ce sa Te conving? Am ceva sa spun: Atat. Ai mila de mine, in numele lui Isus.” Dumnezeu mi-a trimis un vis. La doua zile dupa rugaciune, Dumnezeu mi-a trimis un vis. Am visat ca eram cu fetita pe umeri. In fata mea era sotia, la doi metri si trebuia sa trecem o punte. O punte din lemn deasupra unei prapastii mari. Sotia mea era in fata si era foarte indurerata si vroia sa mearga pe punte. Si am strigat-o si i-am spus: „Asteapta-ma, ca noi vom trece impreuna.” Ca asa sunt mamele in necaz si in durere. Si am plecat si am luat-o de mana. Aveam copila pe umeri. Si la mijlocul acestei prapastii mari a inceput sa bata un vant si se balansa puntea aceea de credeam ca ma azvarle afara. Atunci, in timp ce eram in vis, am facut ceea ce am facut si aseara si am facut ceea ce am facut in toate Evanghelizarile in care am mers si in locurile in care L-am vestit pe Domnul. In vis, am inceput sa cant: Dumnezeu e taria mea. Pentru ca atunci cand ai strans cu Dumnezeu, atunci din tine zboara totdeauna laudele la adresa Domnului si Cuvantului lui Dumnezeu.

Am avut un pastor care a intrat in coma si nu mai stia absolut nimic. Stiti ce spunea in coma? Psalmii lui David. Pe mine lucrul asta m-a marcat in viata. Si in timpul acestui vis, cand am inceput sa cant ‘Dumnezeu e taria mea’, puntea aceea s-a facut un pod de piatra, pod alb si mare pe care am trecut in siguranta si am stiut ca Dumnezeu e cu mine si ca pot sa ma duc la operatie linistit. Trebuia sa fie o operatie de 12 ore. Dupa o ora si 12 minute, doctorul a inchis-o la loc si a zis, diagnosticul nu se mai confirma. Numai la partea de jos a umblat, pentru ca in rest nu s-a mai confirmat diagnosticul. Pentru ca Dumnezeu a oprit vantul si din acea punte instabila, Dumnezeu a facut un pod de piatra. Ca sa va spun voua, in aceasta seara, ca Dumnezeu  se lasa gasit in locurile in care-ti da El intalnire- la altar. Puterea ta, barbatule nu-s muschii. Puterea ta si taria ta e altarul si locul rugaciunii. Acolo trebuie sa stai. Acolo, Domnul iti va da instiintari. Acolo, Domnul iti va spune.

Cand fetitele mele erau mici, le-am surprins intr-o discutie. Era o discutie in camera lor. Stiti ce spuneau? Una dintre ele o indemna pe cealalta sa minta. Nu erau minciuni mari, minciuni din astea nevinovate, dar stiti cum este, asa incepe raul in viata. Si cealalta, stiti ce-i spune? „Nu pot sa fac lucrul asta.” „De ce?” „Stii ca Dumnezeu ii vorbeste lui tata si ne prinde pe amandoua?” M-am bucurat, mi s-a parut un compliment fantastic. Si asa m-am bucurat, am plecat si am zis: „Asa sa faci Doamne! Vorbeste-mi.” Si am aceasta incredere si vreau sa va spun, si voi ati trait lucrul asta. Dumnezeu vorbeste si azi. Continua sa slujesti inaintea lui Dumnezeu in locul in care Dumnezeu te-a pus. Barbatule, daca trebuie sa tii manerul usii, ca Obed Edom odinioara, acolo sa stai pentru ca Dumnezeu va veni la tine. Si daca Dumnezeu ti-a zis sa faci o lucrare, sa nu dai inapoi.

Dumnezeu coboara. Dumnezeu ne-a dat intalnire si eu cred, cred ca Isus aici. Cred, ca eu am venit cu aceasta convingere si cu aceasta incredere, ca in aceasta seara ma rog pentru oameni care vor fi atinsi de Dumnezeu. Am sa inchei in aceasta seara spunandu-va urmatorul lucru. Zaharia- un om cunoscator de Dumnezeu, neprihanit. Un om pe care-l iubesc pentru ca atunci cand sta de vorba cu arhanghelul, nu reproseaza si spune: „Acuma vii tu la mine?” Dar totusi are un moment de ezitare si zice: „Cum se va cunoaste lucrul asta?” Adica, vine arhanghelul si spune: „Vei avea un fiu.” Nu numai ca ‘vei avea un fiu’, dar i-a spus despre el o multime de lucruri: „Se va numi Ioan. Va fi mare inaintea lui Dumnezeu.” I-a spus atat de multe lucruri. Si dupa toate acestea fagaduinte, Zaharia spune: „Dupa ce se va cunaoste lucrul asta?” Si in momentul acela, ascultati pe arhanghel. Ii simtiti tonul manios? Ii simtiti mirarea? „Eu sunt Gabriel!” Ce n-ai inteles? Tu nu stii cu cine stai de vorba. „Si sunt trimis de Dumnezeu.” Si apoi, zice concluzia: „Iata ca vei fi mut.” In aceasta seara nu mai am decat un singur gand care vreau sa il impartasesc cu voi. Sa nu terminam viata muti. Sa nu o terminam franti si cu rusinea pe umeri. Ci in aceasta seara, pentru ca Dumnezeu are fagaduinte mari pentru noi, sa nu facem ca Zaharia , indoindu-ne. Ci in aceasta seara sa scriem, sa spunem: Tata sfant din ceruri, Te laud. Voi iesi afara si voi striga tuturor ca Dumnezeu din cer m-a cercetat. Voi spune tuturor ca Dumnezeu din ceruri este bun si viu si nu voi lasa gura mea sa rosteasca altceva decat laudele lui Dumnezeu. Ii spune arhanghelul: „Vei fi mut.” „De ce?” Pentru ca cine nu stie sa spuna ‘multumesc frumos, Doamne,’ dupa ce a primit o promisiune, ala n-are de ce sa mai vorbeasca. La ce e bun sa ai grai, daca nu stii sa spui ‘multumesc frumos’ lui Dumnezeu? Drept e Dumnezeu din cer. trebuia sa spuna un singur lucru: „Laudat sa fie Dumnezeu!”

[Doar] Predica

VIDEO by Avadani Stefan

Programul integral

17 februarie 2014

Din aceeasi serie-

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: