VIDEO SUBTITRATE (2) + Transcript: Papa Francisc, prin episcopul anglican Tony Palmer, solicită carismaticilor și penticostalilor adunați la o conferință a Kenneth Copeland Ministry să se unească cu biserica mama

A murit Tony Palmer 20 Iulie 2014 in accident

CITESTE mai multe detalii aici –

Tony Palmer, omul care a spus ca protestul lui Luther s-a terminat, a murit intr-un accident de motocicleta in Marea Britanie

VIDEOS de la Sola Scriptura

Stiri noi

Chemarea la unitate a carismaticilor

Transcript de Blogul Agnus Dei

Minutul 19:53

As vrea sa intelegeti si chiar un pic din istoria care sta in spatele acestui lucru pentru ca noi traim intr-o generatie nespus de importanta. Cred ca Dumnezeu m-a adus aici, la conferinta din acest an (Kenneth Copeland), in duhul lui Ilie. Dati-mi voie sa explic. Daca priviti cu atentie, duhul lui Ilie a fost asupra lui Ioan Botezatorul pentru a intoarce inimile copiilor spre parinti. Si pentru a intoarce inimile parintilor spre copii pentru a pregati calea Domnului.

Aici Episcopul Palmer face referinta la Maleahi 4:6. Pentru context, cititi  cap.4 in intregime (Vezi versetul 6) ,,Căci iată, vine ziua, care va arde ca un cuptor! Toţi cei trufaşi şi toţi cei răi, vor fi ca miriştea; ziua care vine îi va arde, zice Domnul oştirilor, şi nu le va lăsa nici rădăcină nici ramură.Dar pentru voi, cari vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii, şi tămăduirea va fi supt aripile Lui; veţi ieşi, şi veţi sări ca viţeii din grajd.Şi veţi călca în picioare pe cei răi, căci ei vor fi ca cenuşa supt talpa picioarelor voastre, în ziua pe care o pregătesc Eu, zice Domnul oştirilor.Aduceţi-vă aminte de legea lui Moise, robul Meu, căruia i-am dat în Horeb, rînduieli şi porunci, pentru tot Israelul!Iată, vă voi trimete pe proorocul Ilie, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată.El va întoarce inima părinţilor spre copii, şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem.

Episcopul Palmer continua la minutul 25:20

Si noi stim ca profetia intotdeauna are o implinire dubla. Si stim ca Ilie va veni si inainte de a doua Sa venire. Eu am inteles ca duhul lui Ilie este duhul impacarii, pentru a intoarce inima catre inima. Este foarte important.

Stim ca in prima mie de ani a fost o singura biserica, numita Biserica Catolica. Iar cuvantul catolic inseamna universal, nu inseamna roman. Daca sunteti nascuti din nou sunteti Catolici. Ia inapoi ceea ce iti apartine. Apoi a fost impartirea la sfarsitul primului mileniu, au fost ortodocsi, rasariteni si apuseni, doua biserici.

Apoi, 500 de ani mai tarziu, il avem pe Luter si protestul. Trei biserici in 1500 de ani. Trei denominatiuni, nu 3 biserici. Apoi, de la protestul lui Luter incolo, 33,000 de denominatiuni noi. Am ajuns sa inteleg ca diversitatea e divina. Divizarea este diabolica. Slava pe care Tatal a avut-o i-a dat-o lui Isus; slava era prezenta lui Dumnezeu. Ce este Reinnoirea Carismatica? Este atunci cand experimentam prezenta lui Dumnezeu. El a spus: Le dau slava Mea. Motiv pragmatic: pentru ca ei sa poata sa fie una. Slava e ceea ce ne lipeste impreuna. nu doctrina. Daca tu accepti ca Hristos traieste in mine, si ca prezenta lui Dumnezeu este in mine si ca prezenta lui Dumnezeu este in tine, asta este tot de ce avem nevoie. Pentru ca Dumnezeu va rezolva toate doctrinele noastre cand ajungem sus. De aceea unitatea crestina este baza credibilitatii noastre. Isus a spus: pana nu sunt una ei nu vor crede. Lumea nu va crede, asa cum ar trebui, pana nu suntem una.

Teama ne tine despartiti, pentru ca teama este dovada flasa care pare reala. Pentru ca majoritatea temerilor voastre sunt bazate pe propaganda.

De ce este istoric? Pentru ca in 1999, Biserica Romano Catolica si Biserica Luterana Protestanta au semnat o intelegere in care s-a pus capat protestului.   Luter credea ca suntem salvati doar prin har si prin credinta. Dar nu e totul. Biserica Catolica credea ca suntem salvati prin fapte. Si de aici se nastea protestul. In 1999, ei au scris acest document impreuna pentru ca in bisericile protestante era mantuirea ieftina, oamenii erau nascuti din nou, dar nu erau roade deloc. Si pentru ca nici macar nu cautam roade, nu aceasta era problema, pentru ca nu erau necesare pentru mantuire. Si nu, nu sunt necesare. Dar sunt un evaluator bun daca esti salvat. Asa ca ceste doua biserici au unit aceste doua definitii. Ascultati ce spune! Citesc textul de pe site-ul catolic de la Vatican. „Indreptatirea inseamna ca Hristos Insusi este neprihanirea noastra, in care ne impartasim cu Duhul Sfant, in armonie cu voia Tatalui. Impreuna, noi, catolici si protestanti luterani, credem si marturisim ca doar prin har, cu credinta in faptele salvatoare ale lui Hristos, si nu datorita vreunui merit din partea noastra, noi suntem acceptati de Dumnezeu si primim Duhul Sfant, care ne innoieste inimile, in timp ce ne pregateste si ne cheama la fapte bune.” This brought an end to the protest of Luther. frati si surori, protestul lui Luter s-a incheiat. Dar al vostru? (minutul 25)

Acest document a fost semnat in 1999, de catre Biserica Luterana, Federatia mondiala, 5 ani mai tarziu, Biserica Metodista Mondiala a semnat aceeasi intelegere, dar pana in ziua de astazi nu avem nici un protestant evanghelic care sa se ridice si sa semneze aceasta intelegere, care sa fie de acord cu fratii nostri, ca suntem salvati prin har, prin credinta, la fapte bune. Si eu cred ca acesta e un lucru care trebuie sa fie reparat. Este o provocare pentru voi. Asa ca protestul s-a incheiat de 15 ani.

...daca nu mai exista un protest, cum poate exista o biserica protestanta? …nu mai protestam impotriva doctrinei salvarii a Bisericii Catolice. Acum predicam aceeasi Evanghelie.

Cred ca vom incepe sa vedem tot mai multi oameni chemati sa mearga in lume si sa lucreze printre biserici, in duhul lui Ilie; sa intoarca inima parintilor spre copii si a copiilor spre parinti, sa pregateasca un popor pentru Domnul. Lucrarea de impacare. Trebuie sa depunem la fel de mult efort si resurse in lucrarea de impacare, precum punem in lucrarea de evanghelizare.(????) Sau ne construim pereti fara temelie? Va provoc sa gasiti un faurator de poduri si sa il sustineti.

La minutul 27 Episcopul se roaga.

Papa Francisc se adreseaza Conferintei Copeland la minutul 28.

Dragi frati si surori, va rog sa ma scuzati pentru ca voi vorbi in italiana. Dar eu nu vorbesc limba engleza. Dar nu voi vorbi nici in italiana, nici in engleza, ci din inima. Este un limbaj mult mai simplu si mai autentic si acest limbaj al inimii are un limbaj si o gramatica speciala, o gramatica simpla. Doua reguli: Iubeste-l pe Dumnezeu mai presus de orice si iubeste-ti aproapele tau, pentru ca este fratele tau si sora ta. Si cu aceste doua reguli putem sa mergem inainte. Sunt aici impreuna cu fratele meu episcop, Tony Palmer. Suntem prieteni de multi ani. 

El mi-a spus despre conferinta voastra, despre intalnirea voastra si este placerea mea sa va salut. Un salut cu bucurie, dar si cu nostalgie. Cu bucurie pentru ca ma bucur ca va intalniti pentru a-L lauda pe Isus Hristos, singurul Domn si sa va rugati la Tatal si sa primiti Duhul. Acest lucru ma bucura pentru ca putem vedea ca Dumnezeu lucreaza in toata lumea. Si nostalgic pentru ca se intampla intre noi ce se intampla si in cartierele noastre. In cartier sunt familii care se iubesc, si sunt familii care nu se iubesc. Familii care se iubesc, si familii care se separa. Iar noi suntem putin, dati-mi voie sa folosesc cuvantul, separati. Separati, deoarece pacatul ne separa, toate pacatele noastre. Neintelegerile de-a lungul istoriei. Un lung sir de pacate comune. Dar cine e de vina? Cu totii suntem de vina. Toti suntem pacatosi. Doar unu este fara vina, Domnul.

Eu sunt nostalgic ca aceasta separare sa ia sfarsit, si sa ne aduca unire. Sunt nostalgic dupa acea imbratisare  despre care ne vorbeste sfanta Scriptura cand fratii lui Iosif piereau de foame; au mers in Egipt pentru a putea manca. Ei au mers sa cumpere. Aveau bani. Dar nu puteau manca banii. Acolo au gasit ceva mai mult decat mancare, si-au gasit fratele. Noi toti avem o moneda; moneda culturii noastre, moneda istoriei, avem atatea bogatii culturale si atatea bogatii religioase, diferite traditii. Dar trebuie sa ne intalnim unii cu altii ca frati. Trebuie sa plangem impreuna ca Iosif. Acest plans ne va uni. Plansul dragostei.

Eu va vorbesc ca un frate. Va vorbesc in mod simplu, cu bucurie si cu nostalgie. Sa lasam aceasta nostalgie sa creasca, pentru ca ea ne va propulsa sa ne propulsam unii pe altii, sa ne imbratisam, si sa-L laudam impreuna pe Isus Hristos ca singurul Domn in istorie. Va multumesc mult pentru ca ma ascultatiVa multumesc foarte mult pentru ca imi dati voie sa vorbesc pe limba inimii. SI vreau sa va cer o favoare. Rugati-va pentru mine, caci am nevoie de rugaciunile voastre. Si sa-i cerem Domnului ca El sa ne uneasca.  Haideti, suntem frati, haideti sa ne dam o imbratisare spirituala si sa Il lasam pe Dumnezeu sa desavarseasca lucrarea pe care a inceput-o. Pentru ca aceasta e minunea. Minunea unitatii a inceput. Un scriitor italian faimos, Manzoni, a scris intr-un roman; un om simplu din popor. El spune urmatorul lucru: „Niciodata nu am vazut ca Dumnezeu sa fi inceput o minune, fara sa o termine cu bine.” El va duce la indeplinire  aceasta minune a unitatii. Va cer sa ma binecuvantati, si eu va binecuvantez. De la frate la frate, va imbratisez. Multumesc. (35:20)

la minutul 38:43 Kenneth Copeland inregistreaza video mesaj pentru Papa Francisc

Draga domnule, iti multumim din strafundul inimii noastre. Toti dintre acesti lideri, reprezinta literalmente zeci de mii de persoane care te iubesc, care cred ca Dumnezeu este cu tine. Si ca raspuns la cererea ta, tocmai ne-am rugat pentru tine, si cu tine, si am facut acest lucru prin Duhul. Si credem ca am si primit, potrivit cuvintelor lui Isus din Marcu 11:24. „Orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea.” Dorinta noastra, domnule, impreuna cu tine se afla in capitolul 4 al cartii Efeseni, „13 pînă vom ajunge toţi la unirea credinţei şi a cunoştinţei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălţimea staturii plinătăţii lui Hristos;” Multumim, domnule. Da, te binecuvantam! Primim binecuvantarea ta, este foarte importanta pentru noi. Te binecuvantam cu toata inima noastra. Te binecuvantam cu tot sufletul nostru. Te binecuvantam cu toata puterea noastra. Si iti multumim, domnule.. Ii multumim lui Dumnezeu pentru tine. Si astfel, noi toti spunem impreuna: Fii binecuvantat! Amin! Amin! Amin! Amin! Amin! Amin! Aleluia!

Tony Palmer: „Cred ca va trebui sa vi tu la Vatican.”

Kenneth Copeland:

Voi veni. Sunt disponibil. Laudat fie Domnul! Voia Domnului sa se faca. Amin. Tony, iti multumesc, domnule. Oh, ai binecuvantat acest loc in aceasta seara.” Catre sala: „V-am spus ca nu veti uita niciodata.Va spun, va spun chiar acum: Cerul este incantat de acest lucru. Oh, multumim Doamne! Aleluia!  Stii ce ma entuziasmeaza? Cand noi am intrat in lucrare in urma cu 47 de ani, acest lucru era imposibil. Oamenii citeau acel verset si spuneau: „Da, cum sa nu! Pana vom ajunge toti la unirea credintei. Asta nu se va intampla niciodata.”

Miracolul unitatii a inceput

Episcopul Anglican Carismatic, Tony Palmer vorbește despre lucrarea de a reface unitatea creștină prin refacerea legăturilor cu Biserica Romano-Catolică.

Episcopul Tony Palmer spune despre Papa Fracisc, la minutul 12:44:

„Ce este izbitor este ca el (Papa Francisc) ne trezeste asupra faptului ca adevarata comuniune nu este painea, ci fratele.”

Apoi, Episcopul Anglican Carismatic, Tony Plamer, se refera la reforma lui Luter, cand s-a rupt de Biserica Romano Catolica ‘Rasism Spiritual’ si Episcopul Tony Palmer ne cere sa nu „continuam in pacatele parintilor nostri (i.e. separarea lui Luter si a protestantilor de Biserica de la Roma), apoi cere ca noi „sa ne oprim sa mai mergem in pacatul despartirii care a fost perpetuat in toata istoria bisericii.

Niste afirmatii INCREDIBILE!

El mai spune:

Noi suntem o generatie noua. Haideti sa luam o pozitie noua. Provoc toti liderii biseicilor sa se alature  Federatiei Mondiale a Luteranilor si Bisericii Metodiste Mondiale, care au cazut in acord si au acceptat ca protestul s-a incheiat….. este o noua zi pentru crestinism. Cum putem continua sa traim ca protestanti intr-o era post-protestanta? Noi nu suntem sincronizati cu realitatea.

Haideti sa ne trezim si sa ne unim, pentru ca lumea sa creada ca Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Sau in lume si ii iubeste pe ei la fel de mult ca pe propriul Lui Fiu.”

continua:

Si haideti sa incepem o epidemie de dragoste si unitate, in randul crestinilor din toate denominatiunile. In numele lui Isus, mergeti si contaminati (infectati) lumea.”

35 comentarii (+add yours?)

 1. misucroitor
  mart. 12, 2014 @ 13:27:22

  Reblogged this on misucroitor.

 2. misucroitor
  mart. 13, 2014 @ 05:47:33

  Mesajele și demersurile de tipul convenției din Texas, cu o chemare constantă la Unitatea religioasă mondială, au tendințe și expuneri din ce în ce mai incisive. A avut–și încă mai are– dușmani faimoși Reforma religioasă inițiată de Luther,dar acum .. începe să fie combătută public, chiar din interiorul bisericilor evanghelice ??? In condițiile în care este general acceptat, că Reformațiunea a reabilitat creștinismul nou-testamental,evanghelicii ar trebui să respingă din start idei de tipul celor promovate de ecumenicul Tony Palmer. Ori la convenția din Texas s-a întâmplat exact pe dos.Sala a răspuns într-o atmosferă generală de extaz.Astfel,apare întrebarea..ce fel de pastori au fost prezenți acolo și dacă îi mai putem considera evanghelici? Evident,reconcilierea relațională cerută de papa Francisc lumii protestante este benefică.Insă doar sub anumite aspecte.De ce trebuie învățătura și doctrina corectată după cerințele ecumenismului și nu după Biblie(iată ce susține “teologul” Tony Palmer în cadrul convenției..doctrina nu mai este necesară pt. că o va rezolva Dumnezeu în ceruri..noi acum trebuie să fim participanți docili la unitatea ecumenică) Nu trebuie uitat nici faptul că, actualul papă,aparține Ordinului Iezuit ce recunoaște oficial că unul din scopul existenței lor este eradicarea și stoparea protestantismului (“Iezuiți,despre un papă iezuit” Catholica.ro,2013).Acest aspect al Ordinului nu confirmă intențiile de reconciliere,ci e un indiciu spre un amplu proces al prefăcătoriei prin care vor să te facă să înghiți gălușca și să mai fie și simpatizați.Pe deasupra.Cum rămâne atunci cu sângele vărsat,cu cei care și-au dat viața pentru Adevăr și neprihănire?

  In concluzie,Reforma religioasă inițiată de Martin Luther este combătută pe față din cauză că este o piedică serioasă în calea ecumenismului bazat creștinismul diluat și liderat de papi(vezi deciziile Consiliului Vatican II). Cu referire la ceea ce s-a întâmplat la convenția din Texas,cred că e binevenită luarea de atitudine a unor pastori mai serioși,care se situează în redutele protestante rămase fidele Cuvântului. Doug Batchelor,fiul lui Ruth Batchelor(fostă scriitoare la Hollywood..descendență ebraică),demontează cu un mesaj video,multe din afirmațiile făcute de cei ce s-au aflat în Texas. Evident,Batchelor mai vorbește și din punctul de vedere al confesiunii adventiste pe care o reprezintă,dar observațiile lui inteligente sunt binevenite.Știe mai multe decât spune. Face și o analiză pertinentă la mesajul video reconciliator(cu multiple fațete,însă)al papei Francisc.

  • rodi
   mart. 13, 2014 @ 08:04:33

   multumim pentru video, ar fi multe de spus, dar punctul principal este ca lucrurile se desfasoara tocmai asa cum trebuie, ca prepararea pentru anticrist sa pregateasca scena mondiala. Tot ce vedem este ingaduit de Dumnezeu, pentru ca, in final, planul Sau va fi implinit, in ciuda lui Satana si toate planurile marsave ale lui. Vedem cum persecutiile crestinilor incep sa se mute afara din sfera tarilor musulmane si pentru prima oara in istoria lumii, persecutia este posibila chiar in tari in care crestinii nu au experimentat persecutii niciodata. Mai trebuiesc unul sau mai multi pasi legislativi si oamenii vor fi inchisi in inchisori pentru ca rostesc versete din Biblie care sunt considerate intolerante de stricaciunea zilei noastre. In Suedia deja stim caz concret unde unpastor este inchis a doua oara pentru asa ceva. Apoi, ce sa mai zicem de al treilea Templu din Ierusalim, la care totul este pregatit, de la tacamuri la soiul de vite rosiatice, necesare ca sa se aduca jertfe la Templu. Urmatorul pas? Evreii sa intre si sa cladeasca Templu si au dat semne ca o vor face. Semnele vin din toate partile si cei ce ne incredem in Domnul, nu putem decat sa ne bucuram ca izbavirea noastra e aproape si nu mai e mult si vom ajunge la tinta si scopul mantuirii noastre si astfel, putem zice: Amin, Vino Doamne Isuse!”

   Papa Francisc e si el o piesa de sah pe scena mondiala. Considerand faptul ca de acum 45 de ani, de cand au experimentat primii Catolici botezul cu Duhul Sfant la o intalnire de rugaciune (anul 1967), au ajuns sa fie peste 120,000 milioane catolici botezati cu Duhul Sfant. Deci, un numar care nu poate fi ignorat si membri pe care, desigur, catolicii nu vor sa piarda din randurile lor. Si ca sa reconcilieze carismatismul cu catolicismul, ce face Papa Francisc? Se foloseste de carismatici, ca sa ademeneasca alti protestanti carismatici sau penticostali sa se uneasca cu catolicismul, folosind cuvintele Domnului Isus din Ioan 17 ” Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine, şi Eu în Tine; ca, şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M’ai trimes.” Dar la fel cum stricatii zilei de astazi spun ca trebuie sa implinesti doar porunca Domnului Isus, a iubi pe aproapele ca pe sine, ca sa dovedesti ca esti crestin, si Papa Francisc scoate un singur verset ca dovada al crestinismului si ignora o Biblie intreaga care ne invata Evanghelia si ce inseamna sa fi crestin. Dar cum multi asa zisi crestini nu citesc sau n-au citit Biblia, atunci de unde discernamant?

   Afirmatiile ca suntem „la fel” si ca protestul lui Luter s-a terminat sunt de ras. Orice om serios, care a studiat istoria lui Luter sau a protestantismului si cele 95 teze scrise impotriva bisericii catolice, stie clar ca nimic nu s-a schimbat la catolici.

   Dar e problematic ca un carismatic ca si Copeland ii da o platforma papei sa faca astfel de afirmatii mincinoase. Dar faima pe care stia Copeland ca va urma dupa aceasta transmisie istorica, intre un papa si un carismatic, i-a orbit ochii. Iar, pentru cei ce nu au stiut prea multe despre Copeland, acum au avut oportunitatea sa-i cunoasca caracterul.

   • Mirela
    apr. 27, 2014 @ 11:07:46

    Eu nu cred deloc in acest papa el vrea sa faca o singura religie si aceea sa fie catolicismul de aceea vrea sa uneasca bisericile. El e fiara descrisa in biblie asa ca nu-l credeti oameni buni ca veti vedea ce se va intampla peste cativa ani ca vine lepadarea de credinta si acesta semnul ca oamenii se vor lepada de credinta neoprotestanta si vor trece la catolicism adica vor trece de partea fiarei acesteia care este Vaticanul.

    • rodi
     apr. 27, 2014 @ 21:08:14

     Catolicismul este departe de crestinism pentru ca ei cred ca au alt mijlocitor, pe langa sau in locul lui Isus Hristos. Cine trece la asa ceva umbla dupa datine omenesti si nu au credinta in Dumnezeu, ci in oameni. Biblia ne spune ca exista mantuire prin Unul singur Isus Hristos, si prin nimeni altcineva nu primim mantuirea. Si totusi, sunt oameni creduli, sa creada ca il cumpara pe Dumnezeu prin popi, cu bani. Dumnezeu sa le deschida ochii.

     • Traian
      mai 22, 2014 @ 03:06:54

      Rodi ,

      Ca si credincios baptist , in primul rand te felicit pentru ca ai realizat si postat aceasta traducere care dovedeste inca o data unde va duce ECUMENISMUL ( patronat si realizat sub poala „UNIVERSALA” si „primitoare” a Catolicismului ).

      As dori doar ca sa fac o mica clarificare IMPORTANTA in privinta lui KENNETH COPELAND :

      Soţii COPELAND (KENNETH si GLORIA ) se fac vinovaţi , în faţa Lui Dumnezeu , de răspândirea atât a ereziei „puterea cuvântului rostit” (WORD OF FAITH) cât şi a uneia mai periculoase denumită „NOI SUNTEM MICI DUMNEZEI” (WE ARE LITLLE GODS). De fapt cele două erezii sunt în CONEXIE şi se generează reciproc!!

      În excelenta sa carte de apologetică creştină evanghelică denumită „INVAZIA OCULTĂ” , cunoscutul apologet si scriitor evanghelic american dr. DAVE HUNT , la pag. 336 , il citeaza pe pastorul carismatic KENNETH COPELAND care afirmă următoarele:
      –- „Omul a fost creat în clasa ZEILOR ! Suntem o categorie de DUMNEZEI ! Dumnezeu însuşi ne-a creat DIN FIINŢA LUI cea mai profundă !”. –-

      Tot KENNETH COPELAND , referindu-se la Exod 3:14 , afirmă triumfator , cu altă ocazie , într-o predică televizată :
      –-„Când citesc în Biblie unde spune EU SUNT, zâmbesc doar şi spun şi EU SUNT de asemenea ! ”. –- ( aici de la min. 1:14 la 1:17:40 https://www.youtube.com/watch?v=V2fcdVCWYOQ&index=5&list=PL2A2192D289565D0B )

      Având în vedere rolul important în apostazia acestor zile din urmă , jucat de gigantica Mişcare ECUMENICĂ Mondială patronată de Biserica Catolică , care a cuprins ca o epidemie mai toate denominaţiunile evanghelice in diferite grade ( desi stiu ca e greu pentru multi dintre noi sa realizeze si sa accepte asta , dar realitatea daca e bine documentata apologetic , o confirma DIN PLIN ) , aş cita doar pentru a se vedea „conecţia de erezie” dintre erezia carismatica a lui Kenneth Copeland si ce spune Catehismul Bisericii Catolice :
      –- „Fiul lui Dumnezeu a devenit om pentru ca noi să putem DEVENI DUMNEZEI”.–-

      În aceeaşi ordine de idei aş cita şi D.C.O. (Dogma Centrală a Ortodoxiei):
      –- ” Dumnezeu S-a făcut pe Sine Însuşi om, pentru ca aşa noi oamenii să putem DEVENI DUMNEZEU” (Emil Bartoş, Conceptul de Îndumnezeire în teologia lui Dumitru Stăniloaie, pag.34 ).” –-

      De ce doctrina satanică care învaţă conceptul de TEOSIS (zeificarea omului) , MINCIUNA cu care Satana a amăgit prima pereche de oameni în Geneza 3:5 , spre a iniţia rebeliunea faţă de Creatorul lor, a infiltrat se pare cea mai mare parte a Creştinismului de azi ??? De ce aceasta doctrina eretică care se regăseşte prezentă în Religiile Misterelor Babiloniene (cea mai veche religie păgână institutionalizata formată postdeluvian , în antichitate), care se regaseste în doctrina Catolicismului , în misticismul Ortodox Răsăritean, în Francmasonerie ca dogmă centrală , în Hinduism ca şi doctrina de bază , in marea majoritate a Karsimatismului contemporan , şi care formează de la întemeiere conceptul central în colosul ocult contemporan NEW AGE (Noua Era = neo-babilonianismul contemporan) , va forma în viitor şi credinţa de baza a Anticristului , conform Bibliei ??? Diavolul (Sarpel cel vechi ) vine cu acelasi vechi truc din Gen 3:5 , folosind acelasi deconstructionism teologic , care pune initial sub semnul intrebarii AUTORITATEA CUVANTULUI DIVIN , ca apoi sa impacheteze genial MINCIUNA , in limabj diferit evident …potrivit cu contextul postmodern evanghelic sau secular (neo-pagan) pe care-l „experimentam” in aceste zile , DAR ESENTA ISPITEI E ACEEASI !

      MISTICISMUL E „FIRUL ROSU” , PUNTEA DE LEGATURA , CARE STRABATE ACESTE METASTAZE SPIRITUALE DIN CRESTINISMUL CONTEMPORAN !

      TRĂIM OARE APOSTAZIA ZILELOR DIN URMĂ PROFEŢITĂ FOARTE CLAR ÎN SCRIPTURĂ (2 Tesalon. 2 :3 , etc. ) …???

      MARANATA!!

      • rodi
       mai 22, 2014 @ 07:52:53

       Multumesc pentru informatiile si dovezile care le-ati furnizat in aceste linkuri. Multi sunt(em) preocupati cu raspandirea Evangheliei si nu avem nici timp si nici ‘cheful’ sa cercetam toate ereziile care ies din gura acestor oameni, care se poate ca si-au inceput lucrarea cu intentii bune, dar se pare ca o sfarsesc in mod distructiv. Dar, cateodata, Dumnezeu ii da pe fata intr-un mod in care nu se mai poate nega ca ei nu sunt ai lui Dumnezeu. Cu multi ani in urma, inainte de a incepe Copeland sa faca aceste afirmatii bizare si nebiblice, tatal meu a mers la o cruciada de-a lui, in care, la sfarsit, Copeland a facut doua linii/randuri pentru cei doritori de rugaciune. Un rand pentru cei care pot „dona” $100 sau mai mult si al doilea rand pentru cei care doneaza mai putin de $100. Bineinteles ca s-a rugat prima data pentru toti cei care au donat $100 sau mai mult. Atunci, tatal meu si-a dat seama ca e fals si vinde lucrarea Domnului pe bani. Si nu numai pe el l-a vazut facand lucruri din astea, ci pe mai multi. Tin minte ca (personal) gandeam ca taticu e cam dur in evaluarea sa, dar astazi, pot sa spun ca a avut dreptate in absolut fiecare caz si despre absolut fiecare persoana de care mi-a vorbit pentru ca in ultimii ani, Dumnezeu i-a dat CLAR pe fata, pe toti.

       Totusi, nu as zice ca intreaga miscare carismatica e gresita. Miscarea carismatica care a inceput cu Martyn Lloyd-Jones, de exemplu, este una bine ancorata in Cuvantul Domnului si sunt ramuri si in SUA care au o intelegere corecta a lucrarii Duhului Sfant, desi cesationistii nu ar fi de acord, precum e Wayne Grudem, John Piper, Sam Storms si cativa altii, inclusiv cei care l-au urmat pe Lloyd-Jones in Anglia, Lloyd Jones – care desigur nu a fost un anonim, ci a fost medic la curtea imparatului Angliei, profesie care a parasit-o rapid, pentru lucrarea de evanghelist si din care a ajuns sa fie ales ca pastor la Westminster Chapel inca din tinerete.

       Din nefericire, aici in SUA, s-au impins in fata o gramada de sarlatani. Poate nu intotdeauna au fost asa, cum zic, la inceput (poate ca) aveau o doctrina sanatoasa, cel putin din cate se stia in public. S-ar prea putea ca banii si popularitatea sa-i fii impins spre mandria cu care ajung sa faca declaratii atat de socante sau sa cada in cele mai joase pacate. Oricum, Dumnezeu nu se lasa batjocorit si se pare ca ne dezvaluie, incetul cu incetul, acesti oameni falsi.

       Satana loveste din toate partile si sunt probleme grave in majoritatea denominatiilor. Cea mai grava, care le afecteaza pe toate? Se neaga inspiratia Bibliei si oamenii isi fac doctrine dupa placerile lor. De aceea, noi consideram ca cel mai important este sa impartasim Eavnghelia (singurul adevar) cu cat mai multi oameni si ne concentram pe aceasta lucrare.

       Dumnezeu sa va binecuvanteze!

       • Traian
        mai 22, 2014 @ 11:01:58

        Rodi ,

        Multumesc si eu ca le-ai postat !
        Intamplarea de la cruciada organizata de Kenneth Copeland unde tatal tau a fost martor ocular la formarea a doua randuri de oameni doritori de rugaciune , in functie de suma pe care o donau (>100$< ) este relevant pentru a realiza ca acesta (K. Copeland) face comert din Evanghelie . Dar totusi …tatal tau si-a dat seama ( probabil era destul de matur spiritual si veghetor sa realizeze asta ) , dar ce ne facem cu numarul urias de fratii si surori in Domnul , sinceri , dar SINCERI INSELATI , care alimenteaza aceste imperii financiare a unor moguli evanghelici , si care au mare sansa daca raman sub influenta lor sa sfarseasca in ECUMENISM cu Papa / Catolicismul si in tot felul de erezii contemporane , daca-si urmeaza liderii in ratacirile lor .

        Pe a cui maini va fi sangele lor (Ezechiel 33:6) , al celor multi , neavertizati de cei care au fost pusi in slujba sa o faca si sa stea VEGHETORI si sa sune ALARMA ???

        Oare realizeaza liderii evanghelici , atat romani cat si americani , ca " li se va cere sangele din mana lor" , sangele celor foarte multi , mici , naivi , care au fost manipulati si NU AU FOST AVERTIZATI DE APOSTAZIA CARE A VENIT SI VINE TOT MAI MULT ???

        IEREMIA 6 :13-14
        "Caci de la mic pana la cel mai mare , TOTI sunt LACOMI DE CASTIG ; de la prooroc pana la preot TOTI INSALA .
        Leaga IN CHIP USURATIC rana fiicei poporului Meu , zicand : ' PACE ! PACE ! ' Si totusi NU ESTE PACE ! "

        • rodi
         mai 22, 2014 @ 12:15:18

         Pericolele sunt multe, cel mai mare fiind apostazia secolului nostru, ca Biblia nu este de fapt Cuvantul lui Dumnezeu. Crestinii adevarati (Romani si Americani) se confrunta cu ceva nou, secularizarea tarilor noastre si nu suntem pregatiti pentru asta. Unii vor sa lupte printr-o functie politica (si nu e rau) iar altii zic: „Lasa, ca lumea-i lume si noi tacem si ne predicam noua in biserica si atunci va fi bine.” Intre cele doua extreme sunt credinciosi care sustin adevarul si isi trag consecintele. Sunt nenumarate cazuri in SUA, in care patroni si-au pierdut biznisul pentru ca au refuzat sa lucreze impotriva Cuvantului lui Dumnezeu. Dar vine vremea cand guvernul va inchide oameni care gandesc si cred Cuvantul lui Dumnezeu- deci nu pentru o actiune oarecare, ci pentru crezul nostru. Dupa cum urmaresc stirile, incolo ne ducem. Iar, instabilitatea economiei globale este o alta sursa de mare ingrijorare. Astea sunt ocupatiile pamantesti.

         Deci, crestinii adevarati, desi se incred in Domnul, fiind oameni, ei sunt ingrijorati si partea asta da mai mult de gandit decat pericolul ecumenismului- desi majoritatea urmaresc/urmarim evenimentele de la vatican cu interes si ne dam seama ca conditiile sunt favorabile pentru implinirea celor scrise pentru vremea sfarsitului.

         Cu toate acestea, noi credem ca trebuie si sa asteptam venirea Domnului in orice clipa, si o facem cu bucurie ca vom fi cu El, si nu de frica necazului care va veni peste noi; dar stim ca e mult de lucrat. Pentru acei credinciosi ‘sinceri amagiti’, nicio dezbatere nu-i va convinge. Trebuie rabdare, intelepciune si rugaciune. Nici nu ajuta cand se amesteca si darurile Duhului Sfant si crezul continuationist in aceste dezbateri pentru ca sunt doua subiecte total diferite. Cred ca aceasta este cea mai mare piedica. Daca o biserica e falsa, fiecare se va convinge personal, atunci cand Duhul Sfant le deschide ochii. Tatal meu a crezut in lucrarile acestor oameni pana cand a vazut cu ochii lui ca se lucreaza in afara Cuvantului. Dar si el a socotit drumul acesta (a investigarii), unul foarte neplacut si pentru omul de rand, care nu simte responsabilitatea care un pastor o simte, va fi foarte dezamagit sa afle ca un om pe care l-a considerat mare om a lui Dumnezeu este un sarlatan. Cred ca de aceea, Dumnezeu se foloseste cateodata de media pagana ca sa expuna ereziile unora, pentru ca oamenii bisericesti se feresc sa o faca. Dumnezeu sa aiba mila de noi toti, si sa ne dea o dorinta arzatoare pentru rugaciune si pentru Cuvantul Sau, care este singurul antidot impotriva oamenilor falsi care predica o alta evanghelie, falsa.

 3. misucroitor
  mart. 17, 2014 @ 15:10:56

  CONSILIUL MONDIAL AL BISERICILOR a fost în vizită la papa Francisc.
  Suveranul pontif le-a spus:
  „Diviziunile între creștini sunt un obastacol în calea evanghelizării…. papa a elogiat drumul ecumenic parcurs..”
  ••••••
  În prezent Bisericile membre ale Consiliului Mondial al Bisericilor sunt în număr de 349 și provin din mai mult de 110 de țări din toate continentele. Printre acestea se află aproape toate Bisericile Ortodoxe din întreaga lume numeroase Biserici care s-au format pornind de la Reforma protestantă din secolul al XVI-lea (Biserica anglicană, baptistă, luterană, metodistă și reformată) un mare număr de Biserici unite și independente…

  • rodi
   mart. 17, 2014 @ 15:52:54

   e interesant cum toti i se inchina acestui om, chiar fara sa le ceara cineva sa i se inchine.

  • Traian
   mai 23, 2014 @ 06:21:25

   Rodi ,

   Te citez cu inceputul si sfarsitul comentariului tau :
   „Pericolele sunt multe, cel mai mare fiind apostazia secolului nostru, ca Biblia nu este de fapt Cuvantul lui Dumnezeu.”
   „Cuvantul Sau, care este singurul antidot impotriva oamenilor falsi care predica o alta evanghelie, falsa” .
   AI REZUMAT ESENTIALUL !!! SUPER !

   Secularizarea societatii occidentale care a inceput in perioada moderna si continua in postmodernism este o mare problema ! Principalul efect a fost scaderea drastica a credintei oamenilor in infailibilitatea , autoritatea , inspiratia divina 100% , ineranta si atotsuficienta Scripturii ; adica asa cum ai remarcat si tu pericolul ca oamenii sa creada ca „Biblia nu este de fapt Cuvantul lui Dumnezeu” .

   Invataturile fundamentale ale Crestinismului Biblic (Evanghelic) au fost treptat si inteligent impinse la periferia gandirii / credintei societatii occidentale incepand inca cu perioada moderna (deci nu chiar asa de recent , desi rezultatele se vad din plin acum , in postmodernism ! ) . In schimb mai recent , in postmodernism , apare o forma de pseudocrestinism neo-„evanghelic” emergent , o „Noua Spiritualitate” potrivita… cica… relativismului ce caracterizeaza postmodernismul ! Acest „Crestinism Evanghelic” Emergent are o doctrina Inclusivista cu migrare puternica spre Universalism si Interspiritualitate (deci apostata , evident ! ) , este extrem de ecumenic in consecinta , super-tolerant moral si doctrinar cu TOTI si cu TOATE in numele „Dragostei si Unitatii” ! Acest neo-„crestinism evanghelic” emergent , interdenominational , se metamorfozeaza treptat , ca o metastaza spirituala , in postmodernism , cu scopul spun liderii lui , de a schimba / modifica Crestinismul Biblic (Evanghelic) care a devenit , sau este , cica … „TRADITIONAL” ! Si NU este vorba doar de o schimbare exterioara ( a modului de inchinare , a felului conducerii bisericii , etc.) ci de o schimbare treptata si mascata a doctrinelor fundamentale ale Crestinismului Biblic urmarind ca prin deconstructionism teologic sa se ajunga la topirea doctrinelor biblice iar apoi remodelarea altora „noi” , potrivite „Noii Spiritualitati” a „veacului acestuia” , a „Noii Ere” de ” PACE si LINISTE /Securitate” si de „UNITATE si DRAGOSTE” a tuturor popoarelor si Religiilor planetei . Este acel concept al deconstructionismului unei idei sau credinte exprimat de vechea zicala mistica (pagana) a alchimistilor , aplicabila nu numai materiei ci si ideilor / credintelor : „SOLVE et COAGULA” ( dizolva si coaguleaza )!
   Intreabarea si raspunsul „de o mie de puncte” este :
   –- daca SECULARISMUL a dizolvat si dizolva mare parte din invataturile (doctrinele ) Crestinismul Biblic din societatea occidentala , atunci IN LUMINA ESCATOLOGIEI BIBLICE SANATOASE , oare care va fi „Noua Spiritualitate / credinta” care-l va inlocui in viitorul apropiat …sau mai indepartat … probabil ??? Care va fi urmatoarea „noua credinta” , „Noua Spiritualitate” de care Biblia NE AVERTIZEAZA ca va domina intreg Pamantul sub conducerea Anticristului ( cand va aparea el ) Apocal. 13:8 / 13:7 / 16-17 ???
   In nici un caz nu va fi SECULARISMUL (care e doar un agent de topire a invataturilor Evangheliei care pot sa dea VIATA VESNICA prin jertfa Domnului ISUS CRISTOS ) . Cred ca ar trebuii sa privim dincolo de Secularism , Crize Economice sau Politice , etc. , care sunt doar ingrediente folosite la dizolvarea si recoagularea unor „noi” idei / credinte , de amagire / manipulare si control folosite intr-un scop spiritual malefic mult mai amplu si periculos de care Evanghelia ne avertizeaza foarte clar . Da , adevaratul periculol ! , este cel al APOSTAZIEI de la Crestinismul Biblic prin acceptarea relativismului doctrinar ( toleranta doctrinara si morala in numele „dragostei si unitatii” ) , a Inclusivismului (pot fi mantuiti si oamenii care nu au auzit Evanghelia si nu au raspuns chemarii ei ) , a Universalismului ( toate caile /credintele duc spre „acelasi dumnezeu” ) , a Interspiritualitatii ( toate practicile si traditiile tuturor religiilor sunt bune si deci pot fi combinate intre ele , indiferent de religie , pentru „cresterea spirituala” ) , si in final a ECUMENISMULUI RELIGIOS RADICAL , la nivel MONDIAL , care are toate sansele sa implineasca ce spune ( 2 Tesalon. 2 : 3 si Apocalip. 13:8 , etc.) .
   DE CE IN MAJORITATEA BISERICILOR CRESTINE CEI PUSI SA VEGHEZE NU CUNOSC SI NU VORBESC MAI NIMIC DESPRE PERICOLUL mega-COLOSULUI OCULT NEW AGE (Noua Era) CARE SI-A TRAS IN POSTMODERNISM O HAINA CRESTINA …EVANGHELICA …SI IN ACELASI TIMP UNA SECULARA …DAR „SPIRITUAL-STIINTIFICA” (de fapt NEO-PAGANA) ; exemplu : Rick Warren’s Daniel Plan !
   http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=11628 ???

   In alta ordine de idei , nu cred ca discutiile si pozitiile rigide asupra Cesationismului sau Continuationismului rezolva sau amelioareaza cumva problema apostaziei contemporane .

   De asemenea nu cred ca implicarea in POLITICA a liderilor evanghelici ( cu voturile membrilor bisericilor ) ar schibma , sau va schimba cumva situatia . Biblia (Evanghelia) ne arata , spre exemplu , ca invatatura ei nu le recomanda / cere crestinilor din Roma sau Grecia antica , unde erau destule functii politice ce se obtineau prin vot , SA SE IMPLICE IN POLITICA spre „rezolvarea” problemelor in favoarea Crestinismului . 2000 de ani de istorie a Crestinismului ne stau ca dovada ca a atunci cand Biserica s-a „prostituat” politic cu Statul , Biserica a pierdut d.p.d.v spiritual (al impactului si propavaduirii Evangheliei) , a intrat intr-o neagra apostazie pervertind invatatura Evangheliei , … daaar a castigat d.p.d.v financiar , respectul / supunerea si adoratia maselor manipulate si a capetelor incoronate , pozitie de prestigiu in societate , etc.
   MAREA SPERANTA A PRIMILOR CRESTINI A FOST DOAR REVENIREA DOMNULUI ISUS…NU ACCESUL IN POLITICA …METODE SECULARE DE CRESTERE A BISERICILOR SI VESTIRE A EVANGHELIEI … SAU ALTCEVA DE GENUL ASTA ! Stiu ca fac afirmatii impotriva curentului general de „viziune” din neo-evanghelism , dar imi asum acest risc . Daca ni s-ar cere nou crestinilor sa votam de exemplu impotriva avorturilor sau casatoriilor gay , sau popularizarii pseudo-teoriei „stiintifice” a Evolutionismului darwinian in invatamantul public , eu cred ca TOTI AR TREBUII SA MERGEM SA VOTAM IMPOTRIVA ACESTOR ABERATII . Dar solutia biblica nu este transformarea liderilor evanghelici in lideri politici , si pe cale de consecinta acumularea voturilor bisericilor evanghelice in apartul de propaganda si manipulare al POLITICII . Exemplele liderilor evanghelici care au ajuns sa se compromita si sa culeaga in final vant dupa ce au intrat in POLITICA sunt graitoare !!! „Evanghelia Sociala” nu este EVANGHELIA DOMNULUI ISUS CRISTOS , desii unii lideri evanghelici spun ca asa ar fi … cica… !!! Vrem noi oare ca credem Scriptura cu adevarat si ea sa ne singurul ghid in viata , atotsuficient , si sa testam cu invatatura Scripturii tot ce ne spun / predica liderii nostri , ca si odata cei din Berea (Fapte 17:11) care au fost laudati de apostolul Pave pentru aceasta … ???

   Totusi nu cred ca pe „acei credinciosi ‘sinceri amagiti’, nici o dezbatere nu-i va convinge.” , cum spui tu ! Marturiile a mii si mii si mii de crestini care au fost salvati pe baza dezbaterilor apologetice care au demascat aceste metastaze spirituale ( nu ma refer pe baza dezbaterilor daca sa credem Cesationismul sau Continuationalismul ! ) confirma inca o data , ALATURI DE INVATATURA SCRIPTURII , IMPORTANTA dezbaterilor apologeticii crestine evanghelice reale .
   Iti dau doar un singur exemplu ca sa intelegi la ce ma refer : Asociatia de apologetica evanghelica The Berean Call (dr. Dave Hunt & T.A. McMahon ) https://www.thebereancall.org/ a fost folosita cu putere de-a lungul a ultimelor decenii , prin subiectele de apologetica evanghelica de exceptie tratate cu mare discernamant biblic , pentru mantuirea si pocainta REALA a multor oameni si pentru dezrobirea multor captivi prinsi in mrejele multiplelor erezii care s-au intretasut in plasa APOSTAZIEI CONTEMPORANE !

   FII BINECUVANTATA DE DOMNUL ISUS !

   • rodi
    mai 23, 2014 @ 09:04:52

    foarte bine ati sesizati totul!
    ..in special cand ati spus:

    „MAREA SPERANTA A PRIMILOR CRESTINI A FOST DOAR REVENIREA DOMNULUI ISUS…NU ACCESUL IN POLITICA …METODE SECULARE DE CRESTERE A BISERICILOR SI VESTIRE A EVANGHELIEI … SAU ALTCEVA DE GENUL ASTA !”

    sunt tot mai multi evanghelici care nu mai cred in revenirea Domnului si isi traiesc viata lor ca atare. Din acelasi motiv, multi neaga orice miscare ecumenica ca fiind un pericol sau o apostazie, ci mai degraba o vad ca un fel de „inceput al Imparatiei lui Dumnezeu, aici pe pamant.” Deci, vederile escatologice a evanghelicilor au f. MULT de-a face cu felul lor de a percepe evenimentele zilei.

    Sa dea Dumnezeu sa se trezeasca cat mai multi, si sa vada ceea ce se intampla. Sau, cel putin sa se reintoarca la Cuvantul lui Dumnezeu, caci daca vom starui in Cuvant, adevarul ne va fi mai clar si nu vor putea sa ne insele „oamenii fardelegii”.
    Va multumesc pentru acest dialog si doresc ca Dumnezeu sa va binecuvanteze!

    • Traian
     mai 23, 2014 @ 10:48:22

     Rodi ,

     Eu iti multumesc pentru ca mi-ai dat ocazia sa-mi exprim ceea ce cred cu convingere pe blogul tau . Dumnezeu sa-ti rasplateasca si aici pe pamant , dar mai ales in Imparatia Lui !

     Replicile tale la comentariile mele , cu atat mai mult aceasta ultima replica a ta ,
     m-a convins ca esti calauzita de acelasi Duh care i-a calauzit pe toti crestinii adevarati , de la Rusalii si pana azi !

 4. dannegoi
  mart. 24, 2014 @ 07:48:03

  Reblogged this on Felinar pe cale.

 5. Petru Ion
  mart. 28, 2014 @ 14:30:40

  Incalcare flagranta a Cuvantului lui Dumnezeu… Matei 23:8…
  Catolicii nu asculta de Domnul Isus si in 2Ioan 9 se regasesc si penticostalii si carismaticii…care o iau inaintea invataturilor date de Domnul Isus.
  E normal ca acesti crestini …doar cu numele sa faca de acum casa buna…e semnul vremurilor din urma in care crestinismul face politica so o politica dintre cele mai perfide si rafinate … Vai de cei ce fac idilatrie si necintesc NUMELE DOMNULUI ISUS…
  SUNT MULTI? …ce spune Domnul Isus despre multi // pe ce cale sunt ?

  • rodi
   mart. 28, 2014 @ 14:46:46

   Petru Ion, ati gresit citatul 2 Ioan 9. Si gresiti cand va referiti la penticostali la fel ca si la carismatici cu astfel de generalitati. Faptul ca un pastor carismatic a primit mesajul de la Papa nu inseamna ca carismaticii il aproba sau il imbratiseaza pe Papa. Un pastor nu reprezinta o denominatie. Si faptul ca un carismatic a primit un mesaj de la Papa, nu inseamna IN SPECIAL nimic vis a vis de Penticostali. Ca un pastor dintr-o denominatie TOTAL DIFERITA nu poate in sine NICIDECUM sa reprezinte PENTICOSTALII.

 6. misucroitor
  apr. 05, 2014 @ 04:31:20

  In seria de conferințe(Război Total) alcătuite cu ani în urmă ,prof. adventist Walter Veith-deși criticat de mulți coreligionari din cauza acestui serial-atrăgea totuși atenția asupra unor aspecte stranii care infiltrau creștinismul protestant american,expunând liderii carismatici dubioși,dar mai ales pe aceia care făcea afirmații nebiblice.Asupra unora plana și suspiciunea de a fi francmasoni sau luciferieni(sau chiar,iezuți bine plătiți,infiltrați în rânduri protestante). Incă de pe atunci,în atenția profesorului Walter Veith a intrat și un pastor pe nume KENNETH COPELAND,care,surprinzător, anul acesta a fost principalul protagonist al Convenției din Texas,o convenție unde principiile Reformei Protestante au fost trădate pe față de către pastorii și liderii carismatici prezenți acolo. Puteți urmări acest aspect în prima parte a filmului de 40 de minute,unde este analizată și învățătura lui Robert Schuller despre care se știe că a fost mentorul spiritual al lui Rick Warren. Printre cei expuși se afla și Benny Hinn care a fost filmat în timp ce oferea heroină,spre a fi consumată, unui membru al echipei sale de slujire(23:44 sec.).O persoană a murit din cauza unei supradoze de droguri luate la petrecerea aceea. De ce?.. Ideile Reformei Protestante sunt din ce în ce mai marginalizate în loc să fie continuate și îmbunătățite,iar sacrificiul reformatorilor de atunci din ce în ce mai criticat în ultima vreme,chiar de însăși unii creștini evanghelici doritori de nou.E comic să vezi că la modă sunt o serie de predicatori ,bine plătiți și mediatizați .Urmăriți acest video unde se vede bătaia de joc pe care aceștia o fac prin unele biserici carismatice..

  • rodi
   apr. 05, 2014 @ 10:31:54

   Misu,
   multumesc pentru video. Am avut timpul necesar ca sa-l vizionez in intregime.
   S-ar putea sa aiba dreptate Walter Veith in tot ce zice. Eu am doua puncte de vedere de spus:
   (1) simbolismul francmason se poate sa vina de la liderii discutati in video, sau poate sa vina de la arhitectii cladirilor si a logo-urilor acestor misiuni si nu de la „evanghelisti”. In America, nu e asa curiozitate fata de francmasoni cum e in Romania si majoritatea dintre noi n-avem habar de simbolurile lor. Daca nu ne-ar baga in ochi presa americana (neoficiala, de pe internet) desele articole despre iluminati si Hollywood, majoritatea nu am stii. La fel, multi crestini laici nu cunosc nici macar simbolul satanist al pentagramului. La fel cu simbolul mainii, nu stiu daca se poate dovedi, pentru ca este aceeasi gesticulare facuta de, sau catre, o persoana muta. Vezi aici poza- http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8e/I%2BL%2BK%3DILKsign.jpg/250px-I%2BL%2BK%3DILKsign.jpg Ca si copii, in America, noi ne faceam acest semn pentru ca am invatat la scoala ca inseamna ‘Te iubesc’ in limba surdomutilor.
   Ar fi bine ca Walter Veith sa dea inregistrarile la experti de sunet si voce care pot sa analizeze exact prin aparatele lor cuvintele rostite si sa confirme ce afirma Veith, cand zice ca Copeland si Hinn rostesc cuvantul Satana, ca sa stim siguri ca l-au rostit. Prn asta ar demasca rapid si sigur pe acesti oameni, fara sa aiba cum sa se apere de insasi cuvintele lor. Desi, cand vezi citatele din cartile lor, prezentate de Veith, cam iti dai seama cum stau lucrurile. In special partea unde Benny Hinn rosteste blesteme asupra celor ce i se impotrivesc lui.
   (2) Partea cu Benny Hinn a fost extrem de socanta, desi verificand clipul intr-o alta parte, la telejurnalul de unde provine clipul spune ca e o pipa de trabuc. In acel clip, asistentul personal a lui Benny Hinn, spune ca el a crezut ca e pacat fumatul de trabuc si ca ar fi pus pipa jos cand l-a vazut pe Benny Himm ca s-a apropiat de masa lor. Ei erau undeva in misiune in Iordania. Dar se vede clar ca Benny Hinn ia pipa si o pune in gura la celalalt asistent. Primul asistent care a pus pipa jos de rusine, se zice ca muri de o supra doza de droguri, si ca a mai murit inca un asistent personal a lui Benny Hinn tot de supradoza de heroina.
   Astea au fost imagini socante, mai ales ca unul dintre asistenti, se spune la telejurnal ca a murit in 1997 si al doilea se pare ca probabil a murit n 2010, ca atunci apar video clipurile cu acest telejurnal in care este raportata moartea al celui de-al doilea asistent personal al lui Benny Hinn. Nu stiu cum de nu s-a auzit aceasta stire pana acuma. E foarte socant si daca pana acuma am avut doar indoieli puternice asupra lucrarii lui Benny Hinn, aceste fapte mi-au schimbat total impresia despre persoana si lucrarea sa. Aici e linkul de le clipul original de la telejurnalul care a dat pe fata folosirea drogurilor si pe Benny Hinn plasand pipa in gura sistentului lui.- https://www.youtube.com/watch?v=X6SvSjaU62M

   Pe Reinherd Bonnke nu stiu de ce l-a pus pe video, ca nu a aratat nimic despre el, decat ca se roaga pentru vindecare, ceea ce Biblia ne invata sa facem. Iar pe Rick Warren nu l-am vazut pe acest video. Poate e pe versiunea completa al acestui video?

   Dumnezeu sa ne tine pe calea adevarata, ca sunt multi lupi rapitori in mijlocul nostru.

   • rodi
    apr. 05, 2014 @ 10:54:29

    am mai asultat acel telejurnal de mai multe ori si inteleg ca ambii asistenti au murit in 1997 din cauza heroinei. Deci acel video clip cu Benny Hinn si cu pipa e din 1997, cand majoritatea crestinilor il urmareau la televiziune si putini oameni aveau calculatoare sau stiau de youtube ca sa afle ca doi asistenti de-ai lui au murit drogati.

   • Traian
    mai 22, 2014 @ 03:44:12

    Rodi ,

    Daca s-a tot adus in discutie cazul RICK WARREN as dori sa va dau un citat dintr-o discutie despre „Religie si Leadership” pe care Rick Warren a avut-o cu David Gergen , in data 6 iulie 2005 . Cu acesta ocazia mega pastorul RICK WARREN a afirmat :
    „ I happen to know people who are followers of Christ in OTHER religions . ” ( made in Rick Warren ! ) AICI : , The New Missiology http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=11424

    Uite aici mai jos ai doar o mica mica mica parte din materialele de apologetica crestina evangelica reala care ne arta cine-i cu adevarat mega-pastorul RICK WARREN si rolul lui in ECUMENISMUL Mondial (radical !) :

    Church of Tares : Purpose Driven, Seeker Sensitive, Church Growth & New World Order !
    http://www.holybibleprophecy.org/films/church-of-tares-purpose-driven-seeker-sensitive-church-growth-new-world-order/

    Rick Warren , Emergents and Muslims !

    CHRISLAM (the blending together of Islam & Christianity)
    http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=13109

    Rick Warren’s Daniel Plan !
    http://www.lighthousetrailsresearch.com/blog/?p=11628

    Rick Warren Exposed – http://www.goodfight.org

    PUNETI-VA CENTURA DE SIGURANATA , inainte de a ale viziona !

    MARANATA !!!

    • rodi
     mai 22, 2014 @ 07:55:13

     o strategie nebiblica – se evita adevarul
     jumatate de adevar = minciuna

     • Traian
      mai 22, 2014 @ 11:13:33

      Desi e tare adevarat si foarte relevant poate parea ciudat pentru unii ce spunea un frate pastor odata : „Diavolul este destul de destept ca sa-ti spuna o minciuna 100% , direct in fata . El umbla pe ocolite , cu sferturi , jumatati , …sau 60% , 80% „adevar” …sau chiar 90% „adevar” . NUMAI sa nu fie 100% ADEVAR !”

     • Traian
      mai 22, 2014 @ 11:14:57

      BINE ZICI !

   • Traian
    mai 22, 2014 @ 05:09:50

    Daca cineva mai are vreun dubiu ca mogulul carismatic , BENNY HINN , este o „STEA RATACITOARE” (Iuda 13 ) , il rog sa vizioneze aceasta serie de 3 DVD (6 ore ! ) , extrem de bine documentata cu probe ce NU SE POT tagaduii ( minciuna enorma , frauda de milioane , invataturi gresite / nebiblice , „miracole” fabricate , manifestari de transa oculta / demonica , imoralitate , vieti ale bietilor creduli distruse , etc. ):

    The Many Faces of Benny Hinn
    http://www.pfo.org/mfbh-dvd.htm
    http://www.amazon.com/The-Many-Faces-Benny-Hinn/dp/B000S6OQ6U

    Informatiile furnizate de cele 3 DVD-uri i-au ajutat pe multi sa scape din stransoarea demonica a pacalelilor acestui fals profet , fals vindecator , rezervor de erezii nimicitoare si COMERCIANT DE SUFLETE !

 7. sarah
  mai 26, 2014 @ 20:46:10

  O intrebare esentaiala se pune: a fost o singura biserica in primii doua mii de ani dupa Cristos? Nu au fost penticostali? Nu au fost crestini nascuti din nou? Daca nu au fost de ce a inceput vanatoarea de vrajitoare care s-a transformat in inchizitie?
  Da, Apocalipsa lui Ioan se desfasoara in fata noastra.

 8. Trackback: Tony Palmer, omul care a spus ca protestul lui Luther s-a terminat, a murit intr-un accident de motocicleta | agnus dei - english + romanian blog
 9. Cristian
  iul. 28, 2014 @ 02:29:36

  Astazi traim zilele descrise in 2 Tesal cap 2 un alt coleg al ,, pastorului” tony p. il gasim vezi net: Spre cerul fara vip-uri ” numele autorului acestui pachet de predici este iacob coman cel care si-a insusit puterea de a sti cine cum si cand va putea sa fie mantuit sau nu .Ideal ar fi sa CERCETAM fiecare pt a intelege mai bine dela cine vine ADEVARATA sau FALSA solie altfel vom PIERI cu totii dealtfel voia AMAGITORULUI este tocmai aceasta ca omenirea sa creada lui nicidecum Adevaratului Dumnezeu STUDIATI SCRIPTURILE si Impliniti VOIA Tatalui Nostru din cer ca astfel sa putem ramine TARI prin Fiul Sau pina la Revenirea Sa care este foarte APROAPE..

  • rodi
   iul. 28, 2014 @ 08:08:15

   Nu putem decat sa gim extrem de multumitori ca Dumnezeu a lucrat cu sute de ani in urma ca sa ajunga Cuvantul Sau sfant (Biblia) in mana fiecarui om. Iar cine are ochi sa vada si urechi sa auda ce scrie/spune Domnul in revelatia Sa (Biblia) nu va fi amagit. Iar cei ce isi incred soarta in oameni isi pun mantuirea in pericol. Sunt multi amagitori azi. Dumnezeu sa ne fereasca de toti si Duhul Lui cel Sfant- Calauzitorul sa ne indrume prin Cuvantul Sau la adevar. Traim vremuri stranii si si noi credem ca revenirea Domnului e aproape!

 10. Trackback: Papa Francisc rescrie istoria catolica afirmand teoria evolutiei | agnus dei - english + romanian blog
 11. claudia
  nov. 19, 2014 @ 13:05:14

  unde sa aajuns….!?dezastru ,se vede clar ca nu mai e mult si vine Domnul!!

 12. Trackback: Papa Francisc: „Nu poți fi în același timp catolic și sectar” și „prozelitismul este un comportament păcătos” | agnus dei - english + romanian blog
 13. tatianasiza
  nov. 01, 2016 @ 07:55:31

  A republicat asta pe newlife.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: