Tatăl pastorului Petru Lascău a plecat “Acasă” – Gheorghe Lascău

photo credit Facebook

Sincere condoleante familiei Petru Lascau! A plecat la Domnul Gheorghe Lascău, tatăl pastorului Petru Lascău, un important lider al comunităţii româneşti din Arizona a plecat în veşnicie. S-a dus la Cel pe care L-a slujit o viaţă întreagă. Faceti click sa cititi mai multe detalii….

ARMONIA MAGAZINE - USA

RosiaSe duce cel neprihănit şi nimănui nu-i pasă; se duc oamenii de bine (Isaia 57:1)

Niciodată nu voi uita ziua de 11 septembrie 1996. A fost cea mai întunecată zi din viaţa mea. Mă aflam la şedinţa redacţională a unui cotidian din România când secretarul “Alex” a deschis uşa şi mi-a zis: “Octavian, a sunat cumnatul tău, trebuie să mergi urgent acasă”. Când am ajuns acasă, alături de mama, sora şi cumnatul meu se afla şi o mătuşă (sora tatălui meu), care de data aceasta era îmbrăcată în negru. Am intuit imediat ce s-a întâmplat.

Vezi articolul original 807 cuvinte mai mult

11 comentarii (+add yours?)

 1. Tim Dubhy
  mart. 08, 2014 @ 02:09:02

  stiti ce ma intriga?
  pomeniti numele fiului care si-a pierdut tatal, dar nu pomeniti numele tatalui care a plecat…
  deah…daca nu a fost VIP ca fiul sau…. nu e important…. e un mare anonim! doar „batranaul Lascau”

  • rodi
   mart. 08, 2014 @ 06:46:40

   Da, era normal ca trebuia sa avem numele acestui om. dar adevarul e ca nu stim numele tatalui fratelui Lascau. Inainte de a face reblog, am cautat mumele dansului si pe Pagina blogului fratelui Petrica Lascau (nu scrie nimic) si pe pagina de Facebook si nu i-am gasit numele nicaieri. Daca tatal meu era in viata, i-ar fi stiut numele… Probabil o sa-i aflam numele cand fratele Lascau v-a scrie, el insusi, despre tatal sau.

   • Tim Dubhy
    mart. 08, 2014 @ 06:56:38

    tie nu ti se pare straniu? si chiar deplorabil? tatal unui pastor cunoscut sa fie un necunoscut, pana intr-acolo ca nici macar la moarte nu i se pomeneste numele?
    pretul vedetismului!!!!

    • rodi
     mart. 08, 2014 @ 07:12:52

     Da, mi s-a parut straniu, ca nimeni nu s-a gandit sa intrebe de numele lui. Dar si inteleg ce inseamna cand iti moare cienva de peste ocean si trebuie sa pleci abrupt intr-o alta tara, pe langa faptul ca e unul dintre cele mai emotionante momente cand iti pleaca tatal la Domnul, e ca si sum un perete ti-a fost luat din spatele tau si acum esti descoperit/descoperita si stii ca nu mai poti sa alergi la el pentru ajutor, pentru sfaturi, pentru momente pline de dragoste cum numai un tata stie sa iti ofere. In mijlocul unei astfel de situatii, inteleg cum acest detaliu a ramas neverificat. Dar, prin talentul fratelui Petrica Lascau, stiu ca vom auzi si invata multe despre tatal sau in viitorul apropiat, cand se reintoarce acasa, de la acest eveniment dureros.

     Iar, cand vom primi numele sau, cu siguranta il vom posta.

 2. Aurel Mihet
  mart. 09, 2014 @ 15:09:25

  Azi dimineata am fost al Biserica „Agape centru cerstin ” unde este pastor Fr. Petrica Lascau si am primit informatia in legatuta cu numele tatalui Petrica . Numele lui este LASCAU GHEORGHE. ( Informatia am primit’o dela sotia fr. Petrica.) GOD BLESS YOU ALL.

  • rodi
   mart. 09, 2014 @ 22:05:44

   Frate Mihet, sunteti un om extraordinar si va suntem multumitori pentru ce ati facut astazi pentru noi si pentru cititorii blogului. In sfarsit am adaugat numele fratelui Gheroghe Lascau la articol. Domnul sa va rasplateasca bunavointa si dragostea dvs. si multumesc Domnului ca va cunoastem! Domnul sa va tina in sanatate si putere si pe dvs. si pe sora. God bless you!!! Si inca odata, va multumim mult!

 3. Aurel Mihet
  mart. 10, 2014 @ 00:57:14

  Dragi mei ,era de datoria mea sa fac aceasta precizare si s’o fac dela sursa sigura.Inca o modificare in citatul dat sub fotografie difunctului unde scrie”….un important lider al comunitati rominesti din Arizona” El nu a fost lidar in Arizona ci in Romania .Stiu ca ati luat citatul din art. scris de fr. Jurnalist Octavian Curpas,
  ,dar l-am rugat sa corecteze si cred ca a corectat. Ma bucur ca am putut sa ajut la corectarea a ceea ce era necesar in acest caz. Va doresc mult succes in aceasta lucrare de nespusa importanta pentru multi care citesc informati de mare valoare in diferite domeni publicate pe aceasta cale.Cel Preainalt sa va aiba in grija LUI.

  • rodi
   mart. 10, 2014 @ 08:55:41

   Vorbeam cu Avram aseara despre oameni ca si dvs., oameni care mai rar se vad in generatia noastra. Sunt oameni mult mai tineri care nu mai activeaza de lor, si dvs. activati in toate domeniile, chiar va ocupati si de bolnavi. Asa facea si taticu. El era in faza de la inceput cu cancer si s-a dus sa faca ungerea unei persoane care si-a rupt piciorul, si cat timp a putut sa conduca, mergea si vizita bolnavii. Dumnezeu sa va binecuvanteze; stiu clar ca veti avea rasplata mare de la Domnul, veti fi capetenii si in cer! Multumesc Domnului pentru ca cnosc si am cunoscut astfel de oameni in viata mea. Dumnezeu sa va binecuvanteze.
   Rodica

 4. Aurel Mihet
  mart. 14, 2014 @ 11:27:42

  Sora Rodica, intre ani 84-87 am locuit in Chicago pe Str. Cullon intr’un bloc de locuinte aproape de casa voastra,si imi amintesc bine ca eu am fost la voi acasa si am avut discuti foarte interesante cu fr Galis. Am. vazut in el un om a lui Dumnezeu plin de curaj,de rivna pentru lucrarea Domnului gata sa dea ajutor celor in nevoi,unul care a iubit pe Dumnezeu si Biserica Lui.pina cind a auzit chemarea Stapinului care i-a zis;…Bine rob bun si credincios ;ai fost credincios in putine lucruri,te voi pune peste multe lucruri ;intra in bucuria stapinului tau. Mat.25.21 Un lucru fff important e ca aceasta lucrate inceputa de fr. Galis a luat proporti fara limite in raspindirea mesajului Sfint prin acest blog pe care il folositi cu multa competenta si responsabilitate in acest scop. Sint incredintat ca Acela care a inceput in voi aceasta buna lucrare o va ispravi pina in ziua lui Isus Hrisros Fil. 1.6 Dumnezeu sa va ajute la aceasta.

  • rodi
   mart. 14, 2014 @ 11:51:16

   Frate Mihet,
   in primul rand, tin sa va multumesc pentru toate incurajarile dvs. prin comentarii aici pe blog si prin email. Ati fost si sunteti o binecuvantare pentru familia noastra de cand va cunoastem si nu am stiut ca ati fost in casa la tatal meu si ca ati petrecut timp impreuna si relatarea dvs. imi aduce o mare bucurie!

   Noi nu am stiut ca cursul evenimentelor ne vor aduce aici, dar acum vedem mana lui Dumnezeu si felul in care El ne-a dus pas cu pas, ca sa facem si noi o lucrare pentru El. Cand Dumnezeu a inceput aceasta lucrare eram foarte dezamagiti. Eu imi pierdusem un job foarte bun si n-am inteles cum si de ce Dumnezeu a ingaduit lucrul acesta peste noi. Mai tarziu am inteles, cand la scurt timp, taticu a fost diagnosticat cu cancer si urmatorii doi ani a avut nevoie de mine ziua si noaptea. In acea suferinta a lui s-a nascut acest blog, care am stiut ca i-a facut o mare bucurie. A reusit sa scrie doar cateva articole, iar apoi nu se mai putea concentra din cauza durerilor. Si atunci, ascultam predicile ce le postam pe blog, si cantarile, si ne povestea experiente minunate. Acum, ne bucuram atat de mult pentru tot ce a investit el in noi, si multumesc lui Dumnezeu ca am stat aproape de parintii mei, pana au plecat la Domnul. Ce mare binecuvantare am primit in return!

   Sa stiti ca ma rog pentru dvs. si pentru sotie, alaturi de cei dragi ai familiei noastre si multumesc Domnului pentru voi, ca sunteti o binecuvantare pentru casa noastra. Si sunt coplesita de multe ori, chiar pana la lacrimi, cand ma gandesc si stiu (ca unii mi-au zis, sau mi-au scris) ca sunt frati si surori, pe care niciodata nu i-a intalnit, si citesc blogul nostru, si se roaga pentru noi si cer binecuvantarile Domnului pentru noi si inteleg cu adevarat ce inseamna fratietatea, adica sa fim frati si surori in Hristos. Dumnezeu ne uneste inimile si gandurile prin Duhul Sau si e inca o dovada a CE MARE DUMNEZEU AVEM! Dumnezeu sa isi reverse toate binecuvantarile asupra dvs si familiei !
   Cu multa si adanca pretuire
   Rodica

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: