O poveste de prea târziu…

Photo www.fanzwave.net

În timp ce soţia mea servea cina, i-am luat mâna şi i-am spus:.” Trebuie să-ţi vorbesc” Ea a dat din cap şi a mâncat calma.Am vazut durerea in ochii ei …. acea tristeţe care imi blocheaza gura …mi-am facut curaj şi i-am spus: ” Vreau sa divorţam” .

Ea dezgustată de întrebarea mea a spus încet:” De ce?”. In acea noapte nu am vorbit şi ea a plâns toata noaptea. Eu ştiam ca ea vroia să înţeleagă ce se întâmplă cu căsătoria noastră, dar nu am putut raspunde ….a pierdut inima mea, din cauza altei femei … Ana!

Eu n-o mai iubeam asa de mult pe soţia mea … am fost aşa de trist … m-am simtit vinovat, motiv pentru care am semnat actul de separare, care ar spune ca sotiei mele iar rămâne casa, masina si 30% din magazin.Atunci când a văzut actul de separare la rupt in o mie de bucăţi ” Cum?! Am petrecut zece ani din viata noastra impreuna si acum ma lasi pentru alta?!”. Mă simt aşa de rău pentru tot acest timp pierdut cu mine … pentru toate energiile …. dar nu am putut face altceva … acum o iubesc pe Ana.

Dintr-o data sotia mea a inceput sa urle şi a plâns continuu. Era furioasa şi dezamăgita …. ideea de divorţ a inceput să devină realitate. Ziua urmatoare m-am intors acasă şi am gasit-o stând la biroul ei în dormitor … scria, nu am mancat nimic la cina si m-am dus la culcare … am fost foarte obosit dupa o zi petrecuta cu Ana.In noapte m-am trezit şi am văzut-o pe soţia mea tot acolo la birou … M-am întors şi am continuat să dorm.

Dimineaţa următoare soţia mea s-a prezentat la mine , cu niste condiţii pentru a ” accepta divorţul”.Nu a vrut casa, nu a dorit nici masina …si nici magazinul. Maine incepea o noua luna, in acea lună ar trebui să trăim ca şi cum nimic nu sa intamplat raţionamentul său a fost simplu:” Fiul nostru are examene in aceasta luna si nu terebuie sa-l ingrijoarm cu problemele noastre.”

Am fost de acord, cu toate acestea, ea a făcut o doua cerere. ” Trebuie să ne amintim de ziua în care am fost căsătoriti, atunci când m-ai luat în braţe şi m-ai dus în dormitorul nostru pentru prima dată. … dar în această lună , în fiecare dimineaţă trebuie sa ma iei in brate pana la usa de iesire”.Am crezut ca si-a pierdut mintea , dar am fost de acord ca să nu strice vacanţa de vară.

I-am povestit Anei. Ana care a inceput sa rada spundând:.” Indiferent de ceea ce trucuri a inventat soţia ta … spune-i ca esti al meu” . De mult timp eu si sotia mea nu am avut o lungă „confidenţialitate”, aşa ca când am luat-o prima zi in braţe am fost atât jenat …. dar fiul nostru a fost în urma noastra si ne aplauda spunand : ” Tata esti tare, ai luat-o pe mama în braţe „! Cuvintele lui erau ca un cuţit în inima mea …. am mers zece metri, cu soţia mea, în braţele …. Ea a închis ochii şi a spus încet:. ” Nu-i spune nimic despre divorţ ..te rog” . Am fost de acord .

Am lăsat-o la uşa şi ea a ieşit, şi a plecat să ia autobuzul pentru a merge la munca. A doua zi, am fost mai relaxat … ea se sprijin pe pieptul meu .. Am simtit parfumul ei pe bluza mea. Am realizat ca a trecut mult timp de cand nu m-am mai uitat la ea, deoarece am uitat …. am realizat ca nu mai e atât de tânără … câteva riduri pe fată. fire de păr albe. ….! M-am intrebat: „ce am făcut de am reduso, astfel? ”

A patra zi, luând-o în braţe, cum se intampla în fiecare dimineaţă am simţit că intimitatea s-a întors la noi .. .. aceasta a fost o femeie care mi-a dat zece ani din viaţa si tinereţea ei, un copil …. , pentru ca urma sa ne apropie mai mult şi mai mult . Nu am spus nimic din respect pentru Ana!.

Fiecare zi a fost mult mai uşor să o ridic si a trecut luna repede. Credeam ca am fost obisnuiti sa o ridic, şi pentru că fiecare zi care a trecut o simtiteam mai lejera. Intr-o dimineaţă ea a fost indecisa cu ceea ce sa poarte … a încercat totul,, şi a zis:” Hainele imi sunt mari”. Mi-am dat seama că ea a pierdut in greutate … Deci, de aceea era asa de uşoară, am realizat brusc că a fost în depresie … prea multă durere şi suferinţă.

Fară să imi dau seama am atins părul ei … fiul nostru,a intrat brusc în camera noastră şi a spus:” Tati e timpul pentru a o duce pe mama în braţe (pentru el a devenit un moment fundamental al vieţii sale). Am luat-o pe soţia mea in brate am simtit un fior care a schimbat modul în care vedeam divortul. Am inceput sa o iau ca prima data cand am luat-o acasă atunci când ne-am casatorit … … Am vrut să plâng.

Ultima zi am facut acelasi lucru si a spus:” Nu mi-am dat seama că am pierdut intimitate cu tine”. Fiul nostru a trebuit să meargă la şcoală şi l-am însoţit eu cu masina. Sotia mea a ramas a casa. M-am dus la muncă .. dar la un moment dat am trecut prin fata casei lui Ana m-am oprit .. şi am fugit în sus pe scări … ea mi-a deschis uşa şi i-am spus: ”Iarta-ma .. dar nu vreau sa divorţez de soţia mea „… sa uitat la mine , şi a spus: ” Eşti nebun? ” I-am răspuns:” Nu .. e doar că îmi place soţia mea … a fost un moment de plictiseala si rutina in care ne-am departat .. dar acum mi-am dat seama de adevăratele valori ale vieţii, azi am dus-o în braţe, mi-am dat seama că trebuie sa o fac pentru restul vietii mele! ”

Ana mi-a dat o palma si mi-a inchis usa in fata. Eu mergand în jos pe scări repede, am condus şi m-am oprit într-un magazin de flori.I-am cumpărat un buchet de trandafiri si fata de la magazin mi-a spus: ”Ce vreti sa scrieti pe bilet? ”:” Nu imi pasă de nimic dar o sa te iau în braţe în fiecare zi din viaţa mea până ce moartea ne va desparti „Am venit degraba acasa, am urcat scările şi am fugit sus în camera fericit şi cu un zâmbet pe buze, dar soţia mea …… a fost pe jos … moarta. Ea lupta impotriva cancerului!. Şi eu în loc sa imi dau seama ce se intampla.. am fost ocupat cu Ana. Sotia mea mi-a cerut accea perioada de timp pentru ca ea ştia că era pe moarte. ”Deci… ca fiul nostru să nu sufere traume i-a rămas imprimat în memorie ca are un tată minunat şi o mamă iubitoare. ‘

sursa: https://www.facebook.com

6 comentarii (+add yours?)

 1. narcisa73
  mart. 08, 2014 @ 10:08:54

  Ma intreb doar retoric… un barbat ar fi in stare sa faca un asemenea sacrificiu? Daca ne uitam la filmele „La Vita e Bella” si „Forrest Gump”, am putea intelege ca da… numai sa nu fie doar niste filme…

  • rodi
   mart. 08, 2014 @ 10:44:10

   Narcisa, cred ca aceasta povestire este menita, mai mult, sa provoace inimile barbatilor spre sotiile lor (sau vice versa) pana nu se ajunge la asa un pas drastic de infidelitate. Chiar am citit mai multe maxime, eseuri si poezii despre mame in zilele astea si e foarte evident ca Dumnezeu, in marea Lui intelepciune, a turnat din plin, o mila si o dragoste aparte in noi, femeile (mamele) pentru copii. Si chiar in natura noastra, noi femeile suntem adanc miscate pentru copii, chiar si copiii altcuiva. Deci, la intrebarea ta retorica, as raspunde: mai rar, mult mai rar ar face un barbat un astfel de sacrificu. Si cu tristete, o spun din ce am observat din jurul meu si casatoriile care s-au destramat. Dar, e alarmant ca am vazut si mame care si-au neglijat sau chiar abandonat copiii pentru un alt barbat. Asa ca, probabil, discutia noastra are mai mult de-a face cu vremurile permisive in care traim si care au infectat chiar si pe cei care se considera credinciosi. Sunt vremuri destul de grele si luam aminte la ce spunea ap. Pavel in 1 Corinteni 10:12 Astfel dar, cine crede că stă în picioare, să ia seama să nu cadă.

 2. mike
  mart. 09, 2014 @ 20:28:37

  Nu pot crede ca povestea e adevarata–iar daca e, -cu regret o spun acest ,,om” nu poate fi numit om- 1)- A jurat inaintea martorilor cunoscuti si in fata Lui Dumnezeu -credinta ,loialitate, respect( a calcat juramintul). -2) A distrus sufletul unei fapturi creata de Domnul vietii( a insultat pe Creator). -3) Potential -sa distruga si sufletul copilului. -4) A dispretuit legea morala a Lui Dumnezeu data oamenilor prin Moise( Exodus-20-14 and-17). -5)daca e crestin–si sunt sigur de asta -Romania 85/100 ortodoxi, catolici,protestanti si neo-restul populatiei– atunci face de ocara pe adevaratii crestini aruncind cu noroi asupra crestinismului. Nu am intentia sa judec–doar putin discernamint. Ma gindesc ca unii vor venii si vor spune despre –iertare- Oare de ce se creaza conditia -de a fi motivat pentru a ierta??–sau cine e mai vinovat -cel care a pacatuit sau ?cel caruia i se spune, sa ierte??–In tehnica se vorbeste despre- calitate , si tolerante –-se pare ca tot mai multa toleranta in viata spirituala ,incepe sa schimbe aspectul produsului fie el chiar si duhovnicesc.- Iar Lui Dumnezeu nu-i place rebutul. Sorry!!!- Blessing to all

 3. Avram
  mart. 09, 2014 @ 22:41:28

  Mike,
  Aceasta povestire este doar un cliseu care prezinta pe acesti doi soti dupa mai multi ani de casatorie. In concluzie (dupa ce barbatul isi revine in fire) vrea sa dea o invatatura biblica, si morala. Asa cum Dumnezeu a instituit casatoria. Cand cei doi (sot si sotie) devin una, nimic si nimeni sa nu-i mai poata desparti. Casatoria este pentru toata viata si nu cum tot mai multi, chiar asa zisi crestini incep sa se desparta unul de altul pentru ca au gasit ceva mai bun? Foarte gresit. Trebuie sa aplicam ceea ce Domnul Isus a spus. Divortul este interzis si este un pacat. Numai din pricina de curvie poate avea loc. Si in acel caz nu mai exista recasatoria, doar in caz de moarte…
  God bless you!

 4. mike
  mart. 09, 2014 @ 23:29:55

  Bro. Avram– tipi ca acest om cu siguranta, nu poate da lectii de morala si nici nu are dreptul la asta – E chemat se destainuiasca , sa-si ceara iertare si sa se pocaiasca de viata traita in mizeria pacatului– Pentru mine unul care a inceput sa calce primii pasi pe,, cale”–nu e un exemplu de urmat si nici pedagog de al asculta.– –ce zicem de indemnul–Sfintitiva caci si EU sunt Sfint– am murit impreuna cu Christos dar nu mai traiesc eu ci, Christos traieste in mine–iar viata pe care o traiesc…. ori cum?? putem bea din amindoua paharele?? fara jena?? Ma scuzati dar asa vad eu problema–-Tatal meu a murit pentru credinta ,iar alti se joaca de-a credinta –nu cred ca amindoua au aceiasi adresa.. Be Blessed.

 5. Avram
  mart. 09, 2014 @ 23:43:13

  Mike, nu m-am referit la acest gen de om sa dea invatatura sau lectii, ci ma refer la aceasta ilustrare. Cu siguranta ca acest sot din aceasta ilustrare nu da dovada de un sot credincios. Concluzia este ca sa nu facem ce a facut el.
  God Bless!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: