Stiri Crestine – Editia 8 Martie

in_the_world

  • Presedintele Congresului Evreiesc Mondial, Ron Lauder: „Eu nu voi tacea si noi nu vom tacea.” Acesta este mesajul pe care l-a prezentat crestinilor, cu privire la sustinerea pe care o ofera evreii, crestinilor persecutati. Lauder: „Vedem cum se repeta istoria anilor 1930 si este infricosator. Vedem cum se dezvolta curentul anti-crestin. In Orientul Mijlociu, bisericile sunt arse si crestinii sunt ucisi.” Lauder a avidentiat faptul ca 450,000 de crestini au parasit Siria. Iar populatia crestina din Betleem a scazut de la 70, la 15-20%. El a declarat ca exista doua forme de antisemitism, care se ridica astazi in Europa. Prima forma este reprezentatata de curentul anti-Israel, alimentat in principal de populatia musulmana din Europa occidentala. A doua forma este promovata de extremeistii din Estul Europei si alte parti. Lauder: „Acesti extremisti trebuie sa dea vina pe cineva pentru probleme si dau vina, inca odata, pe poporul evreu. Intr-o actiune fara precedent, Lauder a multumit crestinilor in timpul Sarbatorilor Corturilor pentru ca sunt alaturi de Israel.
  • Industria Avorturilor – Organizatia Life Dynamics lupta impotriva avorturile facute de fete minore, dintre care 60-80% din aceste fete minore au fost lasate gravide de barbati adulti, ceea ce se incadreaza la viol si abuz sexual. Legea spune ca aceste infractiuni trebuie raportate. Dar organizatia Life Dynamics a descoperit ca Planned Parenthood si clinicile din Federatia Nationala se lauda ca nu raporteaza astfel de delicte. Ii apara pe delicventi.
  • Infractiunilor Tineri din Statele Unite -85% din tinerii inchisi provin din familii fara tata. Jonathan McReynolds – O poveste de succes al mentorarii prin intermediul bisericii.
  • Casa Agape – Una din cele 500 de orfelinate care impanzesc zona rurala a unei provincii din Nordul Tailandei.
  • Restaurarea Bisericii Nasterii din Betleem. Biserica Nasterii este unul dintre cele mai vizitate locuri din Israel (In 2013 au fost peste 2 milioane de vizitatori). Dar cladirea care are ramasite vechi de peste 1500 de ani este neglijata de zeci de ani. Elena, mama lui Constantin a construit prima biserica in secolul IV, deasupra unei pestere, unde conform traditiei, fecioara Maria L-a nascut pe Isus. In prezent vizitatorii viziteaza biserica construita mai tarziu de imparatul bizantin Iustin I. Constructia nu contine partea cea mai vizitata de crestini- cripta unde multi cred ca s-a nascut Isus.
  • Organizatia ‘Romania Fara Orfani’. Raul Stepan, Presedinte Alianta Romania Fara Orfani: „Alianta Romania Fara Orfani a luat fiinta in urma cu cateva luni, dar acest lucru nu s-a intamplat dintr-o data. In anul 2012, in urma unor discutii, am decis sa organizam mai multe intalniri cu organizatii neguvernamentale, care toate militau pentru apararea orfanului. In urma intalnirilor de la Cluj si de la Brasov, am decis, un grup de 6 organizatii neguvernamentale, si doua persoane care stateau alaturi de noi, sa infiintam aceasta alianta.

ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: