Marius Livanu – Ce rămâne dupa tine? 02 Martie 2014

David cu Solomon photo credit www.thesun.co.uk

1 Cronici 28:11-21; 29:1-3

11 David a dat fiului său Solomon, chipul prispei şi clădirilor, odăilor vistieriei, odăilor de sus, odăilor dinlăuntru, şi al odăii pentru scaunul îndurării.
12 I -a dat planul a tot ce avea în minte cu privire la curţile Casei Domnului, şi toate odăile dejur împrejur pentru vistieriile Casei lui Dumnezeu şi vistieriile sfîntului locaş,
13 şi cu privire la cetele preoţilor şi Leviţilor, la tot ce privea slujba Casei Domnului, şi la toate uneltele pentru slujba Casei Domnului.
14 I -a dat chipul uneltelor de aur, cu greutatea celor ce trebuiau să fie de aur pentru toate uneltele fiecărei slujbe; şi chipul tuturor uneltelor de argint, cu greutatea lor, pentru toate uneltele fiecărei slujbe.
15 A dat greutatea sfeşnicelor de aur şi a candelelor lor de aur cu greutatea fiecărui sfeşnic şi a candelelor lui; şi greutatea sfeşnicelor de argint, cu greutatea fiecărui sfeşnic şi a candelelor lui, după întrebuinţarea fiecărui sfeşnic.
16 I -a dat greutatea de aur pentru mesele pînilor pentru punerea înainte, pentru fiecare masă; şi greutatea de argint pentru mesele de argint.
17 I -a dat chipul furculiţelor, lighenelor şi ceştilor de aur curat; chipul potirelor de aur, cu greutatea fiecărui potir, şi a potirelor de argint, cu greutatea fiecărui potir;
18 şi chipul altarului tămîii în aur curăţit, cu greutatea lui. I -a mai dat şi chipul carului heruvimilor de aur, cari îşi întind aripile şi acopăr chivotul legămîntului Domnului.
19 ,,Toate acestea„, a zis David, ,,toate lucrările izvodului acestuia, mi le -a făcut cunoscut Domnul, însemnîndu-le în scris cu mîna Lui.„
20 David a zis fiului său Solomon: ,,Întăreşte-te, îmbărbătează-te, şi lucrează; nu te teme, şi nu te spăimînta. Căci Domnul Dumnezeu, Dumnezeul meu, va fi cu tine. El nu te va lăsa, nici nu te va părăsi, pînă se va isprăvi toată lucrarea pentru slujba Casei Domnului.
21 Iată, ai lîngă tine cetele preoţilor şi Leviţilor pentru toată slujba Casei lui Dumnezeu; şi iată că ai lîngă tine, pentru toată lucrarea, toţi oamenii binevoitori şi îndemînatici în tot felul de lucrări, şi căpeteniile şi tot poporul, supuşi la toate poruncile tale.„

29 Împăratul David a zis întregei adunări: ,,Fiul meu Solomon, singurul pe care l -a ales Dumnezeu, este tînăr şi plăpînd, şi lucrarea este însemnată, căci casa aceasta nu este pentru un om, ci este pentru Domnul Dumnezeu.
Mi-am întrebuinţat toate puterile să pregătesc pentru Casa Dumnezeului meu aur pentru ceea ce trebuie să fie de aur, argint pentru ceea ce trebuie să fie de argint, aramă pentru ceea ce trebuie să fie de aramă, fer pentru ceea ce trebuie să fie de fer, şi lemn pentru ceea ce trebuie să fie de lemn, pietre de onix şi pietre scumpe de legat, pietre strălucitoare şi de felurite colori, tot felul de pietre scumpe, şi marmoră albă multă.
Mai mult, în dragostea mea pentru Casa Dumnezeului meu, dau Casei Dumnezeului meu aurul şi argintul pe care -l am, afară de tot ce am pregătit pentru casa sfîntului locaş:

marius livanuEste o seara in care ne amintim de cantari vechi, o mostenire pe care ne-au lasat-o inaintasii nostri si care L-au cunoscut pe Domnul inaintea noastra, si care au trait cu zeci si sute de ani inaintea noastra. Ca parinti si ca familii, avem o responsabilitate sa ne gandim, ce lasam acestor copii. Ce mostenire vom lasa acestor copii? Am venit in Italia sperand pentru o viata mai buna, pentru noi, pentru familiile noastre, pentru copiii nostri, gandindu-ne sa lasam ceva in urma noastra, gandindu-ne sa lasam copiilor nostri o mostenire si cei mai multi ne-am gandit la o mostenire materiala, financiara, economica. Un trai mai bun, poate o casa, poate alte beneficii si avantaje care le-ar putea avea copiii nostri.

Insa, in aceasta seara, as vrea sa privim spre acest om dupa inima lui Dumnezeu, la David. A lasat si el in urma lui ceva, fiului sau, Solomon. A lasat ceva in urma sa pentru cei care urmau sa vina dupa el. Este un verset frumos in Cartea Faptelor Apostolilor, care sintetizeaza toata viata lui David, spunand cam asa: ‘Si David, dupa ce a slujit celor din vremea lui, dupa planul lui Dumnezeu, a murit si a fost ingropat.’ ‘Dupa ce a slujit’. Exista in viata un ‘dupa’. Asta este istoria, toata insiruirea de evenimente care se intampla, au intotdeauna un ‘dupa’. Si acel ‘dupa’ este foarte important- Dupa ce nu vei mai fi. Dupa ce iti vei termina viata. Ce vei lasa in urma? Ce se va spune despre tine? Ce se va cunoaste despre tine?

Exista un ‘dupa’ dupa viata asta, care este vesnic, care poate fi rai sau iad. Dar exista si un dupa, dupa ce treci din viata asta, chiar pe pamantul acesta, chiar in viata asta. Exista un ‘dupa’. Exista in David, in ceea ce priveste imparatia lui Dumnezeu, dar iata ca pentru generatii si pentru sute de ani, inca, lucrarea lui David, istoria lui David, a fost ceva care a marcat profund viata multor oameni. David a lasat in urma o bogata mostenire, un tezaur. Si as vrea sa vedem, in cateva ganduri, ce fel de tezaur a lasat David celor de dupa el, lui Solomon, ca si imparat, aceluia care urma sa-i ia locul. Pentru ca, totdeauna, dupa mine vine un altul. (Din primele 6 minute – mai sunt 26 de min din predica)

VIDEO by philadelphiamansue Biserica Philadelphia din Mansuè (TV), Italia.
02 martie 2014

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: