Vladimir Pustan – Ce stim despre cer? 9 Martie 2014

Text Ioan 14:1-3

Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu, şi aveţi credinţă în Mine. 2 În casa Tatălui Meu sînt multe locaşuri. Dacă n’ar fi aşa, v’aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. 3 Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sînt Eu, să fiţi şi voi.

Cerul este o regiune necunoscuta pentru noi. Stim cine ne asteapta. Nu stim cum e sau cum ar trebui sa fie. Si asta e frumusetea. Ce este, oare, cerul?

Stiti ce este cerul? Opusul lacrimei. Pentru ca aici este suferinta si ajungi sa te ineci in propria lacrima. Atat te faci de mic si atat e suferinta de mare, incat te inunda. Cerul nu e altceva deca disparitia suferintei. Cat esti pe pamantul acesta, vei suferi. Omul, asa cum scanteia este facuta sa zboare, omul e facut sa sufere. Nu vei scapa de suferinta, exact asa cum nu vei scapa de teze, cum nu poti scapa de ziua de maine. Nu poti scapa de suferinta, cum nu poti scapa de primavara care vine. Sunt lucruri inevitabile in viata. Isus Hristos contrapune suferintei, cerul. Zice Isus: „Suferinta e pentru pamantul acesta, cerul e rasplata care va asteapta, pentru ca in suferinta ati stiut sa fiti biruitori. Nu putem ca sa fim sub scutul vietii si sa jungem intr-o zi sa clacam, uitand, de fapt, ca ceru-i atat de aproape de noi. Ce este cerul?

V-am mai spus ca este 3 ceruri. Exista primul cer, prin care zboara gaste si avioane. Este cerul de deaspura capului. Exista cerul al foilea, care e cosmosul acesta, care-s constelatiile,  in care ajung americanii si rusii, cateodata, cu o racheta. Si exista cerul al treilea. Pavel zice ca a fost acolo si il credem. Si spune ca acolo e casa lui Dumnezeu. In cerul intai se poate ajunge destul de usor, cu un bilet de calatorie. In cerul 2 se ajunge mai greu. In cerul 3 se ajunge doar pocaindute. Acolo nu-i nevoie de bani. Vom vedea mai tarziu asta. Cerul exista.

photo credit www.marathonumc.com

Cerul este un loc real

Primul lucru pe care vreau sa vi-l spun, cu toata dragostea, este ca ceru-i un loc real. E asa de real, ca si scaunul ala de acolo, ca si monitorul asta, ca si amvonul, ca si tine, daca te ciupesti de mana. Cerul este un loc real. Nu este o metafora. Pentru ca spune Isus Hristos, de doua ori, ca ne cheama intr-un loc: „Ma duc sa va pregatesc un loc.” Dar asta nu-i inifnit. Locul este finit. Este pozitionat undeva. Este un loc real, care are coordonate. Este un loc. Isus Hristos spune ca aceasta este o realitate. Cand Domnul zice lucrul asta, il zice inaintea crucificarii. Isus se gandeste la locul acela, cum te gandesti, cand esti plecat departe, la casa ta, la casa parinteasca. Te vei duce si poate vei locui, pentru un timp, intr-un hotel luxos. Poate vei sta la niste oameni care au casa mai frumoasa decat a ta, de 10 ori. Dar nici un loc nu-i ca acasa. Abia astepti sa te duci, sa-ti folosesti casa ta, patul tau, baia ta. De ce? Pentru ca acelea ti le-ai pregatit intr-un fel. Aici e o problema. Nu ni l-am pregatit noi cerul. Ni l-a pregatit Isus. Dar e real.

Daca inchideti ochii si aveti un vis si visul asta nu se poate realiza pe pamantul acesta, suta la suta ca ati fost creati pentru cer. Nu suntem creati pentru aici, pentru ca nu ne place locul acesta. Si-i multumesc lui Dumnezeu ca sa face cu noi, sa nu ne placa. Cum te obisnuiesti putin cu binele intr-o saptamana, cum vine Dumnezeu si zice: „Stai putin.” Si dintr-o data, totul se schimba si zici: „O Doamne, daca s-ar sfarsi odata cu pamantul asta.” Cerul este un loc real, nu este o stare. Ca si casa facuta de parinti. Te poti simti de multe ori ca si in cer, aici pe pamant. Nu o sa uit niciodata, cum a fost intrebat un copil, si ce raspuns a dat.
„Unde e raiul?”
La care, a zis asa de frumos: „In casa noastra e raiul. In casa noastra. Si asta, de cand s-a pocait tata.” Scurt. El a stiut ca raiul e in casa lor. Si raiul e in casa lor de cand s-a pocait tata. Dintr-o data s-a schimbat totul si a devenit rai.

Ei bine, vreau sa spun copilului ca n-are dreptate, pentru ca exista ceva mai frumos decat raiul din casa lor. Ca indiferent ce frumoase stari vom trai pe pamantul acesta, nu se compara cu locul real. E una sa ai o stare de fericire pe pamant, si alta ca sa locuiesti in cerul fericirii, care e un loc. Aici e locul fericirii. Vei trece si vei ajunge sa spui: Granita, de aici vine fericirea. Aici e un loc: Raiul lui Dumnezeu, cerul. Cum vreti dvs. sa-i spuneti. Cerul nu-i o stare. Cerul este un loc real cu multe locasuri.  M-am tot gandit: Pentru ce? Teoretic, m-am gandit ca Avram, Isac, Iacob, astia sa fie intr-un locas. Nu o sa ne amestecam noi, acuma, cu patriarhii. M-am gandit dupa aceea, ca poate ca martirii trebuie sa fie intr-un loc mai special decat noi, ca nu-i tot una s amori pentru credinta si alta, sa nu te fi injurat niciodata de mama, pentru ca ai fost pocait. Nu poti sa ceri ca sa fi intr-un loc cu ei. Nu? Cei care au fost taiati in doua cu ferestraul, spune Biblia despre ei. Atatea locasuri. Ce-o fi cu ele? M-am gandit, teoretic, ar trebui sa fie locasuri pe confesiuni. De ce vor fi locasuri? Va spun: Nu stiu.

Cand l-am intrebat pe fratele Trandafir Sandru, dupa 50 de ani de pastoratie, nu stiu de cate ori a citit Biblia, l-am intrebat: „Frate, cum va fi in cer?” Stiti ce ne-a spus? Avea vreo 80 de ani. „Nu stiu, cand ma voi duce, voi spune.” Nu ne-a mai spus. S-a dus, dar de spus, nu ne-a mai spus. Cand intrebi pe cel mai mare profesor de teologie, care a fost in tara pe vremea aia, sa-ti spuna: „Nu stiu de ce-s mai multe locasuri, dar stiu ca e un loc real si frumos.

Cerul este casa mea permanenta – photo credit  awakenmag.com

2. Cerul este un loc permanent

Stiti ce e cu permanenta asta? Marea noastra frica. Ai prins un serviciu bun? Nu te framanta. Poate fi trecator. Tot timpul sunt reduceri de personal. Auzi meeu aceeasi sabie. Ultimul venit, primul plecat. Parca nimic nu-i permanenta, nici bucuria asta, nici fericirea. Gata, te simti sanatos. Maine, o arsura, aici (in abdomen). Nimic nu e permanent pe pamantul acesta, desi, ne dorim ca sa nu se schimbe nimic. [Vrem] sa ramanem asa, pe locurile noastre, asa spun multi care il plang pe Ceausescu. Stiti de ce? Pentru ca aveau o securitate falsa: „Domnule, aveam serviciu nostru; nimeni nu era somer. Aveam painea cum o aveam, pateul nu-l aveam, dar era bine. Toata lumea avea serviciu.” Era, asa, un sentiment de securitate. Acuma, nu-i securitate. Se opreste totul cand ajungi in cer.

Ascultati ce spune Petru, tot in 1 Petru 1: 3-4 Binecuvintat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care, dupa indurarea Sa cea mare, ne-a nascut din nou prin invierea lui Isus Hristos din morti, la o nadejde vie 4 si la o mostenire nestricacioasa si neintinata, si care nu se poate vesteji, pastrata in ceruri pentru voi. Cerul este un loc permanent. Nimeni nu te mai arunca de acolo. Tot ce este fericire pe pamantul acesta se sfarseste. Tineretea trece. Banii se duc. Dragostea celor de langa tine trece. Prietenia altora se rupe. Singurul loc stabil si permanent in lumea aceasta, in universul acesta, e cerul lui Isus Hristos, cerul lui Dumnezeu. Cand ai ajuns acolo, nimic nu se mai poate schimba niciodata. El tine cheia, El inchide, El deschide. Slavit sa fie El. Cerul este un loc permanent.

Si mai este ceva. Nu-i transferabil. Nu putem sa mergem in locul copiilor nostri, acolo si nici copiii in locul nostru. Zice, la un moment dat, Avram, catre bogatul ajuns in iad, intre noi si intre voi e o prapastie, ca cei care ar vrea ca sa treaca aici la noi, sau acolo la voi, sa nu poata. Nu se poate transfera. Nu se poate trece dintr-o stare din aceasta, din cer in iad. Nici din iad, in cer. Indiferent cat incearca preotii, indiferent cat incearca oamenii, indiferent cat incearca familia: „Fa ceva cu tata, Doamne!” Nu, cand ai ajuns acolo, ori in iad, ori in cer, totul este vesnic.

Cerul este un loc permanent. Poate ca, pe undeva, traim o frica din asta, ca nu stim cum este acolo. Un pastor s-a dus odata la un om, se pregatea sa moara si omul avea un caine care intotdeauna a stat cu el, si in casa si afara. Dar acuma cand a fost bolnav, a venit pastorul si medicul si medicul a aruncat cainele afara. Si cainele, cu usa inchisa, dincolo, cu usa afara, astia erau inauntru si a inceput sa zgarie cainele usa si a inceput sa loveasca in usa. Era prima data cand era despartit de stapan. La care, fratele muribund, stand in pat, a spus: „Auzi, pastore, nu-s oare si eu ca el? Nu stiu ce este dincolo de usa, ce ma asteapta,  dincolo de usa aceea. Dar stiu un singur lucru. Stiu ca Stapanul e dincolo. Nu stiu cum e locul acela in care stau, dar ca si cainele maeu, zgarii pe usa asta, stiu doar ca dincolo de usa e stapanul.” Nu stim foarte multe lucruri despre cer. Stim ca-i permanent, stim ca-i real, dar cel mai frumos lucru este ca Isus e acolo. Dupa usa e Isus.  Si daca e Domnul dupa usa, nici nu ne mai prea intereseaza  cum este acolo. Daca e cu Isus, inseamna ca e bine. Acesta este un lucru important.

Ilie rapit la cer. Elisei priveste. photo credit  destination-yisrael.biblesearchers.com

3. Cerul este un loc personal

Cel de-al treilea lucru pe care vreau sa vi-l spun este ca cerul este un loc personal. Tine-ti minte ca scrie pe usile cerului, numele celor 12 apostoli? Stiti ca fiecare dintre noi are un destin personal si ca cerul nu-i la gramada? Cand cuvantul lui Dumnezeu ne spune ca Ilie a fost ridicat la cer, desi era si Elisei cu el, s-a urcat in car doar Ilie. Pe carul ala a scris Ilie. Punct. Cu transportul asta pleaca Ilie. Tu, Elisei, alta data. Cerul este un loc personal. Nu o sa poti pleca cu familia ta, cu copiii. Fiecare raspunde pentru cerul lui. Acolo, vei avea niste tacamuri la masa si in dreptul lor e scris numele tau. Nu poti cu toate neamurile. Nu se poate, cum cred Romanii, ca ceru-i pentru un popor intreg. Cerul este un loc personal.

Pavel, zice: „Eu am fost acolo, in al treilea cer. N-a fost tot poporul evreu. Nu au fost toti crestinii. Pavel a fost si a stiut lucrul acesta. Isus a zis: „Eu ma duc sa va pregatesc un loc. Ma voi duce si va voi pregati, ma voi intoarce si va voi lua cu Mine. Si exista aceasta personalizare a cerului. Cerul nu poate sa fie pentru toata lumea pentru ca Dumnezeu n-ar mai fi drept. O persoana poate merge in cer, neiubita pe pamantul acesta. O persoana poate merge in cer fara bani. O persoana poate merge in cer fara frumusete, fara tinerete, fara glorie. O persoana poate merge in cer si fara foarte multa religie, ca talharul de pe cruce. Dar nu poate sa mearga in cer fara Hristos. Relatia mea cu Hristos e o relatie personala. Si in momentul cand am o relatie personala cu Hristos, ajung si in cerul personal, pe care mi l-am pregatit pe pamantul acesta. Ceru-i un loc personal. Nu-i la gramada. Nu-i pentru biserica penticostala, sau ortodoxa. Nu-i pentru poporul Roman. Desi, in marea bunatate a lui Dumnezeu, Dumnezeu ar vrea ca cerul sa fie in toti. Nu se poate. Cerul e un loc personal.

Un barbat, dintr-o localitate, nu a mai vrut sa mearga la biserica. Exista sindromul asta, foarte ciudat: sa se pocaiasca pruncii inaintea ta. E un sindrom ciudat: Sa se pocaiasca pruncii inaintea parintilor. Se intampla astazi. Pe undeva, e bine, pentru ca ei, copiii nostri de astazi, sunt, intr-un fel mai usor asimilabili cuvantului lui Dumnezeu si mai aproape de El pentru ca  pe zi ce trece, parca ne facem mai rai, imbatranind. Parca intram in tipare mai grele, din care ne smulgem mai greu. Si copilul asta s-a dus la biserica cu mama lui, tata nu. El nu se duce la biserica. El ramane acasa, el are viata lui. In sfarsit… Tot i-a spus sotia. Dupa aceea, nu i-a mai spus. La un moment dat, copilul s-a imbolnavit. Nu era singurul lor copil, mai aveau. Dar copilul asta era singurul care mergea la biserica. Si i-a spus medicul: „Moare.” L-au adus acasa cu o boala grava, o boala terminala si au spus: „Tu, ia copilul si tine-l in pat, pentru ca se duce.” Tata a ramas langa el, va dati seama, il iubea. Nu mergea el la biserica, n-avea treaba el cu Dumnezeu, dar isi iubea copilul. La care, ii spune copilul, la un moment dat: „Tati, eu daca mor ma duc in cer?” La care, tata a zis: „Da.” A zis: „Deci, dincolo, unde ma duc eu e cerul?” A zis: „Da.” A zis: „Si dincolo unde ma duc eu e si Isus?” Tata, desi nu credea in lucrurile astea, a zis: „Da. Te asteapta Isus.” A zis: „Tati, daca ma intalnesc cu Domnul Isus, pot sa-i spun din partea ta ca vrei sa vii si tu?” Pentru ca si copilul ala, in pat, a inteles ca fiecare trebuie sa aiba Isus-ul lui si cerul lui. Nu se poate imparti. Ca te pomeneste maicata si taicatu in rugaciune, e un lucru extraordinar. Ca te pomenesc copiii in rugaciune, oare ce copii  sa-ti fi dorit mai mult, decat copiii care sa se roage pentru tine? Cand o parte din noi, nu vedem copiii, decat ca o capusa, pe care trebuie sa-i tii spiritual, material, fizic, sufleteste si nu intorc inapoi nimic. Oare ce binecuvantare ii trebuie unui om, decat sa aiba copii care sa se roage pentru el? Care sa posteasca? Dumneavoastra stiti ca avem asemenea tineri in biserica? Copii care postesc pentru parintii lor. Cand tata isi umple stomacul de bere, copilul nu bea nimic in ziua aceea, ca Dumnezeu sa lucreze in inima parintelui. Dumnezeu sa le asculte rugaciunea. O intrebare care se pune: „Tati, daca ajung in cer si vorbesc cu Isus Hristos, pot sa-i spun ca vii si tu? Ca vrei sa vii acolo, sa ne vedem? Ceru-i un loc personal. Mi-as dori sa fim toti acolo. Dumnezeu isi doreste ca toti sa fim acolo, dar fiecare trebuie sa zica: „Si eu vreau. Si eu vreau sa ajung acolo.”

4. Cerul este un loc sfant

In al patrulea rand, cerul este un loc sfant. Apocalipsa 21:4 spune  El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tînguire, nici ţipăt, nici durere, pentrucă lucrurile dintîi au trecut. Stiti de ce-i frumos cerul? Si de ce-i sfant? Pentru ca acolo nu mai sunt lucrurile care  fac pamantul asta sa fie nesfant. De aceea, ceru-i loc pur, curat, si sfant. De ce? Pentru ca nu mai sunt lucrurile care pot sa-l murdareasca. Zice: Nu va mai fi durere, nu va mai fi pacat, nu va mai fi moarte. Nu va mai fi tanguire, nici lacrima, Cerul este un loc sfant. De multe ori, nu mai vedem, din cauza lacrimilor, cerul de pe pamant. Dar vreau sa pricepeti ca acolo nu vor mai fi lacrimi, ci ceru-i sfant pentru ca tot ce intra acolo e sfant, si ca sunt o gramada de lucruri care nu le mai gasim pe pamantul asta, pentru ca pe pamantul asta, cam totul e murdar. Dar cerul este un loc sfant, unde pot ajunge doar oameni sfinti. Pentru ca tot ce facem noi aici este repetitia pentru cer. De aia, invatam cantarile cerului, de aia invatam sa ne rugam. Nu va dai seama ce revelatie am avut de dimineata, cand a vorbit Adi despre rugaciunile noastre care ajung acolo sus si a pomenit despre ce se intampla cu ingerii. Iubitilor, M-a cutremurat un lucru, ca mi-am adus aminte de doua lucruri care se leaga unele de altele. Zice ca s-au dus rugaciunile sfintilor spre cer, dupa care zice imediat ca s-a facut tacere in cer. Sa nu uiti asta. Cand tu te rogi, cerul tace, ca Dumnezeu sa poata auzi rugaciunea ta. Cand toata lumea canta, cand toata lumea se bucura, Dumnezeu zice: „Taceti, ca se roaga un sfant.”

Ceru-i un loc sfant, pentru ca se pregateste de pe pamant, cand sfintii se roaga, cand sfintii canta, cand invatam cum trebuie sa ne purtam, sa avem maniere spirituale, ceru-i un loc sfant, populat cu oameni sfinti.

5. Cerul e un loc de reompensa

Zice Domnul: „Pentru ca tu m-ai urmat pe mine, pe pamantul asta si te-ai pocait, eu iti dau tie tractor. Sau Mercedes. Sau sanatate, ca-i mai buna decat toate.” Dragilor, este un loc al recompensei. De multe ori, Dumnezeu ne binecuvanteaza, aici pe pamant, cu tot felul de binecuvantari. Dar daca Domnul mi-ar da, numai pe pamantul acesta, n-as mai avea nevoie de cer. Dumnezeu vrea sa spuna, sa nu confundati cerul  cu ce va merge bine pe pamantul acesta, pentru ca am pregatite pentru voi, binecuvantari mult mai mari decat va puteti imagina. Si astea sunt ceresti. Dumnezeu isi tine promisiunea. Cand tu faci bine, Dumnezeu iti aduce bine. Cand tu daruiesti, Dumnezeu nu te lasa in lipsa niciodata. Da, Dumnezeu te binecuvanteaza cu o familie frumoasa, Da, Dumnezeu iti da binecuvantari pamantesti. Daca vede ca-I slujesti, iti da sanatate. Dar nu se compara nimic cu cerul si recompensa noastra pentru ca ne-am pocait. „Este cerul,” asa spunea fratele Traian Dorz in cantarea pe care o cantam noi. „Noi n-asteptam nici un folos, rasplata noastra-i Hristos” si cerul Lui. Pentru tot ce am lucrat pe pamantul acesta. Spune Cuvantul Domnului, ca doar pentru aceia va fi recompensa, care s-au pregatit pe pamantul acesta, pentru ca nimeni n-ajunge in cer intamplator. Numai sa te trezesti ca ai ajuns in cer. [Adica] murisi si ajunsesei in cer- tu aici, pe pamantul asta, ai trait cum ai vrut, dar Dumnezeu e bun. ..” Parca ti si rusine sa stai acolo, apoi.

Ioan 3:3 ,Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.„ Asta inseamna, automat, ca e o recompensa pregatita. Cum Dumnezeu a spus: „Iti dau un premiu.” Asta spune: „Invata, fa-ti partea ta, ca Eu imi fac partea Mea. Daca tu te pocaiesti, iti dau cerul. Daca tu nu te pocaiesti, nu-ti dau nimic.” Cerul este un loc al recompensei si am avut eu titlu la o predica: Pasarea de pe gard. Pentru ca, oamenii, vor acuma, si Dumnezeu zice: „Eu nu pot sa-ti dau tie, acum, mare lucru, dar iti primit ca iti dau cerul.” Si e tare greu sa spui oamenilor: „Pocaiti-va si peste 20, 30 de ani, sau 50 de ani veti ajunge in cer. Ii cam slaba promisiunea aceasta, dar e Biblica si frumoasa. Dar atata avem. Acesta este teritoriul nostru, este locul recompensei noastre.

Spuneam odata o intamplare invatata de la Simion Bumbar, colegul meu. Si spunea Simi ca s-a dus un om. Doi prieteni au fost, legati organic unul de altul, prieteni nedespartiti. Dar, la un moment dat, drumurile lor s-au despartit. Unul dintre ei s-a dus la facultate la Harvard si a facut o gramada de lucruri. Celalalt s-a pocait si s-a dus spre Dumnezeu si dupa aceea a plecat in Africa, intr-o misiune. A stat vreo 15 ani in Africa, 20 ani a fost misionar. Omul acesta s-a imbolnavit in Africa, slujind-ul pe Dumnezeu. A ajuns sa fie numai o bucata de om. Celalalt, care a ramas, s-a imbogatit peste masura. A avut tot ce i-a trebuit si la un moment dat a citit in ziare, cum ca cunoscutul predicator, care era in Africa de 15-20 de ani, se intoarce acasa bolnav, pentru ca medicii i-au spus: „Nu mai poti rezista in clima aceea. Du-te si vezi-ti de sanatate. Nu a zis nici un cuvant. In momentul cand a stiut ca vine, l-a sunat, l-a asteptat la gara si i-a zis: „De aici incolo, eu ma ocup de tine.” „Dar, ai sa ma tii, i-a zis prietenul lui?” „Da, cum sa nu?” „Ma poti ingriji? Ai bani , sa poti plati spitalizarea? Eu n-am un leu.” I-a spus asta: „Tot ce vezi in dreapta sunt fabricile mele. Tot ce vezi, campurile acelea sunt ale mele. Blocurile acestea sunt ale mele. Intoarcem si plecam spre casa. Te duc. Ai tot ce-ti trebuie.” La care, i-a spus celalalt: „Frumoase lucruri ai si in stanga si in dreapta. Dar, uita-te in sus. Tot ce vezi si ce nu vezi, e al meu.” S-ar putea ca in fata si in spate sa n-ai nimic. Nici in dreapta, nici in stanga. Dar sa nu uiti ca cerul e al tau. Si intr-o zi vei fi acolo. Pentru ca Dumnezeu recompenseaza oamenii sai, fara masura. Dumnezeu da cer. Asta-i rasplata.

Vladimir Pustan Cerul

6. Cerul este un loc al intalnirii, al reuniunii

Stiti cum sunt familiile noastre, acuma? Tot timpul, amenintate cu bucata; taiat bucati din ele. Pe zi ce trece, nu suntem mai multi, ci mai putini. Ne stingem incet. Ne-am dori sa mai fim impreuna. Va veni o zi in care ne vom reintalni cu fratii nostri care au plecat inainte, Daca va aduceti aminte, cand a murit fiul lui David, stiti ce a spus? „El nu mai poate veni la mine, dar eu o sa ma duc la el.” Nici unul nu se mai intoarce de acolo la noi. Sa nu va fie frica sa treceti pe aici, prin cimitir. Inca seara, pe aici ar trebui sa coborati, printre cruci. Pentru ca dvs. trebuie sa pricepeti, ca nimeni care a plecat, nu se mai intoarce. Voi veti pleca. Noi vom pleca la ei, ei nu mai vin la noi. Cei care-s in iad, nu pot. Cei care sunt in rai, nu vor. Nu este asa? E simplu. Ne vom intalni cu totii.

Dar cel mai frumos este ca ma voi intalni cu Isus. Eu o intrebam pe mama, cum e Isus, cand eram copil mic. Stti, de obicei, cum isi imagieaza  cum  e Isus, o femeie? Inchide ochii si zice: „E frumos.” Nu stia cu cine a-L compara. Imi zicea mama ca a citit undeva ca Domnul Isus avea parul lung, cu barba frumoasa, cu ochi alabstri, si de la mosu meu invatase ca avea 2 metri fix. Si se zice ca nimeni in lumea asta nu are 2 metri fix. Acolo va fi Isus si stiu ca va fi frumos, pentru ca e cel mai frumos dintre oameni. E Mantuitorul nostru. Intalnirea noastra cu Isus, acuma, prin Duhul lui Dumnezeu Il avem aicea. Dar atunci, Il vom vedea fata in fata. Ne vom intalni cu cei ce au murit inainte de noi. Ne vom intalni cu cei ce vor muri dupa noi. Si ma voi intalni cu voi, cu o singura conditie, daca v-ati facut si voi rezervare.

Si ultima intamplare, pe care v-am mai spus-o eu, ca sa vedeti cum e cerul, Intr-o zi, o lebada vine si aterizeaza acolo, intr-o zona frumoasa, intr-o balta. Un cocor se plimba prin apa, cum se plimba ei. Era o broasca, si un melc, tot cu capul in pamant: „De unde vii,” zice catre lebada? „Din cer,” zice ea. „Cum e acolo?” „Frumos. Frumos… sa zbori, sa vezi dincolo de nori. Atata frumusete… Plutesti, numai intinzi aripile si te duce curentul. Nu faci nici un efort. Esti tu singur. Nu tu, poluare,” zice lebada, „nimic. Nu, tu, oameni sa te enerveze.” Ea tot cu capul acolo, in balta, „Da, e frumos in cer?” „Da. Da.” „Dar melci, nu sunt acolo?” „Nu. Melci sunt pe pamantul asta.” Si cat o sa stati cu capul in jos, tot melci o sa vedeti, si facturi de platit, si necazuri si framantari ,si dureri si medicamente compensate. Si toate aceste lucruri le veti vedea, daca va uitati numai la pamant. Melci, toata ziua. Uitati-va spre cer, acolo-i Isus Hristos. Cele mai frumoase lucruri ne vin de acolo. Va trebui sa ni se faca dor de cer. E locul care ni l-a pregatit Isus Hristos.  E un loc personal, e un loc al nostru, e un loc al recompensei, e un loc al reintalnirii, eu nloc sfant. E cerul pe care ni-l dorim cu totii.

VIDEO by Fundatia Ciresarii

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: