Adrian Blaga – Ultimele stiri – Mai exista dreptate in Romania? Anchetatorii conclud cazul, fara sa rezolve cateva intrebari importante

photo credit www.libertatea.ro

For our ENGLISH readers, I will be translating this story shortly.

Mai exista dreptate in Romania? Nu in acest caz.

Dumnezeu este singurul care poate sa dezvaluie adevarul in acest caz inspaimantator, caci autoritatile Romane s-au grabit sa inchida cazul Adrian (39 de ani)  si Timotei Blaga (9 ani) fara sa dea raspuns evidentelor scoase la lumina din primele zile a acestui caz. (Textul citat in prima parte a articolului este de la Vocea Transilvaniei, cu exceptia citatelor care au sursele notate).

Astazi, mai multe ziare din Romania raporteaza verdictul anchetatorilor:

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare s-a dispus clasarea cauzei privind omorul din satul Aciua din 6 august 2013, rezultând că autorul crimei este pastoral Adrian Traian Blaga.

In ciuda faptului ca Ziarul de Banat a scos la lumina mai multe detalii despre uciderea lui Adrian Blaga si a fiului sau, Timotei, anchetatorii au dat verdictul astazi. Si care este verdictul anchetatorilor?

Ca Adrian Blaga si-ar fi omorat fiul cu o maceta si apoi s-ar fi sinucis.

Dar la aceste probleme, anchetatorii nu au dat nici un raspuns familiei, care au cerut lamurire asupra acestor puncte:

 1. Problema 1 –  „S-au găsit țigări în mașină dar nici Adi și nici Timotei nu aveau tutun în sânge.
 2. Problema 2 –  S-au găsit badoace de bere, dar Adi nu avea alcool în sânge,
 3. Problema 3 – Adi nu avea urme de motorină nicăieri pe corp, ca să susțină teoria că el a dat foc mașinii”
 4. Problema 4 – Amprentele trimise la Bucuresti a doua persoane
 5. Problema 5 – O persoana aproape de familie (Adina) spune ca nu s-a gasit telefonul si laptopul lui Adi (doar telefonul lui Timotei).
 6. Problema 6 – Unde sunt banii lui Adrian Blaga?
  Cei care i-au vândut pastorului canistra cu carburant susţin, de asemenea, că pastorul avea o sumă importantă de bani asupra sa. Citeste mai mult: adev.ro/ms3hk6
 7. Problema 7 – La mai bine de două săptămâni de când pastorul Adrian Blaga a fost găsit decedat alături de fiul său Timotei în localitatea Pomi din Satu Mare, achetatorii găsesc noi probe. Se pare că în judeţul Sălaj au fost găsite borseta şi telefonul pastorului de către un cioban. Citeste mai mult: adev.ro/ms3hk6 Unde este raportul cu amprentele gasite pe aceste obiecte?
 8. Problema 8 – Nu s-a mai auzit absolut nimic de portiunea aceasta, raportata in Ziarul Adevarul/ Bistrita in August 15, 2013: Martorii din Satu Mare care au văzut autoutilitara pastorului şi chiar au stat de vorbă cu el susţin că acesta era însoţit de doi bărbaţi şi o femeie, anchetatorii dând de înţeles că autorii crimelor ar fi doi la număr, ambii de sex masculin. O vânzătoare de la un magazin din Satu Mare le-a povestit poliţiştilor că şi-l aminteşte pe pastor, care s-ar fi oprit chiar în ziua crimei acolo, pentru a cumpăra un suc şi un corn cu ciocolată băiatului său. Acesta ar fi fost însoţit de doi bărbaţi, care au achiziţionat şi ei băuturi alcoolice, şi de o femeie, care i-a aşteptat afară. Potrivit vânzătoarei, pastorul Adrian Blaga părea foarte abătut şi îngrijorat, iar când femeia a vrut să-i dea restul, acesta  l-ar fi refuzat, spunând: „Banii nu aduc fericirea”. Citeste mai mult: adev.ro/mrkhsr
 9. Problema 9 – Prin Dosarul nr. 115/P/2012, pe rolul DNA Structura Centrală și pe urmă la S.T. Cluj, mai mulți pastori protestanți și neoprotestanți erau filați, dosarul vizând siguranța națională. Este unul din dosarele prin care DNA a încercat să pună capăt câtorva culte nerecunoscute ce figurează ca grupări religioase în România. Prin urmare și Adrian Blaga era filat. Prin Ordonanța din 2 August 2013, emisă de S.T. Cluj, s-a dispus urmărirea îndeaproape a pastorului.  http://ziaruldebanat.ro/
 
 
Sa se inchida cazul acesta fara raspuns satisfacator la aceste probleme a crimei este considerat a fi o mare INCOMPETENTA. Cazul trebuia sa ramana deschis pana s-ar rezolva toate problemele de evidenta.

Original, se raportase ca:

Mașina fusese incendiată, însă aceasta a ars doar în partea din faţă. Ulterior s-a descoperit că tatăl, Adrian Blaga, era pastor şi venise cu fiul său, Timotei Blaga, să caute un loc de tabără în judeţul Satu Mare. După primele cercetări s-a luat în calcul că cei doi ar fi fost ucişi de către una sau mai multe persoane foarte probabil pentru bani. (Sursa)

Aici este raportul final:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a finalizat ancheta în cazul pastorului din Bistrița și a fiului său care au fost găsiți morți, în 6 august 2013, în satul Aciua din Satu Mare. Conform procurorilor, rezultă „fără putinţă de tăgadă” faptul că pastorul şi-a omorât fiul și apoi s-a sinucis. Pastorul Adrian Blaga a incendiat autoutilitara, folosind motorina cumpărată în acest scop.

Printr-un comunicat de presă, procurorii au declarat că, în timpul incendiului, acesta și-a lovit băiatul cu o macetă și un ciocan în cap şi gât, corpuri delicate găsite de anchetatori la faţa locului, lovituri care i-au cauzat moartea. Cu aceeaşi macetă, pastorul și-a tăiat apoi gâtul.

Sursa Vocea Transilvaniei

Reamintim ce a scris Ziarul de Banat

Au îngropat un dosar pentru a ascunde criminalii
14 Ianuarie, 2014

Concluzii şocante în cazul morţii pastorului din Bistriţa-Năsăud şi a fiului său de 9 ani. Procurorii au pus cap la cap toate datele şi au stabilit că pastorul şi-a ucis fiul, apoi s-a sinucis. Iniţial, s-a crezut că cei doi au fost ucişi şi incendiaţi. Pastorul şi fiul lui au fost descoperiţi morţi, în august, într-o dubă în judeţul Satu Mare. Maşina era incendiată, dar cei doi nu au ars. Pe corpul lor erau urme de violenţă, aşa că prima ipoteză a fost aceea a unui omor cu sânge rece. După câteva zile însă, ancheta a luat o nouă întorsătură. Ipoteza s-a schimbat: Bărbatul şi-ar fi  ucis fiul, apoi s-a sinucis. Această variantă a fost confirmată de procurori după aproape jumătate de an de anchetă așa că au și pus în operă o minciună și anume: Pastorul şi-a ucis copilul cu maceta, apoi, ca să-şi facă curaj să se sinucidă a băut o bere şi a fumat mai multe ţigări. Înainte însă a stropit totul cu benzină şi a dat foc dubei, informează România TV.

Cum s-a petrecut totul în realitate de fapt

Prin Dosarul nr. 115/P/2012, pe rolul DNA Structura Centrală și pe urmă la S.T. Cluj, mai mulți pastori protestanți și neoprotestanți erau filați, dosarul vizând siguranța națională. Este unul din dosarele prin care DNA a încercat să pună capăt câtorva culte nerecunoscute ce figurează ca grupări religioase în România. Prin urmare și Adrian Blaga era filat. Prin Ordonanța din 2 August 2013, emisă de S.T. Cluj, s-a dispus urmărirea îndeaproape a pastorului.

Conform anchetei desfășurate de procurori, Adrian Blaga scosese bani din bancă. Potrivit unor surse BCR, este vorba de 215.000 Euro, mai sunt și alți bani din alte bănci. Pastorul obișnuia să procedeze așa, tocmai pentru a nu da de bănuit că umblă cu atâția bani. Însă era filat pas cu pas, iar ofițerii de filaj știau exact sumele pe care acesta le deținea asupra sa. În mod asemănător comisarii DNA au jefuit și firma Europlan din Timișoara în 2008 când fără avocat din oficiu, fără să permită prezența altui avocat, au ridicat sume de bani de peste 800.000 Euro și pe care i-au însușit. Spre deosebire de acest caz, atunci nu l-au ucis pe pastorul patron al Europlan ci doar l-au bătut ( a se  vedea hot. CEDO 44302/10). Modul de operare este identic: Pătrunderea Serviciului Teritorial Cluj peste serviciul Teritorial Timișoara fără act de delegare, în ultimul caz S.t. Cluj peste cel din Oradea, aceasta pentru că dosarul nr. 115/P/2012 a rămas spre soluționare S.T. Cluj . Mai mult, Adrian Blaga nu fuma, nu a fumat niciodată, datele de la autopsie confirmă că nu existau reziduri de tutun ars, fumatul fiind păcat cardinal în cultul penticostal și cel harismatic.

Aceste aspecte coroborate cu urmele de lovituri de pe corpul pastorului, faptul că a fost urmărit evident indică fără nici un dubiu că procurorii acoperă un grup infracțional de criminali, unica justificare fiind apartenența din sistem.

Acest editorial reprezintă opinia și convingerea liber exprimată a redacției și dăm explicații numai organelor judiciare din raza sediului MMO, repectiv Koln, Germania.

SURSA – http://ziaruldebanat.ro/

Vezi postarea noastra aici – https://rodiagnusdei.wordpress.com/2014/03/03/ziarul-de-banat-ipoteza-pastorul-carismatic-adrian-blaga-din-bistrita-a-fost-ucis-de-ofiteri-dna-ipoteza-de-lucru-dovedita-ascunsa-de-procurori/

Pastor CRIMINAL
sau INCOMPETENŢA anchetatorilor?

Bine a spus-o Cornel Dărvăşan, anul trecut la Ziarul ‘ring’:

Ştirile încercau să ne ţină la curent cu faptul că sunt foarte multe dovezi ale faptului că cei doi nu au fost singuri în maşină în ziua aceea. Dumitru Miclea, prim-procuror al Parchetului de pe lângă tribunalul din Satu Mare, spunea că sunt dovezi cu zecile că ei au fost ucişi cu sânge-rece. Mucurile de ţigară şi doza de bere din interior sunt dovezi clare că cineva străin de pastor şi de copil a poposit multe minute în acea maşină. Pastorul nu fuma şi nici nu bea alcool. Eu, care nu fumez, nu aş fi permis la mine în maşină să fumeze cineva decât în contextul în care aş fi respectat foarte mult acea persoană sau aş fi fost ameninţat.

 
După ce zile de-a rândul anchetatorii ofereau detalii noi, de genul patroana unui magazin din zonă spune că tatăl şi fiul erau însoţiţi de doi indivizi, după ce sperăm ca aceste minţi bolnave care au comis crima ce a zguduit România să fie încătuşate, vine bomba incompetenţei: pastorul a murit mai târziu decât fiul, a fost văzut cumpărând o canistră de motorină, deci, el a omorât copilul şi apoi şi-a luat viaţa. Mă oripilează incompetenţa dusă la nivel de instituţie de stat! Cum e posibil ca o persoană care a luat de pe stradă sute de copii pe care i-a îngrijit împreună cu propriul copil, să-şi omoare cu atâta atrocitate odrasla pentru care mama lui a făcut tratamente să-l poată naşte?
 
Bucureştiul nu face chiar nimic?

CITESTE ARTICOLUL aici in INTREGIME – http://www.ziarulring.ro/stiri/editorial/219596/Pastor-CRIMINAL-sau-INCOMPETENTA-anchetatorilor

Poza de la stirileprotv.ro Citeste articolul aici: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate

Umblând in Duhul | Adi Blaga

VIDEO by godswillromania

Vezi Inmormantarea aici

Isaia 1:17 (NTLR)

ci învăţaţi să faceţi bine!
Căutaţi dreptatea, scăpaţi pe cel asuprit!
Faceţi dreptate orfanului şi vorbiţi în apărarea văduvei!

Isaia 10:1-3

Vai de cei ce decretează hotărâri nelegiuite,
de cei ce scriu porunci ce asupresc,
2 ca să-i priveze de drepturi pe cei nevoiaşi
şi să răpească dreptatea celor asupriţi din poporul Meu,
făcând astfel din văduve prada lor
şi jefuindu-i pe orfani.
3 Ce veţi face în ziua pedepsei,
în mijlocul nenorocirii care va veni din depărtări?
La cine veţi fugi după ajutor?
Unde vă veţi lăsa bogăţiile?

Dumnezeu sa se indure si sa o pazeasca pe Lidia Blaga, sotia lui Adrian si mama lui Timotei, toate zilele vietii ei, pana va ajunge din nou alaturi de sotul si fiul ei. Bunul Dumnezeu sa o binecuvanteze!

Psalmii 68:5

În Lăcaşul Său cel sfânt,
Dumnezeu este tatăl orfanilor şi apărătorul văduvelor.

13 comentarii (+add yours?)

 1. Marius M
  mart. 12, 2014 @ 14:58:58

  Eu nu pot sa inteleg? cum de investigatorii sunt platiti cu asa slabe si gresite conclusii? cineva ari trebuie sa fii „fired” dat demisia pentru asemea conclusii………..si tot odata cineva ari trebuie sa investigeaza pe anchetatori care par corupti sau total incompetenti………………trist

  • rodi
   mart. 12, 2014 @ 15:06:46

   Marius, e incredibil de trist sa vedem ce se petrece si mai ales ca am citit intr-unul dintre duzinele de ziare ca sotia lui Adi a fost amenintata de catre un anchetator sa termine si sa le accepte concluzia ca altfel va da pe fata nu stiu ce. Intelegem noi, asa cum au fabricat aceasta crima, tot asa de usor pot fabrica orice vor ei ca sa incrimineze un mort care nu mai are cum sa se apere. Dumnezeu sa scoata adevarul la iveala si daca El gaeste de cuvinta sa faca dreptate aici pe pamant acestei familii, daca nu aici, desigur ca dreptate se va face odata, in vesnicie. Ce chin poate indura sotia lui Adrian de atatea luni de zile cu astfel de oameni nemilosi. Dar, se pare ca Dumnezeu este cu ea si ea le va lasa toate pe bratul lui Dumnezeu si rezolvarea Lui, in modul si la tompul hotarat de El. Dumnezeu sa o mangaie si sa-i dea putere sa isi traiasca viata pe bratul Lui.

 2. Trackback: Adi Blaga predicand (VIDEO): Pastorul care a fost ucis impreuna cu fiul sau de 9 ani | agnus dei - english + romanian blog
 3. geanina
  mart. 13, 2014 @ 02:34:34

  SUNT CONVINSA CA D ZEU NOSTRU DREPT VA DA TOTUL PE FATA , SI CEI VINOVATI SA PLATEASCA,ADI SI COPILUL SUNT IN CER DAR CEI CARE AU FACUT CRIMA SU8NT CONVINSA CA VOR AVEA PACE SI LINISTE PANA NU VOR RECUNOASTE CRIMA!

  • rodi
   mart. 13, 2014 @ 06:54:51

   Singurul confort este faptul ca Dumnezeu e drept si El face dreptate- la timpul Lui si in felul Lui. De aceea ne incredem in EL si ne rugam pentru Lidiasi ceilalti care l-au iubit de Adrian si pe Timotei Blaga, ca DUmnezeu sa le ajute sa treaca si peste aceasta nedreptate.

 4. Tim Dubhy
  mart. 13, 2014 @ 03:02:03

  si daca totusi ar fi adevarat…. ar fi nasol de tot.. mai ales pentru el, care isi va fi pierdut mantuirea!!!!
  de ce a fost dat in urmarire? ceva era acolo!!

  • rodi
   mart. 13, 2014 @ 06:57:17

   Tim, nu numai el a fost dat in urmarire, citeste atent ce a fost scris in Ziarul de Banat, Au fost dati in urmarie pastori protestanti si neoprotestanti, adica orice nu este ortodox. Dar nu au fost dati in urmarire budisti sau alte religii stranii care au invadat Romania. De alea nu au vrut sa scape, ci doar de protestanti si neoprotestanti. Au vrut sa termine ce Ceausescu nu a reusit- sa scape de evanghelici.

  • Marius M
   mart. 13, 2014 @ 15:22:48

   Tim,
   Crede-ma, daca ai ajuns sa omori 2 oameni in halul in care a facut-o, nu ai fost crestin niciodata.

   ai zis
   „de ce a fost dat in urmarire? ceva era acolo!!”
   Eu am scris ceva in alt articol

   https://rodiagnusdei.wordpress.com/2013/08/08/adi-blaga-predicand-pastorul-care-a-fost-ucis-cu-fiul-sau-de-9-ani/

   „Exista o mafie foarte puternica si reala in Romania care se ocupa de vanzari de copii. Fondurile vin din EU(ei crezand ca ajuta), si aceasta mafie ajunge pana la cele mai mari niveluri de guvern(ministerul de….., sefi de judet, judecatori, etc). Acest trafic de copii aduce mii de dolari la cei care fac afaceri sau vanzari de copii adoptati. Singurii oameni care vin in apararea pentru copiilor adoptati sunt pastori misionari ca Adi. Am un prieten misionar care este chemat la asa ceva. Mi-a spus ca adesea primeste amenintari de moarte pentru el , familia lui, si copiii din orfelinat de care el se ocupa. Acesti pastori misionari ” incurca” afacerile de copii adoptati si vanzarea lor in EU. Prietenul meu a incercat sa “reformeze” sistemul din Romania, si a vazut ce mare mafie este acolo si felul cum ei lucreaza. Mi-a zis ca intr-o zi(cand i se va da dreptul sa plece din tara impreuna cu copiii din orfelinat) vrea sa mearga direct la BBC si sa expuna tot ce se intampla. Dar a zis ca nu poate inca fiindca-i este frica ca copiii vor plati cu moartea daca el merge la media.
   Eu nu stiu care a fost motivul acestei tragedii (o simpla jefuire sau ceva mai grav), dar cred ca Dumnezeu se va arata biruitor, si moartea acestor 2 oameni(tata si baiatul)va aduce o trezire in Romania. Nu l-am cunoscut pe Adi, dar din cate am citit despre el era un om respectat si iubit de societate, si avea o repurtatie impecabila.”

   probabil ca situatiile nu sunt la fel, dar ideea in principiu e la fel. Coruptia in Romania este la cele mai mari niveluri, si acesti „mafia” sunt in pozitii de putere si influenta ca sa face ce vor in tara fara frica de a fi prins.

 5. Marius M
  mart. 13, 2014 @ 16:11:55

  vreau sa precizez ca ce am scris mai sus, este vorba de sistemul de orfelinate si adoptii in Romania. E corupt . E.U. trimit bani pentru a ajuta situatie , dar o fac mai rau din cauza mafiei care exista. Este la nivel de stat. My friend a creat un orfelinat in Romania , si sa confruntat cu o mafie puternica care vine din Bucuresti (adica de la stat). El a incercat prin lege sa resolve coruptia , dar a vazut ca toti cei din politica sunt implicati si lucreaza mina de mina, unul cu altul. Poate nu ma exprim prea bine, si vague dar nici nu intru in detali fiindca vreau sa ramina prietenul meu in anonimat. El, dupa ani de frustari si lupte cu statul, s-a gindit sa mearga la BBC. Dar in clipa cind prietenul meu a mentionat „BBC” la autoritati, toate piedicile facute de stat au disparut.
  Just to give you an idea, there are people in France who will pay $400,000 to „adopt” a young healthy child. A healthy kidney can go for $50,000 if not more , Human trafficing, sex trade, or just normal adoptions can exist. So when a foreigner comes to adopt, the government says ” well we have a system in place to protect against illicit adoptions, your adoption can take years and cost ten of thousands of dollars” , ” But maybe I can help you get a child next week, I have numerous connections” ……..
  There are numerous Orphaned children that have secret files that are hidden fom the public so that they can easily be exported when the demand exist.
  Adi’s case doesn’t seem to be like this but I think you get my point. It’s very naive to think that had a file on Adi and nobody profited from this secret file to try to extort, steal, or hinder the work he was doing

  • rodi
   mart. 13, 2014 @ 16:35:30

   Marius, traduc ce ai scris in engleza aici:

   Ca sa iti faci o idee, parinti din Franta vor plati pana la $400,000 dolari pentru un copil mic si sanatos. Un rinichi sanatos se cumpara cu $50,000 sau poate chiar mai mult. Exista trafic de carne vie, traficul de sex si adoptii legitime. Cand vine un strain sa adopteze un copil, reprezentanti ai guvernului le spune: „Noi avem un program care sa previna adoptii ilegale, deci adoptia voastra poate va dura ani de zile si va va costa zeci de mii de dolari. Dar, poate te pot ajuta sa gasesti un copil, sapatamana viitoare prin conectiile mele.” Sunt multi copii orfani care au dosare private si ascunse ca sa poata fi exportati cand e nevoia.
   Nu pare a fi o conectie cu aceste ilegalitati in cazul lui Adrian Blaga, dar intelegi exemplul meu cu ilegalitatile care exista si este naiv sa credem ca dosarul secret nu a avut de a face cu lucrarea pe care o facea el si ca nu au incercat sa-l fure, sau sa-l opreasca din lucrarea pe care o facea.

   Marius, if I got any of that wrong, let me know and I’ll correct it. And thanks for the info you are providing, something that sounds sinister, yet plausible, in light of what has happened here. The horrific way in which Timotei was killed shows the person had no regard for human beings, and that fits the profile of a trafficker to a tee.

   • Marius
    mart. 13, 2014 @ 16:47:04

    your very good and quick. I would just find the word for extortion, I forgot what it is in Romanian. I say that because you mentioned something about the investigators telling Adi’s wife to keep quiet or else. It’s extortion and they want this crime to be long forgotten so they can go back to business as usual.  thanks 

    • rodi
     mart. 13, 2014 @ 16:57:10

     for normal conversation it’s easy, for sermons and biblical terms, not easy at all 🙂 Extortion is one of those words that I really don’t see a good translation for, unless there is a better legal/criminal word for it. the Romanian dictionaries only have these definitions to offer: jecmănire, şantaj & stoarcere. And santaj really means blackmail and denotes that the criminal had something on the person being blackmailed and we don’t know, and don’t believe that to be the case here. It may be that we may never know what transpired, unless God has a reason to bring it to light, and we pray He does, so that the perpetrators will not repeat this tragic act again on someone else.

 6. Trackback: Scumpa este inaintea Domnului moartea copiilor Sai | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: