Florin Ianovici – Despre iertare

Despre iertare!

Ianovici Malaga 3Romani 12:20 „Dimpotrivă: dacă îi este foame vrăjmaşului tău, dă-i să mănânce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci dacă vei face astfel, vei îngrămădi cărbuni aprinşi pe capul lui.””

Carbunii incinsi nu pot fi gasiti pe drumuri nici nu pot fi luati de la altii ci doar din focul launtric aprins de dragostea lui Dumnezeu. Fara acest foc interior nu poti avea carbuni incinsi.

Sa astampari foamea si setea vrajmasului tau inseamna sa fii langa el atunci cand ii este greu. De la departare nu se vad grimasele durerii si necazului. De departe oamenii pot parea fericiti.

Mintea e locul unde are loc schimbarea chiar daca traim intr-o lume a emotiilor exacerbate. De aceea dragostea trebuie sa cucereasca mintea. Iar mintea e cucerita cand dusmanul incepe sa isi puna intrebari tuburatoare.

Noi avem impresia ca in viata conteaza sa dai raspunsuri si sa ai raspunsuri la toate. Oamenii insa suporta cu greu pe cei care au raspunsuri la toate. Mai bine pune in mana vrajmasului tau o bucata de paine si lasa-l pe el cu intrebarile iar tu taci.

Ceea ce ne spune Dumnezeu e faptul ca uneori dusmania e o foame a unor suflete care nu au gasit o bucata de paine si o mana intinsa din partea semenilor.

Un dusman ucis inseamna alti doi in locul lui. Un dusman castigat inseamna un prieten in locul dusmanului. Cine biruie matematica cerului?

Biruinta dusmanului nu e o noutate. Dar sa te birui pe tine, iubindu-ti dusmanii aceasta este noutatea crucii! In focul incercarii cerul spune: Iov 38:2 „„Cine este cel ce Îmi întunecă planurile prin cuvântări fără pricepere?” Iar eu voi raspunde: Plangerile lui Ieremia 3:26 „Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului.”

In incercari, in necazuri, in framantari un singur foc nu trebuie sa se stinga! Focul dragostei de Dumnezeu si semeni!

5 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Ce e nou la PAGINA Florin Ianovici Predici – Biserica Betel-Crangasi, Bucuresti | agnus dei - english + romanian blog
 2. Livia
  mart. 13, 2014 @ 03:11:14

  Adevărat !
  Ieri miercuri 12-03’14, …
  La plecarea la Arad (după ce îi dădusem mâncarea (în parte … Şi de la el … Care credea că el mă „hrăneşte pe mine”…
  Aducându-şi sieşi mancare să îi pregatesc iar ce îmi rămânea …
  Era …
  Din „grijă”… pt.mine !?
  Răspunzând la toate întrebările lui

  • rodi
   mart. 13, 2014 @ 16:44:08

   Sora Livia, cred ca ati gresit forumul. Aici nu e blogul fratelui Ianovici si deci nu puteti comunica cu el. Noi postam predicile fratelui Ianovici si predicile a mai multor frati, dar ei au blogurile lor unde puteti sa luati contact cu ei, sau pagini de facebook. Ar fi bine sa-i contactati pe ei, in mod direct. Va multumi si Domnul sa va biencuvanteze!

   • Livia
    mart. 15, 2014 @ 12:57:13

    Sora Rodi,
    Vă …mulţumesc pt. Înţelegere … !
    (Îmi cer iertare… !
    Pt.că …
    Nu ştiam.)

    • rodi
     mart. 15, 2014 @ 13:03:18

     sora Livia nu aveti pentru ce sa va cereti iertare, nu sunteti prima care ati crezut ca blogul ar fi a fratelui Ianovici. Domnul sa va binecuvanteze si sa va rezolve cauza!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: