Rodica Volintiru – CINE ITI FURA PACEA ?

Rodica VolintiruAGITATIA, este unul din dusmanii care ne fura PACEA. Ne agitam, ne tulburam, imediat ce a intervenit ceva nou si neasteptat in vietiile noastre. Atunci, cel rau prinde prilejul si ne inspira din minciunile lui, din frica lui, din agitatia lui, ca sa ne fure PACEA si automat bucuria si increderea in Dumnezeu.

Asa cum am mai spus mereu, in momentul cand ne GANDIM putin mai mult la probleme,relatia noastra cu cerul se intrerupe. Pierdem legatura cu DATATORUL PACII, si-a bucuriei.Gandurile negative ne napadesc, si cu cat staruim in ele, creierul nostru emana toxine care aduc si boli in trup.Atunci noi suntem intr-o zona neagra, o zona fara pace si bucurie, un teren al celui rau, care ne conduce asa cum vrea el.

Aduceti-va aminte mereu, caci noi am fost creati dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu, adica fara nicio zona negativa in noi. Din cauza nevegherii, a nestiintei, am cultivat in noi, frica prin minciunile celui rau. Si-n felul acesta am facut loc raului, negativismului, fricii, si tot ce NU-i din Dumnezeu. Cel rau ne fura Pacea, si vrea sa ne distruga relatia cu Dumnezeu ca sa fim neroditori.
In acelasi timp, un gand negativ, daca tot staruim asupra lui, noi il hranim,iar el prinde radacini.Noi continuam ca sa-l udam si in felul acesta ne otravim, ne imbolnavim. Mergi la doctor, iei medicamente, dar boala ta a inceput cu o minciuna, un gand negativ, care ai staruit in el, l-ai vorbit, l-ai crezut, l-ai simtit,si acum suferi consecintele ALEGERII tale.

Durerea cea mai mare este ca noi nu suntem constienti de ALEGEREA noastra; noi credem minciunile celui rau, lasam frica sau dezamagirea, sau tot ce-i negativ, ca sa intre in sufletul nostru. Si nu intelegem de ce REACTIONAM NEGATIV, de ce ne suparam, de ce nu avem credinta, de ce nu avem pace si bucurie, de ce nu propasim spiritual, etc.

CHEIA E LA NOI; ALEGE VIATA, ALEGE sa gandesti la lucrurile de sus, la Domnul Isus, umbla in prezenta Lui, staruieste in Cuvantul Lui, ca sa poti face ALEGERI BUNE, care ne aduc viata.Dumnezeu ne-a dat abilitatea de a ALEGE, in orice amanunt, in orice situatie. CAND CUNOSTI ADEVARUL, VEI ALEGE INTOTDEAUNA NUMAI CE-I CURAT, BUN , POZITIV, etc. dupa cum spune la Filipeni 4;8

Este o ALEGERE;
sa gandesti negativ sau pozitiv,
sa te manii sau sa ierti, sa te bucuri sau sa te superi,
sa te rogi sau sa pierzi vremea cu altceva,
sa canti si sa multumesti in incercare, sau sa-ti plangi de mila,
sa te indoiesti sau sa te increzi in Dumnezeu,
sa ramai in zona dragostei , a pacii si a bucuriei, sau sa iesi si sa te agiti,
sa privesti la Cruce, la Domnul Isus, sau la tine, si lista continua…

Intotdeauna trebuie ca sa fim CONSTIENTI DE HRISTOS, de iubirea Lui, de promisiunile Lui, de credinciosia Lui, nu de noi si circumstantele noastre. Sa nu ne mai plangem de mila, caci deja suntem in zona periculoasa, negativa, pe terenul celui rau, care-i gata sa ne atace.
Constiinta de sine, intotdeauna aduce lupte launtrice. De aceea sa fim foarte atenti la sparturile din zidul de protectie, la circumstante si prieteni care ar putea sa ne rupa relatia nostra cu Hristos.
Caci cine il cunoaste pe Hrisos, cunoaste PACEA LUI.
Sa invatam sa VENIM la El cu orice povara, cu tot ce ne framanta, caci El ni le va lua si ne va da odihna. Constentizea-za cine-ti sunt dusmanii care ataca gandirea, mintea, emotiile tale.

Fa o alegere, disciplineaza-te, umbla in lumina dragostei Lui, si ai sa vezi diferenta.

Domnul Isus ne chiama sa ii dam lui povara ca sa ne dea in schimb ODIHNA , PACEA Lui. Orice lucru care-ti tulbura odihna in Hristos, trebuie indepartata imediat, constient fiind ca ti-ai pierdut PACEA, si legatura ta cu Domnul s-a intrerupt, si poti face ALEGERI GRESITE, care mai tarziu platesti consecintele.

Nimic nu e mai important decat a ramane in Hristos, si aceasta inseamna, o viata plina de pace si odihna, fara agitatie, tulburare, argumetari, justificari, lupte si certuri.

“Ajuta-ne Doamne Isuse, ca sa ramanem in Tine, in Cuvantul Tau, in Odihna Ta, indiferent de circumstante. Iti multumesc caci in felul acesta Pacea Ta ramane in noi, si putem sa imprastiem mireasma Ta in jurul nostru, caci Tu lucrezi.”

Articole Rodica Volintiru –

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: