Citate Martyn Lloyd Jones – Cel mai mare păcat al creştinului modern este păcatul de a reduce creştinismul la nivelul propriilor experienţe

LLoyd-Jones

Nu ezit să spun că cel mai mare păcat al creştinului modern este păcatul de a reduce creştinismul la nivelul propriilor experienţe şi al propriei înţelegeri.

Noi Îl limităm pe „Sfântul lui Israel”.

Lucrul acesta este unul foarte serios.Aceasta nu numai că ne lipseşte de binecuvântările vieţii creştine, dar şi face biserica slabă şi ineficace, de aceea, într-un sens, e responsabilă pentru condiţia lumii dinafară.

~~~~~~~

lloyd-jones În biserica de azi tendinţa este să privim tot timpul la lume şi să vedem tragedia lumii. Lucrul acesta este, desigur, potrivit; biserica trebuie să fie evanghelistică. Dar se pune întrebarea: în ce mod trebuie să fie biserica evanghelistică?

Şi eu doresc să afirm că Noul Testament însuşi ne spune, şi ne-o spune şi Istoria Bisericii, că Biserica are cel mai mare succes atunci când ea însăşi este ceea ce ar trebui să fie. De ce masele de oameni se află în afara bisericii? Nu ezit să afirm că motivul este că ei nu reuşesc să vadă în noi nimic care să-i atragă, nimic care să creeze în ei dorinţa de a primi ceea ce avem noi, sau nimic care să-i mustre şi să-i condamne pentru modul în care trăiesc.

~~~~~~~

Nu îngădui diavolului să te convingă că posezi tot ce poţi primi, cu atât mai puţin că ai primit atunci când ai fost convertit tot ceea ce se poate primi. Aceasta a fost o învăţătură populară chiar şi printre evanghelici. Primeşti totul la convertire, se spune, şi nimic mai mult, niciodată.

O, să nu credeţi aceasta; nu e adevărat. Nu e adevărat în lumina învăţăturii Scripturii, nu e adevărat în lumina experienţei sfinţilor din toate veacurile. Există întotdeauna această posibilitate slăvită de a te întâlni cu El într-un mod nou şi dinamic.

Martyn Lloyd Jones via Tim Dubhy – aceste citate sunt din cartea care trebuie sa apara la Perla Suferintei, “Apa Vie” (predici pe Ioan 4)

Avem o pagina de linkuri la articole Martyn Lloyd Jones in Limba Engleza aici – Dr. Martyn Lloyd-Jones PAGE 

2 comentarii (+add yours?)

  1. Tim Dubhy
    mart. 14, 2014 @ 08:38:21

    aceste citate sunt din cartea care trebuie sa apara la Perla Suferintei, „Apa Vie” (predici pe Ioan 4)

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: