VIDEO – Totul este gata pentru construirea Noului Templu la Ierusalim

Citeste si Gog si Magog Identificat. Nu este Rusia!

photo credit wikipedia

Populatia evreilor – Photo credit www.economist.com

Urmariti acest video scurt, durata- 8 minute, care dovedeste ca totul e pregatit pentru reconstruirea Templului la Ierusalim. Video e in Limba Engleza, cu subtitrare in Limba Spaniola, dar imaginile spun totul. Video se sfarseste cu afirmatia:
Generatia noastra s-ar putea sa fie generatia care Il va vedea pe Isus, venind pe norii cerurilor.

Amin! Si Duhul si Mireasa zic: Amin! Vino, Doamne Isuse!

Multumim lui Iosif Tatar pentru acest VIDEO by anarkopanda2

Alte articole de interes

ENGLEZA

41 comentarii (+add yours?)

 1. misucroitor
  mart. 15, 2014 @ 08:58:13

  „Loialitatea noastră este faţă de Isus Hristos şi Împărăţia pe care El a adus-o, nu o loialitate necritică faţă de o naţiune. Nu înţeleg cum poţi să citeşti Evrei, de la început la capăt, dar în acelaşi timp să porneşti în căutarea vacii roşii şi să predici fraţilor despre faptul că din nou se vor aduce jertfe, se va zidi templul etc. etc.”
  (sursa)
  http://valentinfat.wordpress.com/2014/03/14/pocaitii-mai-spun-si-lucruri-traznite/

  • rodi
   mart. 15, 2014 @ 10:01:04

   Multumesc pentru link; imi pare bine sa citesc alte pareri si sunt binevenite oricand 🙂 Nu il cunosc pe Pastorul Valentin Fat, dar pentru ca i-am citit articolul, acum stiu ca este amilenist. Pentru ca vor citi si altii comentariul si poate nu vor stii ce este amilenismul, dau aici explicatia si linkul de la saitul fr. Daniel Branzei, punctul cel mai important este ca amilenistii nu cred in rapire si, deci, ne vorbeste un frate care nu crede in rapire, unora care cred in rapire:

   Amilenism

   Amilenismul este o interpretare profetica aparuta cam prin secolul trei al existentei Bisericii. Imediat dupa vremea persecutiilor a incetat si atunci cind Biserica crestina a capatat statut preferential in “imparatiile” lumii, teologii crestini nu au mai simtit nevoia sa se reazeme pe nadejdea unei Imparatii viitoare.

   Amilenismul neaga si premilenismul si postmilenismul, indemnindu-i pe credinciosi sa considere epoca pe care o traim singura realitate posibila pentru Biserica in relatia ei cu lumea.

   Amilenistii cred intr-o singura reintoarcere a lui Hristos: atunci cind El va inchide usa harului, ii va invia pe toti cei morti, va judeca lumea, ii va trimite pe unii in rai, iar pe altii in iad si va face “ceruri noi si un pamint nou in care va locui neprihanirea”.

   Printre initiatorii acestei miscari ii putem aminti pe Gaius (sec. III), pe Origen (c.185 – c. 254), pe Jerome (c. 340 – 420), pe Clement din Alexandria (c. 150 – c.220) si pe “fericitul” Augustin (354 – 430).

   Caracteristica de baza a tuturor promotorilor amilenismului este interpretarea “figurativa” sau “alegorica” a pasajelor care vorbesc sau vestesc “imparatia lui Hristos”. O triunitate din profetiile Bibliei se refera la instaurarea unei epoci de glorie si preponderenta a Israelului. Ele au ramas neimplinite pina astazi. Chiar si vestirea ingerului Gavril contine o parte care nu se va implini decit atunci cind Israelul va reintra in prerogativele de popor ales:

   “El va fi mare si va fi chemat Fiul Celui Prea Inalt; si Domnul Dumnezeu ii va da scaunul de domnie al tatalui Sau David.” (Luca 1:32).

   Miscarea postmilenista propune ca astfel de pasaje sa fie interpretate alegoric si aplicate Bisericii sau sa fie puse in categoria unor “profetii posibile” dar irealizate din cauza impietririi Israelului. Amilenismul nu lasa nici un loc pentru Israel in istoria viitoare a lumii. Reasezarea evreilor intre granitele stravechii lor tari a zdruncinat mult “certitudinile” amileniste. Iata ce spusese Dumnezeu prin gura proorocului Ieremia:

   “Asa vorbeste Domnul, care a facut soarele sa lumineze ziua, care a rinduit luna si stelele sa lumineze noaptea, care intarita marea si face valurile ei sa urle, El, al carui Nume este Domnul ostirilor: “Daca vor inceta aceste legi dinaintea Mea, zice Domnul, si neamul lui Israel va inceta sa mai fie un neam inaintea Mea!”
   “Asa vorbeste Domnul: “Daca cerurile sus pot fi masurate, si daca temeliile pamintului jos pot fi cercetate, atunci voi lepada si Eu pe tot neamul lui Israel, pentru tot ce a facut, zice Domnul.” (Ier. 31:35-37).

   Si iata ce a descoperit in Consiliul din Ierusalim Iacov:

   “Si cu faptul acesta se potrivesc cuvintele proorocilor, dupa cum este scris: “Dupa aceea, Ma voi intoarce si voi ridica din nou cortul lui David din prabusirea lui, ii voi zidi darimaturile si-l voi inalta din nou: pentru ca ramasita de oameni sa caute pe Domnul, ca si toate Neamurile peste care este chemat Numele Meu, zice Domnul, care face aceste lucruri si caruia ii sint cunoscute din vesnicie.” (Fapte 15:15-18).

   Istoria Bisericilor “oficiale” care au facut compromis cu “puterile lumii” si s-au complacut in “demnitatile” acordate de puternicii lumii a fost cladita pe ideia ca Israelul nu mai trebuie sa existe. Majoritatea crezurilor stabilite la diferitele Consilii ale Bisericii au o exprimare amilenista.

   Orice credincios amilenist are un sentiment de confuzie si nesiguranta atunci cind se intilneste cu anumite pasaje din Noul Testament. Din perspectiva amilenista este imposibil de explicat ce a vrut sa spuna Domnul Isus cind le-a zis apostolilor:

   “Adevarat va spun ca, atunci cind va sta Fiul omului pe scaunul de domnie al maririi Sale, la innoirea tuturor lucrurilor, voi, care M-ati urmat, veti sedea si voi pe douasprezece scaune de domnie si veti judeca pe cele douasprezece semintii ale lui Israel.” ( Mat. 19:28).

   Amilenismul este o explicare incomplecta a mesajului profetic. Redus la perimetrul Bisericii, amilenismul nu ne pune la dispozitie o filosofie a istoriei care sa dovedeasca in final suveranitatea lui Dumnezeu pe pamint.
   LINKUL – http://www.roboam.com/Introducereinteologie/totul_teorii_despre_mileniu.htm

   Deci, articolul Pastorului Fat nu e de nici o mirare, o persoana amilenista vorbeste unora care sunt non-amilenisti.

   Dar as mai avea ceva de spus. E putin straniu cand cineva isi bate joc de oameni cu pareri diferite, spunand ca cei cu pareri escatologice diferite „vor simti articolul ca o lovitura la ficat”. Faptul ca totul este gata pentru construirea noului templu este un EVENIMENT de mare importanta, nu doar pe scena excatologica, dar si pe scena mondiala. La fel. cum stirea despre Papa Francisc a fost de mare interes, cand a conferentiat cu Kenneth Copeland, tot la fel, aceasta stire ca totul este gata pt. construirea templului, e o stire de mare interes crestinilor. Si inca un lucru, nu toti cei ce privesc stirile acestea sunt suporteri orbi ai statului Israel. Aceasta este o generalizare foarte gresita.

   Dar, va spun ce efect bun are o stire ca si asta, ne face sa ne uitam in jur, la copii nostri, la neamuri si la prieteni care inca nu s-au hotarat ca au nevoie de mantuire prin singurul care le poate oferi mantuirea, Isus Hristos. Si ne face sa fim mai staruitori in rugaciune inaintea lui Dumnezeu pentru ei si in acelasi timp sa ne bucuram, ca daca Domnul voieste si aduce ziua si ceasul de care nimeni nu stie, noi vom ajunge in sfarsit la tinta alergarii noastre! Mai suntem cativa care tanjim dupa aceasta… si lucram cum putem si noi ca sa grabim ziua Domnului. Dar pentru unii ziua Domnului poate fi chiar azi, sau maine, sau saptamana viitoare, daca li se termina viata abrupt si ei nu s-au impacat cu Creatorul lor.

   Dumnezeu sa ne ajute sa ne sfarsim alergarea cu cinste si sa fim primiti in Imparatia Lui! Noi credem ce a spus Pavel in 1 Tesaloniceni 4:
   14 Căci dacă credem că Isus a murit şi a înviat, credem şi că Dumnezeu va aduce înapoi împreună cu Isus pe cei ce au adormit în El.
   15 Iată, în adevăr, ce vă spunem, prin Cuvîntul Domnului: noi cei vii, cari vom rămînea pînă la venirea Domnului, nu vom lua -o înaintea celor adormiţi.
   16 Căci însuş Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trîmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, şi întîi vor învia cei morţi în Hristos.
   17 Apoi, noi cei vii, cari vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întîmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.
   18 Mîngîiaţi-vă dar unii pe alţii cu aceste cuvinte.

   …si pana atunci, ne traim viata conform versetelor lui Pavel si Domnul Isus din
   1 Tesaloniceni 4:11 Să căutaţi să trăiţi liniştiţi, să vă vedeţi de treburi, şi să lucraţi cu mînile voastre, cum v’am sfătuit.12 Şi astfel să vă purtaţi cuviincios cu cei de afară, şi să n’aveţi trebuinţă de nimeni. (si nu numai acestea, dar le-am trecut pe astea pentru ca sunt versetele inainte de cele care ne vestesc venirea Domnuli, vers. 14-18) Deci intelegem ca avem de lucru, dar ne mangaiem cu gandul ca Domnul vine.
   si
   Matei 28:19 Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezîndu -i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfîntului Duh. 20 Şi învăţaţi -i să păzească tot ce v’am poruncit. Şi iată că Eu sînt cu voi în toate zilele, pînă la sfîrşitul veacului.

   La urma urmei, in mediul American, amilenistii intotdeauna acuza pe non-amilenisti ca simplul fapt ca repeta stiri de criza, sau fac apel pentru pocainta totodata, asta ii face neroditori sau fatalisti, unul zicea in batjocura ca astfel de crestini stau cu mainile incrucisate la piept si zic: „No, nu mai fac nimic ca si-asa vine Domnul.” E o opinie nu numai eronata, dar si insultatoare.

   Noi citim si credem ce a spus Pavel in 2 Timotei 4:8
   8 Deacum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi -o va da, în ,,ziua aceea„, Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.

   Iubim venirea Lui Isus, pentru ca Il iubim pe El si vrem sa fim cu El.

   Scuza-ma ca ti-am scris un raspuns atat de lung, si scuza-ma daca am facut vreo greseala in folosul unelor cuvinte. Gandesc in Engleza si scriu in L. Romana si se strecoara greseli uneori. Dar, totusi am vrut sa explic nu doar ca raspuns comentariului tau, dar si altora care vor citi si care s-ar putea sa-si puna aceeasi intrebare. Dumnezeu sa te binecuvanteze si multumesc mult pentru acest schimb de opinii!

   • napoleonus
    iun. 11, 2014 @ 07:57:20

    Nea Fat este prea subtire in profetii si chiar in Scriptura, de poate numi traznaie Mileniul, si nu ce zice el chiar traznit!nt
    Mai este si rupt de realitatile prezente, cand stirile despre pregatirea rezidirii Templului sunt tot mai multe!
    Mare greseala sa iei la figurat Templul din Ezechiel!
    etc…

    • rodi
     iun. 11, 2014 @ 08:12:03

     si totusi, apar noi si noi lideri evanghelici care nu cred ca evenimentele astea au vreo importanta… E interesant ca sunt listati Catolicii, Luteranii si Reformatii, ca cei care au acest crez
     In engleza, o resursa buna pentru diferentele dintre cele 4 crezuri escatologice se gaseste aici-
     http://www.fivesolas.com/esc_chrt.htm
     si aici-
     http://www.fivesolas.com/esc_chrt.htm#chart2

    • Elis Mosu
     sept. 01, 2015 @ 05:01:40

     -Templul de la ierusalimul pamantesc, nu va mai fi reconstruit niciodata.
     Va rataciti.
     -Vaci rosii au fost si vor mai fi,dar niciodata Dumnezeu nu va mai cere sau accepta alt sange, dupa Jetfa de Sange-Divin-Regal,al Fiului Sau.

     • codrin
      sept. 14, 2016 @ 01:51:34

      elis mosu, stai prost cuu informatiile pe care le detii. Templul.e deja.construit si asta va fi pt. antihrist. Jertfa sangeroasa. nu va fi pt. Dumnezeu ci pt. satana

 2. Avram
  mart. 16, 2014 @ 19:34:51

  Misu,
  Daca citesti Cuvantul Lui Dumnezeu, dintr-o inima curata si fara partinire, nu poti sa fi un amilenist. Pentru ca despre venirea Domnului este scris in multe alte locuri in Scriptura, nu numai in Evrei sau Apocalipsa. Apostolii I-l asteptau pe Christos (pe timpul cand inca ei erau in viata) sa vina, si Biserica din toate timpurile asteapta venirea Domnului Isus. Tot ceea ce scrie in Apocalipsa sau in orice alta carte din Sfanta Scriptura este Da si Amin, si se va implini fiecare la timpul ales de Dumnezeu.
  God Bless You!

  • cenacfamily
   iun. 11, 2014 @ 08:36:28

   Ucenicii așteptau venirea Lui încă pe când erau in viața,,,,,,,Noi încă așteptăm,,,,Astaptam, Așteptam,,, Doamne da -ne răbdare! S i vino!

   • Avram
    iun. 11, 2014 @ 10:50:45

    Domnul Isus va veni pe norii cerului la momentul hotarat de Dumnezeu. Ucenicii au asteptat acesta venire, dar au lucrat fara incetare si neobositi pentru ca Evanghelia sa mearga pana la marginile pamantului. Oare faptul ca Domnul zaboveste nu ni se datoreaza noua crestinilor, care cautam mai mult bogatiile si placerile acestei lumi in loc sa mergem si sa vestim minunata veste a mantuirii prin Isus Christos tuturor oamenilor pe intreg pamantul? Pentru ca insusi Domnul a spus ca Evanghelia Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, si abia atunci va veni sfarsitul (Matei 24:14). Deci chemarea noastra este ca sa asteptam dar si sa grabim venirera Lui propovaduind pe Christos la orice faptura. Sa ne facem partea noastra si Domnul va veni si nu va mai zabovi!
    Sa fim dar gata pregatiti pentru venirea Lui, dar sa lucram neobositi pentru mantuirea celor din jurul nostru, pentru ca multi pier din cauza necunostintei, pentru ca nu au auzit de vestea buna a mantuirii!

    • cenacfamily
     iul. 20, 2014 @ 09:04:24

     Okay! Deci sarcina noastră e sa-l facem cunoscut pe Mântuitorul ca si condiție de a beneficia de re-venirea Lui.
     Acuma e mult mai lesne sa îndeplinim aceasta cerință caci avem mijloace diverse,,,like, internet ,radio, tele viziune ,telefonul fix si mobil,,, putem sa-l facem cunoscut pe tot mapamondul in modul Alert ,, ucenicii si Apostolii ,,,se confruntau si cu lipsa mijloacelor de transport pe lângă multe alte obstacole atât de ordin material cat mai ales Spiritual…noi cei contemporani..

     • rodi
      iul. 20, 2014 @ 09:51:01

      e adevarat ca este mult mai usor sa-L facem pe Domnul cunoscut, dar, parca e si mai greu sa creada oamenii pentru ca, tot prin internet, asculta de multe voci diverse si atractive care-i trage intr-o directie complet opusa Domnului. Trebuie multa rugaciune si mila lui Dumnezeu, ca oamenii sa se intoarca spre El, singurul care detine adevarul si viata vesnica. Dumnezeu sa ne ajute sa fim marturii vii pentru El, ca sa ne poata folosi in lucrarea Sa.

    • Mika
     oct. 04, 2015 @ 13:41:20

     Nu va veni Cristos, pana nu va aparea ‘nelegiuitul’ anticrist, care va chinui cu chinuri foarte mari crestinii, nu va mai lasati amagiti, ca gata vine Cristos, si va fii bine, nu va veni pana nu va fii lepadarea de credinta, va aduna religiile intr-una singura, va face semne si minuni mari incat sa i insele si pe cei alesi, va pune semnul fiarei 666, si pana sa vina nelegiuitul, vor fi razboaie, foamete, cutremure, se va inscauna la Ierusalim in acest Templu, va face semne mari si dracesti
     Crestini treziti-va Cristos nu va veni, inainte de Anticrist, Dajjal sau cum mai este numit fiul faradelegii, uriciunea pustiirii.
     Profetia sf Malachia, despre papi ultimul este Petrvs Romanvs vedeti ca sf Malachia se refera in mare parte si la simbolurile alese de papi, intradevar Francis are pe blazon cheile sf Petru. Papa va fugi din Vatican, calcand pe trupurile moarte ale preotilor sai si se va ascunde

 3. ioan17
  iun. 09, 2014 @ 19:44:51

  Rodica draga , multumesc pentru lamurirea postata de pe blogul pastorului Daniel Branzei ,ca sa inteleaga si unii oameni asa de confuzionati !.Daca acesti oameni sant nascuti din nou CU ADEVARAT ,teologia lor in aceasta privinta , nu va fi o piedica sa fie rapiti ,ba mai mult spunea pastorul DAVID JEREMIAH ,o sa-si schimbe teologia in drum spre nori la rapire in acele cateva clipe sau fractiuni de clipe .MARANATHA !

  • rodi
   iun. 09, 2014 @ 21:31:12

   Cu placere lucram sa grabim venirea Domnului Isus!!!
   Dumnezeu sa induplece inimi sa creada Cuvantul care El, Dumnezeu ni l-a dat. De multe ori sunt perplexa de ce atata framantare din partea celor care nu cred in rapire, sau in venirea Domnului, cand insusi Pavel ne spune ca „Domnul, Judecatorul cel drept ne va da o cununa a neprihanirii tuturor celor ce iubim venirea Lui.”

   2 Timotei 4:8 Deacum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi -o va da, în ,,ziua aceea„, Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.

   Ce sa mai zicem de toate spusele Domnului Isus – ca venirea Fiului omului va fi ca un hot in noapte, sau pilda feioarelor nechibzuite, etc…

   Dar, intr-adevar, noi cei care avem inima umpluta de dragostea asteptarii Lui, sa ne ajute Domnul sa lucram si sa grabim venirea Lui! Domnul sa ne ajute! Maranatha ! And God bless you!!!

 4. Trackback: Impartirea Ierusalimului | agnus dei - english + romanian blog
 5. Trackback: Jerusalem: A Cup of Trembling | agnus dei - english + romanian blog
 6. Octav
  iun. 11, 2014 @ 20:04:31

  Fratele Aurel Mihet m-a rugat sa va trimit un articol dar nu am adres dvs de email. Pute-ti sa mi-o scrieti la: []
  Multumesc.

 7. Trackback: VIDEO cu Teroristii Islamisti din Moscheea al-Aqsa, de pe Muntele Templului | agnus dei - english + romanian blog
 8. baruchhashem1
  aug. 13, 2014 @ 15:17:36

  Reconstructia celui de-al 3-lea Templu, se va intampla foarte curand ! Evreii, inselati de sionisti, vor reinstaura jertfele Levitice, semn de sfidare totala a jertfei lui Cristos in chip desavarsit, pentru intreaga omenire si …odata pentru totdeauna ! Aceasta reconstructie il va aduce pe Anticrist, care se va ridica impotriva lui D-zeu si chiar il va sfida si blasfemia ! Desigur ca la jumatatea saptamanii, evreii se vor trezii si-si vor da seama ce greseala fatala au comis, acceptand un Mesia fals , dar va fi prea tarziu ! Anticristul se va intoarce impotriva lor si aproape ca ii va radia de pe fata pamantului, daca nu ar avea loc interventia divina al lui Cristos , scapand ramasita ! Insa , evreii din ziua de azi nu trebuiesc nici elogiati , nici aparati caci deocamdata nu se deosebesc deloc de oricare alta natiune ( Gal.3:28) si continua sa fie sub mania lui D-zeu, atata timp cat refuza sa accepte pe Cristos si jerfa Sa !( Ioan 3:36) ! Pentru Biserica lui Cristos…DESTEPTAREA ! ! ! Anticristul este la usa iar ca ceva foarte personal, dupa cercetarile de aproape 10 ani de zile , asa indrazni sa privim spre casa regala a Marii Britanii , unde exista un amestec de sange yehudimic si Merovingian necesar pentru anticrist ! Dar e ceva personal, pot gresi dar…who knows …? GBY all !

 9. rouadedimineata
  sept. 15, 2014 @ 03:08:11

  Isus vine! Este minunat! Pașii Lui se simt și se aud din ce în ce mai aproape…

 10. flori de mandarin
  sept. 15, 2014 @ 03:09:51

 11. Trackback: Video – Tensiunea dintre un Membru al Knesetului care urca sus pe Muntele Templului si reactia musulmanilor in data de Elul 19, 5774/ 14 Septembrie 2014 | agnus dei - english + romanian blog
 12. Trackback: Descoperire arheologica in Ierusalimul vechi: Structuri datand de pe timpul lui Irod descoperite la 20 m de la Muntele Templului – Western Wall plaza dig reveals structures dating back to Herod | agnus dei - english + romanian blog
 13. Trackback: Video – O noua comoara descoperita in orasul lui David, Ierusalimul biblic | agnus dei - english + romanian blog
 14. Trackback: Video-Stiri din Rusia si Israel – NATO intercepteaza patru grupuri de Bombardiere nucleare rusești din Europa (31 octombrie 2014) si Ministrul Locuintelor din Israel afirma din nou ca se va construi cel de-al Treilea Templu | agnus dei - english +
 15. Trackback: Video-Stiri din Rusia si Israel (2) Ministrul Locuintelor din Israel afirma din nou ca se va construi cel de-al Treilea Templu | agnus dei - english + romanian blog
 16. Trackback: Franta recunoaste Palestina – Vot istoric in Parlamentul de la Paris | agnus dei - english + romanian blog
 17. Trackback: Controversa Muntelui Templului, o posibila a treia intifada | agnus dei - english + romanian blog
 18. Trackback: Rabinul Chaim Richman si Preocuparea Pentru cel de-al Treilea Templu – Unul dintre semnele venirii Domnului | agnus dei - english + romanian blog
 19. Trackback: Fratii Nazaroff, cântece idiș | agnus dei - english + romanian blog
 20. Trackback: Israel, Islam si Armaghedon si Zilele Sfarsitului in Profetie | agnus dei - english + romanian blog
 21. Trackback: 3 minute pe Muntele Templului de Anul Nou | agnus dei - english + romanian blog
 22. Mika
  oct. 04, 2015 @ 13:45:10

  vor veni acele zile in care oamenii se vor lasa inselati de catre un fals „mesia” care vine cu puterea satanei, de ce permite Dumnezeu asta, deoarece oamenii au devenit de o rautate cum nu era nici in Sodoma si Gomora, o sa ajungem sa stam ascunsi in munti din cauza lui Anticrist si profetul mincinos, arabii il numesc Dajjal

 23. barzilaiendan
  mart. 13, 2016 @ 23:57:13

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: