Papa Francisc – O Invitatie Istorica, in SUA, sa tina un discurs in Congresul american

Nancy Pelosy, John Boehner, President Obama, Harry Reid photo credit www.theatlantic.com

Președintele Camerei Reprezentanților, republicanul John Boehner, l-a invitat pe papa Francisc să țină un discurs în Congresul american. Dacă va accepta această invitație oficială, papa va deveni primul Suveran Pontif care a luat cuvântul într-o reuniune a legislativului american. Ar fi, probabil, un eveniment ce va suscita mult interes, dar va genera și multe speculații.

Photo credit www.usatoday.com

„Papa Francisc a reuşit să inspire milioane de americani. Îndemnurile pentru protejarea celor mai vulnerabili dintre noi au trezit inimi de pe toate continentele”, a declarat republicanul John Boehner, potrivit unui comunicat înaintat presei. „Invitația de a se adresa ca șef de stat, într-o ședință comună a Camerei și Senatului ar onora națiunea noastră în conformitate cu cele mai bune tradiții ale instituțiilor noastre democratice”, a declarat Boehner în continuarea comunicatului. „Aceasta ar oferi, de asemenea, o oportunitate excelentă poporului american, precum și națiunilor lumii să audă mesajul lui în întregime”.

În cazul în care va accepta această invitaţie, papa Francisc va marca un alt moment istoric pe lângă cele care deja și-au pus amprenta asupra activității sale. Nici un papă sau lider religios, care are și atribuții de șef de stat, nu s-a adresat vreodată Congresului, ceea ce ar presupune să fie „o vizită fără precedent”, notează USA Today.

Republicanii îl invită pe papă ca „partener”

Pentru mulți, solicitarea efectuării acestei vizite poate părea ciudată, dacă nu și controversată. O explicație imediată ar putea fi găsită. Boehner este catolic. Suficient pentru a înțelege substratul acestui demers. Dar nu și complet. O privire într-un context mai larg poate aduce clarificări în privința acestei invitații.

Republicanii îl acuză pe președintele Barack Obama că s-a lansat într-un atac „sistematic” împotriva religiei prin reforma asigurărilor din sănătate, care prevede obligarea asiguratorilor de a rambursa cheltuielile pentru contracepție. Celebra Obamacare este controversată fiindcă, în opinia contestatarilor, presupune un control al nașterilor. În cadrul unui discurs virulent, chiar John Boehner a subliniat că această reformă „reprezintă un atac fără echivoc împotriva libertății religioase din țara noastră”. Confruntările pe zona religioasă s-au întețit în ultimul timp, tot mai intense fiind vocile care acuză un derapaj a consacratei libertăți religioase americane. Un discurs al lui Francisc cu siguranță ar atinge puncte de pe agenda republicană.

Citeste articolul in intregime aici – http://www.semneletimpului.ro

6 comentarii (+add yours?)

 1. misucroitor
  mart. 17, 2014 @ 11:03:48

  „Când Statele Unite va conduce lumea ,Biserica Catolică va conduce lumea”
  _ arhiepiscopul Quigley 1903
  „The Chicago Tribune”

  • rodi
   mart. 17, 2014 @ 11:44:05

   am gasit niste statistic interesante despre Congresul American.
   In Congress 30,1% sunt catolici vs. 54,7% protestanti, Dar liderul, Speaker Boehner, e catolic si, deci, de-aici porneste totul. Sa vedem cum raspunde vaticanul la invitatie, si daca va raspunde in afirmativ, unde se va mai duce papa pentru campania lui de PR, ca sa-si consolideze puterea, caci aici va fi un circ mediatizat, cum numai Americanii stiu sa o faca, daca chiar va veni in SUA.

 2. Trackback: VIDEO SUBTITRATE (2) + Transcript: Papa Francisc, prin episcopul anglican Tony Palmer, solicită carismaticilor și penticostalilor adunați la o conferință a Kenneth Copeland Ministry să se unească cu biserica mama | agnus dei - english + romanian bl
 3. misucroitor
  mart. 19, 2014 @ 12:42:01

  Recomand studierea acestui material.Un fascinant documentar al campaniei Amazing Discoveries…

 4. Trackback: VIDEO SUBTITRATE (2) + Transcript: Papa Francisc, prin episcopul anglican Tony Palmer, solicită carismaticilor și penticostalilor adunați la o conferință a Kenneth Copeland Ministry să se unească cu biserica mama | agnus dei - english + romanian bl
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: