Viorel Iuga – Sfaturi intelepte pentru o familie crestina (2) Casatoriile nepotrivite

Vezi Partea 1-a aici-

(1) Cum trebuie sa vorbeasca un barbat, cand e suparat?

Care era singurul motiv, baietilor, pentru care n-aveai voie sa-ti iei o fata din afara poporului sfant?

Ei au alt dumnezeu. Si ei te vor face sa te inchini altor dumnezei si iti vor dezlega inima de Domnul. Si exact acelasi motiv este si la baieti. Ele au alta inchinare, un alt dumnezeu, un alt stapan si te vor strica pe tine ca inchinator. Nici un alt motiv si acela ramane si astazi. Acuma, daca as fi la o intalnire de tineret, eu as spune, ca as putea aranja cu voi… eu tot ma gandesc daca nu putem as cununam din biserica cu cei din afara bisericii.

Dar as avea cateva conditii. Una ar fi ca cununia sa se faca in cimitir. Ce, nu pricepeti de ce? Va spun de ce. I-as cununa, am face si poze, video, cum se face, toate, ca nu va trece mult. Ascultati-ma, nu va trece mult si va veni el sau ea, depinde care-s din biserica si va spune: „Frate, la noi in familie miroase urat.” Si eu spun: „Dar, ce te miri? Pai, da pozele de la nunta. Tu vezi unde te-ai cununat? In mediul lui. Intre morti. Pai dragul meu, daca te cununi cu [un] mort spiritual, ala n-are cum sa nu miroase. La inceput e mai fardat, il mai impaiem noi un pic, ca sa dea bine in ziua nuntii.”

Deci, noi ori credem ce spune Scriptura, ca oamenii sunt morti in greselile si in pacatele lor, ori atunci n-are rost sa mai predicam Evanghelia asta. Ca nu putem, la evanghelizari, sa le spunem celor de afara: „Voi sunteti pierduti, voi sunteti morti, voi sunteti a lui Satana, noi suntem a lui Hristos, noi suntem vii si cand e vorba de nunta, noi ii aducem pe Hristos si pe Satana? Vrem sa-i facem cuscrii? Cum?

Deci, chiar credeti unii, ca la nunta voastra, Hristos o sa dea mana cu Satana? Ca Putin, cu nu stiu care- „Hai sa zambim, la razboi rece, ca se fac poze?” Dragii mei, intre lumea lui Dumnezeu si lumea intunericului a fost razboi intotdeauna. Si va fi. Si cand vrei sa le unesti in casa ta, nu le unesti. Dezbini familia si se rupe.

Deci, ne intoarcem la supararea lui Dumnezeu. Spune: „Ati promis ca va veti casatori in poporul Meu, sub acelasi legamant, acelasi Dumnezeu, acelasi Cuvant. Si pentru ca va calcati cuvantul, Eu, Dumnezeu, sunt suparat.”

Ce bine ca astazi nu sunt tineri in biserica care sa se casatoreasca cu tineri in afara bisericii. Mai este cate unul in Romania, zice ca nu sunt fete bune in biserica. Fetele… a zis ca a gasit un pocait mai pocait ca pocaitii. Doamne, multe am auzit eu in viata din astea. Si toate au avut acelasi final.

Eu va intreb, daca ne uitam la felul in care se intemeiaza astazi casatoriile, poate fi Dumnezeu bucuros? Nu vreau sa intru in asta, ca aici ne prinde toata seara. Dar vreau sa va spun ca din punctul meu de vedere astazi, de foarte multe ori, in afara de faptul ca facem in alta cladire, si cantam alta muzica, la unii tineri s-ar putea sa fie nici o diferenta intre calitatea lor si relatia lor cu Dumnezeu. Dar asteptam binecuvantare. Dumnezeu spune: „In asemenea conditii, nu pot da binecuvantare. Si o sa vedeti de ce…

Va urma…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: