Nu-ti critica pastorul

photo credit  pastortubbs.com

Nu-ti critica pastorul
10 Martie de la www.misiune.ro/meditatii via Virginia B.
“Orice mare preot… este pus pentru oameni” (Evrei 5:1)
Când vine vorba să ne apreciem pastorul, să remarcăm patru principii biblice.
 1. Primul, “orice mare preot, luat din mijlocul oamenilor, este pus pentru oameni în lucrurile privitoare la Dumnezeu”. Să ne înţelegem: pastorul tău a fost ales dintre fiinţele umane, nu dintre îngeri.
 2. Al doilea, pentru că este om, “el poate fi îngăduitor cu cei neştiutori şi rătăciţi, fiindcă şi el este cuprins de slăbiciune” (Evrei 5:2). Motivul pentru care pastorul poate empatiza cu tine este că şi el dă multe din luptele pe care le dai şi tu. Charles Spurgeon a spus: “Un pastor neîncercat, neînfricat, nu va putea fi niciodată deplin folosit de Dumnezeu”.
 3. Al treilea, “din pricina acestei slăbiciuni, trebuie să aducă jertfe atât pentru păcatele lui, cât şi pentru ale norodului” (Evrei 5:3). Lucrul acesta poate fi şocant, dar pastorii au şi ei eşecuri şi au nevoie de harul lui Dumnezeu. Să nu crezi că dacă pastorul tău este un mare predicator el nu se luptă cu familia lui, cu finanţele, cu temerile lui şi cu natura lui. De fapt, poate el se luptă mai mult, căci Satana preferă să zdrobească un general, în loc de 100 de pedestraşi. Când greşeşti, te poţi duce la pastor, dar el la cine poate merge?
 4. Al patrulea, “nimeni nu-şi ia cinstea aceasta singur, ci o ia dacă este chemat de Dumnezeu” (Evrei 5:4). Pastorul tău nu s-a ales singur, Dumnezeu l-a chemat. Deci înainte să-l critici, întreabă-te: “m-am rugat eu pentru el?” înainte de a pronunţa o judecată, întreabă-te: “Se poartă Dumnezeu cu el în moduri pe care eu nu le cunosc?”.

lntr-o zi tu şi copiii tăi o să aveţi nevoie de rugăciunile şi de sfatul pastorului. Deci nu dărâma astăzi ceea ce va fi folositor pentru tine mâine.

4 comentarii (+add yours?)

 1. Tim Dubhy
  mart. 21, 2014 @ 11:05:23

  si totusi, in zilele de azi, multi se aleg ei pastori… sau urmeaza o scoala si sunt numiti pastori fara sa se stie clar sau fara sa se tina seama daca au sau nu darul… sau unii chiar cer bani sau se duc acolo unde se plateste maibine… stiu cazuri din fiecare….

  asa ca, cu parere de rau, aceasta sora vb de alte timpuri sau de utopie!

  • rodi
   mart. 21, 2014 @ 11:16:26

   Tim, nu sora a scris articolul. AM gasit sursa, ‘Meditatii Crestine’ aici. Si ca si orice articol, aici se vorbeste despre critica generala a pastorului si nu se mentioneaza ce trebuie facut cand un pastor greseste, pacatuieste, nu isi face slujba. Deci e vorba sa nu fim persoane care sa criticam la tot pasul. Aici e linkul de unde vad a preluat sora V.B. si a postat pe facebook – http://www.misiune.ro/meditatii/index2014-11.html

 2. Tim Dubhy
  mart. 23, 2014 @ 05:02:29

  Eu stiu ca pastorirea si functia de pastor este slujirea si servirea Adevarului fara plata, prin dezbracare totala de sine, este altruism pur cristic! este umilinta si slujire lipsita in intregime de pretentii si veleitati aristocratice si nobiliare! Enormitatile teatrale de reating si shoc, de revista si show publicitar, raman caracteristicile de baza ale coruptiei pastorale de casta, la toate nivelele confesionale… Iar toate aceste tehnici si aranjamente de montaj, de scenariu si regizare sunt manipularile emotive ce raman bine cuibarite si mascate tocmai de cei ce-i suporta, ii voteaza, ii sustin si-i protejeaza pe acesti “nobili pastori”! Echipe de comitet “ales pe spranceana”, lupi vicleni de haita, ce-l pazesc si-l tin in functie, cocotat la amvon pe vicleanul si mincinosul „nobil-Alfa”!

  Crestini sinceri, demascati si taiati putreziciunile de la varf!!!

 3. Tim Dubhy
  mart. 23, 2014 @ 05:05:24

  corect… meditatie e buna… dar trebuie sa facem diferenta dintre critica si demascarea vicleniei pastorului cand acesta este asa!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: