Marturie a trei sceptici ca Biblia e adevarata

Istoria Scepticului Frank Morrison

De exemplu, la începutul secolului al douăzecilea, a trăit un scriitor pe nume Frank Morrison. Morrison, a crescut într-un mediu necreştin şi a ajuns la concluzia că învierea lui Isus Hristos nu a fost altceva decît un mit. Morrison a intenţionat să scrie un documentar despre ultimele zile ale lui Isus prin care să combată relatarea biblică a învierii. S-a deplasat pînă în ţara Sfîntă ca să facă cercetări, să scrie cartea care ar da “adevăratul răspuns” cu privire la ceea ce s-a întîmplat cu Isus după moartea Lui.

După o analiză minuţioasă a informaţiilor culese s-a răzgîndit. Aşa că, în cartea lui, în loc să combată învierea el a devenit un avocat al ei. Primul capitol al cărţii lui este intitulat semnificativ “Cartea care a refuzat să fie scrisă”. În cartea lui, el a documentat că s-a răzgîndit datorită dovezilor covîrşitoare pe care le-a găsit. Cu alte cuvinte, o examinare apropiată a celor petrecute l-a făcut să creadă în Isus Hristos.

Mărturia Scepticilor Gilbert West Şi Lord Lyttleton

Autorul Michael Green, în cartea sa Omul Viu, dă alte exemple de oameni care au intenţionat să combată credinţa Creştină şi după aceea au devinit credincioşi. El a scris.

Doi tineri capabili, Gilbert West şi Lord Lyttleton, s-au dus la Oxford… hotărîţi să atace temelia credinţei Creştine. Lyttleton s-a pregătit să dovedească, că Saul din Tars nu a fost niciodată convertit la creştinism, şi West să demonstreze că Isus nu a înviat niciodată din morţi.

La cîtva timp după aceea, s-au întîlnit să discute ce a găsit fiecare. Amîndoi au fost puţin ruşinaţi pentru că fiecare a ajuns la aceleaşi concluzii incomode. Lyttleton în urma investigaţiilor a găsit, că Saul din Tars a devenit un om radical schimbat prin convertirea la Creştinism; apoi West a găsit că dovezile conduceau fără greş la faptul că Isus a înviat din morţi. Cartea lui încă se poate găsi în bibliotecă. Se numeşte Observations on the History and Evidences of the Resurrection of Jesus Christ (Observaţii asupra Istoriei şi Evidenţe ale învierii lui Isus Christos) şi a fost publicată în 1947. Pe prima pagină a scris următoarele:”Nu te grăbi să acuzi înainte de a cunoaşte adevărul”, lucru care ar putea fi luat în considerare de orice agnostic contemporan. (Michael green, Man Alive, Downers Grove: Intervarsity press, 1968, pp. 55,56)

Această observaţie a lui West, scrisă cu aşa mult timp în urmă, este încă adevărată şi astăzi. Oamenii nu ar trebui să respingă afirmaţiile Creştinismului pînă nu îi examinează dovezile în mod personal.

În cartea lui, Lyttleton a făcut următorul comentariu despre convertirea lui Saul din Tars în Apostolul Pavel.

Am ajuns la concluzia că până şi convertirea şi Apostolia Sfîntului Pavel, este o demonstraţie suficientă să dovedească Creştinismul ca o Revelaţie Divină (George Lord Lyttleton, Observations on the Conversion and Apostleship of St. Paul, London, 1814).

Astfel, avem mărturia a doi oameni care au fost convinşi că credinţa Creştină a fost adevărată, după ce au făcut o examinare detailată a întîmplărilor. Deşi ei au început ca necredincioşi, temeinicia dovezilor i-a determinat să recunoască adevărul.

Cu siguranţă, am putea să spunem că în secolul douăzecişiunu, oamenii pot să examineze Biblia inteligent, şi să-i satisfacă pe deplin. Este o adevărată minune că această carte veche împlineşte necesităŃiile intelectuale ale umanităŃi moderne. Care este motivul pentru aceasta? Este pentrucă Scriptura este ceea ce pretinde – Cuvîntul Dumnezeului Cel Viu.

Din Cartea Zece Argumente Pentru a Crede Biblia (calvarychapel.com)

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: