Viorel Iuga – Sfaturi intelepte pentru o familie crestina (3) Barbatii care l-au intrebat pe Isus: Bunule invatator, cum sa ne iubim nevestele mai bine…

Photo credit

Vezi articolele anterioare aici-

(1) Cum trebuie sa vorbeasca un barbat, cand e suparat?
(2) Casatoriile nepotrivite

In timpul Domnului Isus Hristos, vin la El niste barbati. Asta-i partea frumoasa.  Vin la Domnul Isus Hristos si pun o intrebare. Stiti pe ce tema este intrebarea? Matei 19, pe familie.

Au zis: „Bunule Invatator, tu ne poti duce invatatura care nu ne-a dat-o nimeni. Avem si noi o intrebare. Cum am putea sa ne iubim nevestele mai bine? Mai mult? Mai frumos?”

Va aduceti aminte de barbatii aia? Nici eu. Dar spre rusinea noastra, stiu niste barbati, religiosi, posteau de doua ori pe saptamana, recitau din Scriptura, care vin la Isus Hristos. Au sansa sa-L intrebe pe Fiul lui Dumnezeu. E mare lucru. Si stiti care e intrebarea lor?

Zic: „Avem o intrebare. Am putea scapa de ele, pe orice motiv?”

Intrebarea lor e pe divort, nu pe iubire. Nu pe sfintire. Acuma, stiu ca aici este exceptie. Dar, vreau sa va spun ca de foarte multe ori, cand ma duc la conferinte si dau drumul la intrebari, una din primele intrebari care vine, stiti care este? „Frate Iuga, ce zici matale de divort?”

Rar am gasit pe cineva care sa spuna: „Frate, cum as putea sa fiu un tata mai bun, o mama mai buna, un sot mai iubitor? Cum am putea noi ca familie, sa-l slujim pe Hristos?

Nu. Divortul, a doua casatorie. Pai, se pare ca suntem frati cu aia.

Acuma, Domnul Isus nu se teme de intrebarile noastre si cand ei spun: „Putem divorta pe orice motiv?”
Domnul spune: „Oare n-ati citit?”

Va rog sa notati, cine vrea sa stie, trebuie sa citeasca.” Ce?”
„Pai n-ati citit..?”

Ca unii citesc. Te mai duci, asa, acasa pe la frati. Acuma, asta-i vina mea, ca sunt prin casele oamenilor. Ma mai uit si prin biblioteca. Domnule, au niste romane din alea siropoase, dracoase. Nu stiu cum sa le zic. Au timp sa citeasca nuvele. Care nu citesc, se uita la televizor, ‘dracunovele’. Poate nu le aveti aici, prin Australia.

Adica, episodul 527: „Frate, termina predica, ca nu stim ce face… ”
Pai, oameni asa…

„Dar, oare n-ati citit in Biblie,” spune Mantuitorul.
„Pai nu stiti pentru ca nu cititi in Biblie. N-ati citit, ca ziditorul de la inceput….?”

Acuma, fara suparare, sa stiti ca astia cu care discuta Domnul Isus Hristos  au fost baptisti, ca le placea studiu biblic. Stiti ca ei sunt cu studiu biblic. Dar asta-i partea calda. Sa vedeti partea rece. Dar, le placea studiu biblic cum le placea lor.

Cand Domnul spune: „Daca vreti sa stiti, deschidem Biblia la inceput.”
Ei spun: „Doamne, asa ne place noua studiu biblic, hai sa incepem de la Moise, cu cartea de despartire.”

Deci, facem studiu biblic, dar cum ne convine noua. Si Domnul repeta, spune: „Nu. Daca facem studiu biblic, il facem de la inceput, cum a zis ziditorul.

Va urma…

4 comentarii (+add yours?)

 1. narcisa73
  mart. 22, 2014 @ 08:19:30

  Fariseii au fost baptisti? Asta e tare :))
  N-am nimic cu baptistii, pot sa faca studii biblice catre vor, atata timp cat le si traiesc practic 😀

  • rodi
   mart. 22, 2014 @ 09:03:39

   Fr. Viorel Iuga este baptist si are foarte mult bun simt, cand critica in unele puncte, de cele mai multe ori zice: „sigur ca la voi nu se intampla, nu e asa…” E foarte intelept. Asa dezarmezi automat ascultatorul si poate sa iti primesca mesajul rapid, care de altfel s-ar risipi la ureche si nu ar patrunde la minte. Dumnezeu sa-i dea zile multe si sanatate fratelui Iuga!!! 🙂

 2. Trackback: Speranța – Sens Unic Spre Cer [ Satu Mare ] Mesaj Viorel Iuga – VIDEO 14 iulie 2014 | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: