Beniamin Faragau – Aici ni se incurca doctrina mantuirii multora dintre noi: Alegerea dinainte de intemeierea lumii

Beni Faragau studiu familia

Cum ne-a iubit deci Hristos? Dandu-se pe Sine Insusi pentru noi, ca un prinos si ca o jertfa de bun miros lui Dumnezeu- ca sa implineasca planurile lui Dumnezeu, ca sa implineasca asteptarile lui Dumnezeu. Si Tatal I-a spus: „I-am ales in Tine, ca sa fie sfinti si fara prihana inaintea Mea.” Si Domnul Isus, imediat a calculat pretul intrarii in planul lui Dumnezeu. Observati- Nu noi am fost intrebati cum am dori sa fim iubiti, ci Tatal a fost intrebat de Fiul cum ar trebui sa ne iubeasca si ce trebuie sa realizeze prin acest act al iubirii Lui, ca asteptarile Tatalui sa fie implinite, nu asteptarile noastre.

Va rog sa retineti lucrul acesta pentru ca este absolut vital pentru a avea o familie dupa voia lui Dumnezeu. Nu uitati, Tatal este Acela care a alcatuit in Sine Insusi un plan, ca sa-l aduca la indeplinire  la implinirea vremurilor spre a-si unii  intr-unul singur, intru Hristos, toate lucrurile- cele din cer, de pe pamant si de sub pamant. Si inainte de intemeierea lumii, El, Tatal ne-a ales in Hristos ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui.

Dupa ce El ne-a randuit sa fim sfinti si fara prihana in Isus Hristos, dupa buna placere a voii Sale, spre lauda slavei harului Sau pe care ni l-a dat in preaiubitul Lui. In El avem rascumpararea, prin sangele Lui iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau.  Si vers. 13 intra in istorie, toate acestea s-au intamplat inainte de intemeierea lumii. SI voi si noi, dupa ce ati auzit cuvantul adevarului, Evanghelia mantuirii voastre, ati crezut in El, ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit. Priviti o clipa imaginea din fata voastra. Punctul acela galben din dreapta este momentul intemeierii lumii. De-acolo incolo curge istoria.

Dar tot ce este in stanga, inainte de intemeierea lumii, in vesnicia trecuta (daca pot sa spun asa). Observati, ca Dumnezeu spune ca ne-a ales inainte de intemeierea lumii in Hristos Isus. (este dreptunghiul acela verde). Cu alte cuvinte, Dumnezeu nu te-a ales pe tine si nu la ales pe el. Ci Dumnezeu a ales ca acei alesi sa poata fi alesi in Hristos. Cu alte cuvinte, Dumnezeu a ales corabia in care Noe sa fie mantuit. Dar observati, am fost alesi dupa ce mai intai a trebuit sa fim infiati. Si am fost infiati dinainte si de asta trebuia sa fim rascumparati si iertati. Ca sa fim rascumparati si iertati, Fiul lui Dumnezeu a trebuit sa dezbrace slava Lui, sa intre in planurile lui Dumnezeu. Iar, ca lucrul acesta sa fie posibil, Tatal a trebuit sa alcatuiasca in Sine Insusi un plan.

Dati-mi voie ça sa pun lucrurile in ordine. Aici ni se incurca doctrina mantuirii multora dintre noi. Dumnezeu Tatal a alcatuit in Sine Insusi un plan. Nimeni n-a fost langa El, nimeni nu i-a dat nimic ca sa aiba de primit inapoi. Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie slava-n veci! Amin. Si in planul Lui, Dumnezeu a hotarat cum sa arate mireasa lui Hristos. Eu am doi baieti si o fata. Si mama mea, fiica de pastor- bunicul meu a fost pastor penticostal- botezata la 11 ani, era foarte nemultumita de felul in care vin miresele in adunare. Si i-a tot spus lui Andreea cum sa se imbrace. Si cand in sfarsit a venit ziua nuntii, Andreea a intrat in adunare, cu maneci lungi, cu voal lung… s-a uitat mama la ea si a zis: „Imi place.”

Acuma, imaginati-l pe Tatal. Oare primeste ca mireasa pentru Fiul Lui pe oricine, oricum? O nu, nu, nu. Dragii mei, inainte de intemeierea lumii, Tatal a hotarat cum trebuie sa arate mireasa Fiului Sau. Si Scriptura spune ca in Scriptura pe care Domnul Isus  a dat-o despre nunta Fiului de Imparat, spune ca a vazut pe unul care n-avea haina de nunta si a zis: „Prietene, ce cauti aicea? Aruncati-l afara, unde-i plansul si scrasnirea dintilor.” Cu alte cuvinte, inainte de intemeierea lumii, Dumnezeu a hotarat ca mireasa lui sa fie sfanta si fara prihana. Iar Hristos, prin iubirea Lui a trebuit sa realizeze in noi, murdarii, cazutii, lepadatii de Dumnezeu, a trebuit sa realizeze asteptarile Tatalui.

Atunci cand Fiul lui Dumnezeu a acceptat sa intre in planurile Tatalui, El a stiut ca iubirea Lui pentru Biserica trebuie sa duca la implinirea planului Tatalui. Or, aceasta a dat scop iubiri Lui si L-a obligat la o serie de actiuni prin care sa-Si exprime iubirea.

Va urma…

PAGINA Beniamin Faragau PREDICI

4 comentarii (+add yours?)

 1. Tim Dubhy
  mart. 24, 2014 @ 08:27:43

  de unde rescrii asta? am nevoie de intreg contextul… audio sau video, imi trebuie originalul!

  • rodi
   mart. 24, 2014 @ 09:26:31

   Tim, e tot din ultima predica din serie: Cum a iubit Hristos Biserica. Sunt aproape gata cu toata lectura/predica si o voi posta in intregime.

 2. Tim Dubhy
  mart. 24, 2014 @ 10:17:50

  de aici scrii?

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: