Nicolae Geantă – Acel copil sunt eu – Gânduri despre Marşul pentru viaţă

Nicolae Geanta, pastor, profesor si scriitor. Umareste-l aici – http://nicolaegeanta.blogspot.com
VIDEO  – Predici pentru vremuri grele – http://www.fiti-oameni.ro

Nicu GeantaNicolae Geanta: Stiu, tu n-ai venit astazi la mars, la Marsul Pentru Viata, vorbesc. Ca, poate pentru tine nici nu conteaza. Poate-l ignori si sigur il ignori, ca altfel ai fi fost in strada. 86 de orase din Romanie s-au strans astazi  intr-o campanie anti-avort, pentru ca tara asta are mai multi oameni avortati decat in viata. Este rusinos ca o tara crestina, cum este Romania, din 1950 pana in prezent, sa avem 23 de milioane de avorturi si numai 19 milioane de oameni care sunt in viata. Stiu, ai lipsit de acolo de la amrs, dar as vrea sa te pot sensibiliza prin ceea ce-ti spun acum. As vrea sa-ti spun niste intamplari care sunt reale. Foarte multi oameni au ales calea avortului.  Aleg calea avortului pentru ca vor sa aiba profesia mai sus decat copiii, pentru ca vor sa aiba placerile mai presus decat copiii.

Intr-una din zile la liceu, le-am vorbit tinerilor despre mortalitate si natalitate. Dar le-am vorbit si despre pericolul avortului. I-am sfatuit sa nu faca niciodata avort. Am ramas surprins ca unele fete n-au fost de acord cu mine. Iar cineva, cand am intrebat-o de ce vrea sa avorteze, a spus: „Pentru ca vreau sa fac in viata o cariera.” Foarte multi tineri si foarte multi Romani avorteaza pentru ca vor sa-si pastreze cariera, pentru ca vor sa fie cineva in viata. As vrea sa va spun o exeprienta pe care am citit-o, din cartile lui Ravi Zacharias.

Spune, acest renumit profesor universitar, care conferentiaza pe mai multe continente, acest pastor deosebit care este un mare apologet si aparator al crestinismului, spune ca intr-o dimineata a aterizat la un aeroport. Pastorul din localitatea respectiva l-a luat sa-l duca spre o universitate. Pe drum au mers zeci de km si pastorul n-a spus nici un cuvant. Trist, posomorat, statea numai cu nasul in volan. L-a intrebat: „Pastore, ce se intampla cu tine? Nu e prima data cand  ne intalnim. De ce esti atat de posomorat?”

A zis: „Nu pot sa-mi revin pentru ca azi noapte am trait un soc. La ora 12 noaptea am primit un telefon de la cel mai bun tanar al meu din biserica. Era liderul de tineret. Era unul dintre cei mai sfinti. In urma cu 4 luni l-am casatorit. El si cu ea erau cei mai buni misionari  pe care i-am avut vreodata. Erau studenti la Harvard si amandoi erau de nota 10. Pentru ca ea invata foarte bine, a obtinut o bursa  si bursa aceasta ii permitea dupa terminarea facultatii sa lucreze la NASA. El era unul dintre cei mai renumiti studenti de la medicina. Dupa ce s-au casatorit, tinerii acestia doi au plecat in luna de miere si evident, ea a ramas insarcinata. Au venit acasa si pentru ca ea ramasese insarcinata i-a spus: „Nu stiu ce sa facem, dar trebuie sa avortez.”
„Dar stii bine ca noi suntem crestini si nu putem avorta.”
„Ba da, trebuie sa avortez, ca daca o sa tin copilul o sa-mi pierd cariera si tu stii ca toata viata am visat ca sa fiu cineva. Vreau sa am un nume. Cui i se ofera astazi sa lucreze la NASA?Eu sunt una dintre persoanele acelea.”

In momentul acela, baiatul a simtit ca i se invarte cerul si pamantul sub el si a spus: „Nu, n-o sa avortezi, pentru ca daca avortezi, nu numai ca Dumnezeu o sa stie, se supara pe noi, dar o sa afle toata lumea si ne facem de ras in biserica, pentru ca in America, oriunde ai avortat, inregistreaza in niste cataloage si dupa aceea toti vor stii si o sa ne facem de ras fata de oameni.”
A zis: „O sa avortam in alt oras.”
„Si acolo vom fi aflati.”
„Dar atunci, care este solutia pentru ca eu vreau ca sa imi continui cariera?” Fata a insistant. In fiecare seara plangea si la un moment dat i-a spus: „Dar tu ce-ai facut la facultate? Nu esti student la medicina?”
„Ba da.”
„Nu esti tu cel mai bun?”
„Ba da.”
„N-ai asistat tu la atatea avorturi?”
„Am asistat.”
„Ei bine, o sa avortezi aici in apartamentul nostru si nu o sa stie nimeni. Nu o sa ne afle nimeni, nu e nici o inregistrare nicaieri.”

Spunea tanarul ca a venit acasa cu ustensile si pentru ca nu a fost atat de experimentat, i-a facut o doza ca sa o anestezieze, mai mare decat trebuia si in timp ce a chiurotat-o, ea a murit.

O fata care a vrut sa aiba o cariera cu orice pret, inclusiv cu pretul vietii ei. Astazi, fata aceasta este in mormant. Iar el este in puscarie. A devenit o persoana puscarioasa dintr-un sfant, pentru ca a vrut ca sotia lui sa aiba cariera, mai mult decat un copil.

Renuntati la astfel de lucruri si sper din toata inima ca nici unul dintre dvs. sa nu puneti cariera peste copii.

~~~~~~

Unele femei avorteaza pentru ca sunt silite de imprejurari sau de cei dragi. Am sa va spun o poveste care s-a intamplat in urma cu 45 de ani. O fata liceeanca a ramas insarcinata. Cand a venit acasa si parintii au aflat ca este insarcinata au fortat-o sa avorteze. Dar pe vremea aceea, cu Ceausescu, cine se risca la asa ceva? Atunci fata a inceput sa ridice greutati mari. S-a dat cu burta de coltul sifonierului. S-a dat cu burta de coltul mesei, a facut tot felul de lucruri ca sa poata sa scape de copil. A trecut timpul si burta a inceput sa-i creasca. Parintii i-au spus: „Ori avortezi, ori nu mai ramai cu noi.” Daca vrei sa ramai cu copilul si sa-l pastrezi, atunci trebuie sa te duci undeva departe si sa nu stai in casa noastra pentru ca ne-ai facut de ras.

Fata a ales sa mearga intr-un orasel mult departe de casa ei. Acolo a nascut si dupa ce a nascut si-a abandonat copilul si s-a intors la parinti. Au trecut foarte multi ani fara ca sa cunoasca copilul acela. Ea a incercat toate metodele de avort, dar Dumnezeu nu a ingaduit ca copilul sa moara. Copilul acela sunt eu.

~~~~~~

A treia poveste care vreau sa v-o spun se adreseaza tuturor celora care sunt saraci. Oamenii, de multe ori in Romania, spun: „Noi nu putem sa avem copii pentru ca suntem saraci. Dar vreau sa va spun ca fiecare copil intr-o familie de saraci poate sa va aduca o binecuvantare. Spune ca la o universitate au fost stransi studentii la un amfiteatru. A venit un profesor si a zis: „Voi sunteti toti studenti la medicina. Vreau sa va dau un test si testul acesta  nu-i chiar atat de usor ca sa dau rezultatul. Este o femeie care are 8 copii. Toti copiii sunt bolnavi, sunt handicapati, el are sifilis, ea are sifilis. Retineti ca nici unul dintre cei 8 copii  pe care-i au acasa nu este sanatos. Este insarcinata a noua oara. Ce doriti si ce ati sfatui-o ca aceasta femeie sa faca cu cea de-a 9-a sarcina?”

Spune ca majoritatea studentilor au ridicat mana si au spus: „Domn profesor, noi o sfatuim sa avorteze.” La care, profesorul a lasat putin capul in jos, dupa care s-a uitat tinta la ei si le-a spus: „Tocmai l-ati ucis pe Beethoven. In atatea familii din Romania, atati Beethoven au murit, atati Moody ar fi putut sa se nasca in Romania, atati Wesley, atati conducatori puternici. Poate ca am omorat atati Eminesti, poate am omorat atati preoti si pastori pe care tara asta ar fi putut sa-i aiba si Romania nu se mai afla in ultimele locuri pe glob, ca putere, ca economie si era undeva in fata.”

Vreau sa te sensibilizez. N-ai iesit in strada la campania anti-avort, dar daca ai ramas in casa, daca urmaresti acest mic video clip, vreau sa-ti spun sa nu faci prostia aceasta de a avorta, pentru ca in fiecare copil pe care Dumnezeu il zamisleste in noi, ca oameni, in  fiecare copil este o valoare. Si valoarea aceasta esti dumneata. As vrea sa-ti pun o intrebare si cu aceasta inchei: Ce s-ar fi intamplat daca si tu ai fi fost avortat? De aceea, oricine ai fi, niciodata sa nu ai in gand lucrul asta. N-ai iesit la marsul pentru viata, dar sa duci o campanie pentru viata. Dumnezeu sa va binecuvanteze, sa va asculte rugaciunile si voi sa faceti voia Lui. Amin.

6 comentarii (+add yours?)

 1. rodi
  mart. 29, 2014 @ 17:56:04

  Draga cri
  nu stiu cine esti sau daca il cunosti pe fratele Nicolae Geanta, dar nu pot sa-ti aprob comentariu ca nu are de a face cu subiectul adresat in video.
  Daca doresti sa ii scrii lui Nicolae Geanta personal, poti sa o faci pe blogul dansului la
  n i c o l a e g e a n t a . b l o g s p o t . r o
  Sper ca intelegi

 2. Avram
  mart. 30, 2014 @ 20:01:09

  crin,
  Spui ca-l cunosti foarte bine pe Nicolae. De unde, este inrudit cu tine cumva? Stim ca mama lui l-a parasit, adoptandu-l. Am vrea sa stim mai multe daca este posibil, dar adevarul si nu barfe sau vorbire de rau neantemeiata.
  Va multumim!

 3. mm
  mart. 31, 2014 @ 05:20:13

  „mama lui l a parasit adoptindu l”?
  l a parasit pentru ca apoi sa l adopte?
  chiar e de neinteles. 😦

 4. Avram
  mart. 31, 2014 @ 21:11:39

  Domnule Crin,
  Acest blog nu are ca scop, vorbirea de rau sau defaimarea cuiva. Daca se stie despre cineva in mod concret, si dovedit, si poate sa fie verificat si de Agnus Dei, atunci va fi publicat. Compasul nostru trebuie sa fie Cuvantul lui Dumnezeu, si Cuvantul lui Dumnezeu mai intai ne indeamna sa ne iubim unii pe altii, ba chiar si pe aceia care nu ne vreau binele.
  God Bless You!

 5. Trackback: Viziunea crestina despre avort | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: