O cronologie istorica si 5 fapte uimitoare ale Bibliei

Niste cercetatori ai Bibliei au pus laolalta niste date foarte importante si de mult interes prin care putem observa cum s-a putut ca datele sau evenimentele importante de la Adam si in continuare sa fi fost transmise din generatie in generatie. De exemplu, Adam a trait noua sute treizeci de ani, si dupa ce s-a nascut Set, a mai trait opt sute de ani. Cel mai mult in Vechiul Testament a trait Metusala, care a avut noua sute sase zeci si noua de ani cand a murit. Lameh fiul lui Metusala la varsta de o suta optzeci si doi de ani l-a nascut pe Noe. Dupa nasterea lui Noe, Lameh a mai trait cinci sute noua zeci si cinci de ani. (O introducere de A.C.- Agnus Dei)

Aceasta diagrama cronologica, este o modalitate foarte buna de intelegere vizuala a Bibliei, in special Vechiul Testament. Va prezentam in continuare unele dintre datele culese prin suprapunerea datelor de nastere si a mortii unor patriarhi din Biblie.

1. Surprize in aceste suprapuneri. Biblia ne da liste cu varsta parintilor si datele in care acestia au murit, dar o cronologie a timplui ne arata cum acestea se suprapun. Metusala, omul din Biblie care a trait cel mai mult, a murit in anul cu potopul. Adam inca era in viata cand Metusala si fiul sau, Lemeh (tatal lui Noe), s-au nascut.

2. Fiul lui Noe, Sem era inca in viata cand Avraam s-a nascut. Avraam a putut invata despre istoria lumii de pana atunci,de la Sem, care a invatat despre Adam si in continuare, de la bunicul sau si apoi acesta a transmis in continuare nepotului, nepotului, nepotului (8 generatii de nepoti) Avraam.

3. Cine a venit primul, Regina Estera, sau Daniel? Amandoi au trait in timpul captivitatii babiloniene. Cartea Estera este prima in Biblie, dar ea a trait cu aproape un secol mai tarziu dupa Daniel – pe la sfarsitul captivitatii din Babilon.

4. Ce se intampla in lume in timpul acestor evenimente importante din Biblie? De exemplu, profetul Daniel a trait in acelasi secol cu filosoful chinez Confucius.

5. Ce s-a intimplat in Biblie in timpul unor evenimente importante ale lumii? Poetul grec Homer, si Solomon, au trait in acelasi secol.

VIDEO by Amazing Bible Timeline

To READ this post in ENGLISH click HERE.

4 comentarii (+add yours?)

 1. puiu
  mart. 31, 2014 @ 08:26:00

  Cred ca era mult mai bine sa se fi scris in romaneste nu in engleza deoarece este scris cred pentru romani chiar daca ei traiesc in America sau oriunde in lume .Cred ca este pentru ei acest articol care este f. interesant si bine de cunoscut .Sint multi care vorbesc mai mult romaneste decit engleza..Deci e bine a lua aminte la aceasta .Scuze fratilor daca am indraznit sa supar fara intentie pe cei ce fac aceasta lucrare .Fiti binecuvintati si Binecuvintare .Amin

  • Avram
   mart. 31, 2014 @ 20:52:30

   Puiu,
   Aceasta diagrama este de fapt in Limba Engleza, si a fost scrisa de niste cercetatori ai Bibliei. Am postato pe acest blog pentru ca am realizat insemnatatea acestei lucrari. Vrem sa o traducem si sa o publicam si in Limba Romana, de indata ce vom intra in posesia unei copii.

 2. Leontin Mariciuica
  dec. 02, 2015 @ 08:25:41

  Frate „Avram”, dacă cumva ați tradus „Harta”,… trimiteți-mi-o și mie în format electronic…….. Sau dacă nu ați tradus-o încă,… trimiteți-mi-o chiar și în engleză……

  Poftiți email-ul meu :
  leontin_mariciuica@yahoo.com

  Mulțumesc anticipat !!!

  • Avram
   dec. 02, 2015 @ 22:33:26

   Leontin,
   Aceasta cronologie istorica pusa impreuna de Amazing Bible Timline, este excelenta si ne ajuta sa intelegem modul cum Dumnezeu a randuit pe acesti oameni ai Bibliei sa relateze din tata- fiu, din generatie in generatie, adevarurile Scripturii. Aceasta harta cronologica nu poate fi vazuta nicaieri,numai daca este cumparata. Amazing Bible Timeline a pus-o in vanzare pentru cei interesati.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: