Lună de sânge, eclipse solare si lunare 2014-2015 Evenimente rare, coincid cu sarbatorile evreilor

Photo credit www.rick.com

Aprilie 2015

Martie 2015

Februarie 2015

Photo credit

Photo credit www.mypuretv.com

Noiembrie 2014

Adaugat – 24 Octombrie 2014

VIDEO by VideoFromSpace

Adaugat – 21 Octombrie 2014

Adaugat – 6 Octombrie 2014

Adaugat – 3 Octombrie 2014

Adaugat – 12 Septembrie 2014

Adaugat – 11 Septembrie 2014

Adaugat – 11 Septembrie 2014

Photo credit www.redorbit.com

Unii meteorologi prezic ca aceasta ploaie (de meteoriti)
ar putea fi de peste 200 de meteoriti pe ora. 24/05/2014

Adaugat – 19 Mai 2014 

Adaugat – 2 Mai 2014 

Adaugat – 30 Aprilie 2014

Adaugat – 29 Aprilie 2014

000000Photo credit evz.ro

Eclipsa solară de marți va fi una inelară, care apare atunci când Soarele și Luna sunt aliniate exact cu Pământul, și diametrul aparent al Lunii este mai mic decât cel al Soarelui. Astfel, din Soare se mai vede doar corona, în forma unui inel strălucitor ce înconjoară Luna întunecată. Acest eveniment astronomic se produce când Luna se apropie de cel mai îndepărtat punct al orbitei sale în jurul Pământului, având o mărime aparentă prea mică pentru a acoperi întregul disc solar. Fa click pe linkul acesta, sa citesti articolul in intregime:

photo credit www.space.com

O eclipsă de Lună are loc atunci când Luna, în mișcarea ei în jurul Pământului, intră în umbra acestuia. Aceasta se întâmplă când Soarele, Pământul și Luna sunt aliniate suficient de exact (eclipsă parțială). Întotdeauna „faza” Lunii la o eclipsă de Lună este cea de Lună Plină.

Adaugat 15 Aprilie

Cum arata eclipsa de luna de sange din 15 Aprilie – VIDEO by AssociatedPress

Adaugat 14 Aprilie

NASA va filma eclipsa de luna IN DIRECT

incepand de la ora 2 dimineata (New York Eastern Time )
ora 9:00 dimineata in Romania

Video streaming by UstreamNASA is live-streaming the eclipse,

which will begin at approximately 2 a.m. EDT on April 15.

Adaugat 10 Aprilie

De pe care continente se va vedea ecplipsa de luna care urmeaza pe data de 14-15 Aprilie, 2014?
– Se va vedea partial de pe continentele Australia si partea de est a Sud Amricii si partea de vest a Africii si cateva tari, precum Spania si Anglia din partea de vest a Europei.  Se va vedea foarte bine din continentul Nord American. Nu se va vedea de loc din Asia, India si majoritatea Europei. Vom adauga aici video precum NASA si alti oameni de stiinta le vor furniza pe internet.

~ 8 Aprilie ~ VEZI mai jos cele 2 fisiere video, cele mai noi, adaugate de la NASA, in 8 Aprilie…

Tradus de Rodi de la Christian Today

Cititorii in stele se pregatesc pentru un eveniment rar.  O eclipsa totala de luna  va avea loc pe cer, pe data de 15 Aprilie inainte de miezul noptii. De ce este asa de special si atat de urmarit acest eveniment? Este primul eveniment din cele 4, care vor avea loc in 2014-2015. Universe Today spune ca acest eclips va dura 1 ora, 17 minute si 48 de secunde.

Wikipedia explica ce se intampla la o ecplipsa de luna –

O eclipsă de Lună are loc atunci când Luna, în mișcarea ei în jurul Pământului, intră în umbra acestuia. Aceasta se întâmplă când Soarele, Pământul și Luna sunt aliniate suficient de exact (eclipsă parțială). Întotdeauna „faza” Lunii la o eclipsă de Lună este cea de Lună Plină.

si explica de ce apare de culoare rosie:

Luna nu dispare complet în timp ce trece prin umbră datorită refracției luminii solare de către atmosfera terestră în conul de umbră. Dacă Pământul nu ar avea atmosferă, Luna s-ar întuneca aproape de tot, rămânând iluminată doar prin difracție. Culoarea este roșcată pentru că lumina venită de la Soare trece prin atmosfera Pământului, unde radiația cu lungimi de undă mai mici este împrăștiată mai puternic (ceea ce explică culoarea albastră a cerului văzut de pe Pământ). Același efect are loc și la apus și la răsărit, când Soarele se vede roșcat pentru că în drumul razant al luminii lungimile de undă mai mari se transmit mai bine. Cantitatea de lumină refractată depinde de cantitatea de praf din norii care se află în atmosferă.

Urmatoarele 3 evenimente vor avea loc pe data de Oct. 8 din anul acesta si in April 4 si Septembrie 28 in anul 2015.

Epoch Times Romanian explica de ce evreii sunt ingrijorati de aceste evenimente:

O asemenea coincidenţă s-a observat de numai 3 ori în istoria ultimilor 500 de ani, prima oară în 1949 şi 1940, într-o vreme extrem de tulbure pentru iudaism – statul Israel fusese abia creat şi era implicat în gherile împotriva palestinienilor – şi în 1967-1868, an (1967) în care Israelul a dus un război fulger cu arabii.

Evenimentele de anul acesta vor începe pe cu o eclipsă totală de lună 15 aprilie 2014 (coincide cu sărbătoarea pascală a evreilor) urmată apoi de o altă pe 8 octombrie 2014 (coincide cu sărbătoarea religioasă Sukot). În 2015 un eveniment major este şi eclipsa de Soare de pe 20 martie 2015, urmată de o a treia eclipsă totală de lună pe 4 aprilie (paştele evreiesc) apoi o a patra eclipsă de lună pe 28 septembrie 2015 (Sukot).

Şirul de coincidenţe a şocat comunitatea rabinilor şi a ridicat în atenţia conspiraţioniştilor din toată lumea, prorocirile care se găsesc în Torah, cartea sfântă a iudaismului. Una dintre ele prevesteşte distrugerea aproape totală a Israelului.

Îngrijorările evreilor nu sunt numai legate de eclipsele de lună, ci şi de iniţiative politice.

O altă coincidenţă face ca în luna noiembrie 2013, între Occident şi Iran a fost semnat un acord care permite uşurarea unor sancţiuni în schimbul distrugerii uranium-ului îmbogăţit, restrângerii producţiei de uraniu şi permiterii accesului inspectorilor agenţiei internaţionale.

Acordul, considerat de numeroşi politicieni israelieni (inclusiv premierul Benjamin Netanyahu) drept o greşeală istorică ce va permite Iranului să obţină bombe nucleare, va lua sfârşit în aprilie 2014.

O altă iniţiativă diplomatică din iulie 2013, între negociatorii israelieni şi palestinieni, încearcă să găsească o modalitate de obţinere a păcii şi rezolvarea conflictelor din Palestina cu ajutorul unei soluţii bi-statale – Israel şi Palestina. Runda de negocieri se va sfârşi şi ea în aprilie 2014.

photo credit crisisboom.com

In total vor fi 8 eclipse de luna intre anii 2001 si 2100 (Earthsky.org) 4 din ele avand loc acum, 2014 si 2015.

Lazar Gog explica relatia dintre aceste evenimente si sarbatorile iudaice:

Notati:

  1. Anul acesta, la 15 Aprilie, 2014, in ziua de Pastele Evreilor, (Pastele noastre vor fi cu o saptamana dupa). La 15 Aprilie, 2014, va avea loc o eclipsa totala de luna. Cum spunea Ioel, luna se preface in sange. Ioel 2:31b (deci de Pastele iudaice).
  2. Notati, la 8 Octombrie 2014, de Sukkot (Sukkah), sau Sarbatoarea Corturilor o eclipsa totala de luna din nou. Deci, ca sa se intample evenimentele acestea cosmice  in sarbatorile iudaice este un lucru care este extrem de rar, la sute de ani, odata.
  3. La 20 Martie, 2015, o eclipsa totala de soare, sau soarele se va preface in intuneric, Ioel 3:31 a, sau cum spune in Apocalips 6:12  ”Soarele s-a facut negru ca un sac de par. Luna s-a facut toata in sange si data aceasta despre care va vorbesc, 20 Martie 2015 este Anul Nou religios iudaic. Deci la anul nou religios iudaic- o eclipsa totala de soare.
  4. La 4 Aprilie 2015, din nou de Pastele iudaice, asta este mirarea, din nou de Pastele iudaice o eclipsa totala de luna.
  5. 13 Septembrie 2015, de Rosh Hashanah, sau Sarbatoarea Trambitelor, o eclipsa partiala de soare pentru ca apoi, tetrardul, acele 4 eclipse de luna.
  6. La 28 Septembrie 2015, de Sukkot (Sukkah), din nou la Sarbatoarea Corturilor, o eclipsa totala de luna.

Citeste mai mult din acest articol aici – http://wp.me/p1eavz-eNt

Nota edit. Clarificare de la Tim Dubhy (pt. care-i multumim): deci, ar suna cam asa “In anul 2014 si in anul 2015 vom asista la 4 eclipse de luna (din care 3 totale si una partiala) si la doua eclipse de soare- una totala si una partiala (de fapt inca 2 de soare, in 2015, una inelara si una partiala, dar neconexate cu sarbatorile iudaice).”

In acest video, mai jos, veti urmari discutii diferite intre crestini si evrei asupra eclipselor lunare care urmeaza in anii 2014-2015. Video este in limba engleza:

THE BIG EVENT 2014-2015:

PROPHECY HAS NOW BEGUN

ENGLISH NOTES:

(In an article from the website NEWSMAX, it was noted that the upcoming ‘blood moons’ will also fall on Jewish holidays. Lunar eclipses on April 15 and Oct. 8 of 2014 concur with the Jewish Passover and feast of the Tabernacle. Lunar eclipses falling on April 4 and Sept 28, 2015 also concur with the same Jewish holidays.)
Deborah Byrd with EarthSky.org told an online science magazine. That there will be a total of eight lunar eclipses coming in groups of four (tetrads) between 2001 and 2100.

photo credit www.youtube.com

In anul 1948 (in 14 Mai) Israel a devenit o natiune, 

in anul 1967 (intre 5-10 Iunie) Israel a recapturat Ierusalimul

De citit (in Limba Engleza):

  1. www.christiantoday.com/lunar.eclipse.april.15.2014.blood.moon.sign.of.end.times.when.to.watch
  2. www.universetoday.com/get-ready-for-the-april-15-2014-total-lunar-eclipse-our-complete-guide

Pentru traducere automata, fa click aici – Romanian

Understanding Lunar Eclipses

Like clockwork, the full Moon appears every month in our sky, a sight so familiar that we often take it for granted, but about twice a year, over the course of a few hours, the full Moon sports a decidedly different look. What causes this sudden change? A lunar eclipse occurs when the Moon passes through the Earth’s shadow, just as a solar eclipse occurs when part of the Earth passes through the Moon’s shadow.

But the Moon circles the Earth every month as it cycles through its phases, lining up at both full Moon and new Moon. So why don’t eclipses happen twice a month? The reason is that the Moon’s orbit around the Earth is tilted relative to the Earth’s orbit around the Sun. Although the Earth and the Moon always cast long shadows, they rarely shade each other thanks to the Moon’s orbital tilt. But if that’s the case, why do eclipses happen at all?

Throughout the year, the Moon’s orbital tilt remains fixed with respect to the stars, meaning that it changes with respect to the Sun. About twice a year, this puts the Moon in just the right position to pass through the Earth’s shadow, causing a lunar eclipse. As the Moon passes into the central part of the Earth’s shadow, called the umbra, it darkens dramatically.

Once it’s entirely within the umbra, the Moon appears a dim red due to sunlight scattered through the Earth’s atmosphere. In fact, if you watched the eclipse from the surface of the Moon, you’d see the Sun set behind the entire Earth, bathing you in a warm red glow. Back home, you’ll have to stay up late to watch a lunar eclipse, but if you do you’ll see the Moon in rare form, and you’ll catch a brief glimpse of our own planet’s long shadow.

 For those that don’t know, LRO is the Lunar Reconnaissance Orbiter. It’s a NASA spacecraft that’s been orbiting the moon since June of 2009. Taking high resolution pictures of the surface, measuring the precise topography of the lunar surface, thermo physicall properties of the surface, the radiation environment, the abundance of hydrogen on the surface; basically creating a high-resolution 3D archive the properties of the surface of the moon.

An eclipse is a unique event that happens few times every year. It’s when the Earth the moon and the sun are in precise alignment. So during a lunar eclipse Earth passes between the moon and the sun and the Earth’s shadow is cast upon the surface of the moon. So it looks like the moon disappears into darkness for a brief period of time.

They’re special because they only happen a few times every year and you have to be in a very special location on the surface of the earth to be able to see it, so not everybody gets to see an eclipse when they happen.

So on April 15, there’s going to be a lunar eclipse, it’s going to happen very early in the morning and it’s going to be a total lunar eclipse, so the moon will pass completely into the shadow of the earth.

And as it does that the moon will appear a certain hue of red which is the projection of all of the sunsets on the earth projected onto the surface of the moon. It’s going to be quite spectacular and very beautiful.

What we see in this animation is a re-creation of LRO orbiting the moon during the upcoming eclipse. When the moon passes into the Earth’s umbra, or the Earth’s shadow that’s when it is completely blocked from the sun, and we see the effective Earth’s sunsets being projected onto lunar surface that’s why it turns a hue of red.

When the moon comes out of the Earth’s umbra it begins to look, as we’ve always seen it, this beautiful, bright, grey orb in the sky. (music) So the eclipse is going to effect LRO in one very important way. LRO’s batteries are charged by solar energy, and so during the eclipse the moon and the LRO spacecraft are going to be in darkness for a very long period of time, so the battery won’t get recharged.

So we’re going to be turning off all of the instruments on LRO so we don’t drain the battery. We’ll be monitoring real-time. how the battery is doing during the eclipse but we won’t be making any scientific observations during this eclipse. When the spacecraft comes out of the eclipse the battery will slowly charge back up again and then we can turn the instruments back on.

The best way to prepare for this eclipse is to first find out when it’s going to be happening in your local area, and then find an area that is free of obstructions; tall trees, buildings, in an open field that has a clear view of the sky. Bring a chair, something warm to keep you comfy during the night hours and prepare yourself for a beautiful show.
This is a public domain video.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: