Dobîndeşte înţelepciunea ÎNVAŢĂ DIN EXPERIENŢĂ

 

photo credit  www.chacha.com

ÎNVAŢĂ DIN EXPERIENŢĂ

„Domnul dă înţelepciune” (Proverbe 2:6)
Contrar lucrurilor pe care poate le-ai auzit, experienţa nu este cel mai bun profesor – experienţa evaluată este cel mai bun profesor! Cu toţii avem o oarecare experienţă; ceea ce faci cu expe­rienţa contează. Cu toţii ne începem viaţa ca nişte caiete goale. În fiecare zi avem ocazia de a nota noi experienţe. Cu fiecare pagină căpătăm mai multă înţelegere. În mod ideeal, pe măsură ce progresăm, caietul se umple cu observaţii. Dar nu toţi utilizează caietul în cel mai bun mod.

Unii dintre noi lasă caietul închis; rareori mai notăm ceva. Alţii umplu paginile, dar nu le recitesc, nu reflectează la ele şi nu capătă mai multă înţelepciune. Dar puţini dintre noi nu doar că îşi notează experienţele, ci meditează şi reflectează la ele. Reflecţia devine analiză, aşa încât nu numai că trăim experienţa, dar şi învăţăm din ea. Cu toţii cunoaştem persoane cu multe cunoştinţe, dar puţină pricepere. Ei au mijloacele, dar nu înţeleg semnificaţia lucrurilor.

Care este problema? Experienţa lor de viaţă este lipsită de reflecţie şi evaluare. Pentru a câştiga în viaţă tre­buie să-ţi transformi experienţa în înţelepciune. Aşa că încetineşte pasul. Înţelepciunea se culege în timp, nu peste noapte. Apoi caută. Comoara este acolo, dar trebuie să sapi să o găseşti. Apoi apleacă-te. Da, apleacă-te pe genunchi şi vorbeşte cu Dumnezeu pentru că „Domnul dă înţelep­ciune” (Proverbe 2:6).
Anonim

via Facebook Mike Olari FamilytoFamily
Urmareste blogul Family to Family aici

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: