John Piper – Dumnezeu L-a înviat pe Isus din morți

Evrei 13:20-21

20 Dumnezeul păcii, care, prin sîngele legămîntului celui vecinic, a sculat din morţi pe Domnul nostru Isus, marele Păstor al oilor, 21 să vă facă desăvîrşiţi în orice lucru bun, ca să faceţi voia Lui, şi să lucreze în noi ce -I este plăcut, prin Isus Hristos. A Lui să fie slava în vecii vecilor! Amin.

Aceasta a fost ultima predica a Pastorului John Piper la Biserica sa. El a hotarat impreuna cu biserica, sa aleaga un nou pastor, mai tanar, ca conduca biserica si ca John Piper sa poata sa-si desfasoare lucrarile sale in mai multe parti ale lumii. Aceasta predica a avut loc in Martie 2013, la Paste.

John Piper:

Sunt 5 motive pentru care am ales acest text:

 1. 5PIPER12xx.jpgSunt Pastele, si scrie cu mare autoritate: „Dumnezeul nostru L-a inviat pe Domnul nostru Isus din morti”.
 2. Scrie ca „Isus este marele vostru Pastor,” si adevarul care vreau sa vi-l las rasunandu-va in urechi este ca aveti un mare Pastor.SI nu sunt eu, ci este Hristosul Cel Inviat si Cel care domneste.
 3. Este o binecuvantare. Este un imn de lauda. Are un „Amin” la final. Are sunetul slavirii lui Hristos, ca si finalitate a Lui.
 4. Contine 6 mari adevaruri centrate pe Dumnezeu. Niste piloni splendizi si de nezdruncinat, care ne-au tinut viata impreuna..
 5. Acest text este in Biblie. Nu ne alegem textele din Emily Dickinson (poet). Nu este niciun motiv  pentru care ati acorda vreo importanta pentru ce as spune eu, sau [altii].. sau am spus, sau vom spune, daca nu poate fi aratat din Biblie.

Si acum, haideti sa ne uitam la acesti 6 piloni. O sa va spun ce sunt, iar apoi o sa-i parcurgem pe fiecare in parte.

 1. Dumnezeu este Dumnezeul absolut existent. God is the absolutely existing God.
 2. Dumnezeu este un Dumnezeu impaciuitor. God is a reconciling God.
 3. Dumnezeu este un Dumnezeu al pastrarii legamantului. God is a covenant-keeping God.
 4. Dumnezeu este un Dumnezeu al pastoririi. God is a shepherding God.
 5. Dumnezeu este un Dumnezeu al sfintirii. God is a sanctifying God.
 6. Dumnezeu este un Dumnezeu al inaltarii lui Hristos. God is a Christ-exalting God.

 

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: