Cât de Neprihănit a Fost Isus?

Cât de neprihănit a fost Isus? Biblia ne spune că Dumnezeu “Pe Cel ce nu cunoştea nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi” (II Corinteni 5:21). I Ioan 3:5 declară: “În El nu este păcat”. Iar Evrei 4:15 ne spune: “Căci n- avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre; ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat”. Isus Însuşi ar putea spune într-adevăr despre El: “Totdeauna fac ce-I este plăcut (Tatălui)” (Ioan 8:29)

Datorită faptului că Isus a dus o viaţă fără păcat, întotdeauna făcând lucruri ce aduceau plăcere Tatălui, Dumnezeu L-a primit sus în slavă. Făcând acest lucru, El a proclamat lumii singurul standard de neprihănire pe care-L va accepta.

Vrei să fii acceptat în Rai separat de Isus Cristos? Atunci mărturia Duhului este că trebuie să fii fără păcat, pentru că aceasta este singura neprihănire pe care o va accepta Dumnezeu. Dacă nu poţi satisface acest standard, nu te aştepta ca Dumnezeu să te accepte. Dacă nu eşti perfect şi nu ai fost întotdeauna perfect, vei fi respins.

În ciuda acestei mărturii foarte clare a Duhului, mulţi oameni din zilele noastre caută încă să ofere lui Dumnezeu propria lor neprihănire ca bază a mântuirii lor. “Doamne”, spun ei, “fac atâtea fapte bune şi dau milostenie şi săracilor. Sunt amabil şi mă gândesc la alţii şi fac tot posibilul să duc o viaţă cinstită, încerc să trăiesc după regula de aur. Vreau ca Tu să mă accepţi şi, de aceea, voi face pe cât posibil, toate aceste fapte bune. Apoi, bineînţeles, Tu mă vei iubi şi mă vei accepta pentru tot ce am făcut!”

Aud această gândire deseori când moare cineva. Familia celui mort îmi spune câte fapte bune a făcut acea persoană, apoi îmi cer să-l laud pe cel iubit lui Dumnezeu datorită tuturor faptelor bune ale sale.

Însă ce a spus Dumnezeu despre faptele de neprihănire ale omului? Prin profetul Isaia, Domnul a spus că faptele noastre bune sunt “ca o haină mânjită” în faţa Sa. (Isaia 64:6)

De dragul argumentării, să zicem că ai putea face aceasta. Îţi ofer acest lucru – nu mi-l pot oferi mie însumi. Sunt prea cinstit. Sunt foarte departe de a fi perfect şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru Isus şi pentru har. Dar să zicem că ai putea lua o hotărâre chiar acum: “de acum înainte voi fi perfect. Nu voi avea nici măcar un gând care nu este în voia lui Dumnezeu. Nu mă voi comporta critic sau mândru. Nu voi face nimic pentru mine însumi. Voi trăi doar pentru alţii şi pentru Dumnezeu. Voi fi perfect.” Şi să presupunem că ai reuşi.

Apoi să ne imaginăm că ar avea loc un cutremur şi clădirea în care eşti începe să se prăbuşească, năruindu-se în bucăţi mari. Una din cele mai mari bucăţi te loveşte. Aşa cum zaci pe podeaua sfărâmată, pe moarte, vin la tine şi-ţi zic: “Felicitări! Ai reuşit! łi-ai pus mintea şi inima şi hotărârea de a trăi o viaţă perfectă iar acum ai atins nivelul perfecţiunii fără de păcat. Felicitări!” felicitându-te pentru o aşa lucrare minunată, chiar dacă cea mai mică umbră de mândrie te-a atins şi te-ai gândit: Da, sunt extraordinar! – ahh! Ai fost şters căci Dumnezeu urăşte mândria.

Însă, încă o dată, de dragul argumentării, să presupunem că ai trecut şi de acel compliment. Să presupunem că eşti într-adevăr foarte umil. Totuşi, ai o problemă majoră. Ce se întâmplă cu ceea ce deja ai făcut înainte de a lua hotărârea de a trăi fără păcat? Ce se întâmplă cu păcatele pe care le-ai făcut înainte de jurământ? Iată vestea cea rea: ai fost descalificat înainte de a începe! Deci, dacă vrei să vii înaintea lui Dumnezeu bazându-te pe propria-ţi neprihănire, mai bine ai uita. E deja prea târziu.

Vei spune: “Dar, Chuck, nu ne închizi uşa tuturor?” Da, în ceea ce priveşte neprihănirea noastră şi eforturile noastre. Dacă crezi că poţi ajunge în Rai bazat pe faptele tale bune sau pe intenţiile tale bune sau eforturile tale, nu te stresa. Nu vei reuşi niciodată. Există o singură cale prin care oricine dintre noi poate câştiga intrarea în împărăţia cerurilor, şi aceea este prin neprihănirea lui Isus Cristos, împărţită nouă prin credinţa şi încrederea noastră în El. Nu există nici un fel de serviciu sau îndatorire pe care o putem face prin care El ne poate accepta în Rai. Doar prin credinţa în Isus Cristos putem ajunge în Rai.

Aceasta este mărturia Duhului Sfânt pentru noi prin înălţarea lui Cristos. Duhul mustră lumea de neprihănire arătând către Isus Cristos. El este exemplul; El este ceea ce Dumnezeu ar vrea ca noi să fim. Şi dacă nu poţi satisface acest standard, atunci singura ta speranţă este să-ţi pui credinţa în El.

Chuck Smith din cartea Apa Vie. Citeste aici…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: