Cum să plantezi un dud în ocean? Chuck Smith Part 2 – Cine Are Nevoie de Credinţă?

 

Photo credit ketban.laodong.com.

Vezi Partea 1-a aici –

  1. Diferite Feluri de Credinţă

2. Cine Are Nevoie de Credinţă?

Isus a vorbit despre extraordinarul potenţial al credinţei în Marcu 11. Domnul se afla în drum spre Ierusalim. Era flămând, a văzut un smochin şi s- a dus la el să ia câteva smochine. Dar când s-a aplecat spre el, a văzut că nu avea nimic altceva decât frunze. Astfel că l-a blestemat.

Următoarea zi când El împreună cu ucenicii au trecut pe lângă smochin, Petru a observat că deja se ofilise şi murise. “Învăţătorule, uite că smochinul pe care l-ai blestemat, s-a uscat,” a zis el. Isus a răspuns: “Aveţi credinţă în Dumnezeu. Adevărat vă spun că, dacă va zice cineva muntelui acestuia: “Ridică-te şi aruncă-te în mare”, şi dacă nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ce zice se va face, va avea lucrul cerut. De aceea vă spun că, orice lucru veţi cere, când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit, şi-l veţi avea” (Marcu 11:21-24).

Ce promisiune extraordinară! Sunt oameni care citesc Marcu 11:21-24 şi cred că acest pasaj le dă carte albă pentru orice doresc. Sunt încântaţi de acest potenţial al credinţei şi încep să susţină că creştinii pot avea tot ce doresc – un nou Mercedes, o nouă vilă, orice! Cerul este limita; singur îţi poţi lua biletul.

Da, este important să observăm cui îi este adresată promisiunea. Isus le vorbea ucenicilor. Şi ce constituie ucenicia? El a spus: “Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi, şi să Mă urmeze” (Luca 9:23).

Click photo for source

Dumnezeu nu ne-a dat credinţa ca noi să trăim o viaţă somptuoasă, luxoasă. Credinţa nu este un cec în alb ce ne dă tot ce am dori. Acesta este cel mai departe lucru din lume pe care-l vrea Dumnezeu pentru noi; acest lucru doar ne-ar distruge. Isus le vorbeşte în Marcu 11 ucenicilor care s-au lepădat de ei înşişi şi şi-au luat crucea pentru a-L urma. Această promisiune le este făcută numai lor.

Aşadar înseamnă că nu poţi folosi această credinţă pentru o îmbogăţire egoistă. Credinţa a fost întotdeauna cheia ce deschide uşa pentru lucrarea lui Dumnezeu în lume. Nimeni nu a avut o credinţă mai puternică decât Isus, şi nu a înfăptuit mai mult decât El, şi totuşi El şi-a sfârşit viaţa pământească pe o cruce, nu într-un Mercedes.

 Va urma…

Extras din cartea Apa Vie de Chuck Smith

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: