Botez in apa la Biserica Betel din Bucuresti-Crangasi 27 Aprilie 2014

„Fratii mei, veniti la biserica, nu doar sa va linistiti; veniti la biserica sa va si nelinistiti. Sa va lasati cantariti de Cuvantul lui Dumnezeu. Sa nu cumva sa ne trezim la un sfarsit de viata, ca unor oameni vii, Dumnezeu le spune: „Ati avut o credinta moarta.” – Florin Ianovici.

Marcu 10:28-31

28 Petru a început să -I zică: ,,Iată că noi am lăsat totul, şi Te-am urmat.„
29 Isus a răspuns: ,,Adevărat vă spun că nu este nimeni, care să fi lăsat casă, sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau nevastă, sau copii, sau holde, pentru Mine şi pentru Evanghelie,
30 şi să nu primească acum, în veacul acesta, de o sută de ori mai mult: case, fraţi, surori, mame, copii şi holde, împreună cu prigoniri; iar în veacul viitor, viaţa vecinică.
31 Mulţi din cei dintîi vor fi cei de pe urmă, şi mulţi din cei de pe urmă vor fi cei dintîi.„

Printre cei 25 candidati de botez a fost:

Trei cupluri.  – Una dintre aceste cupluri, sot si sotie, trecuta prin multe framantari si greutati, s-a botezat, dupa multe rugaciuni ale fetelor lor care deja erau intoarse la Domnul si se rugau de mai multa vreme pentru parintii lor . Un alt cuplu tanar, in care sotul a crescut in biserica, dar a parasit biserica, iar acum  s-au reintors si ambii soti s-au botezat.

  • Un tanar care a fost vindecat de boala citind Scriptura.
  • Un tanar, fiu risipitor, a carui intreaga familie urmeaza pe Domnul si acum si el intra in apa botezului si-L marturiseste pe Domnul Isus ca Mantuitor.
  • O fata tanara, cu parinti necredinciosi, care frecventa biserica impreuna cu o sora din loc si ea a inteles ca are nevoie de mantuire.
  • O tanara care  L-a cautat pe Dumnezeu pe internet, cautand si ascultand predici. Ea a gasit Biserica Betel si a ascultat predicile fratilor de la Biserica Betel. Ea nu are pe nimeni credincios in familie si a venit din Spania sa intre in apa botezului si sa-L marturiseasca pe Isus Hristos ca Domn si Mantuitor.
  • Un alt barbat care a lucrat multi ani in Spania, a gasit Biserica Betel pe internet si intra in apa botezului.
  • Un tanar din Italia care a cautat o biserica pe internet si a gasit Biserica Betel, intra in apa botezului.
  • O femeie care a primit o Biblie de la o bunica credincioasa. A citit Biblia si dupa aceea a inceput cautarea. O sora a adus-o in Biserica si a inteles Cuvantul si Il marturiseste pe Domnul in apa botezului desi sotul ei inca nu Il cunoaste pe Domnul.
  • O alta femeie care a fost dusa la biserica de bunica ei in copilarie, iar astazi alege ca sa Il urmeze pe Domnul.

Florin Ianovici: Domnul fie binecuvantat! Mie imi place foarte mult la botez, din mai multe motive. In primul rand pentru ca e sarbatoare si iubesc sa sarbatoresc. Cata vreme nu-L cunoscusem pe Dumnezeu, numaram tristetile. De cand m-am intors la Dumnezeu, numar bucuriile. Si va rog sa nu uitati ca dvs. sunteti bucuria mea si sper ca unul fata de altul sa fim bucurie in aceasta dimineata.

Iubitii Domnului, as vrea sa multumim Domnului pentru iubitii nostri care ne-au ajutat in dimineata aceasta. Am bagat de seama ca cel putin 3 dintre cei ce se boteaza  au auzit despre credinta in Domnul Isus Hristos urmarind programul bisericii. Si cred ca este bine si drept sa spunem: ,,Binecuvanteaza-i Doamne pentru osteneala lor.” Sa stiti ca nu-i putin lucru sa fi acolo si e o lucrare dificila, mai ales ca noi nu suntem specialisti in asa ceva si facem si noi cum Dumnezeu ne ajuta. De aceea, zic ca intregii echipe: Remus, Mircea, Florin, Dumnezeu sa le rasplateasca si ei sa fie intariti prin lucrul acesta, cate o particica din ceea ce numim astazi sarbatoarea Domnului li se datoreaza si lor. Dumnezeu sa-i intareasca, Dumnezeu sa le dea putere si spunem tuturor celor care ne urmaresc pe internet: Dumnezeu sa-i binecuvanteze si pe ei. Ma bucur ca suntem pe internet, ca asa o sa-ti dai seama ca te vad colegii, te vad vecinii,  si poate ca asa, te gandesti si tu sa fi putin mai vesel, un pic mai zambitor. Nu neaparat ca eu cred ca Domnul ne cere sa fim zambitori, dar eu cred ca o inima care se afla in sarbatoare este o inima care radiaza. Este o inima care ne face sa fim bucurosi. Si astazi, cum am putea sa fim altfel, cand 25 de suflete vin si spun ca Dumnezeu e viu, ca Dumnezeu lucreaza, ca pentru tara aceasta, pentru orasul acesta exista o sansa. Cata vreme inca mai lumineaza lumina lui Dumnezeu, cata vreme credinta se arata si aduce roade, cat inca oamenii vin la Dumnezeu, atunci nu putem spune decat: ,,Laudat sa fie Domnul!”(53)

Stiti, venim la biserica si am auzit de foarte multe ori oameni, care spun: ,,E foarte bine la biserica pentru ca ma duc sa ma linistesc.” Si drept este, pana la un punct. Pentru ca astazi m-am gandit ca in Duminica Tomei, sa va aduc un mesaj:„Pentru nelinistea sufletului vostru”

URMARESTE/Citeste PREDICA AICI – Florin Ianovici – O Duminica Spre Nelinistea Noastra

Fa click pe poza sa intri la Biserica Betel-

Fa click pe arhiva/inregistrari si apoi selecteaza playerul cu data de

Duminica, 27 Aprilie 2014 – Dimineata

Screen Shot 2014-05-01 at 10.10.52 PM

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

 

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: