Cum să plantezi un dud în ocean? Chuck Smith Part 4 – Credinţă pentru o Situaţie Specifică (Sau cand Dumnezeu nu vindeca)

Photo credit ketban.laodong.com.

Vezi aici, Partea –

  1. Diferite Feluri de Credinţă
  2. Cine Are Nevoie de Credinţă? despre prosperitate
  3. Un Timp pentru o Credinţă Specială despre vindecare

4. Credinţă pentru o Situaţie Specifică

Acest lucru era la fel de adevărat în zilele biblice ca şi în ziua de azi. Chiar şi pentru apostoli, această credinţă nu era acolo pentru fiecare situaţie. Venea în ocazii deosebite, în concordanţă cu harul suveran al lui Dumnezeu şi cu lucrarea Lui suverană. Apostolii nu i-au vindecat pe toţi cei bolnavi pe care i-au întâlnit.

click poza pt sursa

Se pare că apostolul Pavel a avut darul credinţei şi darul minunilor. A mărturisit bisericii din Ierusalim minunile pe care Dumnezeu le-a adus printre Neamuri prin el. În Efes ei erau atinşi cu basmalele sau şorţurile care fuseseră atinse de trupul lui, iar bolnavii erau vindecaţi. Totuşi citim despre Pavel că l-a învăţat pe Timotei să bea puţin vin pentru problemele pe care le avea cu stomacul (I Timotei 5:23); vorbeşte despre prietenul lui Epafrodit care fusese bolnav aproape de moarte (Filipeni 2:25-27); citim că l-a lăsat la Milet pe Trofim pentru că era bolnav (II Timotei 4:20). Chiar vedem Ńepuşul din trupul lui Pavel. De trei ori el L-a rugat pe Dumnezeu să-l îndepărteze, dar Domnul a refuzat. În schimb, Pavel a primit harul abundent şi suficient al lui Dumnezeu (II Corinteni 12:7-10; de asemenea Galateni 4:13,14).

Aceasta nu este credinţa ce-ţi îngăduie să mergi oricând doreşti şi să faci orice doreşti. Aceste daruri rămân proprietatea Duhului Sfânt, care împarte fiecăruia în parte după cum doreşte (I Corinteni 12:11). Nu devin dintr-o dată un om hăruit cu darul vindecării ca să pot merge peste tot şi vindeca pe oricine doresc. Dimpotrivă, Dumnezeu manifestă puterea Duhului Sfânt prin vieţile noastre în momente speciale şi în circumstanŃe ce sunt în controlul lui Dumnezeu.

Credinţa nu poate fi pusă în mişcare prin eforturile noastre, cu toate că am văzut pe mulţi încercând acest lucru. Nu este ceva ce poate fi simţit emoţional pentru a ajunge într-un stadiu avansat de credinţă. Vine ca un dar; e pur şi simplu acolo. Dintr-o dată ai credinţa să faci ceva. De multe ori te întrebi: ce mă fac? Dar Domnul îţi dă credinţa să mergi înainte şi să faci ceea ce El te determină.

Dumnezeu, conform cu scopurile Sale suverane şi voinţa Sa suverană, poate şi chiar Îşi manifestă în diferite momente puterea, slava şi abilitatea Sa. Iar acele dăţi când Îşi manifestă puterea sunt întotdeauna emoţionante şi palpitante.

Va urma…

Extras din Apa Vie de Chuck Smith

Reclame

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: