Cum să plantezi un dud în ocean? Chuck Smith Part 5 – Suferinţa şi Credinţa

Photo credit ketban.laodong.com.

Vezi aici, Partea –

  1. Diferite Feluri de Credinţă
  2. Cine Are Nevoie de Credinţă? despre prosperitate
  3. Un Timp pentru o Credinţă Specială despre vindecare
  4. Credinţă pentru o Situaţie Specifică – Cand Dumnezeu nu vindeca

click photo for source

5. Suferinţa şi Credinţa

Având credinţă nu înseamnă că viaţa ta va fi mereu în roz. łineţi minte că în timp ce Petru era eliberat prin intervenţia îngerilor, Iacov era decapitat. Asta nu înseamnă că Iacov avea mai puţină credinţă; în cele din urmă Petru a fost răstignit cu capul în jos (conform tradiţiei bisericeşti).

Petru însuşi a spus: “Aşa că cei ce suferă după voia lui Dumnezeu, să-şi încredinţeze sufletele credinciosului Ziditor, şi să facă ce este bine” (I Petru 4:19). Dacă suferi ca şi copil al lui Dumnezeu, trebuie să crezi că Dumnezeu Îşi lucrează scopul Său prin această suferinţă. Te poţi ruga: “Mă predau łie, Doamne. Lucrează scopurile Tale bune prin aceste experienţe dificile.”

Autorul epistolei către Evrei a scris despre bărbaţi minunaţi şi femei de credinţă care nu au acceptat izbăvirea “ca să obţină o înviere mai bună. Alţii au suferit batjocuri, bătăi, lanţuri şi închisoare. Au fost ucişi cu pietre, tăiaţi în două cu fierăstrăul, chinuiţi; au murit ucişi de sabie, au pribegit îmbrăcaţi cu cojoace şi în piei de capre, lipsiţi de toate, prigoniţi, munciţi…” (Evrei 11:35-37).

Staţi puţin – au fost aceşti oameni de o mare credinţă? Unde le sunt Mercedesurile? Unde le sunt bijuteriile? Unde le sunt ceasurile de aur? Ceva e greşit aici. Însă autorul nu a terminat încă:

…de care lumea nu era vrednică. Au rătăcit prin pustiuri, prin munţi, prin peşteri şi prin crăpăturile pământului. Toţi aceştia, măcar că au fost lăudaţi pentru credinţa lor, totuşi n-au primit ce le fusese făgăduit; pentru că Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n-ajungă la ei desăvârşire fără noi (Evrei 11:38-40).

Darul credinţei nu te va feri de toate dificultăţile sau de boli sau de probleme. Însă-ţi va furniza ceva mai bun: Într-o zi vei fi făcut perfect. Iar pentru asta se merită aşteptat.

Va urma…

Extras din Apa Vie de Chuck Smith

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: