Cum să plantezi un dud în ocean? Chuck Smith Part 6 – Slavă şi Credinţă

Photo credit ketban.laodong.com.

Vezi aici, Partea –

  1. Diferite Feluri de Credinţă
  2. Cine Are Nevoie de Credinţă? despre prosperitate
  3. Un Timp pentru o Credinţă Specială despre vindecare
  4. Credinţă pentru o Situaţie Specifică – Cand Dumnezeu nu vindeca
  5. Suferinţa şi Credinţa – Cateodata vei suferi

click poza pentru sursa

6. Slavă şi Credinţă

Te-ai întrebat vreodată de ce Dumnezeu alege credinţa să fie canalul prin care noi suntem mântuiţi? Un motiv este că exclude lăudăroşenia din partea noastră. Când primim ceva prin credinţă, este clar că nu am meritat acel lucru. Credinţa arată că suntem săraci şi nevoiaşi şi că Dumnezeu este bogat şi milos.

Dumnezeu ştie care este tendinţa pe care o avem de a dori slavă, laudă şi recunoaştere. Este parte a naturii noastre – ceva la care s-a zidit încă din copilărie. Vrem ca oamenii să ne laude.

Când copilul tău stă pe masă şi zice: “Uite, tati, uită-te la mine!” iar tu te întorci şi el sare de pe masă, el vrea ca tu să spui: “Ooo, ce băiat mare! Vai, dar e minunat!” El vrea ca tu să-i admiri bravura, curajul că a sărit de pe o masă înaltă. Problema este că dorinţa pentru laude este atât de mare, încât vrem să primim aplaude chiar şi pentru lucruri pe care nu le-am făcut. Nu vrem să recunoaştem că suntem nevoiaşi şi putem evita acest lucru pretinzând că nu avem nici o nevoie, astfel fiind felicitaţi pentru o autonomie imaginară.

Dumnezeu doreşte să primească slava pentru lucrarea pe care doar El o poate face. El nu vrea ca noi să primim slava ce-I aparţine numai Lui. De aceea Dumnezeu face lucrările Sale într-un asemenea mod încât omul nu şi le poate acredita şi astfel nu poate primi slavă pentru ele.

Acesta este motivul pentru care în zilele lui Ghedeon, Domnul a ales să salveze Israelul de Madianiţi doar cu o mână de soldaţi. Madianiţii aveau o armată de peste 135.000 soldaţi, iar Israelul a strâns o armată de 32.000 să-i înfrunte. Însă Dumnezeu a zis: “Sunt prea mulţi oameni.” Ghedeon nu era prea sigur de acest lucru, însă Dumnezeu a răspuns: “Ştiu inimile acestor oameni, şi dacă-i dau pe Madianiţi în mâinile a 32.000, ei se vor lăuda că ei au făcut-o. Aşa că du-te şi zi-le celor ce le e frică să plece acasă.” Ghedeon a făcut aşa şi două treimi din armata sa a plecat, lăsându-l doar cu 10.000 de oameni. Atunci Dumnezeu a zis: “Ghedeon, încă ai prea mulţi. Ştiu inimile acestor oameni. Dacă-i dau pe Madianiţi în mâinile a 10.000 de oameni, ei se vor lăuda de ceea ce ei au făcut. Mai scapă de câţiva.” După a doua reducere de forŃe, Ghedeon mai rămăsese cu 300 de oameni. De data aceasta, Dumnezeu a zis: “Exact numărul corect.” (vezi Judecători 7).

Care a fost scopul lui Dumnezeu folosind un aşa număr mic de soldaţi? Ca Dumnezeu să primească slava pentru ceea ce El a făcut. Omul întotdeauna încearcă să ia slava pentru lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu, iar Dumnezeu nu apreciază acest lucru.

Acelaşi lucru este valabil şi despre credinţă, darul lui Dumnezeu. Nu este chiar credinţa mea. Dacă am credinţă, a fost plantată în inima mea de către Dumnezeu. “Prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, să nu se laude nimeni” (Efeseni 2:8,9). Dumnezeu caută să elimine lăudăroşenia omului.

A lui Dumnezeu să fie slava, mari lucruri a făcut El! Să-i dăm slavă lui Dumnezeu iar noi să stăm deoparte.

Umplând Golul

Este o mare nevoie în lumea noastră ca oamenii să vadă lucrarea şi puterea lui Dumnezeu. Există un mare gol în inimile bărbaţilor şi femeilor şi o mare nevoie pentru supranatural, oamenii se îndreaptă spre spiritism, satanism, religiile mistice, New Age şi oameni ce pretind că vorbesc cu morţii. Ei vor să vadă un fel de dovadă a realităţii lumii spiritelor.

Prin credinţa ei, biserica primară a demonstrat că Isus a înviat din morţi. Eu cred Domnul vrea să demonstreze încă o dată acest fapt lumii sceptice din jurul nostru. Mă rog ca noi să începem să umblăm în credinţă, ca lumea să vadă o demonstraţie proaspătă a puterii lui Dumnezeu şi astfel să fie convinsă de realitatea lui Isus Cristos, Domnul nostru înviat.

click pentru sursa

Extras din Apa Vie de Chuck Smith

 

Reclame

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: