Locul unde va fi zidit al treilea Templu (VIDEO) Temple Mount – and the location of the Third Temple

Photo wikipedia

Filmarea la Muntele Templului incepe la minutul 3:30 Dr David Reagan, fost profesor de Lege Internationala si Politica explica faptul ca al treilea templu se poate construi in curand. In timpul razboiului israelean de 6 zile, Dr. Reagan urmarea cu interes razboiul. La sfarsitul razboiului, el a citit un articol care l-a interesat mult. In articol scria ca atunci cand evreii au reluat vechiul oras Ierusalim, generalii au discutat posibilitatea de a exploda Poarta Frumoasa si sa-i ia pe iordanieni prin surpriza. Un rabin ortodox care era prezent a spus: „Nu, doar peste trupul meu mort veti face asta. Aceia e poarta pe care va reveni Mesia. Traditia spune ca Suleiman Magnificul a sigilat poarta cand un rabin i-a spus ca pe aceasta poarta se va intoarce Mesia, zicand ca daca e sigilata poarta, El nu va putea sa intre in cetate.”

  • 4:40 Poarta Frumoasa, care a fost sigilata implinind Cuvantul in Ezechiel 44 care spune ca poarta va fi sigilata pana la revenirea lui Mesia.
  • Muntele Templului a fost doar un deal in timpul lui David- „regele Irod cel Mare a initiat o imensa lucrare de extindere a Muntelui Templului. El a extins artificial platforma muntelui, rezultatul fiind un imens platou.” (wikipedia)
  • 6:00 Muntele Templului este unul si acelas Muntele Moria din 2 Cronici 3:1 Solomon a început zidirea Casei Domnului la Ierusalim, pe muntele Moria, care fusese arătat tatălui său David, în locul pregătit de David în aria lui Ornan, Iebusitul. Muntele Moria este si locul unde Avraam l-a oferit pe Isac ca sacrificiu lui Dumnezeu. Data urmatoare cand auzim despre Muntele Moria, el este in 2 Samuel 24:18-25 – aria lui Aravna. Profetul Gad i-a spus lui David sa cumpere acel loc ca sa fie folosit ca o fundatie a Templului, pe viitor. David a cumparat aria si a facut un altar Domnului. Mai tarziu, fiul lui David, Solomon a ridicat primul Templu. Dupa 400 de ani, Templul a fost distrus de babilonieni, in anul 587 B.C. Templul a fost construit din nou dupa ce ei au scapat de jugul babilonian si dupa alte 600 de ani, pana cand a fost distrus de Romani in anul 70 A.D. 
  • In anul 20 B.C. Irod a inceput renovarea Templului si a largit cu mult platforma Muntelui Templului.
  • 7:20 locul de unde preotul sufla in sofar la inceputul Sabatului sau la inceputul festivalelor evreiesti.
  • 7:50 locul unde a fost excavata o strada din primul secol.
  • 8:50 treptele pe care oamenii intrau in Templu in vremea Domnului Isus
  • 9:20 Portile Hulda pe care se intra in Templu
  • 10:40 Zidul plangerii – Acesta este cel mai apropiat loc de locul original al Templului distrus. Evrei nu au voie sa urce sus pe Muntele Templului, care este propietate Israeleana dar sub administratie musulmana. Iar musulmanii nu tolereaza ca un crestin sau un evreu sa citeasca din Biblie sau sa se roage sus pe Muntele Templului. Musulmanii nici nu dau voie ca sa filmezi cu sunet, sus pe Muntele Templului.
  • 13:40 Moscheea Al Aksa
  • 14:10 Poarta pe care se va intoarce Domnul Isus cand va reveni
  • 14:30 Dome of the Rock – Cupola Stancii – cunoscută și sub numele greșit de Moscheea Omar, este un sanctuar islamic, unul din cele mai cunoscute locuri în Ierusalim. A fost construit între anii 687691 de califulAbd al-Malik, fiind cea mai veche construcție islamică funcțională din lume. În direcția pietrei peste care s-a ridicat domul se stabilise în trecut prima orientare de rugăciune pentru musulmani, (wikipedia) Cupola Stancii a fost construita peste locul unde era Sfanta Sfintelor a Templului si e posibil ca este construit peste locul unde se afla altarul, pentru ca are o sistem de scurgere, potrivit cum ar fi avut altarul, unde se scurgea sangele animalelor inainte de a fi sacrificate pe altar.
  • 14:55 Cupola Spiritului – alti experti (arheologici) cred ca acesta este locul unde era Sfanta Sfintelor. Sub Cupola Spiritului se crede ca e locul unde sedea Chivotul Legamantului. (15:20) Poarta de la Rasarit era in dreptul acestui loc. Sub Cupola Spiritului – „outcropping” se crede a fi locul mentionat in 1 Imparati 8:64 În ziua aceea, împăratul a sfinţit mijlocul curţii, care este înaintea Casei Domnului; căci acolo a adus arderile de tot, darurile de mîncare, şi grăsimile jertfelor de mulţămire, pentrucă altarul de aramă care este înaintea Domnului era prea mic, ca să cuprindă arderile de tot, darurile de mîncare, şi grăsimile jertfelor de mulţămire. Solomon a vrut sa sacrifice atat de multe animale- 22,000 vaci si 120,000 de oi pentru care a construit un altar special pentru sacrificiul acela. 
  • Poarta Frumoasa

    Poarta Frumoasa

    18:00 Din nou la Poarta Frumoasa (sau Rasarita, sau Aurita) Unii spun ca Poarta a fost mutata cand a fost reconstruita de Suleiman Magnificul. Dar, James Fleming, un tanar arheolog a descoperit ca Poarta este exact in locul in care a fost prima Poarta Frumoasa. Fleming cauta sa faca niste poze la Poarta Frumoasa. Cand Fleming a ajuns in fata portii, pamantul era moale pentru ca numai ce plouase 3 zile la rand. Cand s-a urcat pe capacul unui mormant, ca sa poata poza mai bine, el a cazut peste 2 metri, pana in fundul mormantului. Acolo, in intuneric, el a folosit blitul aparatului si s-a intors roata pe intuneric si a facut mai multe poze. Spre surpriza lui, cand a developat pozele, intr-una dintre poze s-a vazut  bolta de la Poarta Frumoasa.

  • Prin aceasta descoperire, arheologii isi dau seama ca Templul este cu 3/4 km mai departe decat credeau ei, si nu ar fi in cale la musulmani, daca si-ar construi Templu din nou.
  • 24:00 Al treilea templu (care va fi construit in timpul Necazului cel Mare) va fi distrus la venirea Domnului Isus intr-un cutremur. Isaia 40:3-5

    Un glas strigă: ,,Pregătiţi în pustie calea Domnului, neteziţi în locurile uscate un drum pentru Dumnezeul nostru!Orice vale să fie înălţată, orice munte şi orice deal să fie plecate, coastele să se prefacă în cîmpii, şi strîmtorile în vîlcele! Atunci se va descoperi slava Domnului, şi în clipa aceea orice făptură o va vedea; căci gura Domnului a vorbit. Isaia 2:2  Se va întîmpla în scurgerea vremurilor, că muntele Casei Domnului va fi întemeiat ca cel mai înalt munte; se va înălţa deasupra dealurilor, şi toate neamurile se vor îngrămădi spre el. Aici se va construi Templul mileniului de unde Domnul Isus va domni peste pamant.

  • Mica 4:1 În vremile de pe urmă, muntele Casei Domnului va fi întemeiat tare ca cel mai înalt munte, se va înălţa deasupra dealurilor, şi popoarele vor veni grămadă la el. Neamurile se vor duce cu grămada la el, şi vor zice: ,,Veniţi, haidem să ne suim la muntele Domnului, la Casa Dumnezeului lui Iacov, ca să ne înveţe căile Lui, şi să umblăm pe cărările Lui! Căci din Sion va ieşi Legea, şi din Ierusalim Cuvîntul Domnului. El va judeca între multe popoare, va hotărî între neamuri puternice, depărtate. Din săbiile lor îşi vor făuri fiare de plug, şi din suliţele lor cosoare; niciun neam nu va mai trage sabia împotriva altuia, şi nu vor mai învăţa să facă război;

Dr. David Reagan – VIDEO by ChristInProphecy

9 comentarii (+add yours?)

  1. Tim Dubhy
    mai 04, 2014 @ 08:54:15

    eu am mai posta chestia asta..dar o voi reposta, ca e la subiect!

    5) Templul din Apocalipsa 11:1-2 [Templul din timpul Necazului cel Mare]
    Observaţi că apostolului Ioan i s-a spus să măsoare acest Templu; dar nu ni se dau măsurătorile. Apostolul Ioan spune că timp de 42 de luni [3 ani şi jumătate], cetatea cea sfântă va fi călcată în picioare de Neamuri. Aceşti 3 ani şi jumătate – din v.2 – reprezintă a doua jumătate din perioada de 7 ani ai Necazului cel Mare. Deci în timpul Necazului cel Mare va fi un Templu la Ierusalim, unde Anticristul îşi va aşeza chipul său [idolul] în Sfânta Sfintelor la jumătatea Necazului cel Mare.

    În momentul de faţă israeliţii sunt confruntaţi cu o problemă destul de mare în ceea ce priveşte reconstrucţia Templului. Oricum, în momentul de faţă, ei nu pot să se apuce să reconstruiască Templul pentru că muntele pe care trebuie să reconstruiască Templul nu aparţine lor, ci aparţine arabilor, unde arabii au două moschei: moscheea Domul Stâncii [moscheea cu cupola de aur] şi moscheea Aqsa. Domul Stâncii se află în Nord-Vestul ariei Templului, iar moscheea Aqsa se află în Sud-Estul ariei Templului.
    Până în prezent s-a presupus că Templul a fost construit pe locul Domului Stâncii. Aşa că era imposibil pentru evrei să se apuce să construiască Templul în locul acesta, deoarece acolo se află Domul Stâncii. Această moschee este unul dintre monumentele cele mai sacre pentru musulmani. Aici se află Piatra sfântă, „Kaaba”. Dacă evreii ar îndrăzni să dărâme această moschee, precis ar izbucni un Al Treilea Război Mondial.
    Una dintre dificultăţile evreilor este că arabii nu vor să le îngăduie să facă excavaţii pe munte. Evreii nu au voie să facă nimic pe acest munte al Templului. Aşadar, este foarte greu să descopere şi locul Templului şi să înceapă construcţia Templului pe locul fostului Templu.

    Cu toate acestea, un arhitect din Tel-Aviv a făcut mai multe investigaţii. Însă înainte de acest arhitect şi de investigaţiile lui, arheologii au examinat zona Templului pe nişte planşe. Dar arhitectul acesta din Tel-Aviv a vrut să vadă şi lucrurile care erau la nivelul perpendicular, privitoare la înălţimea Templului şi a zonei.
    În timpul domniei sale, Irod cel Mare, care a început renovarea Templului în anul 19 î.Hr., a avut nevoie de mai multă apă care să fie adusă în zona Templului. În zona Betleemului era o sursă de apă foarte potrivită pentru zona Templului. Aşadar, Irod a construit apeducte, pe o distanţă de 9 km şi prin aceste apeducte apa venea de la Betleem până în zona Templului.
    Vă aduceţi aminte când Domnul Isus Se afla la Ierusalim şi unul dintre turnurile pe care Irod le construise s-a prăbuşit şi a ucis mai mulţi oameni? Turnul acela despre care vorbeşte Biblia era de fapt o parte din apeductul pe care Irod l-a construit.
    Arhitectul din Tel-Aviv a cunoscut faptul că au rămas câteva rămăşiţe ale acestui apeduct. Rămăşiţele nu erau aproape de munte, dar el şi-a dat seama care era nivelul apei în momentul în care curgea prin apeduct. El şi-a dat seama că apa ajungea în cetate, în zona dintre cele două moschei. Pe vremea aceea nu existau pompe electrice prin care apa să fie pompată, ci totul trebuia să funcţioneze potrivit gravitaţiei.
    În locul unde este Domul Stâncii este o stâncă, şi din cauza acestei stânci este imposibil ca Templul să fi fost construit pe acest loc … De ce? Pentru că stânca era mult mai înaltă decât apeductul şi nu ar fi putut ca apa să meargă în sus.
    În felul acesta, arhitectul din Tel-Aviv a demonstrat că pe locul Domului Stâncii nu a fost Templul din Ierusalim.
    Arhitectului nu i s-a îngăduit să excaveze mai mult în zona Templului. Atunci el a făcut rost de un echipament special cu raze x, aparatură care poate să măsoare căldura pe care o degajă rocile sau stâncile. El a reuşit să măsoare căldura pentru toată zona muntelui, după ce soarele apunea. Orice zonă care nu avea stâncă în jurul ei îşi pierdea căldura foarte repede, pe când zonele care conţineau rocă solidă îşi menţineau căldura foarte bine. Astfel, arhitectul a descoperit că dedesubtul muntelui este ca un fel de groapă.

    Dacă ne uităm la tot ce spune istoria antică, aflăm că a existat un istoric pe nume Flavius Josephus, care era evreu şi care a trăit în vremea când Templul a fost distrus în anul 70 d.Hr. Acest istoric a lăsat foarte multe informaţii, în special cu privire la măsurători …
    Ce a spus Flavius Josephus? El a spus că Templul a fost construit pe o zonă care părea ca o groapă şi că în locul de stâncă era fortăreaţa Antonia [pe locul actual al Domului Stâncii].
    Toate informaţiile care s-au adunat până acum indică faptul că pe stânca unde se află Domul Stâncii nu a fost niciodată Templul. Ar fi fost imposibil, pentru că apa nu ar fi putut ajunge la acel nivel. Deci s-a ajuns la concluzia că în locul unde ajungea apa în oraş şi unde era groapa ar fi fost Sfânta Sfintelor.
    Zidul Plângerii, unde se închină astăzi evreii, se află în zona dintre cele două moschei.
    Arhitectul din Tel-Aviv a fost pur şi simplu uimit când a studiat arhitectura Domului Stâncii şi a Moscheii Aqsa. Deoarece era arhitect de meserie, el cunoştea stilurile diferite de construcţie şi a cunoscut care au fost stilurile potrivite secolelor în care s-au ridicat construcţiile.
    Pe acest arhitect l-a interesat foarte mult pietrele din care era alcătuit Zidul Plângerii. El a descoperit că aceste pietre din Zidul Plângerii nu sunt la fel cu pietrele pe care le-a folosit Irod când a extins şi renovat Templul. Până când acest arhitect a făcut aceste cercetări, toată lumea a crezut că Zidul Plângerii a fost construit de Irod cel Mare.
    Arhitectul s-a dus în Liban, unde există un templu construit de împăratul roman Hadrian în cinstea lui Zeus. El a observat că pietrele acestui templu din Liban sunt la fel cu cele din Zidul Plângerii. Arhitectul a reuşit să obţină un plan privit de sus al templului lui Zeus din Liban. Arhitectul a mai ştiut că în anul 135 d.Hr. Hadrian a construit un templu dedicat lui Zeus tocmai pe muntele Templului din Ierusalim. El a luat planul templului lui Zeus din Liban şi l-a aşezat deasupra planului care reprezenta muntele Templului. Templul lui Zeus din Liban se potrivea cu forma zonei care era între Domul Stâncii şi Moscheea Aqsa.
    Aşa că evreii au demonstrat astăzi că Templul se afla tocmai în zona dintre cele două moschei şi că ei ar putea să se apuce să construiască Templul, fără să-i deranjeze pe arabi şi fără să le dărâme moscheile.
    V-am dat toate aceste detalii ca să vă demonstrez că scena este pregătită pentru ca Anticristul să vină şi să-i ajute pe evrei să-şi reconstruiască Templul, la începutul Necazului cel Mare. Acest Templu va fi spurcat de Anticrist la jumătatea Necazului cel Mare şi va fi distrus de Hristos la cea de-a doua Lui venire, venire pentru a-Şi aşeza Împărăţia.

    • rodi
      mai 04, 2014 @ 18:19:46

      Tim, multumesc (din nou) pentru adaugarea aceasta!

      In acest video, Dr. Reagan spune ca Muntele Templului este al evreilor, dar evreii le-a dat voie musulmanilor sa administreze moscheea si Domul Stancii pe Muntele Templului. Nu stiu daca am mai mentionat in articole precedente faptul ca in 1967, Ierusalim – cetatea veche era in posesia Iordanienilor. Iar, in ‘Razboiul de 6 zile’ din 1967, evreii au recapturat cetatea veche din Ierusalim, inclusiv Muntele Templului. Poate multi dintre cititorii blogului nu au stiut. Deci, Muntele Templului este in posesia Israelului si pot sa faca ce vor acolo, desigur, cu mari si grave consecinte din partea lumii arabe dupa cum scrierile ap. Ioan din Apocalipsa ne dezvaluie.

      Cine stie ce alte detalii se cunosc deja despre locu loriginal al Templului, dar nu se vor dezvalui pana cand evreii vor crede ca e timpul potrivit. Un lucru este cert. Momentul construirii al celui de-al III-lea templu nu e departe de noi…

      • Abel Clopotel
        iul. 13, 2015 @ 16:42:20

        Dupa ce Israelul a cucerit Ierusalimul in 1967, in mod inexplicabil, a cedat administratea muntelui Templului catre regele Hussein al Iordaniei, asa ca nu poae sa faca ce vrea. Dar asta s-a intamplat ca sa se implineasca profetia Dumnului Isus din Luca 21:24  Vor cãdea sub ascutisul sãbiei, vor fi luati robi printre toate neamurile; si Ierusalimul va fi cãlcat în picioare de neamuri, pânã se vor împlini vremurile neamurilor. Cuvantul Domnului este vesnic.

  2. Dorian C
    mai 04, 2014 @ 14:11:34

    Reblogged this on Christ4roNews.

  3. yonnitoiu
    mai 12, 2014 @ 06:45:06

    Reblogged this on Blogul lui yonitoiu.

  4. Trackback: Video – Calatorie pe Marea Galileii cu stop in Horazin si Capernaum, locurile unde a facut Domnul Isus multe vindecari | agnus dei - english + romanian blog
  5. Trackback: Video – Calatorie pe coasta Mediterana a Israelului | agnus dei - english + romanian blog
  6. Cristina Tudor
    ian. 31, 2016 @ 14:20:12

    DOAMNE AJUTANE DANE MANTUIRE CA VREMEA SE APROPIE DE VENIREA MARELUI NECAZ MULTUMIM PENTRU ACEASTA POSTARE SI MAI AM DORI ACESTE INFORMATI VA MULTUMIM ANCA O DATA

  7. Cristina Tudor
    ian. 31, 2016 @ 14:23:40

    multumim pentru aceasta informatie DOAMNE AJUTA

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari