Dansul Bucuriei 2014 Bucuresti

O metoda diferita de a evangheliza…

VIDEO by Luntraru Ion Cezar

si mai multe fisiere din evenimentul evanghelistic la canalul youtube vineyard bucuresti

Centrul Crestin Vineyard Bucuresti, Biserica Bob de Mustar, 21 aprilie 2014, parcul IOR

marturiile lui Stefan si Claudiu 

Dansul Bucuriei 2014

marturie Mihai

17 comentarii (+add yours?)

 1. Tim Dubhy
  mai 05, 2014 @ 08:29:17

  sper sa nu te dai de partea acestor vrajeli!
  e uraciunea pustirii!

  • rodi
   mai 05, 2014 @ 09:49:38

   nicidecum. am vazut aceleasi incercari in America de a fi ‘relevanti’ si de aatrage atentia oamenilor, fara ca sa dea rod si nu stiu de ce se copiaza si in Romania acest fenomen ciudat. M-am mirat ca si anul acesta s-a iesit in public cu asa ceva. Nu era bine sa fie numai marturiile despre Hristos si puterea lui de a mantui? David nu asa a dansat in Duhul Sfant si acesta nu a fost dans in Duhul Sfant si de aceea nu stiu care a fost rostul dansului.

 2. Tim Dubhy
  mai 05, 2014 @ 08:30:00

  unde gasesti ca Isus sau ucenici au evanghelizat in halul asta?u

  • Marius
   mai 07, 2014 @ 15:10:47

   Tim,
   Isus a fost la o nunta din Cana, acolo banuesc ca sa dansat (jucat)si sa baut ….mult.

   acuma pentru asta sa dus Isus acolo? sa danseasa? nu cred ci mai degraba oamenii au ramas iumiti de minunea care a facut-o El. apa in vin
   Deci asta a fost inceputul lucrari Lui………………ci sa folosit de acest „distractie” ca sa isi arata Slava Sa

 3. Tim Dubhy
  mai 05, 2014 @ 08:30:43

  unde e zdrobirea si smerirea ce insotesc pocainta?

  • Marius
   mai 07, 2014 @ 14:57:41

   Tim,
   este in a doilea video-clip si in al-trelia video-clip
   nu lai vazut?
   Poate te-a derenjat prea mult sa vezi restul, sau partea importanta?

 4. cristianboariu
  mai 06, 2014 @ 10:24:13

  Bine spunea Tozer:

  În zilele noastre vrem să facem spectacol din toate. Nu vrem ca Dumnezeu să lucreze ceva decât dacă poate face din lucrul respectiv o producţie teatrală. Vrem ca El să vină îmbrăcat în vestimentaţie actoricească, cu barbă şi baston. Vrem să joace un rol după propriile noastre idei. Unii dintre noi chiar pretind ca El să aranjeze şi un decor pitoresc şi jocuri de artificii! Sunt apoi unii în aceste zile care depind de camioane întregi de accesorii care să le susţină mersul religios, iar eu sunt tentat să întreb: Ce vor face ei când nu vor mai beneficia de ajutorul ornamentelor inutile şi a diverselor accesorii? Camionul nu poate merge oriunde se duc ei…

  O biserică hrănită cu senzaţii nu este deloc o biserică nou-testamentală. Dorinţa după stimulente de suprafaţă este un semn sigur al naturii decăzute şi Hristos a murit ca să ne elibereze tocmai de acest lucru. O mulţime curioasă de oameni lumeşti botezaţi, care aşteaptă în fiecare duminică o doză de stimulent quasi-religios care să le ridice moralul, nu are nici o legătură cu o adevărată adunare de creştini. Iar faptul că membrii ei îşi declară solemn credinţa lor nepieritoare în Biblie, nu schimbă cu nimic lucrurile. ”Nu orişicine îmi zice ‘Doamne, Doamne’ va intra în Împărăţia cerului, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în cer”.

 5. Avram
  mai 06, 2014 @ 11:23:08

  Cristian,
  Asfel de tactici cunosc si eu, chiar foarte bine, si chiar in unele biserici romanesti din America. Au umblat cu tot felul de tactici omenesti sa atraga pe oamenii necredinciosi la adunare. Chiar au organizat concerte necrestine in biserica, ba chiar programe teatrale, cantareti asa zis crestini, care numai calauziti de Duhul Sfant nu erau, cu talent dar fara calauzire, au si facut expozitii de pictura pe holul bisericii si indemnau pe frati si surori in timpul programului religios , sa mearga unul cate unul sa vada aceste picturi care nu aveau nici macar un caracter crestin.
  Si toate acestea pentru ca (ziceau ei, pastorul si conducerea) sa atraga pe cei necredinciosi la adunare? Noi care suntem cu adevarat crestini stim foarte bine ca Numai Duhul Sfant si calauzirea lui poate atrage un pacatos la mantuire. Este trist insa ca astfel de tactici sau extins tot mai mult peste tot si tot mai multi oameni cad in capcana formei de evlavie, care duce la pierzare. Dumnezeu sa ridice oameni plini de Duhul Sfant care sa aduca o Evanghelie adevarata si curata, care sa intoarca cu adevarat pe cel pacatos la Christos!

 6. Marius
  mai 07, 2014 @ 14:54:32

  Deci chiar nu vad nimica sensational sau spectaculos in ce fac. mainile sus, mainile jos, in stinga, in dreapta , apoi toti impreuna….mare lucru? Nici nu isi arata partile corpului sau miscari provocatoare……..
  Personal ce fac nu este de gustul meu, dar nu cred ca e pacat ce fac, sau sa zic ca Dumnezeu se supara…..poate gresesc, nu stiu
  Biblia ne invata ca este un timp pentru toate………. inclusiv jucatul (sau dansul).
  oricum oamenii astea nu au dansat (parerea mea) ci sau veselit.
  Mai avem voie sa ne veselim? sau veselie noastra trebuie sa fie NUMAI in Dumnezeu…… care de fapt a creat toate
  nu am vrut sa scriu nimic despre asta dar am primit un email cu un link astazi si ma pus pe ginduri.
  e in engleaza , dar esenta e ca ari trebuie sa ne veselim si sa mai bucuram de viata, sa ridem mai mult, si sa nu avem o fate crispata si sombru non-stop…..asa a facut Dumnezeu cu creatia Lui

  http://www.christianitytoday.com/ct/2014/april/lighten-up-christians-god-loves-good-time.html?utm_source=ctdirect-html&utm_medium=Newsletter&utm_term=9480159&utm_content=268982636&utm_campaign=2013

  • rodi
   mai 09, 2014 @ 10:54:27

   nu e senzational pentru ca deja ne-am obisnuit cu astfel de evanghelizari. Dar, in toate metodele astea, se pierde tinta mantuirii omului, care este Isus Hristos. Bisericile carismatice sunt bazate foarte mult pe trezire, dar privind la marile treziri din trecutul apropiat- Wesley, Whitfield, unde veneau oameni necredinciosi cu miile sa asculte Evanghelia si se predau lui Hristos, nu vei vedea ras si ‘show-uri’ de loc. De aceea e asa de straniu sa vad la bisericile carsimatice dansuri si astfel de manifestari.

   Dupa mine, si e doar o opinie, nu neg lucrarea bisericii pentru ca e evident ca Dumnezeu mantuie suflete prin propovaduirea Cuvantului a acestei biserici, dar bucuria adevarata in Hristos se poate arata in multe alte feluri… cantari spre gloria celui caruia ii slujim, etc… Just an observation.

 7. elisa
  mai 09, 2014 @ 05:26:52

  „Fratele Yun, care a scris „Omul ceresc”, a spus ca atunci cand a ajuns in Europa, a descoperit cu durere ca Bisericile sunt lipsite de lucrarea Duhului Sfant, la fel a descoperit si Sadhu Sundar Sing, hindusul convertit prin anii 1900, cand a ajuns in Occident, se mira cate pot face crestinii fara Duhul Sfant.”

 8. elisa
  mai 09, 2014 @ 06:20:30

  Carismantismul spune:
  ” te iubeste Dumnezeu indiferent ce ai facut si ce vei face”!
  Diavolul este acesta, pentru ca el vrea sa credem ca facind orice,
  tot suntem mintuiti.
  El spune ca Domnul e dragoste si bunatate, nu spune niciodata ca EL este
  si” UN Foc mistuitor”.
  Si dracii cred..numai ca aceia se si infioara, nu danseza.
  Pare se ca avem un lucru de invatat aici, tocmai de la „ala uritu”.
  Nu ne mai infioara pacatul, mai ales pacatul superficialitatii, care ne duce in eroare, crezind ca suntem bine, chiar daca nu ascultam.
  Aceste mascari spun totul despre momentul actual al crestinismului.
  Dintr o intelegere gresita ,limitata a Evangheliei , a harului, uitam ca acultarea si credinta sunt doua fete ale aceleiasi monede.
  Credinta fara ascultare, fara o transformare totala a vietii, va face sa dansam dansul mortii

  • rodi
   mai 09, 2014 @ 10:37:58

   referitor la sintagma ‘Isus te iubeste asa cum esti’, am postat cu cateva zile in urma marturia unui tanar care s-a predat lui Hristos. Traia o viata murdara, drogat in tot timpul liber si avea si el o caciula care o purta si pe ea scria Isus te iubeste. Dupa ce s-a pocait a zis ca si-a dat seama ca, el, citind sintagma aceea se gandea in mintea lui ca, daca Isus il iubeste asa cum e, de ce sa schimbe ceva?

   Cred ca toti cadem in capcana de a inbunatatii ‘Vestea Buna’ cand vorbim oamenilor de Hristos, mai ales daca e cineva drag de-al nostru si vrem sa-i ademenim cu beneficiile credintei, si poate nu asta este lucrul rau… in sine… daca propovaduim toata Evanghelia, inclusiv a pocaintei, dar totusi, oamenii raman blocati la ‘beneficii’ si cand vine incercarea, multi cad si pleaca inapoi in lume de unde au venit.

   Daca mantuirea vine prin auzul Cuvantului, atunci toate celelalte sunt facute ‘degeaba’ pentru ca Duhul Sfant sfarma inimi impietrite doar la rostirea Cuvantului, a Evangheliei caci nu exista mantuire prin altul, decat prin Isus Hristos.

 9. Marius
  mai 09, 2014 @ 10:58:52

  am auzit o predica un a spus predicatorul ca Isus te iubeste si chiar daca tot il resping, ultimul lucru care o sa auzi cing mergi in iad e „eu te-am iubit.”

  • rodi
   mai 09, 2014 @ 11:05:49

   cred ca fraza e doar un logo, pana cand Duhul Sfant sfarma inima si omul simte intr-adevar ca ‘Isus il iubeste’. Dar, fraza e numai jumatate de adevar fara restul Evangheliei.

 10. Marius
  mai 09, 2014 @ 13:55:01

  deci cind traiam in lume nu imi placea sa ma duc la discoteca sau sa dansez. Cind ma-m intors la Dumnezeu am realizat ca e pacat. Si acuma, ce se vede pe televisor e un foarte mare pacat, e aproape pornografie.
  Eu cind vreau sa am o discutie cu cineva si vreau sa le spun despre Dumnezeu, As putea sa rationez cu el si sa spun lamurit niste lucrul despre lumea pacatoasa in care traim. As vorbi din biblie si as gasi versete sa lamuresc lucurilie.

  Dar cind vad unele comentarii ca zic ca asta e ‘uraciunea pustirii!’ ma deranjeaza fiindca exagereaza ce scrie in biblie, si confunda pe omul care cauta adevarul.
  Sa compari ce fac copiii aia la parc cu anti-chritul si sfirsitul despre care a vorbit prorocul Daniel, „asezat in Locul Sfant”………….. mie mi se pare ca dezonoreaza cuvintul Lui Dumnezeu fiindca cuvintele alea au fost scrise ca noi sa bagam de seama. Eu care vreau sa intorc pe cineva la Dumnezeu mai bine as spune despre ce se intimpla in Israel, Syria, si Russia, sau drepturi care se dau la homosexuali in America………nu sa compar venirea antichrist cu niste fetite intrun parc in bucuresti unde se joaca copii si sar coarda. O sa creada omul ca esti un fanatic sau un fariseu, si nu o sa primeasca adevarul.

  Am un prieten bun care a plecat dintro biserica charismatica si a venit in biserica noastra. El tot se plinge ca vrea sa se faca dansul in biserica asta si alte lucuri care se faceau in biserica lui. Eu i-am spus ca aici nu practicam dansul, ca sa nu luam atentia de la inchinare si cintarile care se fac in comun. Am mai zis ca nu este un loc protrivit sa facem asta fiindca cuvintul Lui Dumnezeu trebuie sa fie prioritatea.
  A inteles si nu sa suparat. Acuma el este in biserica noastra de peste un an de zile, si nu se mai plinge, si mai degraba spune ce frumos a fost la timpul de inchinare, vrea sa cinte in fata, si sa slujeasca in biserica, si cerceteaza scripturile mai mult decit mine.
  Daca eu ziceam cind el a spus ca vrea sa danseze, ca vine focul gheenei peste biserica la care merge sau daca il loveam in cap cu legea Lui Dumnezeu sa spun ca e pacat ce el gindeste. As fii pierdut prietenul meu si nu ar mai veni la biserica mea. El ar crede ca sunt un legalist. Isus cum a facut? a fost blind, si bun cu noi, numai cu farisei a fost aspru fiindca ei pretindeau ca stiu Legea si ca implinesc legea, cind de fapt duceau oamenii in eroare. Ei erau mindrii de pocainta lor si aratau cu degetul la cei care nu sunt ca ei. Ei vroiau toata atentia sa fie la cit de sfinti sunt ei ca sa primeasca aplaudele oamenilor.

  Apostolul Pavel cum a zis….”Toate sunt ingaduite dar nu toate sunt de folos”……dece nu a zis pe fata , e pacat, e stricaciune, e minciunea diavolui, etc.?
  ce incearca el sa face cu fratii din Galanteni? sau din Corint? oare lua el pocainta mai usoara cu ei? facea compromisuri?

  Cum se poate ca ne numim crestin si frati si avem pareri total diferite. E una sa zic nu e bine , nu e timpul , nu ajuta la nimic, nu se vede roada in ce fac, etc….Asi putea sa agreez sau sa discut cum e mai bine sau nu. dar unele comentarii sunt exagerate si nu ajuta cauza evangelie si ne face sa parem absurd si legalisti.

  eu cind am o discutie sau o parere divergenta fata de altul, si vreau sa lamuresc un lucru legat de pocainta, incerc sa ma refer la biblie ca omul sa invate ceva din ce zic, si nu ca sa vorbesc numai ce imi sare in gind. Asa am incercat, poate nu am dat cele mai bune exemple sau argumente solide……dar am incercat.
  va dau un alt exemplu:
  Cind poporul evreu a iesit din Egypt , Maria, prorocita, sora lui Aaron, a luat in mana un timpan, si toate femeile au venit dupa ea, cu timpane si jucand (dansand) cititi Exod 15.
  este un timp pentru toate………………

  Uitati-va in istorie, biserica nu a inventat dansul, de fapt everii o practica de mii de ani inainte de Christos. Everii crestini au adus dansul in biserica ca sa continue traditia care era in poporul lor. numai ca s-au oprit, cred ca in anii 200-300 fiindca prea multa atentie sa adus la cei ce danseaza , si grecii au influentat dansul crestin aducind obiecuri pagane in biserica……..dupa un timp biserica Catolica s-a hotorit ca sa numai danseze ca e pacat si dansul sa transformat prea mult intrun „show”.
  Cred ca asa este cu „hora” romanasca? nu stiu?

  • rodi
   mai 09, 2014 @ 22:19:29

   Marius,
   ingaduinta este ceruta credinciosului in Cuvantul lui Dumnezeu. Dar, sunt si momente cand trebuie spuse lucrurile pe fata. Noi (eu si Avram) am vizitat biserici carismatice americane si biserici evanghelice americane unde nu exista legalism si ingradiri, si pot sa spun, ca dansurile, sau defilarile, sau imbracaminte iesita din comun atrage toata atentia si cand pleci acasa, ramai doar cu imaginile care ti-au izbit ochii.

   Ce sa mai zic, ca pe cat citesc mai mult despre persoane ca si Wesley, Whitefield, Spurgeon, Lloyd-Jones si activitatatile lor imi dau seama cu ce seriozitatea si-au luat ei lucrarea ca si evanghelisti. Si- ei nu au trebuit sa faca reclama ca umbla dupa o trezire spirituala, ei s-au rugat si au propovaduit Cuvantul cu tarie pe unde au mers si propovaduirea lor a fost insotita cu puterea Duhului Sfant si s-au pocait cu miile. Toti au fost oameni SUPRA seriosi. Deci, bisericile carismatice sau penticostale care cauta o trezire spirituala au destule exemple cum sa o faca.

   In alt coment ai zis ca Domnul Isus a mers la pacatosi, galagiosi care petreceau si cred ca asta e altceva. Suntem trimisi sa mergem intre ei, dar nu sa ii primim la noi cu petrecerile lor, sau sa-i ademenim cu ceea ce le vom cere mai tarziu sa respinga. Bineinteles, putem sa spunem adevarul in dragoste si sa avem rabdare fata de o persoana care are ‘struggles’ cu ceva, ceea ce tu ai facut in cazul care l-ai descris.

   Oricum, daca Il asteptam pe Domnul, ne traim zilele una cate una, dar cu o mare ingrijorare, ca sa castigam suflete pentru Domnul. Modul cel mai sigur?

   Romani 10:14-15 – 4 Dar cum vor chema pe Acela în care n’au crezut? Şi cum vor crede în Acela, despre care n’au auzit? Şi cum vor auzi despre El fără propovăduitor? 15 Şi cum vor propovădui, dacă nu sînt trimeşi? După cum este scris: ,Cît de frumoase sînt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc Evanghelia!`

   Sa vestim Evanghelia, asa vor fi mantuiti oamenii!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: