Florin Ianovici – Adu-ti aminte de dragostea dintai 5 Mai 2014

Florin Ianovici

Ar trebui uneori sa stam si sa-L rugam pe Dumnezeu sa ne ajute  sa Il intelegem din ce in ce mai mult si mai bine. Mi-ar fi foarte greu sa stiu ca in cer, cand voi ajunge la Dumnezeu, o multime de lucruri pe care le-am facut pe acest pamant, sa-mi spuna Domnul ca le-am facut eu de mintea mea si nu le-am facut asa cum le-ar fi dorit El. Eu nu cred ca Dumnezeu va rasplati ce facem noi pentru El, daca ce facem noi pentru El, nu este in voia lui Dumnezeu. Si despre aceasta este vorba astazi, despre eforturi omenesti nerasplatite de Dumnezeu. Despre osteneli, la sfarsitul carora vei culege un singur cuvant: degeaba. Biblia vorbeste despre un fel a lui Dumnezeu de a fi, care ar trebui sa ne faca sa-L rugam pe Dumnezeu sa pricepem din ce in ce mai mult cum e El. Avem nevoie, iubitii Domnului, de ungerea Duhului Sfant, care sa ne invete. Avem nevoie de Dumnezeu sa ne limpezeasca mintea. Nu te-ai fi asteptat ca o femeie care vine cu doi bani, doua monede cele mai mici in valoare, sa-i puna la visterie si Domnul Isus sa spuna  despre ea ca a dat cel mai mult.

Nu-i Dumnezeu cum Il intelegem noi. Nu te-ai fi asteptat ca intr-o casa in care exista un om care era un fruntas, un om care era fariseu, un om cu o deosebita insemnatate inaintea oamenilor, pe nume Simon, sa fie certat pana la urma, sa-i spuna: „Simon, esti mai sarac decat ai fost niciodata. Venisem sa-ti dau mantuirea si voi pleca de aici spunand ca cea care era lepadata, cea despre care ai vorbit numai lucruri rele, a plecat de aici curatata si a plecat de aici mantuita. Nu te-ai fi asteptat atunci cand Domnul Isus Hristos a venit in casa, Marta care alerga la bucatarie pentru ca Domnul Isus Hristos era trudit si sigur era flamand; nu te-ai fi asteptat ca El sa spuna: „Tu nu ti-ai ales partea buna, Marta. Maria si-a ales partea buna, care sta la picioare.”

Ce fel de Dumnezeu avem noi? Un Dumnezeu care spune unei bisericiStiu truda ta, stiu osteneala ta, stiu faptele tale, stiu disciplina tastiu ca-i pui la test pe cei ce se ridica la amvon. Stiu ca urasti invatatura Nicolaitilor, pe care ii urasc si eu. Dar, iata,” spune Domnul Dumnezeu, „ca toate aceste lucruri sunt in pericol pentru ca tu ai parasit dragostea dintai.” Si atunci, ce fel de Dumnezeu avem noi? Cum ar trebyu sa ne raportam la acest Dumnezeu? Stau si m-am gandit… m-am rugat de dimineata si am zis: „Doamne, n-as vrea sa fac nici un efort omenesc nerasplatit, ci as vrea, Doamne, sa lucrez in voia Ta.” Si imi doresc din toata inima sa lucram in voia lui Dumnezeu si sa implinim voia lui Dumnezeu, ca s-ar putea in cer, ceea ce am pretuit noi pe pamant, sa spuna Dumnezeu ca n-a fost important si zice: „N-am pretuit pe pamantul acesta, lucrurile mici care ni se pareau noua neimportante, nesemnificative, acelea sa capete pret in ochii Mantuitorului.” De aceea, sa dam atentie astazi acestui Cuvant.

VIDEO by Biserica Betel

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: