Beni Faragau – Despre mama sa

Beni Faragau frpcs 6

Photo Beni Faragau FRPCS Seattle

Credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare  despre lucrurile care nu se vad. De 8 luni de zile n-am mai putut vorbi cu mama, dar am putut canta cu ea, pana cu o saptamana jumatate in urma. Nu putea rosti cuvinte, dar nu stiu de ce Dumnezeu i-a pastrat o singura linie deschisa pe creier. Si cantarea, oridecateori ma rugam, se linistea. Si cand incepeam sa cant, fredona cu mine. Si cantarea pe care o fredonam impreuna  de cele mai multe ori, cuvintele pe care le-a spus de cele mai multe ori: „Orice ar veni, sa nu ne lasam de Domnul.

Vreau langa Dumnezeu, sa fiu mereu,
Oricat ar fi de greu, necazul meu.
Oricat as suferi, cantarea mea va fi
Vreau langa Dumnezeu, sa fiu mereu.”

Dragii mei, in ultimile zile, cantam langa ea si ea numai gemea. Si imi aduceam aminte de cuvinte care le cantam, nu de putine ori, „cand buzele n-or mai putea, suspinul meu te-a lauda…” Azi dimineata, am intrat pe la ea, am sarutat-o si am plecat. Si imi spune fratele meu, cand am terminat predica, ea a ajuns acasa. Dragii mei, este o extraordinara eliberare. Niciodata n-am crezut ca un om poate muri asa de greu, ca exista  gemet… de multe ori stateam si plangeam langa ea, ziceam, „Doamne, de ce?” Si imi aduc aminte ca, cu ani in urma, m-am dus sa vizitez pe fratele Richard Wurmbrand. V-am mai spus lucrul acesta, si am intre-deschis usa in camera in care era, am coborat jos pentru a putea sta in prezenta dansului. Si de acolo de jos ii auzeam gemetele si  si strigam: „Doamne, nu i-au fost deajuns toate suferintele? De ce?”

Dragii mei, credinta n-o pastrezi doar cand sunt zile bune. Credinta este reala si adevarata, atunci cand tii la ea in mijlocul problemelor si a suferintelor, cand cerul tace, cand ai impresia ca Dumnezeu nu exista, e numai o idee. Si fara credinta, spune autorul Evreilor, este cu neputinta sa-i fim placuti Lui. Cine se apropie de Dumnezeu, trebuie sa creada ca El este si ca El rasplateste pe cel ce-L cauta. As putea vorbi in locul dansei: „M-am luptat lupta cea buna a credintei, am sfarsit alergarea,.” Dragii mei, am avut o mama si am, de care nu mi-e rusine, care a stiut sa lupte nu numai pentru noi, ci pentru zeci si sute de oameni in vremuri grele…

Biserica Baptista Iris, Cluj Napoca
Predici pentru vremuri grele – http://www.fiti-oameni.ro

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: