Nelu Filip – Invata sa-ti pretuiesti mama – Mama ne este data pentru o vreme…

mom-talking-with-daughter

Credit

Dragi tineri, in aceasta zi, stiu ca gandul celor mai multi dintre voi  s-a indreptat spre cea dintai femeie pe care ati intalnit-o vreodata, spre mama voastra. Si cred ca e drept, in aceasta zi, sa facem un lucru frumos pentru mamele noastre, aceia care le au. Si ce lucru mai frumos poti sa faci pentru mama ta, decat sa ceri de la Dumnezeu pentru ea, binecuvantare. As vrea sa va chem in aceste momente, sa va ganditi la mamele voastre, ca sa va rugati pentru ele. In aceasta zi, cand sarbatorim ziua femeii in aceasta parte din lume, zic eu ca e drept sa ne gandim la cea dintai femeie care am intalnit in viata noastra si aceea este mama, pe care ne-a dat-o Dumnezeu.

Prin ea ne-a dat Dumnezeu viata, ea ne-a asistat la primii pasi pe care i-am facut, de la ea am invatat primele cuvinte pe care le-am rostit vreodata. Insa, pe mama, o avem printre noi, sau langa noi pentru o vreme atat de limitata. Eu nu mai am mama. De aproape un an de zile, n-o mai am si trebuie sa va marturisesc ca am devenit mult mai sarac. Cand a plecat mama, mi se parea ca se surpa temeliile. Asa, de odata, m-am vazut mai sarac, mai gol, mai vulnerabil, cu toate ca mama meaa fost o femeie mica. Insa, plecarea ei m-a facut sa inteleg ca sunt mult mai slab fara ea. Cand a plecat mama, am pierdut un mare sprijin, pe care-l aveam in rugaciune. Cand a plecat mama am pierdut un bun prieten, care ma intelegea in tot ceea ce aveam sa-i spun. Cand a plecat mama, am pierdut pe cineva care m-a iubit dezinteresat. Am pierdut pe cineva care mi-a vrut cu tot dinadinsul, binele. Si astazi, eu stau in fata voastra, ca sa va chem sa invatati sa va pretuiti mamele. Eu ii mai pretuiesc doar amintirea. Poate mai sunt intre voi unii ca mine, nu multi, care nu mai au mama. Insa, as vrea sa vorbesc celor ce mai au mame si sa va chem astazi, sa intelegeti ca mama este fiinta care iubeste atat de intens, care se daruieste noua cu iubirea ei si suntem tentati sa credem ca avem tot timpul  inainte, ca sa-i aratam recunostinta candva, dar nu-i asa. Zic iarasi: „O avem printre noi pentru o vreme atat de limitata, numai pentru o vreme.

Am citit astazi versurile lui Virgil Carianopol, intitulata „Cantec pentru mama”. Zicea Carianopol asa:

Tare necăjită ai fost, mamă!… 
Iarna, vara, orice timp trecând, 
Cât era de frig sau de căldură, 
Tot desculţă te-am văzut umblând

N-ai purtat o haină mai ca lumea!… 
O scurteică veche doar aveai, 
Dar şi pe aceea, totdeauna, 
Numai câteodată o-mbrăcai

Ochii tăi ardeau ca două stele!… 
Le mai văd luminile şi azi… 
Boabe mari de lacrimi cum e jarul, 
Le striveai cu mâna pe obraz

Tot aşa ai fost de când ţin minte!… 
Pe picioare-ai mers la drum mereu… 
Nici în car nu te suiai, de teamă, 
Boilor să nu le fie greu… 

Ce păcat că n-ai trăit măicuţă, 
C-ai plecat fără de timp în lut, 
Ce pantofi ţi-aş fi luat acuma
Şi ce haine azi ai fï avut!…

Versuri de la: http://www.versuri.ro/ 

Stiti ce spune poezia aceasta? E un regret pentru lucruri care nu s-au facut atunci cand puteau sa fie facute. Dragi tineri, vreau sa va chem din toata inima mea, iubiti-va mamele! Si veti zice voi: „Le iubim, frate.” As vrea in aceasta seara sa invatam cum sa ne iubim mamele. Sa le pretuim. Si zic inca odata, daca vreti, acesta este motivul predicii mele in aceasta seara: Mama ne este data pentru o vreme si dupa aceea nu o mai avem.

Cred ca cea mai buna perioada a vietii mele a fost atunci cand am putut sa-mi vad copiii  deoparte si sa-mi vad parintii de o alta parte. A fost o vreme ca asta, cand ma uitam cu drag la copiii mei si ma uitam cu drag la parinti. Parintii mei s-au dus, amandoi. Si acum, zic inca odata, omeneste vorbind, ma simt fara aparare. Omeneste vorbind. Sigur ca Dumnezeu este aparatorul nostru. Insa, dragii mei, avand in vedere ca mamele ne sunt date pentr o vreme, sau sa zic altfel: va sunt date si voua, numai pentru o vreme, vreau sa va chem sa invatam sa le pretuim. Sa invatam sa le iubim. Sunt o comoara pe care o da Dumnezeu oricarui copil, oricarui om din lumea aceasta.

Si as vrea sa invatam cum sa le iubim si cum sa le pretuim; de la Domnul Isus as vrea sa invatam. Pentru ca si astazi cand iti spun cat de important este sa-ti pretuiesti mama, modelul nostru ramane Hristos. Si as vrea sa ne uitam la Domnul Isus Hristos si sa intelegem  ca in repetate randuri, cel putin de 5 ori, in evanghelii, Domnul Isus preia porunca aceea care a fost data de Dumnezeu prin Moise si care zicea sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta, si Domnul Isus preia aceasta porunca si este rostita de Domnul Isus in Noul Testament, in evanghelii, de 5 ori, porunca aceasta. Va citesc doar Matei 19:19, care spune  să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta„; şi: ,,Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi. Acesta era cuvantul rostit de Domnul Isus intr-un anume context. Haidem, sa intelegem cum s-a raportat Domnul Isus la mama Sa. Avem 3 pasaje in Scriptura, intre Domnul Isus si mama Sa. Vreau sa ne uitam la toate 3.

Unul dintre pasaje Il prezinta pe Domnul Isus in copilarie, cum s-a raportat la mama Sa. Apoi, la maturitate, cum s-a raportat la mama Sa, si apoi, cand mama Lui era deja batrana, cum s-a raportat la mama Sa. (Din primile 12 minute – mai sunt aprox 50 de minute din mesaj).

VIDEO by Poarta Cerului

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: