Crestinii din Egipt se asteapta la moarte in fiecare clipa

Traducere Agnus Dei – Egipt – ,,Liderii moscheelor au spus musulmanilor sa atace pe crestini si sa-i omoare”- a spus Butros, un crestin din Delga, Egipt referindu-se la iesirile violente ale musulmanilor radicali, ce au avut loc in luna August 2013.

Butros impreuna cu tatal sau erau in frizeria familiei lor, cand o gloata de musulmani i-au atacat.

,,Ei au tabarat in magazin, au luat totul, si i-au dat foc , arzandu-l pana la temelie” – a spus Butros.

Butros a reusit sa scape din mana gloatei de musulmani, dar tatal sau a fost prins.

,,Ei l-au prins pe tatal meu si l-au impuscat de mai multe ori” – a spus Butros.

In timpul acesta, cineva din multime care avea la el un celular, a filmat un video cu trupul tatalui lui Butros, insangerat si plin de gloante, fiind tarat pe strazi.

Acest video arata realitatea felului in care crestinii din Egipt sufera pentru Christos. 8 treizeci si 8, un partener de slujire al departamentului E3 Parteneri, au pus acest video pe pagina lor de Facebook. 8 treizeci si 8 este o provocare de a pune alarma ceasului vostru la ora 8:38 seara, in fiecare zi, pentru a va ruga pentru credinciosii care sunt in inchisoare, persecutati sau in pericol.

,,Cand au ajuns la moschee, ei au legat trupul de un tractor si l-au tarat din nou prin tot satul’ – a spus Butros.

Gloata a continuat sa mutileze trupul tatalui sau, scandand in arabica: „Allahu Akbar”, care insemneaza: „dumnezeu este mare.”

De ce sunt crestinii atacati?

Anba Macarius, episcopul principal de la Biserica Coptica din Minya, a spus: ,,atacurile de ucideri si incendii s-au intamplat deoarece crestinii au sustinut indepartarea fostului presedinte islamist Mohammed Morsi si guvernului Muslim Brotherhood.”

Egiptul va avea alegeri de presedinte la sfarsitul lunii Mai.

De atunci peste o suta de biserici si sute de locuinte si case comerciale au fost distruse.

,,Crestinii in Egipt se asteapta la moarte in orice clipa” – a spus Macarius.

Delga face parte din provincia Minya, si este centrul celor mai rele violente impotriva crestinilor din ultimile sapte secole.

Crestinii alcatuiesc zece la suta din populatia de 80 de milioane a Egiptului, Ei se confrunta cu hartuiri zilnice si de multe ori i-au in considerare de a parasi tara.

Totusi, Episcopul Maracarius spune bisericii sale ca ei „trebuie sa indure persecutia. Noi trebuie sa consideram ca  este o onoare de a suporta acesta persecutie, altfel ar fi o contradictie a nivelului nostru de angajament al credintei noastre.”

,,Crestinii vad in aceasta situatie curenta o oportunitate de a marturisi pe Christos prin suferintele noastre” – a spus Butros. ,,Noi trebuie sa fim toleranti si sa ne rugam necontenit pentru inamicii nostri.”

Partenerii de la E3, si 8 treizeci si 8, incurajeaza pe credinciosi sa se roage pentru crestinii din Egipt.

Rugati-va pentru ca crestinii din Egipt vor continua sa ramana neclintiti pentru credinta lor. Rugati-va ca suferinta lor de bunavoie pentru Christos sa deschida ochii inamicilor lor. Rugati-va ca Evanghelia sa se raspandeasca peste intreg Egiptul. Rugati-va pentru ca crestinii egipteni sa ramana in continuare tari si iertatori.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: