Sarcinile Primordiale ale Duhului Sfânt este să-l reţină pe cel rău până la timpul pregătit de Tatăl

Reţinere până la Timpul Potrivit

Scriptura clarifică faptul că una din sarcinile primordiale ale Duhului Sfânt este să-l reţină pe cel rău până la timpul pregătit de Tatăl. La acel moment, El va fi retras şi Satanei îi va fi îngăduit să domnească pe pământ timp de şapte ani groaznici. După cum a scris Pavel:

Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă, şi de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării, potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte “Dumnezeu”, sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu. Nu vă aduceţi aminte cum vă spuneam lucrurile acestea când eram încă la voi? Şi acum ştiţi bine ce-l opreşte ca să nu se descopere decât la vremea lui. Căci taina fărădelegii a şi început să lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreşte acum, să fie luat din drumul ei. (II Tesaloniceni 2:3-7)

Duhul Sfânt este Cel ce opreşte “taina fărădelegii”. El este Cel ce ţine capacul pus pe ibricul în clocot al violenţei din lume. Odată ce Duhul Sfânt este retras şi nu-l mai reţine pe cel rău, puterile întunericului vor lua controlul. Însă răul fără frâu nu poate rezista mult timp; o societate înecată în imoralitate şi răutate nu poate exista mult. Va fi o plonjare rapidă în cea mai întunecată oră din istoria umană şi apoi se va scufunda direct în abis.

O, cum tânjesc puterile întunericului să preia controlul complet asupra lumii! Dar nu pot – nu încă. Duhul Sfânt din biserică îi reţine. El este acea forţă ce reţine din lumea de azi, ce ţine în frâu marea răului care chiar acum se umflă şi este gata să inunde pământul.

Lupta Continuă

Datorită faptului că noi creştinii suntem mântuiţi şi totuşi trăim într-o lume încă sub puterea Satanei, ne găsim în mijlocul unui război spiritual, angajaţi într-un conflict ce devine din ce în ce mai pronunţat pe zi ce trece. Satana îşi strânge forţele pentru o luptă finală şi îşi manifestă puterea ca niciodată până acum. Diavolul este hotărât să distrugă întreaga influenţă a lui Isus Cristos de pe acest pământ. Aceasta face necesară distrugerea creştinilor şi a influenţei lor neprihănite.

Tehnologia modernă ne-a adus întunericul lumii chiar în casele noastre prin televiziune şi radio şi calculatoare conectate la internet şi mulţi creştini şi- au îngăduit să fie modelaţi şi formaţi de filozofiile necuvioase ale celui rău. În mod tragic, biserica lui Isus Cristos a fost slăbită extraordinar de mult de compromisul cu lumea.

Oarecum am uitat în mare măsură că Isus le-a zis ucenicilor: “Voi sunteţi sarea pământului.” El a intenţionat ca noi să fim o influenţă purificatoare; noi trebuie să aerisim putoarea putreziciunii ce ne înconjoară. “Dar dacă sarea îşi pierde gustul”, ne-a avertizat Isus, “prin ce îşi va căpăta iarăşi puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic, decât să fie aruncată afară, şi călcată în picioare de oameni.” (Matei 5:13) Isus a intenţionat ca biserica să fie o influenţă purificatoare pe pământ până la răpire, când toţi creştinii născuţi din nou vor fi retraşi de pe acest pământ şi luaţi în rai.

Isus a spus bisericii Sale credincioase din Filadelfia (biserica ce reprezintă adevărata biserică din ultimele zile): “Ai puţină putere” (Apocalipsa 3:8). Aceasta este întreaga putere pe care o avem. Nu suntem o forţă mare, puternică, o putere irezistibilă pentru neprihănire. Cât de mult mi-aş dori să fim! Însă nu suntem; compromisul în biserică ne-a slăbit extraordinar poziţia ca martori şi ca agent purificator în lume.

Totuşi, Isus a zis: “Voi zidi Biserica Mea şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui” (Matei 16:18). Biserica lui Isus Cristos, chiar slăbită, totuşi va prevala prin puterea Duhului Sfânt. Biserica va prevala datorită influenţei de reţinere a Duhului Sfânt din mijlocul ei.

Din cartea Apa Vie de Chuck Smith

11 comentarii (+add yours?)

 1. ioan_basa
  mai 14, 2014 @ 10:32:54

  Daca ceea ce „va fi luat este Duhul Sfant, atunci inseamna ca sfintii din perioada necazului cel mare vor iesi biruitori prin puterile lor, in lupta lor impotriva fiarei
  si-impotriva icoanei ei,…. ceea-ce nu este adevarat.
  Domnul Isus Hristos ne arata ca fecioarele intelepte vor ramanea cu undelemnul in candelele lor pana ce Mirele va veni si le va duce in odaita de nunta.
  Dar Domnul Isus Hristos arata in Matei 24:31 ca acest lcru va avea loc „dupa acele zile de necaz”…si nu inaintea lor.
  Cei doi martori din Apocaipsa 11 vor lucra cu o indoita putre in peroda necazului.
  Si aceasta putere va fi Puterea Duhlui Sfant.

  •Voi da celor doi martori ai mei sa proroceasca, imbracati in saci, o mie doua sute saizeci de zile. (Apoc.11:3)
  (aici este vorba despre prima jumatate a saptamanii profetic din Daniel 9 :27.)

  Ca Biserica nu a fi rapita inainte aparitii lui antichrist o arata si apostolul Pavel in
  2 Tesaloniceni 2:1-7 .
  Biserica nu numai ca va vedea aparitia „omului faradelegii” dar va vedea si intrarea lui in Templul lui Dumnezeu (2Tes.2:4) in care el se va da drept Dumnezeu.

  Dar eu cred ca aceasta „intrare” si „asezare” in Templul ui Dumnezeu va avea loc doar la jumatatea saptamanii profetice din
  Daniel 9:24-27
  -„El va face un legamant trainic cu multi timp de o saptamana, dar la jumatatea saptamanii va face sa inceteze jertfa si darul de mancare”

  Daiel 11:31.
  -„Niste osti trimise de el vor veni si vor spurca Sfantul Locas, cetatuia, vor face sa inceteze jertfa necurmata si vor aseza uraciunea pustiitorului. „.

  Matei 24:15.
  -„De aceea, cand veti vedea „uraciunea pustiirii”, despre care a vorbit prorocul Daniel, „asezata in Locul Sfant” – cine citeste sa inteleaga!”.

  Si probabil siti ca Templul lui Dumnezeu (sau Locul Sfant) suntem noi….
  •Nu stiti ca voi sunteti templul lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? (1Cor.3:16)

  Deci „ce va fi luat” in 2 Tesalonceni 2:7 nu este nici Duhul Sfant….si nici Bserica.

  ioan basa rob si preot al lui Isus Hristos.

 2. Marius
  mai 15, 2014 @ 10:46:27

  Domnul Preot Ioan Basa,
  Este un subject tare greu de inteles…….mai ales, „cind ” va veni necazul cel mare?

  1:19 Scrie, dar, lucrurile pe care le-ai vazut, lucrurile care sunt si cele care au sa fie dupa ele

  Apocalipsa daca se citeste in mod cronologic, pot sa ajung la urmatoarele concluzii.
  caitol 1 lucurile pe car le-ai vazut (trecut)
  capitol 2-3 lucurile care sunt (prezent)
  capitol 4-19 care au sa fie dupa ele (viitor)

  Un verset interesant este 5:9
  Si cantau o cantare noua si ziceau: „Vrednic esti Tu sa iei cartea si sa-i rupi pecetile: caci ai fost junghiat si ai rascumparat pentru Dumnezeu, cu sangele Tau, oameni din orice semintie, de orice limba, din orice norod si de orice neam.

  Aici se canta o cintare in cer…..eu nu stiu sa citesc greaca dar am inteles ca in limba originala se spune caci cuvintul inainte de ” pentru Dumnezeu”, e „noi ” adica cei ce canta vorbesc ce a facut Dumnezeu pentru „ei” .

  „Vrednic esti Tu sa iei cartea si sa-i rupi pecetile: caci ai fost junghiat si ne-ai rascumparat pe NOI pentru Dumnezeu, cu sangele Tau, oameni din orice semintie, de orice limba, din orice norod si de orice neam.

  Daca asa este, este un argument foarte tare ca cei rapiti vor fii luati inainte de necazul cel mare…….

  Textus Receptus apocalipsa 5:9
  καὶ ᾄδουσιν ᾠδὴν καινὴν λέγοντες Ἄξιος εἶ λαβεῖν τὸ βιβλίον καὶ ἀνοῖξαι τὰς σφραγῖδας αὐτοῦ ὅτι ἐσφάγης καὶ ἠγόρασας τῷ θεῷ ἡμᾶς ἐν τῷ αἵματί σου ἐκ πάσης φυλῆς καὶ γλώσσης καὶ λαοῦ καὶ ἔθνους

  ἡμᾶς- hemas- noi

 3. Marius
  mai 15, 2014 @ 14:29:51

  se continua in versetul 10
  Ai făcut din ei o împărăţie şi preoţi pentru Dumnezeul nostru, şi ei vor împărăţi pe pământ!”
  Textul din TR nu scrie asa, scrie Ai făcut din NOI o împărăţie şi preoţi pentru Dumnezeul nostru, şi NOI vom împărăţi pe pământ!”

 4. Marius
  mai 15, 2014 @ 14:48:22

  Şi cântau o cântare nouă, spunând: Tu eşti demn să iei cartea şi să deschizi sigiliile acesteia, pentru că ai fost înjunghiat şi ne-ai răscumpărat lui Dumnezeu prin sângele tău, din fiecare rasă şi limbă şi popor şi naţiune;10 Şi ne-ai făcut Dumnezeului nostru, împăraţi şi preoţi; şi vom domni pe pământ

  traduce RFB13- fidela

 5. Marius
  mai 15, 2014 @ 15:51:34

  Am realizat ca poate spun prea multe prin ce scriu, fara multa explicatii si las impresia pe om sa nu stie ce sa mai creada……..
  Eu am fost si sunt cineva caruia ii place sa cerceteze lucrurile, si nu acept orice, fiindca asa scrie. Eu consider ca biblia e infailibila si exacta in ceea ce scrie.
  Dar poate dezbaterea despre manuscrise (nu stiu cum se scrie corect, scuze )este una grea si complicata, mai ales ca avem putin acces la ele. ce putem e sa cautam doar pe internet.
  Ce pot sa spun e ca comentarilie de sus le-am cercetat cu posibilitatile care le-am avut , dar se pare ca toate manuscrisele, in afara de unul, care contin Apocalipsa 5:9 folosesc cuvintul NOI si nu voi
  e vorba de Codex Alexandrius , toate celelate 23 din 24 folosesc NOI. Sunt numai 24 manuscrise care au versetul 5:9. NOI este folosit in limba latina, armaica, syriac, armeniana………….cel putin asa am citit
  ………poate discutia asta nu isi are cel mai potrivit loc aici………..

  • rodi
   mai 15, 2014 @ 17:36:11

   Marius,
   e interesant ce spui si apreciez faptul ca studiezi aceste lucruri si mai ales ca le impartasesti cu noi la aceste articole. Cum spun de multe ori, articolele sunt accesate de multe ori si chiar la mult timp dupa ce sunt publicate, de aceea am lasat comenturile deschise la absolut toate articolele, ca orice informatie aditionala ne ajuta sa intelegem Cuvantul mai bine.

   Cred ca sunt destule cuvinte si versete traduse in Limba Romana cam diferit de ce citim in Engleza, traducere mai apropiata de limbile originale si am observat asta in mai multe locuri. Dar n-am stiu de pasajale astea din Apocalipsa 5. Lucrand la o gramada de articole zilele astea, nici n-am avut timp sa citesc despre ce spunea fratele Basa cu lucrarea Duhului Sfant in timpul Necazului cel Mare. Dar, oricum apreciez toata contributia ta la discutie, Marius!

 6. ioan_basa
  mai 15, 2014 @ 17:02:21

  Frate Marius

  Am aratat in mesajul meu anterior ca Domnul Isus Hristos plaseaza rapirea sfintilor la sfarsitul Necazului cel Mare si nu la inceputul lui.

  Matei 24:31
  -” El va trimite pe ingerii Sai cu trambita rasunatoare, si vor aduna pe alesii Lui din cele patru vanturi, de la o margine a cerurilor pana la cealalta”.

  Dupa logica mea elementara, daca „strangerea sfintilor de la o margine a cerurilor pana la cealalta”, va fi la sfarsitul Necazului, atunci nu poate sa fie si la inceputul lui.
  Nu-i asa ?
  Sau poate ca sunt doua rapiri; una la inceputul necazului si alta la sfarsit ?

  La fel apostolul Pavel mentioneaza in 2 Tesaloniceni 2:3-4,ca sfinti il vor vedea pe „omul faradelegii” si vor vedea si intrarea lui in Templul lui Dumnezeu.

  Deci scripturile arata clar ca rapirea sfintilor nu va fi inainte de aparitia lui anticrist.
  Aparitia lui antichrist va inseama inceputul necazului cel mare.

  In Apocalipsa 20:4-5 se arata ca sfintii care vor avea parte de intaia inviere, trecusera deja prin prigoana si prin necazul cel mare

  -„Si am vazut niste scaune de domnie; si celor ce au sezut pe ele li s-a dat judecata.
  Si am vazut sufletele celor ce li se taiase capul din pricina marturiei lui Isus si din pricina Cuvantului lui Dumnezeu,
  si ale celor ce nu se inchinasera fiarei si icoanei ei si nu primisera semnul ei pe frunte si pe mana.
  Ei au inviat si au imparatit cu Hristos o mie de ani.
  Ceilalti morti n-au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani.
  Aceasta este intaia inviere”.

  Eu zic ca explicatiile apostolice cu privire la intaia inviere a mortilor si cu privire la rapirea sfintilor, sunt destul de clare.

  Noi am ajuns sa ignoram aceste versete deoarece nu se incadreaza in sablonul nostru pretribulationist.

  Teoria pretribulationista este o invatatura anticrista menita sa deruteze biserica vremii sfarsitului convingand-o ca ei sunt toti gata pentru o rapite „iminenta”.

  Dar Domnul Isus Hristos spunea ca „MULTI VOR CADEA” (Matei 24:10) atunci cand va incepe marea cernere a sfintilor….

  -„Toate lucrurile sunt gata ca sa vina Domnul a doua oara pe norii cerului si sa-si rapeasca biserica” …spun te-ologii pretribulationisti.
  -„Vine Domnul poate la noapte”.

  Eu as vrea sa le spun ca Domnul nu va veni dupa parerile lor exaltate ci Domnul va veni dupa Scripturi.
  Si lucrurile nu sunt toate gata ca Domnul sa revina a doua oara pe norii cerului si sa-si rapeasca Biasrica.
  El a murit pentru pacatele noastre , dupa Scripturi (1Cor.15:3)
  A inviat dupa Scripturi (1Cor.15:4)
  Si-si va incheia lucrarea si va reveni tot dupa scripturi.(Dan.11:35)

  -„sfarsitul nu va veni decat la vremea hotarata”. (Dan.11:27)
  -„sfarsitul nu va fi decat la vremea hotarata”. (Dan.11:35)

  Deci apostolul Pavel ne spune in 2 Tes. 2:3-4 ca mai intai biserica trebue sa-l vada pe anticrist….
  Acest lucru Pavel il spune neamurilor si nu lui Israel, deoarece biserica neamurilor trebue sa inteleaga acest lucru.
  Sfintii il vor vedea si pe prorocul mincinos….
  La jumatatea saptamanii,(Daniel 9:27), anticrist va intra in Templul lui Dumnezeu si se va da drept Dumnezeu pretinzand supunere si inchinare…(Matei 24:15).
  2 categorii de oameni nu se vor inchina lui. (ei sunt martorii lui Dumnezeu pentru aceea perioada)
  Anticristul impreuna cu biserica apostata (Apocalipsa 17), vor incepe prigoana crancena impotriva sfintilor..(Apocalipsa 13:15-17)..
  In a doua jumatate a saptamanii profetice, Sfintii vor fi dati in mainile lui anticrist, care-i va birui si-i va omora (Apocalipsa 13:7)….
  Dar la ultima trambita,(Apoc.10:7) TAINA LUI DUMNEZEU SE VA SFARSI (Efes.5:32)….Atunci Domnul va reveni pe norii cerului ca sa-si rapeasca mireasa..
  Acolo, prin actul de casatorie „mireasa” va deveni sotia Mielului.
  Prigoana ,martirajul si moartea sfintilor va fi tocmai biruinta lor asupa fiarei si-asupra sistemului ei satanic.

  Ei sunt cei care vor domni cu Hristos si vor sta pe Scaunul Lui de Domnie,

  APOCALIPSA 20:4
  Si am vazut sufletele celor ce li se taiase capul din pricina marturiei lui Isus si din pricina Cuvantului lui Dumnezeu, si ale celor ce nu se inchinasera fiarei si icoanei ei si nu primisera semnul ei pe frunte si pe mana.
  Ei au inviat si au imparatit cu Hristos o mie de ani.

  Acelasi lucru il spune Domnul Isus si in: :
  Matei 24:31
  -” El va trimite pe ingerii Sai cu trambita rasunatoare, si vor aduna pe alesii Lui din cele patru vanturi, de la o margine a cerurilor pana la cealalta”.

  Frate Marius, daca tu esti botezat cu Duhul Sfant si traiesti in sfintenie, atunci si tu esti un rob si un preot al lui Isus Hristos.
  Stiai acest amanunt ?
  E bine sa intelegi chemarea si lucrarea la care te-a chemat Domnul.

  ioan basa rob si preot al lui Isus Hristos.
  (asa ma semnez eu)

  PS poate intr-un alt mesaj o sa-ti explic la ce se refera Domnul in Apocalipsa 3:10

 7. ioan_basa
  mai 15, 2014 @ 23:39:19

  Hai sa analizam putin textul din Apocalipsa 3:10:
  •Fiindca ai pazit cuvantul rabdarii Mele, te voi pazi si Eu de ceasul incercarii, care are sa vina peste lumea intreaga ca sa incerce pe locuitorii pamantului. (Apocalipsa.3:10)

  Dar de ce trebue sa fim paziti si cum ne va pazi oare Dumnezeu ?
  Si „din ce pericol” sau „de ce pericol” ne va pazi El ?
  Daca vom avea parte de rapire inainte de Necazului cel Mare, atunci desigur ca nu va mai trebui sa fim paziti de nimic. dedeoarece nu mai suntem sub nici un pericol.
  Si textul din Apoc. 3:10 in acest caz ar fi un nonsens.

  Totusi Domnul vorbeste clar in acest text, si spune ca sfintii vor fi paziti in aceea perioada de timp de un mare pericol care va ameninta lumea.
  Sa nu uitam ca Domnul Isus Hristos, ne spune ca in aceea perioada de timp. „multi vor cadea” (Matei 24:10)
  Vor cadea din credinta;
  Vor cadea din Har…
  Vor cadea din mantuire….

  Care crezi ca este cea mai importanta pierderea pentru un om ?
  Pierderea vietii trupului sau pierderea mantuirii ?

  Dumnezeu considera ca pierderea mantuirii este cea mai importanta si El promite ca in vremurile care vor veni, El ne va pazi .

  Uite pericolul de care va trebui sa fim paziti.
  Este vorba despre MIEZUL NOPTII SPIRITUALE in care va intra toata lumea .(si care va culmina cu aparitia lui anticrist).
  .•VINE NOAPTEA, cand nimeni nu mai poate sa lucreze. (Ioan.9:4)
  .•Daca umbla cineva ziua nu se poticneste, pentru ca vede lumina lumii acesteia; dar DACA UMBLA NOAPTEA, SE POTICNESTE, pentru ca n-are lumina in el.” (Ioan.11:10)
  •Calea celor rai este ca intunericul gros: EI NU VAD DE CE SE VOR POTICNI. (Prov.4:19)
  LA MIEZUL NOPTII SA AUZIT O STRIGARE….(MATEI 25:6)

  -„Pe cand se duceau ele sa cumpere untdelemn”….,(Matei 25:10)…..
  Trebue sa intelegi ca cele 5 fecioare nechibzuite vor pleca in noaptea de afara…..fara undelemn in candele si fara lumina….
  -„DACA UMBLA NOAPTEA, SE POTICNESTE, pentru ca n-are lumina in el.” (Ioan.11:10)

  In aceea perioada de timp, nu numai dezastrul produs de domnia lui anticrist va aduce mari suferinte pa acest pamant, dar si Mania lui Dumnezeu si Urgia lui Dumnezeu va zgudui lumea aceasta:
  •Pentru aceasta voi clatina cerurile, si pamantul se va zgudui din temelia lui de mania Domnului ostirilor, in ziua maniei Lui aprinse. (Isa.13:13)

  Va fi o perioada de mare stramtorare, de judecata si de nimicire.
  Dar Dumnezeu promite ca in ceasul greu al incercarii sfintii vor fi paziti de Puterea lui Dumnezeu.
  Dar nu vor fi paziti si scutiti de incercarile si suferintele prin care vor trece, ci vor fi paziti de cadere.

  UITE INCERCARILE CARE LE STAU INAINTEA SFINTILOR IN PERIOADA NECAZULUI CEL MARE:

  • Atunci va vor da sa fiti chinuiti si va vor omori; si veti fi urati de toate neamurile pentru Numele Meu.(Matei 24:9.)
  • El …. va asupri pe sfintii Celui Preainalt…. si sfintii vor fi dati in mainile lui timp de o vreme, doua vremuri si o jumatate de vreme. (Dan.7:25)
  • I s-a dat sa faca razboi cu sfintii si sa-i biruie.(Apoc. 13:7.)
  • (anticristul) … va face pustiiri de necrezut, va izbuti in tot ce va incepe, si va nimici … pe poporul sfintilor. (Dan.8:24)

  Dar in perioada prigoanelor si-a martirajului, DOMNUL II VA PAZI DE CADERE pe sfinti care au pazit Cuvantul rabdarii Lui.

  •caci Domnul va fi nadejdea ta, si El iti va pazi piciorul de cadere. (Prov.3:26)
  •Domnul te va pazi de orice rau, iti va pazi sufletul. (Ps.121:7)
  •El va va intari PANA LA SFARSIT, in asa fel ca sa fiti fara vina in ziua venirii Domnului nostru Isus Hristos. (1Cor.1:8)

  Deci desi profetiile arata ca sfintii vor trece prin martiraj, totusi ei vor fi paziti de cadere.
  Asa cum au fost paziti primii crestini in prigoanele, in torturile si-n arenele romane.

  Pe „marea de sticla” (Apoc. 15:3) se vor canta doua cantari.
  Ele vor fi cantate de: „biruitorii fiarei, ai icoanei ei si ai numarului numelui ei.”…si nu de cei care au fost rapiti inaintea necazului cel mare.
  Cele doua cantari vor fi:
  1.) Cantarea Mielului si
  2.) Cantarea lui Moise…..

  -„Si am vazut ca o mare de sticla amestecata cu foc; si pe marea de sticla, cu lautele lui Dumnezeu in mana, stateau biruitorii fiarei, ai icoanei ei si ai numarului numelui ei.
  Ei cantau CANTAREA LUI MOISE,…. si CANTAREA MIELULUI.”

  De ce crezi ca pe langa Cantarea Mielului, se va canta si Cantarea lui Moise in Imparatia lui Dumnezeu ?
  Apocalipsa 15:3 arata ca cele 2 cantari vor fi cantate de doua grupuri de sfinti…si nu de doua persoane.
  ATAT CANTAREA LUI MOISE CAT SI CANTAREA MIELULUI, VOR FI CANTATE DE SFINTII CARE AU TRECUT PRIN PRIGOANA SI MARTIRAJ, SI AU IESIT BIRUITORI IN LUPTA LOR IMPOTRIVA FIAREI , IMPOTRIVA ICOANEI EI, SI IMPOTRIVA NUMARULUI NUMELUI EI.
  Nici dintre ei unul nu a fost rapit la cer inainte de necazul cel mare…ci au fost luati la cer dupa acel necaz. (Matei 24:31).
  In perioada Necazului cel Mare, (in prima jumatate a saptamanii profetice din Daniel 9:27), cele doua grupuri au fost mesagerii lui Dumnezeu pe acest pamant.
  AU FOST MARTORII LUI DUMNEZEU.
  Ei vor avea in aceea vreme, un mesaj puternic de acuzare si de condamnare a lucrarilor intunericului.
  Mesajul lor va ingrozi si va chinui lumea.

  Intelegand acest lucru vei intelege din care motiv cei 2 martori din Apocalipsa 11:3- 7 reprezinta 2 grupuri de sfinti si nu doua persoane oarecare.(asa cum cred cei mai multi )

  Dar asta este un alt subiect de discutie.

 8. Marius
  mai 16, 2014 @ 14:36:40

  Frate Ioan,
  imi dau seama ca nu stiu totul despre ceea ce cred cei care cred ca rapirea vine dupa necazul cel mare,stiu mai mult despre pretribulationism
  Deci e mult de spus……..Dupa cum am inteles eu,Matei 24 vorbeste depre rapirea si venirea Domului pe pamint dupa necauri cel mare , ca doua lucuri diferite, fiinda uchenici au pus 2 intrebari la inceput de capitol la care Domnul Isus le-a dat raspuns.

  Trimbita care suna in Matei nu este aceeasi ca aceia din apocalipsa. Una este vorba de trimbita a Lui Dumnezeu la care biserca va primii rasplata, si cealalta este al saptelea sunet care biblia spune ca e un „vai” sau necaz. Isa 11:12 , 27:13-14

  Domnul Isus vorbeste in alta parte despre Noe care a fost scos din necaz si l-a pazit Dumnezeu, Si Noul testament vorbeste in alte locuri cum Rahab a fost salvata dela distrugerea Ierihonului, iar Lot scos din Sodoma si Gomora, 2 Petru 2. Se pot face multe pararele cu rapirea si necazul cel mare.

  Totusi nu ati explicat cine cinta in apocalipa 5? Aici pentru mine este un argument solid pentru pretribulationism.

 9. Trackback: MODELUL LUI DUMNEZEU PENTRU BISERICÁ (1) Chuck Smith | agnus dei - english + romanian blog
 10. Trackback: ÎMPUTERNICIŢI DE DUHUL SFÂNT (3) Chuck Smith | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: