Cei Doi Martori apar si razboi impotriva sfintilor

Dumnezeu nu se va lăsa fără nici măcar un martor, totuşi, chiar şi în aceste zile negre. Biblia descrie doi martori pe care Dumnezeu îi va trimite evreilor după ce biserica este răpită. Destul de probabil că ei sunt Moise şi Ilie. Ni se spune cum ei vor fi urâţi de lume şi cum dacă cineva încearcă să facă rău vreunuia dintre cei doi, le vor ieşi flăcări pe gură şi cel ce a vrut să-i rănească va fi distrus.

Vă amintiţi când Ilie era pe pământ şi împăratul a trimis o căpetenie cu cincizeci de oameni pentru a-l aduce pe prooroc ca prizonier? “Omule al lui Dumnezeu, împăratul a zis: pogoară-te!” … a zis căpetenia în II Împăraţi 1:9. Proorocul a răspuns: “Dacă sunt un om al lui Dumnezeu, atunci să se coboare foc din cer şi să te mistuie pe tine şi pe cei cincizeci de oameni ai tăi!” (versetul 10), şi focul a coborât din cer şi i-a mistuit pe el şi pe cei cincizeci de oameni ai săi. Astfel că împăratul a trimis o altă căpetenie cu cincizeci de soldaţi, care a zis acelaşi lucru: “Omule al lui Dumnezeu, aşa a zis împăratul: Grăbeşte-te de te pogoară!” (versetul 11). Ilie a răspuns: Dacă sunt un om al lui Dumnezeu, atunci să se coboare foc din cer şi să te mistuie pe tine şi pe cei cincizeci de oameni ai tăi!” Şi aşa a fost. O a treia căpetenie trimisă la bătrânul prooroc a fost puţin mai isteţ. În mare, a spus: “Sunt un familist, domnule. Şi mă aflu sub ordinele împăratului. Vă rog, vreţi să coborâţi? Aveţi milă de mine.” Şi de data aceasta, Ilie a coborât.

Această istorie, împreună cu cea din Maleahi 4:5, unde Dumnezeu promite să-l trimită pe Ilie înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată, este una din importantele motive pentru care unii cred că Ilie va fi unul dintre cei doi martori. Un alt motiv este faptul că el nu a murit, ci a fost ridicat la cer într-un vârtej de vânt împreună cu un car de foc şi nişte cai de foc. (vezi II Împăraţi 2).

În Marea Încercare, oricine va încerca să-i rănească pe cei doi martori va fi distrus de focul ce le iese din gură. Totuşi, Scriptura spune că atunci când işi vor fi terminat mărturia, fiara va porni război împotriva lor şi îi va omorî. Totuşi nu poate face acest lucru până când nu-şi vor fi terminat mărturia.

Război Împotriva Sfinţilor

De asemenea citim că Antihristul va face război împotriva evreilor, care în acea zi vor fi cunoscuţi şi drept “sfinţi” sau “aleşii lui Dumnezeu”. Apocalipsa 13:7 spune: “I (Antihristului) s-a dat să facă război cu sfinţii, şi să-i biruiască. Şi i s-a dat stăpânire peste orice seminţie, peste orice norod, peste orice limbă şi peste orice neam.” Daniel 7:21 adaugă: “Am văzut de asemenea, cum cornul (Antihristul) acesta a făcut război sfinţilor şi i-a biruit.”

Daniel 7:25 spune despre Antihrist: “El va rosti vorbe de hulă împotriva Celui Prea Înalt, va asupri pe sfinţii Celui Prea Înalt, şi se va încumeta să schimbe vremile şi legea; şi sfinţii vor fi daţi în mâinile lui timp de o vreme, două vremi şi o jumătate de vreme (trei ani şi jumătate).”

Când apare Antihristul, el va lupta împotriva sfinţilor şi-i va copleşi. El îi va birui, arătându-le acestora că ei nu pot fi biserica din moment ce Isus a spus că porţile iadului nu o vor birui. Aceşti “sfinţi” sunt uneori numiţi sfinţi ai marii încercări şi include şi evrei şi neamuri care se întorc la Isus Cristos în timpul groaznicei perioade a marii încercări.

Din cartea Apa Vie de Chuck Smith

3 comentarii (+add yours?)

 1. ion
  mai 15, 2014 @ 09:07:32

  Cel mai probabil ce doi martori vor fi Enoh si Ilie. Eu sunt singurii care nu au murit, ci au fost rapiti, si cum toti omenii trebuie sa moara, cu aceasta ocazie, a marturiei lor, vor fi omorati.

  • rodi
   mai 15, 2014 @ 09:23:26

   Sunt 3 optiuni aici: Moise si Ilie, Enoh si Ilie, sau 2 persoane nenumite.
   ~~Moise si Ilie – Unii spun ca desi Moise a murit, si Lazar a murit, a fost inviat si apoi a murit a doua oara, deci ei nu vad o piedica in acest fapt. Ei mai spun ca viata lui Moise corespunde cu puterile martorului din Apocalipsa 11:6 ( Ei au autoritatea să închidă cerul, ca să nu mai cadă ploaie în zilele profeţiei lor. Ei au autoritate peste ape, ca să le transforme în sânge, şi să lovească pământul cu orice fel de urgie, cât de des doresc ei.) si a lui Ilie cu Apocalipsa 11:5 (Dacă cineva vrea să le facă rău, din gurile lor iese foc care-i mistuie pe duşmanii lor). Pe deasupra, Moise si Ilie apar cu Domnul Isus pe munte la transformarea la fata a Domnului Isus in Matei 17:3-4.
   ~~Enoh si Ilie – Altii zic ca faptul ca Enoh si Ilie nu au murit, Dumnezeu i-a luat la cer pentru un scop si e posibil ca sa-i foloseasca intr-un act special, ca si Necazul cel Mare.
   ~~2 Martori fara nume – Iar a treia grupare spune ca, daca Dumnezeu nu-i numeste, ceea ce putea sa o faca, este pentru ca s-ar putea sa fie alti doi martori.

   Deci, se presupune ca e o varianta dintre acestea 3.

 2. Trackback: MODELUL LUI DUMNEZEU PENTRU BISERICÁ (1) Chuck Smith | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: