Leonard Ravenhill – Nu vom fi cu toti la fel in cer – God will reward us each individually

click for source

David Brainerd, unul dintre marii sfinti ai Americii avea sa moara de tuberculoza: „Nu conteaza cat de mult traiesti, ci ccum traiesti!” S-a consumat la propriu: corpul lui cantarea aproximativ 38 kg. Acest om slab murea acolo, un om care a trait cu indienii, un om care avea foarte rar o parte de mancare decenta si care manca fructe de padure. Dormea cu Indienii, l-au lasat sa doarma intr-o cladire de batjocura. Si spune el: „In ciuda faptului ca nu am avut niciodata o mancare decenta, Dumnezeul meu e asa de real!” Cand tusea, scuipa sange. Cand stranuta, stranuta sange pe nas. Acesta era un american. Ar trebui ca toti tinerii nostri predicatori sa ia  o copie a jurnalului lui David Brainerd, care sa-i provoace la actiune. Sa-i provoace la sacrificiu, sa-si tina privirile drept inainte.

Ei nu traiesc pentru eternitate. Au devenit predicatori profesionisti. Sunt fericiti sa mearga singuri si sa predice in locuri placute. Indreptati-le ochii spre eternitate! De aceea trebuie sa citeasca viata lui David Brainerd, despre felul cum se ruga cand era pe moarte; abia reusea sa respire. S-a gandit el oare ca un tanar baptist in Anglia, pe nume William Carey, avea sa-i citeasca biografia si sa mearga in misiune in India? El sigur putea canta ceea ce noi cantam: Doamne ajuta-ma sa arunc in tarana slava vietii acesteia. Pune-ti credinta hotarat si dragostea in actiune! Renunta la mandrie. Arunc-o in tarana! Uit-o! La ce foloseste ca porti haine de firma sau nu? La ce foloseste daca ai cel mai valoros inel sau cea mai tare masina? Nu conteaza.

Ar trebui sa ai o strangere pentru rugaciune la biserica in fiecare dimineata. Iar pastorul ar trebui sa fie acolo ca sa o conduca. E datoria lui sa fie un exemplu, nu unuia caruia ii place numai sa vorbeasca. Daca pastorul tau nu e un om al rugaciunii, lasa-l in pace. Pe vremea cand pastoream o biserica in Anglia, in jurul varstei de 20 de ani – se intampla in 1934 – aveam 7 strangeri de rugaciune pe saptamana. Jumatate de noapte stateam in rugaciune sambata.

  • Poate va intrebati: S-au asezat oamenii in sir afara ca sa primeasca cu loc?
  • Poate va intrebati: Gloria lui Dumnezeu a umplut locul acela?
  • Poate va intrebati: Nu ati avut niciodata un timp in care sa urmariti un program sportiv?

Au venit o multime de tineri, zeci de tineri. Au venit din cinci parti ale orasului pentru intalnirile noastre stradale. Nu a trebuit sa-i fortez sa vina. Au fost chemati la lumina. Au fost aprinsi de Duhul lui Dumnezeu. Nicio biserica nu va avea trezire cu doar o intalnire de rugaciune, o dimineata sau o noapte pe saptamana. E timpul pentru sudoare ca de „sange” si lacrimi. Cand oamenii care-si pierd drepturile merg la Westpoint.. Ascultati, Daca ei pot, noi, pentru Numele lui Dumnezeu, nu putem?

Pentru ce te tot zbati in biserica aia mica? Pentru ca niciodata nu te-a durut, ca sa te faca sa mergi (cu Evanghelia)! Pentru ca nimeni nu posteste, nimeni nu se roaga, nimeni nu suspina. Pastorul vostru predica avand ochii uscati. Cum pot face asta, in Numele lui Dumnezeu? Nu stiu. De ce sa plangem, cand oamenii rad? De ce sa postim, in timp ce alti oameni au o gramada de timp fain? E stupid. Este. Cu exceptia faptului ca in viata eterna nu este. Va trebui sa dati socoteala de timpul vostru. Traiesti 24 de ore intr-o zi. Lucrezi 8 ore, dormi 8 ore, Ce faci cu celelalte 8 ore? Transforma asta in ani: Traiesti 60 de ani, dormi 20, lucrezi 20, si ce faci cu ceilalti 20 de ani?

heavenAsa cum v-am mai spus: daca as putea deschide usa cerului si te-ai strecura pentru 5 minute… nu te-ai mai intoarce la viata de dinainte! Ti-ai schimba stilul de viata, ti-ai schimba felul de vorbire… Asculta, tu si eu suntem facuti pentru eternitate! Cum poti merge la o biserica la moda, unde nimeni nu plange? Toate acestea trebuie sa se termine. Iti poti imagina eternitatea? Nu vom mai face diferenta, prietenii, peste o suta de ani de acum inainte, daca traiesti intr-o casa impunatoare sau pe o bucata de lemn plutitoare. Daca hainele care le porti sunt facute la comanda, sau doar din bucati cusute cumva impreuna. Daca mananci mancaruri alese sau fasole si prajituri, nu va mai conta peste 100 de ani. Nu conteaza contul din banca sau marca masinii care o conduci. Caci mormantul iti va cere toata bogatia, faima si lucrurile pentru care te-ai straduit.

Este o clipa a mortii cu care toti ne vom intalni. Nimeni nu o va rata. Nu vor conta locurile pe unde ai calatorit. Fiecare vom avea in eternitate ceea ce ne-am pregatit de pe pamant. Cand vom merge in mormant vom putea sa pastram doar lucrurile care au valoare eterna. Prietene, ce conteaza castigul pamantesc pentru, careia unii oameni i s-au inchinat? Caci destinul tau va fi sigilat, vei veea, 100 de ani de acum. Nu-ti spune nimic aceasta? Singurul lucru care va conta va fi daca suntem imbracati in neprihanire.

John Wesley a postit, s-a rugat, a castigat bani: a construit scoli, a construit orfelinate, a tiparit Biblii, a tiparit carti de imnuri metodiste. Dar, un hot care moare, va primi aceeasi rasplata? Cum a ramas cu lucrarea pe care ti-a dat-o Dumnezeu, iar tu ai renuntat la ea? Dezgustat sau descurajat? Hai sa-ti spun ceva! Nu vom fi cu totii la fel in cer.

Ei (proorocii), nu doar unul, au fost ucisi cu pietre si taiati in bucati. Potrivit traditiei, Isaia a fost spanzurat cu picioarele legate in sus si taiat la mijloc, nu cu un fierastrau electric, ci cu unul de lemn. A fost taiat in bucati. Au fost ucisi cu pietre. Cat timp credeti ca a durat ca sa moara? Au fost taiati in bucati. Au fost saraci. Iar aceasta inseamna ca erau complet fara valoare. Nu au avut haine decat zdrente. Nu au avut mancare, decat resturi… Dar multi dintre cei de astazi s-au dus pe apa sambetei, stiti de ce? Dati-mi voie sa va spun cum se aluneca inapoi de la credinta si de ce. Toti au alunecat de la credinta fiindca s-au departat de locul de rugaciune. Si pentru ca este rece locul lor de rugaciune, ei pierd prezenta lui Dumnezeu…

E timpul sa-ti intaresti viata de rugaciune!

VIDEO by Gheorghe Aurel (Din: Ceva lipseste in Biserica)

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari