Sudan: Femeie gravida (8 luni) condamnata la moarte pentru ca s-a casatorit cu un crestin in 2011

Photo credit BBC News

Dragi cititori: Sa ne rugam pentru Meriam Yehya Ibrahim Ishag, care pe langa faptul ca e condamnata la moarte pentru ca e casatorita cu un crestin (si ea fiind crestina din copilarie), pe deasupra, judecatorul a condamnat-o pe femeie si la 100 de lovituri de bici pentru adulter, ca urmare a faptului ca legea islamica nu valideaza mariajul ei cu un crestin. Doamne ai mila de copiii tai care sufera in mod groaznic. Meriam este gravida in a opta luna!!!!!!  Iar, Amnesty International raporteaza ca si copilul ei de 1 an si 8 luni este incarcerat cu ea. Sotul ei este in carucior si pana acum a fost complet dependent de Meriam pentru toate. Iata raportul de la BBC News: 

O femeie din Sudan a fost condamnata la moarte prin spanzurare pentru ca a renuntat la islam si s-a casatorit cu un barbat crestin.

Potrivit BBC, judecatorul i-a acordat femeii trei zile ca sa se razgandeasca si sa revina la religia musulmana. Sentinta a fost data duminica, iar joi expira termenul pana la care aceasta poate reveni la islam.

Pe langa pedeapsa capitala primita pentru ca si-ar fi renegat credinta, judecatorul a condamnat-o pe femeie si la 100 de lovituri de bici pentru adulter, ca urmare a faptului ca legea islamica nu valideaza mariajul ei cu un crestin.

Femeia, pe nume Meriam Yehya Ibrahim Ishag, a declarat in sala de judecata ca a fost crescuta in spiritul credintei ortodoxe, religia mamei ei, chiar daca tatal sau era musulman. Ea sustine ca nu a imbratisat niciodata credinta islamica din cauza ca tatal ei nu i-a fost alaturi in copilarie.

Activistii de la Amnesty International au condamnat sentinta primita de femeia din Sudan ca fiind una „odioasa”. Totodata, ambasadele statelor occidentale si activistii pentru drepturile omului au facut apel la autoritatile din Sudan sa respecte dreptul femeii de a-si alege confesiunea.

Sursa: http://www.ziare.com

4 comentarii (+add yours?)

 1. Daniel
  mai 16, 2014 @ 02:06:46

  Tarile normale sa faca presiuni asupra Sudanului. Sa ne rugam pentru ei, la Dumnezeu orice este posibil.

  • rodi
   mai 16, 2014 @ 07:13:15

   Au inceput sa faca presiuni organizatii precum Amnesty International, dar legea Sharia, care se implementeaza aici nu recunoaste pe nimeni, decat moarte celor care traiesc in tarile lor si nu sunt musulmani. Aceasta femeie, nici macar nu a fost musulmana ca sa zica ca s-a convertit, a crescut ca si crestina cu mama ei, dar adevarul nu inseamna nimic sub sharia law si cand oamenii sunt setosi de sange, cum sunt astazi musulmanii, si parca mai rau decat oricand! Dumnezeu sa aiba mila de aceasta familie.

 2. Sudan Hub
  mai 26, 2014 @ 05:06:27

  Reblogged this on Sudan.

 3. Trackback: Update: Rudele lui Meriam Ibrahim Incearca sa O Dovedeasca Musulmana | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: