Ioan Peia – Despre rabdarea lui Hristos si a urmasilor Sai (3)

Photo credit agapeoc.com

Traim intr-o lume nerabdatoare si vom incerca sa vedem ce inseamna nerabdarea si urmarile nefaste ale nerabdarii.

„Aveti nevoie de rabdare, ca dupa ce-ati implinit voia lui Dumnezeu, sa puteti capata ce va fost fagaduit.” Nu putem vedea implinirea promisiunilor lui Dumnezeu prin proclamarea versetelor biblice, daca mai inainte nu trecem prin incercarile hotarate de Dumnezeu. Exista o anumita moda la ora actuala si care se si propaga in intreaga lume, cu mare putere, pentru ca vorbesc, spun de anumite gadilari a firii pamantesti care doreste sa traiaasca bine si in afara oricarei suferinte si oricarei incercari: „Intra in promisiunile lui Dumnezeu. Primeste ceea ce Dumnezeu a facut pentru tine.” Si nu e nimic rau. Dar [e spus] inaintea rabdarii si inaintea incercarii.

[Pentru ei] acesta nici nu mai exista. Asa spun invatatii acestia „luminati” : „Esti deja glorificat, esti deasupra incercarii, deasupra saraciei, deasupra tuturor problemelor. [ Delegat cuvantul omului, care rostindu-l creeaza el insusi].” „Devenim,” spun ei: „Suntem Hristos, de fapt.” Si inlocuiesc minunata persoana a sfintei treimi, pe Fiul, [pe] Domnul Isus Hristos insusi, Il inlocuiesc cu oameni. Si acesta este duhul antihrist.

Fagaduinta vine dupa ce am ajuns la rabdarea care aduce maturizare, asa incat sa putem spune lui Dumnezeu din toata inima: „Faca-se nu voia mea, ci voia Ta,” asa cum a spus Domnul Isus Hristos. In aceasta rabdare, care aduce la maturitate, este clar ca vorbim in context a copiii lui Dumnezeu. Dumnezeu pune la incercare pe cei ce sunt ai Lui. La incercarea credintei, ma refer. Pentru ca ar fi fara scop sa pui pe cineva la incercare care n-are credinta in vederea maturizarii spirituale. Toti oamenii din lume au incercari. Deci, suferinta exista. Cand omul se naste pe pamantul acesta, se naste intr-un context al suferintei. Si ne indreptam la viata catre moarte  intr-un concurs continu al suferintei.

Dar particularitatea incercarilor pentru credincios este cu totul deosebita. Dumnezeu, care este in stare sa converteasca toate lucrurile rele spre bine, spune: „Toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu. Deci, in sensul acesta, Dumnezeu lucreaza maturizarea prin rabdare, prin incercare in contextul copiilor Sai, pentru poporul lui Dumnezeu. Din cauza aceasta putem spune, pentru copiii lui Dumnezeu, ca rabdarea este poarta spre fericire si calea spre fericire. In Iacov, cap. 5:11, gasim scris- Iată, noi numim fericiţi pe cei ce au răbdat. Aţi auzit vorbindu-se despre răbdarea lui Iov, şi aţi văzut ce sfîrşit i -a dat Domnul, şi cum Domnul este plin de milă şi de îndurare. 

Acest har a lui Dumnezeu de a lucra nerabdarea este aceasta cale spre fericire. Este interesant ca in Vechiul Testament, gasim personalitati, oameni care au fost intr-un anumit aspect prototipuri ale Domnului Isus Hristos. Si pentru ca numai Domnul Isus Hristos poate asuma toate aceste calitati divine, ca Fiu de Dumnezeu si om, au fost barbati care au avut o anumita particularitate, care vorbea de personalitatea Domnului Isus Hristos. 

Seria:

  1. Ioan Peia – Cand Legea intalneste Harul si Adevarul (1) va urma
  2. Ioan Peia – Despre evolutia Crestinismului Contemporan (2) va urma
  3. Ioan Peia – Despre rabdarea lui Hristos si a urmasilor Sai (3) (pagina actuala)
  4. Ioan Peia – In Memoriam Miruna Peia – Biruinta rabdarii in suferinta

VIDEO by Sa-l cunosc pe El

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: