VIDEO documentar: BUCURESTI – Bruce Lee, Regele Canalelor subterane si oamenii care traiesc in ele

VEZI un alt documentar aici – Lungul Drum Spre Casa – Un documentar dureros despre orfelinatele-lagăre din ’90 ale României

ATENTIE: Sunt filmate cateva imagini socante, unde se drogheaza unii dintre cei care locuiesc in tunele.

Un video documentar: cand intra pentru prima data intr-un tunel de la cativa metrii distanta de statia metroului din Bucuresti, corespondentul englez spune: „Daca s-ar tine o noapte de petrecere a cluburilor in iad, cam asa ar fi ca si aici.” Dupa ce se obisnuieste cu caldura si lumina becului si desluseste primii oameni din tunel, el spune: „Acestia sunt ‘pierdutii’, copiii scosi din orfelinatele comuniste ale Romaniei care deja au si ei copii. Cand Ceausescu a murit, erau 50,000 de orfani in orfelinatele statului. Aproape toti [din tunel] au virusul HIV (bineinteles ca se transmite automat prin sirinci, cand se drogheaza acesti oameni, boala care aduce autodistrugerea sigura).

Barbatul numit Bruce Lee este cel care le da drogurile si este sef peste toti. El a crescut in aceste canale, care fac parte din planul lui Ceausescu de a incalzi orasul. Acum, este o pestera de drogati.

Spune Bruce Lee: „Suntem pleava societatii, suntem ultimii oameni. Dar, eu am incercat sa-i organizez  sa fim o familie, sa fim organizati si sa formam o putere, sa ne intretinem singuri, sa aratam la oameni ca se insala. Ca si noi suntem oameni.”  Bruce Lee ii protejeaza pe minori de la atacuri sexuale din partea altora si le ofera refugiu, siguranta si un loc cald unde sa doarma. Pe cum patrunde corespondentul englez mai adanc in tunele, gaseste is un fel de hotel care e plin in timpul iernii. Spune Bruce Lee: „Pe majoritatea, eu i-am crescut de copii mici. I-am luat de pe strazi si i-am strans pe toti intr-un loc unde m-am ocupat de cresterea lor. Statul- nu-i doare nimica. Pe nimeni nu-i doare nimica, inima, ai inteles?” Bruce Lee are o gramada de cicatrice pe tot corpul de cand s-a automutilat pe vremea cand era in orfelinate si in inchisoare. Mama lui l-a parasit in spital la 3 zile dupa ce l-a nascut pe timpul lui Ceausescu. A crescut in orfelinate si zice: „cand a cazut Ceausescu, am cazut si eu.”

Bruce Lee a adoptat un tanar pe nume Nicu. Nicu este un orfan din generatia noua. A fost abandonat de parinti pe strazi. Bruce Lee: „L-am intalnit pe strada aici, mic, [avea] probleme cu droguri. I-am interzis sa mai bage siringa in el si [i-am spus] sa foloseasca numai Aurolacul. Dar, i-am interzis prea tarziu.”

VIDEO by Channel 4 News

2 comentarii (+add yours?)

 1. Gini
  iun. 04, 2014 @ 16:30:16

  Ce traducere proasta materialului channel 4.
  Si vezi ca „sirinci” nu exista.

  • rodi
   iun. 04, 2014 @ 16:41:18

   Vezi doar ce au filmat in unele camere si asta dupa ce Bruce Lee le-a dat permisiune sa intre in tunel si sa filmeze.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: