Vladimir Pustan la Biserica Crestina dupa Evanghelie Antiohia, Bucuresti

Vladimir Pustan

Matei 16:24-26

Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: ,,Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea, şi să Mă urmeze.
25 Pentrucă oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine, o va cîştiga.
26 Şi ce ar folosi unui om să cîştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau, ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?

Ma bucur ca in aceasta dimineata pot sa fiu cu dvs., cu slujitorii dvs. in aceasta biserica.

Indiferent in ce biserica va duceti duminica dimineata, ati invatat si ati inteles ca Dumnezeu a rascumparat lumea din pacat, iar crucea este o parte importanta a acestui plan de mantuire pe care dumnezeu ni l-a randuit. Dar unul dintre lucrurile pe care va trebuie sa le invatam astazi, sau sa le reinvatam este ca automat, crucea Domnului Isus Hristos, devine si crucea noastra- pentru ca Isus Hristos vine si spune: „Ia-ti crucea ta.” Nu spune sa luam crucea Lui pentru ca, automat, crucea Lui devine crucea noastra. Cand vorbim despre crucea Domnului Isus Hristos, cel mai intalnit simbol cu crucea… am ajuns intr-o zona a fostei Iugoslavie unde n-am vazut decat moschee dupa moschee. Si dupa km facuti, abia asteptam sa vedem o cruce, pentru ca ne simteam mai aproape, inseamna ca aveam frati in zona aceea. Ani de zile, in Biserica Penticostala de unde vin eu a fost cearta: cu, fara cruce? Va veni o zi in care va garantez ca va trebui sa strangem randurile, nu o sa ne mai certam pentru asta.

Crucea Domnului Isus Hristos, cel mai intalnit simbol crestin, cel mai hulit simbol, cel mai lovit simbol, cel mai iubit simbol. In aceasta dimineata, despre crucea Domnului Isus Hristos vreau sa va vorbesc si despre crucea noastra, ca pe langa crucea Lui, o avem si pe a noastra. In momentul in care biserica uita esenta crucii, uitam de fapt lucrul cel mai important. Spuneau slujitorii dvs. in aceasta dimineata: „Nu cumva sa credeti ca dvs., cu fortele proprii, o sa veniti in locul acesta. Pe noi ne-a dus o forta. Pe noi ne-a adus la locul acesta o jertfa. Nu ne-a intrebat Dumnezeu niciodata din ce biserica venim. … Ne va imparti Dumnezeu intr-o zi, dupa felul in care ne-am raportat la crucea Domnului Isus. .. Sa nu va asteptati la o rasplata cereasca, niciuna, cata vreme n-ati simtit aceasta povara a crucii.

 1. Crucea aceasta, a Domnului Isus Hristos este o cruce personala. Nu exista cruci nationale. Nu exista cruci de cult. Nu exista cruci de echipa. Nu exista nici macar cruci de familii. Isus zice: „Daca voieste cineva, sa vina dupa Mine.” Eu, tu, tu- cineva. Aici nu o sa gasiti nicio obligatie. Isus Hristos nu vine si porunceste. E o optiune- daca voieste cineva. Daca nu voiesti, nu voiesti. Daca tu voiesti sa consumi droguri, vei consuma droguri. Daca tu voiesti sa spui ca nu exista Dumnezeu, vei spune ca nu exista Dumnezeu. Daca tu voiesti sa-ti traiesti viata cum voiesti tu, asa vei face. Daca tu voiesti sa iei crucea esti singuratic; nu e la moda. In momentul cand ai pus-o in spate, imediat o sa-ti pierzi prietenii. Multi, n-o sa te mai iubeasca. Multi nu vor mai da 2 bani pe tine, pentru ca ai facut ceva- ai reusit sa iei din ocara lui Hristos asupra ta. De fapt, noi nu vrem sa se pateze nimic din reputatia noastra. Vrem doar ca sa fim prieteni cu ceilalit, vrem sa fim oameni cunoscuti, oameni din lume sa ne pastram functiile, sa ne pastram relatiile. Nu se poate. Drumul crucii e un drum singuratic. … Multumiti lui Dumnezeu pentru toate incercarile prin care Dumnezeu v-a trecut, pentru ca va garantez ca daca va mergea bine, multi dintre dvs. nu erati mantuiti astazi, pentru ca unul dintre marii nostri evanghelisti este un „NECAZ”. Multumiti lui Dumnezeu pentru toate framantarile prin care v-a trecut ca v-a tinut mai aproape de Hristos. Multumiti-I lui Dumnezeu si pentru zilele grele.. nu exista blestem mai mare decat sa-ti mearga toate lucrurile bine in viata. Atunci, trebuie sa te sperii foarte tare. In momentul in care tu traiesti in suferinta si in necaz inseamna ca ai inteles ca tu ai o cruce personala.
 2. Crucea Domnului Isus Hristos este o cruce persecutata. Observati, Ioan 15:20  Aduceţi-vă aminte de vorba, pe care v-am spus -o: ,Robul nu este mai mare decît stăpînul său.` Dacă m’au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvîntul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi. Nimeni nu-si doreste persecutia. Noi evitam persecutia natural. E o chestie care ne tine, asa; nu vrem sa trecem prin necazuri, prin persecutii. Dar nu se poate. Trebuie sa intelegeti un lucru important. Poate spune cineva vorba: Am o cruce, am diabet. Oameni buni, diabetul nu-i cruce. Sau: Nu mai rezist cu soacra, am cruce cu ea in casa. Soacra nu e o cruce. Boala nu e o cruce. E rezultatul pacatului Adamic. Purtarea cruci, stiti ce inseamna? Domnul Isus spune: „Cine nu-si ia crucea, cine nu vine dupa Mine nu-i vrednic de Mine.” El le-a aratat agonia de cruce. Ce intelegeau ucenicii atunci de cruce- o soacra? Automat au inteles ca in momentul in care te-ai pus pe o cruce tu esti mort. Crucea, purtarea crucii lui Isus Hristos inseamna moarte. In momentul in care te-ai intins pe crucea lui Isus Hristos inseamna ca ai murit fata de lume si ai murit fata de pacat si traiesti fata de Dumnezeu. Noi suntem niste morti in dimineata aceasta aici- oameni care am murit fata de lumea aceasta. Crucea nu e o boala, crucea inseamna ca sunt gata oricand sa mor pentru Isus Hristos.22
 3. Crucea Domnului Isus Hristos este o cruce care aduce putere. 1 Corinteni 1:18  Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sînt pe calea pierzării: dar pentru noi, cari sîntem pe calea mîntuirii, este puterea lui Dumnezeu. N-ai putere? E pentru ca noi nu-L marturisim pe Hristos. Biblia spune: „Daca Ma va marturisi cineva inaintea oamenilor, ii voi marturisi si Eu inaintea Tatalui din ceruri. Puterea e in marturisire. Eu sunt un copil a lui Hristos. Eu port cruce. Eu nu trebuie sa-mi cer scuze ca sunt crestin. Eu suntun copil rascumparat a lui Dumnezeu. Eu sunt in drum spre cer. Satana nu are putere asupra mea, sangele lui Isus Hristos ma spala de orice pacat. Ziceti astea zilnic. Nu o sa capatati putere in afara marturisirii. Cata vreme vorbim politica, de filme, de facebook, nu  o sa primim putere. Cata vreme suntem ancorati aici, in realitatea aceasta.. puterea inseamna marturisirea Domnului Isus Hristos. Amin! Spune Biblia mai departe ca avem nevoie de umilinta. 2 Corinteni 12:9 Şi El mi -a zis: ,,Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvîrşită.„ Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentruca puterea lui Hristos să rămînă în mine. Trebuie sa intelegem ca daca purtam crucea Domnului nostru Isus Hristos, nu este un merit pe care sa ni-l asumam noi. Slavit sa fie Domnul pentru asta, ca ne-a facut harul sa putem sa suferim impreuna cu El. Puterea crucii nu deriva din forma, sau in felul ca o purtam la gat sau in urechi si servesc pe Satana. Puterea crucii este in crucea care este in noi, pe care o purtam in noi ca semn a suferintei lui Isus Hristos. Crucea din noi o detecteaza Dumnezeu, dar trebuie s-o vada si altii. Nu poti sa fi urtator de cruce si nimeni sa n-o vada. Nu se poate s-o tinem ascunsa. Marturisirea lui Isus Hristos este o marturisire publica.
 4. Crucea Domnului Isus Hristos este o cruce de fiecare zi. „Sa-si ia crucea in fiecare zi”. Aici e o problema. Noi suntem specialisti ai purtarii de cruce. Cand? Duminica. Atunci suntem purtatori de cruce. Luni, o mai lasam jos cateodata. :a scoala? Cand copiem. Marti, iarasi o lasam jos. Cand ne enerveaza unul, o lasam jos vreo 5 minute si spunem vreo doua, ca nu suntem prosti. Noi suntem specialisti sa punem crucea jos. Isus a zis sa-si ia crucea in fiecare zi.
 5. Crucea Domnului Isus Hristos este o cruce contagioasa. Crucea aceasta a lui Hristos, daca e purtata cu bucurie, intotdeauna ii apuca pe altii gandul sa o poarte si ei, cand va un exemplu, cand noi o purtam cu bucurie. Nu-i greu, ca Isus Hristos ne-a trasat o cale si ne-a pus cu El, in jugul lui Hristos. Si mai bine e sa purtam jugul lui Hristos decat a lui Satana. Va rog frumos, daca v-ati pocait, petreceti cu Isus Hristos toata pocainta aceasta. Fiti oameni cu fata deschisa, fiti contagiosi in ceea ce faceti. Vorbiti despre Hristos cu pasiune.
 6. Crucea aceasta duce rasplata la sfarsit. Daca n-ar fi crucea aceasta, ar fi un prapad. S-ar putea ca pe pamantul acesta sa ai zero- nimic. Pentru ca rasplati, ne-a spus ca ne va da sus. Tot ceea ce oferim noi in dimineata aceasta, oferim sus.

Mesaj Vladimir Pustan
Biserica Creștină după Evanghelie ”Antiohia” București
duminică 16 februarie 2014
VIDEO by inventivstudio

Predici Vladimir Pustan

Reclame

3 comentarii (+add yours?)

 1. yonnitoiu
  mai 23, 2014 @ 00:39:49

  Reblogged this on Blogul lui yonitoiu.

 2. vasile
  mai 23, 2014 @ 06:36:34

  Sectantu asta […..]

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: