China demoleaza a doua Biserica – Holy Love Church – Another Christian Church Demolished in China

Photo credit www.chinaaid.org

Despre video: La inceput veti vedea Biserica Crestina Sanjiang din Wenzhou, care a fost demolata la sfarsitul lunii Aprilie. Cititi despre acel caz aici:

Apoi, la minutul 00:49 incepe filmarea cu o biserica diferita care este in faza de demolare. Biserica se numeste Holy Love Church (Biserica Dragostea Sfanta) care s-a deschis in septembrie 2013 si pe langa sanctuar, crestinii chinezi au cladit o structura cu 10 etaje. Biserica Dragostea Sfanta este compusa din 1,000 de membri. In data de 11 mai, autoritatile chineze au inchis biserica si nu le-au mai dat voie sa se adune impreuna. La minutul 1:50, corespondentul de la ziarul englez Telegraph a gasit cativa din membri bisericii care au fost de acord sa dea interviuri. Un membru al bisericii spune: „Un oficial al provinciei a spus ca structura e prea mare si atrage prea multa atentie si va fi demolata, iar cei responsabili vor fi pedepsiti. Tot ce putem  sa facem noi este sa ne rugam pentru ei ca Dumnezeu sa le schimbe inima si mintea. Comunistilor le este frica ca prin cresterea crestinismului din China s-ar putea ajunge la conflicte cu ideologia lor si cu felul lor de guvernare. Este foarte probabil ca lucrurile vor merge inspre si mai rau.”

Reamintim un raport de la inceputul lunii Mai: Partidul Comunist nu este mulţumit de această evoluţie, creşterea comunităţii creştine fiind caracterizată drept „excesivă şi de necontrolat”, a declarat Feng Zhilli, preşedintele comisiei privind etica şi religia din provincia Zhejiang.

Oficialii chinezi sunt suspectaţi că au ordonat o „campanie de demolare” a bisericilor din regiunile cu cei mai mulţi locuitori creştini, după ce au existat o serie de evenimente care au iscat nemulţumirea protestanţilor, cum ar fi demolări şi furturi de cruci.

Bisericile din provincia Zhejiang (estul Chinei), unde există una dintre cele mai mari comunităţi de creştini, sunt ameninţate de dispariţie, multe dintre ele primind ordine de demolare, iar altele confruntându-se cu furturi suspecte, au relatat activiştii chinezi, potrivit cotidianului britanic „The Telegraph”.

 Predicatorii chinezi au dezvăluit că au primit ordine de a stinge luminile bisericilor pe timpul nopţii, pentru a face locaşurile de cult „mai puţin vizibile”. Aceştia i-au acuzat pe oficialii partidului comunist chinez din provincia Zhejiang că „se amestecă” în activităţile bisericii şi le-au cerut să abandoneze ceea ce ei cred că este o întreagă campanie organizată. (Sursa)

ENGLISH:

Pentru traducere automata, fa click aici – Romanian

Church demolitions are gathering pace in China’s Zhejiang province, south of Shanghai.

A worshipper at the Xiaying Holy Love church in the city of Ningbo, told Telegraph correspondent Tom Phillips that a provincial official had ordered the removal of the cross sitting atop the gigantic mega-church. When the congregation refused, they were told the whole church would be torn down.

„They told us the cross was too shiny, too tall and too big” said the man, whose identity has been protected for his own safety.

Local people say the demolition work is already underway.

The church is the latest Christian religous site in Zhejiang province in eastern China to be demolished. At least six others have been knocked down this year, including Protestant churches and Catholic statues.
The worshipper interviewed by Tom Phillip said he believed the authorities were fearful that the growing Christian community in China might „come into conflict with their policies and governance.” (HT) VIDEO by The Telegraph

~~~~~~~

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: