Vladimir Pustan povesteste – Omul nemultumitor care a cerut o alta cruce

Photo credit

Isus spune: „Vino dupa Mine.” Optional este „vino dupa Mine”, dar, odata ce-ai venit dupa Hristos, devine o obligatie. Isus zice: „Vino dupa Mine.” Ma duc dupa El. In momentul cand vede Isus ca ma duc dupa El, spune: „Stop, acuma, ia crucea.” In momentul in care te-ai hotarat sa te pui la drum, sa mergi dupa Isus Hristos, purtarea crucii nu-i mai optionala, ci e obligatorie. Pana nu  mergi dupa Isus Hristos, purtarea crucii este optionala.

Tanarul bogat, aici a cazut, preaiubitilor, stiti cum? El a vrut sa vine dupa Isus, dar sa nu ia crucea. A zis Isus: „Vrei sa vii dupa Mine?” „Da!” „Daca zici ca- iubesti pe toata lumea, iti dau ocazie azi sa-i iubesti pe cei mai multi. Iti dai averea la saraci si tu vii dupa Mine.” Asta, deja era cruce. „Asta n-o pot face.”

Dvs. stiti ca cei mai multi oameni care au venit la Isus au plecat de la El nemantuiti? Nu mantuiti. De ce? Pentru ca Isus Hristos nu a facut concesii spirituale nimanui in privinta aceasta. „Daca vrei, vii. Daca nu vrei, nu vii. Dar, Eu iti pun in fata calea vietii.” Nu mormaii ca viata aceasta de credinta e atata de grea.

Spunea parintele Iosif Trifa odata, [ca] unul nemultumitor zicea: „Ce ma apasa crucea asta. Ma apasa grozav.” A vrut sa gaseasca o alta cruce. S-a dus si a gasit un inger si a intrebat: „Ce-i aici?”

„Depozit de cruci. Du-te si alegeti una, lasa pe-a ta jos si du-te si alegeti alta.” S-a dus acolo si erau mii si milioane de cruci. A cautat care i-a fost mai usoara, care i s-a potrivit mai bine pe umar. A gasit-o, a pus-o pe spate si a iesit cu ea pe poarta.

I-a zis ingerul: „Ti-ai gasit? Ti-ai gasit.”
„Da.”
„Vezi ca tot aia ti-ai luat-o cu care ai venit.”

I s-a parut ca e mai buna…  Suferim si trecem prin tot felul de probleme. Atunci cand vedem ca si altii sufera, parca e crucea mai usoara. Nu cred in fatalismul: „Oh, crucea mea.” E crucea mea si e frumoasa. Si o port de dragul lui Isus Hristos si multumesc lui Dumnezeu pentru toate incercarile prin care Dumnezeu v-a trecut, pentru ca va garantez ca daca va mergea bine, multi dintre dvs. nu erati mantuiti astazi. Pentru ca unul dintre marii nostri evanghelisti este necazul.

 

Vezi predica integrala aici…

Vezi si Vladimir Pustan povesteste – cand s-a pocait tanarul cu cercei (va urma maine)

Predici Vladimir Pustan

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: