Florin Ianovici povesteste – una dintre cele mai frumoase povesti de la Fundatia Viata si Lumina

Ianovici 1 Betel Cluj 2013… dau un exemplu frumos de viata. Am primit $4000 de la un sponsor [pentru Fundatia Viata si Lumina] si i-am pus banii in seiful din biroul pe care-l aveam. Si cand am venit a doua zi, am descoperit ca nu mai am banii in seif. Mai ales la vremea aceea, $4000 era o suma enorm de mare.

M-am tulburat enorm si sigur ca asa cum stiu oamenii credinciosi sa se adreseze unei crize, nu poti face decat sa te rogi si sa postesti si sa-L rogi pe bunul Dumnezeu sa descopere hotul. Am descoperit  hotul dupa 2 zile, nu foarte greu, pentru ca hotul care era un copil, un tanar, eu i-am dat cheia de la birou pentru ca erau copii si nu m-am gandit ca trebuie sa ma ascund.

Dandu-i cheia, el a luat banii. Ce-a facut? S-a dus si si-a cumparat adidasi Nike, care nu-i avusese niciodata, s-a imbracat asa cum a dorit si n-a putut si s-a dus si a cinstit pe toti copiii  si pe colegii lui de liceu la pizza.

Asa l-am prins, cu aceasta pizza. La un moment dat l-au prins, l-au inghesuit ai nostri. Au zis: „Da-i o lectie.” Avea 12-13 ani. Au zis: „Cheama politia. Sa facem un proces verbal si sa mearga la scoala de corectie. Daca suntem credinciosi, sa nu ne ia ca niste naivi, peste picior.” Din $4000, am mai recuperat $1600. Mare performanta, in doua zile i-a matrasit.

Dar cand l-am chemat in birou, statea cu capul in jos, era speriat total si eu eram avocatul, eu eram Domnul Director. Eram puternic. Stateam pe un scaun mai inalt, el statea pe o canapea. In timp ce ma uitam la el, prima data m-au napadit niste suparari puternice, pentru ca erau niste bani veniti din afara si vroiam sa-i spun ca e un nerecunoscator, ca isi bate joc de munca noastra, etc.

Si atunci m-am uitat la el si brusc mi-am adus aminte ca si-a cumparat adidasii pe care nu i-a avut, s-a dus in magazine pe care nu si le-a permis si pe care noi nu le permiteam. In momentul acela mi-am dat seama ca, de fapt, eu sunt crestin si momentul acela pe mine m-a cercetat puetrnic si i-am spus: „Laurentiu, am toata puterea sa te arunc la scoala de corectie. Si as putea sa fac lucrul asta, ca meriti. Dar mi-am adus aminte ca eu sunt credincios. Si am sa-ti spun un lucru. Nu-ti fac nici un rau. Vreau numai sa te gandesti la urmatorul fapt. Ce facem, facem de dragul lui Dumnezeu.”

Imi povestea Laurentiu, dupa aceea- doi ani de zile n-a ridicat capul. Cand trecea pe langa mine, punea capul jos. Culmea este ca s-a dus intr-o biserica, i-a placut mesajul, s-a predat lui Dumnezeu, s-a botezat, s-a intors la Dumnezeu si l-au folosit la colecta. S-a indragostit de o fata de la noi, pe nume Gina, care a fugit. A trebuit sa plece de acasa, niste conditii terifiante. Nu pot sa vorbesc prea mult despre ele si s-a botezat si Gina. Noi i-am casatorit, i-am cumparat costumul de haine lui Laurentiu si l-am dus la altar.

Cand le-am tinut copilul in brate la biserica, crescand si trecand timpul, mi-am dat seama ca de fapt aceasta este una dintre cele mai frumoase povesti pe care [Fundatia] Viata si Lumina le poate avea. Doi copii culesi din strada, carora nu le-am bagat cu forta Cuvantul lui Dumnezeu pe gat, care au facut greselile lor, s-au casatorit dupa ce s-au botezat si acuma le tineam copilul in brate. M-am simtit un constructor de vieti. Am zis bisericii: „Mi se pare ca tin mai mult decat o viata in brate. Mi se pare ca tin o bucata din propria-mi viata.

Pana la urma, asta este una dintre istoriile dintre care speram la Viata si Lumina ca am zidit o viata. Laurentiu este bucatarul nostru astazi si face dintre cele mai bune ciorbe si supele pe care le-am mancat si iata cum timpul a trecut. El este acolo, impreuna cu noi, un om foarte stapan pe sine.

VEZI articolul intreg aici

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: