Vedenii şi Vise

Faptele Apostolilor 2:17

,În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voştri şi fetele voastre vor prooroci, tinerii voştri vor avea vedenii, şi bătrînii voştri vor visa visuri!

Citeşte si Prooroci şi Circumstanţe aici

Trecând prin Misia, Pavel şi Barnaba au ajuns la Troa, unde Pavel a avut o vedenie. Încă o dată, Duhul îi va direcţiona într-un mod supranatural. Acum îi direcţionează printr-o vedenie. În vedenie, un om din Macedonia îi face o rugăminte: “treci în Macedonia şi ajută-ne” (Fapte 16:9). Uneori, Duhul direcţionează activităţile bisericii prin vedenii.

Cu mulţi ani în urmă am cunoscut un bărbat pe nume Dr. Edwards. Era preşedintele unei bănci în San Jose când şi-a predat viaţa lui Isus Cristos. Dedicându-şi întreaga viaţă Domnului, a simţit chemarea lui Dumnezeu de a intra în lucrare. A început să studieze Cuvântul şi a mers la şcoală pentru a se pregăti pentru noua sa carieră. Într-o noapte a avut o vedenie cu un bătrân cu părul alb ce folosea un plug vechi tras de un bou. Câmpul era doar jumătate arat, şi bătrânul spunea: “Vino şi ajută-mă”. Dr. Edwars nu a înţeles ce însemna.

Curând, Dumnezeu i-a pus pe inimă dorinţa de a pleca în Panama ca misionar. A părăsit America şi a început o biserică în Panama City, şi în zonele învecinate. Era plin de succes, deştept, bine educat, şi făcea o treabă excelentă. Într-o zi a primit un telefon de la un spital cu mesajul: “Dr. Edwards, avem un bătrân aici pe moarte. Nu pare să-l cunoască nimeni, însă ar trebui să fie cineva cu el. Va muri curând.” Astfel că Dr. Edwards a plecat la spital să-l viziteze pe bătrân şi să se roage cu el. Spre uimirea lui, bătrânul muribund era acelaşi bătrân cu părul alb pe care l-a văzut în vedenia sa. Aţi putea spune că este chemarea macedoniană a Dr. Edwards – sau să-i spunem, chemarea din Panama? Duhul Sfânt a folosit o vedenie pentru a-i direcţiona lucrearea Dr. Edwards.

După moartea bătrânului, Dr. Edwards a început să-i afle trecutul şi a descoperit că fusese misionar timp de 30 de ani în Panama. Dr. Edwards nu a putut găsi nici o lucrare pe care a stabilit-o acest om; lucrarea lui a fost o lucrare de plantare de seminţe. Însă Dr. Edwards a clădit pe fundaţia bătrânului şi a putut stabili o lucrare misionară puternică în Panama.

Eu nu am avut nici o viziune în acest fel şi nici nu cred că am avut vreun vis de importanţă spirituală. Totuşi nu le decontez şi nici nu le consider invalide pentru prezent. Nu-l citează Petru pe proorocul Ioel zicând: “tinerii voştri vor avea vedenii şi bătrânii voştri vor visa visuri” (Fapte 2:17)? Sunt prea bătrân pentru o vedenie, însă sunt deschis pentru visuri.

Uneori în miezul nopţii ajung într-o stare în care nu ştiu dacă sunt treaz sau dacă dorm. Şi în acea stare am unele gânduri. Probabil visez sau probabil Dumnezeu lucrează şi eu nici măcar nu-mi dau seama. Acum o seară mi-a venit cu tărie un gând. Nu ştiu de unde a venit – nici măcar nu mă gândeam la acel subiect – însă l-am recunoscut drept cuvântul lui Dumnezeu pentru mine.

Domnul a zis: “Sunt biserici şi lucrări ce-i conduc pe oameni spre o mai mare apreciere şi dragoste pentru ei înşişi. Tu conduci oamenii spre o mai mare apreciere şi dragoste pentru Mine.” M-a impresionat atât de tare. În miezul nopţii am fost binecuvântat cu acel cuvânt de la Domnul pentru inima mea. Şi m-am gândit: Doamne, chiar asta vreau să fac. Nu vreau să-i aduc pe oameni să aibă o mai mare apreciere şi dragoste pentru ei înşişi. Vreau să-i aduc să aibă o mai mare apreciere şi dragoste pentru Tine şi pentru ceea ce Tu ai făcut pentru ei.

Cât de recunoscător sunt pentru călăuzire Duhului Sfânt, indiferent dacă ne călăuzeşte prin proorocii, vise, vedenii sau alte circumstanţe comune. Iar dacă eşti în vârstă, mă rog ca El să-ţi dea nişte visuri. Şi dacă nu ştii cum eşti, vei afla când vei primi vedeniile sau visurile.

Îngăduindu-i Duhului să ne călăuzească, biserica creşte şi se dezvoltă, întocmai ca în primul secol. Iar dacă noi trăim în ascultare, experienţa plină de slavă va fi şi a noastră.

Din Cartea Apa Vie de Chuck Smith

Vezi si

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: