Rodica Volintiru la intilnirea de Femei, Kitchener, Canada 16 Mai 2014

 Rodica Volintiru Kitchener Canada 2014

Rodica Volintiru Kitchener Canada 2014

… Mai mult decat orice, ceea ce Dumnezeu stiu ca vrea si care a atins viata mea foarte mult a fost aceasta pasiune pentru Dumnezeu, aceasta iubire pana la risc. Iubire radicala pentru un Dumnezeu viu, pentru Mantuitor, care este printul si iubitul sufletelor noastre, pentru Duhul Sfant. Putem sa facem ce am face, putem sa aducem milioane de suflete la Domnul (trebuie sa fim lucratori in via Lui), putem sa dam toti banii la saraci, putem sa ne sacrificam viata, cum spune 1 Corinteni 13. Daca n-avem dragoste, inaintea Domnului suntem nimic. Aceasta vreau ca Duhul Domnului sa va provoace in aceasta zi, care v-ati pierdut dragostea dintai. Care n-am avut-o niciodata, acum sa incepem sa ne apropiem de acest izvor. Este un izvor de dragoste care clocoteste, care te patrunde in fiecare particica a trupului tau, a sufletului tau si a duhului tau.

Nu este o iubire, poate iti aduci aminte si am marturisit de multe ori , am fost nebuna de dragoste dupa sotul meu la inceput, cand l-am vazut de prima data. Si timpul de distanta, pentru ca fiind in Canada, eu eram in vizita, el era refugiat. Nu puteam sa avem nicio conectie pentru ca si el vroia sa ramana in Canada si eu. Sora mea imi zicea: „Cauta si tu un baiat cu acte, cu bani, cu casa. Tu esti vizitator; te scoate afara.” El, la randul lui, zicea: „Caut si eu o fata, ca am fugit pe vapor si am ramas in Canada sa am o fata cu care sa ma casatoresc si sa raman in Canada.”  Deci, principii si gandiri omenesti. Dar, eu il iubeam la nebunie. Si Dumnezeu, in frumusetea Lui, ca a avut un plan, chiar daca n-am avut nimic, nici bani, nici acte, nici nimica. Dupa un an de zile, Dumnezeu m-a unit. Si prin harul Lui, dupa 4 ani de zile am fost acceptati si astazi ne bucuram de destinul care Dumnezeu ni l-a deschis in fata.

Dar vreau sa spun, a fost o dragoste in care ma gandeam la el in fiecare minut, in fiecare secunda. Nu puteam sa scap de el, atata era in mintea si in inima mea. Atata dragoste era. Cand m-am intalnit cu Domnul, fiind crestina de ani de zile, din copilarie. Cand m-am intalnit cu Domnul si cand m-a atins dragostea Domnului, am facut o comparatie in acea iubire care o stiti fiecare, care ai trait-o inainte sa te casatoresti, ca aia e mai puternica decat cea din casatorie. Mi-am dat seama ca dragostea omeneasca e ca o umbra, comparativ cu frumusetea  iubirii Dumnezeiesti. Exista ceva care nu poti atinge , nici a explica, acea iubire agape,  care te transforma radical dintr-o fiinta pacatoasa, dintr-o fiinta plina de bagaje si plina de poveri, incat te sacrifici. SI care ati citit cartea, care nu, va recomand sa o cititi, cine ar fi putut sa posteasca 40 de zile de doua ori pe an, 7 ani la rand? Nu vreau sa o spun ca o lauda, ci vreau sa ‘emphasize’, sa scot in evidenta iubirea pentru Isus te duce la extreme radicale si-ti da si har si putere sa faci imposibilul. De ce? Pentru ca-L iubesti.

In momentul cand Il iubesti cu adevarat pe Dumnezeu, automat ii iubesti pe toti. Am explicat in carte cum a fost cand m-a intalnit Domnul cu iubirea Lui, cand m-a botezat cu acest botez al dragostei- cu iubire, cu un foc care arde si ma mistuie si astazi. Continuu ma mistuie pentru El si pentru toata lumea. Dragostea aceea iarta. Nu mai poti sa tii suparare, nemultumire pe nimeni. Chiar daca la un moment dat te mai superi, dar, imediat te motiveaza acea pasiune, acea dragoste si ierti. Acea dragoste te duce, daca Domnul iti spune- pana la marginile pamantului. Nu e usor. Care ati fost in misiune, eu am fost in misiune in Africa. Nu e deloc usor sa te duci unde poate nu te mai intorci. Si… boli si n-ai ce sa manaci, soparle prin camera si tantari, si licurici si serpi si demoni, nu spun, ca acolo, demonii ii vezi cu ochii cum se manifesta si te urmaresc. Si cate si cate…

Dar dragostea aceasta este ca un izvor care clocoteste pentru Dumnezeu, automat si pentru cei din jur. Spun: N-ar mai fii divorturi, n-ar mai fii probleme in familii. N-ar mai fii probleme in biserici. N-ar mai fii probleme in societate, daca noi am invata lectia dragostei. Dar, cum sa facem ca sa avem dragostea aceasta? In primul rand este o disperare. Daca tu nu ai ajuns inca la disperare, ca poate esti multumita de viata ta, eu n-am n-am fost o pacatoasa. Am avut masa, casa, am avut tot ce trebuie. Am invatat la biserica, am avut viata normala, am avut viata morala. Si mergi ca toata lumea. Nu-i nimic rau in asta. Si mergi in cer, dar nu poti sa faci o diferenta. Ca sa faci o diferenta in jurul tau, in societatea care traiesti pentru Dumnezeu si mai ales in lumea spirituala, ca lumea spirituala e mult mai reala decat ceea ce vedem noi. In momentul cand esti umplut de acea dragoste, de acea pasiune, incepe sa se transforme lucruri.

Satana nu poate sa reziste unde-i dragoste. De ce? Dragostea este ca un foc care arde si te mistuie. Si daca o luam omeneste, pune pe aragaz mancare sau unde ai foc. Nu se apropie nici musca, nici tantarul, nici nimic pentru ca focul arde. Du-te in jungla unde ai vrea, unde sunt animale salbatice. Daca aprinzi focul ele pleaca. Nu se apropie de foc. Focul tine la distanta ce este negativ, ce este rau. Demonii nu rezista unde este o pasiune, unde este un foc al dragostei lui Dumnezeu. Si care e menirea noastra? Cat de mult sa fim in conectie cu Hristos, ca vrajmasul sa nu poata sa se apropie de mine, de casa mea, de biserica mea. De ce? E un foc care el nu poate sa-l suporte.

Automat, acea dragoste, mi-este plina de bunatate. Am bunatate, n-am rautate. Poate vrajmasul sa vina unde e bunatate? Nu poate. De ce? El este tocmai opusul. Si mergem la roada Duhului Sfant si hai sa ne cercetam. Am eu bunatate? Am eu pace? N-avem nici pace. Hai sa fim sincere de cate ori ne-am tulburat. Si incepand cu mine, si ma invata Domnul zilnic, tot felul de experiente am cu Domnul, ca sa raman in acea pace. Hai sa fim sincere, de cate ori ne ingrijoram? Fie ca sunt banii, fie ca sunt copiii, ca este sotul, ca este jobul, biserica, ..sunt probleme… si ne pierdem pacea si incepem sa ne ingrijoram. Ingrijorarea este pacat. Sa vedem cat de grav este inaintea lui Dumnezeu. De ce? Pentru ca Domnul spune: Nu va ingrijorati. E porunca. Te-ai gandit vreodata la ea? Noi spunem: Dar nu mintim, nu curvim, nu furam, nu bem, nu fumam. Noi credem ca doar astea sunt pacate. Ceea ce in inima noastra se numesc nelegiuiri care sunt foarte grave inaintea lui Dumnezeu: o invidie, o gelozie, o suparare, o ofensa, o ingrijorare.

Este pacat pentru ca e porunca. De ce? Il lovesti direct pe Dumnezeu. Ca tu, ca eu nu ma incred in bunatatea lui Dumnezeu. Eu nu ma incred ca El poate sa-mi poarte de grija. Ma ingrijorez si vine frica. Frica, la fel, spune clar, e un duh/demon. Am citit versetul acela de nu stiu cate ori si nu l-am bagat in seama. E duh. „Eu nu v-am dat un duh de frica, ci de putere, dragoste si chibzuinta (care mai inseamna si intelepciune).” Intelegeti, toate aceste lucruri sunt in viata noastra ca si crestini. Hai si fiecare din noi sa ne gandim: Am eu frica? Oh, cata am. Frica de moarte, frica de ziua de maine, frica de noapte, frica de boala, frica daca sotul face ceva, frica daca copilul face ceva. Frica este asa de ampla. Am scris in carte mai multe versete cu care sa ne confruntam si sa ne luptam. Frica este de la diavolul. Si stiti ce spune Cuvantul in 1 Ioan 4 – In dragoste nu este frica. Cand vorbeam cu cineva si isi descarca sufletul la mine si era chinuita de un duh de frica, dar nu stia sa-l identifice. Si atunci Domnul mi-a zis care este radacina barbatului acestuia? Nu are dragoste. De ce? Cuvantul spune si Cuvantul nu minte. In dragoste nu este frica. Caci frica are cu ea pedeapsa. Daca esti aici si te confrunti cu un fel de frica, si toti avem, le enumar si zeci avem poate duhuri de frica. Domnul zice: „Intoarce-te. Vino inaintea mea. Tu trebuie sa te pocaiesti.” „Doamne, te rog sa ma ierti pentru ca am ingaduit acest duh de frica sa vina peste mine.” Frica lucreaza mana in mana cu ingrijorarea, lucreaza mana in mana cu descurajarea, lucreaza mana in mana cu indoiala, cu necredinta. Deci, automat vin o gramada de duhuri in sufletul nostru in momentul in care am deschis usa fricii.

Dar care este cheia? Cuvantul. „Doamne, Tu ai promis ca esti cu mine. De ce sa ma tem?” De cate ori ne spune Domnul [asta]? Si cineva a spus ca de 365 de ori scrie in Biblie: Nu te teme! De ce ne este teama? Stiti de ce? Pentru ca nu-L cunaostem pe Dumnezeu. Stiti de ce nu-L cunaostem pe Dumnezeu? Pentru ca nu petrecem timp cu El. Si stiti de ce? Pentru ca nu-L iubim. Trebuie sa ajungem din nou la picioarele Domnului.(14:00)

VIDEO by hearthofprayer

Rodica Volintiru – http://rodicavolintiru.wordpress.com

Mai multe resurse de la Rodica Volintiru:rodica-volintiru-carte

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: