Rodica Volintiru – NECESITATEA RUGACIUNII

Photo credit  liftupyourheart.com Filipeni 4:6-7

Scumpi frați și surori în Domnul Isus,
Harul, Pacea și Binecuvântarea Domnului Isus să fie peste voi toți.

Mă rog ca ceea ce voi scrie, să vă cerceteze și să faceți așa cum Duhul Domnului vă îndeamnă. Domnul mi-a vorbit de mai multe ori, despre faptul că am intrat într-un sezon al rugăciunii neîncetate și fierbinți.

Întotdeauna au fost rugăciuni, apeluri la rugăciuni și întâlniri de rugăciuni. Slavă Domnului pentru aceasta! Dar acum Domnul a ACCENTUAT că este o necesitate acută și că trebuie să luăm cu toată seriozitatea această chemare.

Cand ne rugam, trebuie sa ne rugam din LOCUL RELATIEI SI PARTASIEI INTIME cu Dumnezeu, TATAL NOSTRU.
Rapunsul la rugaciuni, si rugaciunea neancetata, este determinata de relatia pe care o avem personal cu Tatal nostru ceresc.

Mulți sunt descurajați pentru că nu văd nici un răspuns la rugăciunile lor, alții nu înțeleg puterea rugăciunii și cred ca e doar pentru anumite persoane care se numesc mijlocitori. Alții sunt preocupați cu treburile zilnice, cu treburile lumii acesteia și nu au timp de rugăciune. Ei se roagă acasă doar câteva minute. Cum să mai aibă timp de adunările de rugăciune sau de rugăciunile pentru alții. Alții își pun întrebarea ”De ce să ne rugăm? Dumnezeu oricum face ce dorește El pentru că este suveran” sau ” De ce să ne mai rugăm când răul este atât de mare, de evident, încât nu mai avem speranță să vedem schimbări”… și lista de astfel de întrebări poate continua…

Dumnezeu vrea să ne întărească și ne cheamă să ne întoarcem din nou la părtășia cu El, să ne plecăm genunchii, să ne rugăm cu credință și stăruință, fiindcă rugăciunile noastre deschid cerul.
Prin rugăciunile noastre îngăduim ca Lumina Adevărului lui Hristos să strălucască pe pământ.
Prin rugăciunile noastre cu credință și după voia lui Dumnezeu putem opri multe nenorociri să se întâmple și putem mișca cerul ca să intervină în problemele noastre.
Prin rugăciunile noastre suflete se pocăiesc, se trezesc, pot fi vindecate.

Biserica astăzi are nevoie de oameni ai rugăciunii, de oameni puternici în rugăciune pe care Duhul Sfânt să îi poată folosi.
Rugăciunea nu este o îndatorire neînsemnată, pusă într-un colț. Rugăciunea implică cel mai bun timp al nostru. Miezul timpului și al tăriei noastre trebuie să fie consacrate în întregime rugăciunii.

Rugăciunea este o necesitate, o stare de vorbă cu Dumnezeu continuă, o stare de mijlocire pentru cei pierduți, pentru cei în nevoie, o stare de laudă și mulțumire la adresa lui Dumnezeu. Rugăciunea trebuie să fie un foc și o forță interioară asemănătoare rugăciunii eficiente fierbinți (Iacov 5:16). Rugăciunea trebuie să pătrundă la fel de puternic în inima și viața noastră precum au făcut-o strigătele si lacrimile lui Hristos. Prin rugăciune avem dreptul să intrăm în fața tronului lui Dumnezeu: ce har si ce privilegiu!..Când venim de acolo, venim cu bucuria așteptării că Tatăl nostru ne-a ascultat și ne va răspunde.

Frați și surori este vremea să ne apropiem de Dumnezeu mai mult, cu post și rugăciune, cerând Domnului o viață de rugăciune mai adâncă, mai adevărată, mai serioasă!

Petrecând mult timp cu Dumnezeu, este secretul unei vieți de rugăciuni de succes. Domnul Isus se ruga (comunica) mereu cu Tatăl, cu Dumnezeu. Se retrăgea să vorbească cu Tatăl Său apoi se vedeau rezultatele (semne, minuni, vindecări…). Deci secretul este intimitate cu Dumnezeu. Să-L cunoaștem pe Dumnezeu, să ne încredem în Dumnezeu și să-L iubim cu toată inima și cu toată puterea noastră.

Domnul mi-a spus să cer ca un Duh de rugăciune nou, puternic, să vină peste toată Biserica Lui. Începând de la lideri (învățători, predicatori…) până la cei mai mici. Fiecare din noi avem Harul și Darul rugăciunii, fără excepție. Oamenii mari ai Domnului prin care oamenii au făcut mari lucrări au fost oameni ai rugăciunii și ai postului care se rugau 2 – 10 ore pe zi!

CÂT TIMP TE ROGI TU?… CÂT ÎI DAI DOMNULUI DIN TIMPUL TĂU?
Poți neglija orice dar NU NEGLIJA RUGĂCIUNEA. (ADICĂ NU ÎL NEGLIJA PE DUMNEZEU, TATAL TAU CERESC.)
Suntem conștineți căci cel rău urăște cel mai mult oamenii care se roagă, care au înțeles și cred în puterea rugăciunii și postului. El va încerca orice ca să ne oprească să ne rugăm, fie personal, fie în comun sau în biserică.

De aceea atenție la strategiile celui rău, la motivațiile lui care stârnesc ceartă, dezbinare, bârfă, critică, nemulțumire, ofense, mândrie…

Dacă astfel de lucruri sunt în viață și în biserică, rugăciunile noastre nu mai sunt eficiente. De aceea frați și surori luptați-vă lupta cea bună a credinței, stați la piciorul Crucii Domnului Isus ca să putem învăța de la El smerenia, iubirea, rugăciunea.
Să nu dăm prilej diavolului. El nu are putere să ne atingă decât atât cât îi dăm noi voie. CUM?… prin neveghere, prin păcate, prin ofense de tot felul, prin firea noastră care trebuie pusă la cruce.

Cea mai puternică și eficientă rugăciune este rugăciunea bazată pe Cuvântul lui Dumnezeu, pe promisiunile Lui. Avem nevoie de revelația Cuvântului Său în care să rămânem, cu care să ne luptăm și să Îi aducem mulțumire Domnului. (Efeseni 6:17 – Luați și sabia Duhului care este Cuvântul Lui Dumnezeu; Romani 4:20,21 – El nu S-a îndoit de făgăduința lui Dumnezeu prin necredință, ci, întărit prin credința lui a dat slavă lui Dumnezeu, deplin încredințat că El ce făgăduiește, poate să și împlinească.)

Un alt lucru foarte important în rugăciunile noastre este acela de a ne concentra la Dumnezeu, nu la noi sau la vrăjmaș.
La Dumnezeu care POATE, care VREA să ne ajute, la EL care ceea ce a promis VA ÎMPLINI.

Domnul mi-a spus:

 • ”Nu mai privi la probleme și la cel rău, privește doar la Mine.
 • Nu privi la norul negru care îl vezi acum, ci la Soarele care va apărea în curând.
 • Nu privi la munții din calea ta, căci numai cu un cuvânt ei vor fi mutați.
 • Nu privi la ziduri căci ele vor cădea.
 • Nu privi la pustiul în care ești căci râul va începe să curgă.
 • Nu privi la oameni și nu aștepta răspuns de la ei ci așteaptă și încrede-te în Mine căci eu lucrez.
 • Nu te uita la împotriviri, la cei ce te urăsc sau bârfesc căci Eu te-am creat pentru Mine, pentru plăcerea Mea, ca să Îmi slujești doar Mie pentru slava Mea.
 • Bazează-te pe promisiunile Mele care sunt DA și AMIN.

De ce v-aș fi dat atâtea promisiuni? Vi le-am dat că vă iubesc și tot Eu pot să le împlinesc pentru slava Mea și pentru scopurile Mele cu privire la voi. Îmi place și vreau sâ îmi împlinesc Cuvântul Meu căci Eu veghez asupra Lui ca să Îl împlinesc. Aș vrea ca voi să înțelegeți acest Adevăr:

 • Să-L cereți
 • Să-L credeți
 • Să-L așteptați
 • Să-Mi mulțimiți
 • Să Îmi aduceți glorie.”

Despre acest subiect al rugăciunii se poate scrie continuu dar Duhul Domnului a vrut să ne aducă aminte că este vremea să ne rugăm cu adevărat, călăuziți de Duhul Domnului prin Cuvântul Său în smerenie și dragoste, totul spre slava Domnului Isus.

Rodica Volintiru – http://rodicavolintiru.wordpress.com

Mai multe resurse de la Rodica Volintiru:rodica-volintiru-carte

9 comentarii (+add yours?)

 1. Vasilniciuc Elena
  iun. 07, 2014 @ 03:05:27

  TATA CERESC TE ROG PUNE IN FIECARE COPIL AL TAU O DORINTA DE A SE RUGA IN FIECARE MINUT AL VIETII,IMBRACA CU PUTERE DE BIRUINTA UNSII TAI CARE I AI PUS PE ZIDURI SI FA CA VEGHEREA TA SFANTA SA VEGHEZE IN FIINTA NOASTRA ,,TE VREM TATA LANGA NOI ,DAR RUGACIUNEA MEA ESTE ,SA FII IN NOI SI NOI IN TINE ,SI TIU SA CRESTI IN FIINTELE NOASTRE ,,,NUMAI ASA SIMTIM IN FIECARE ZI UNGEREA TA DIVINA SI NUMAI ASA VOM PUTEA SA BIRUIM ,,,,FII BINECUVANTAT TATA CERESC PRIN DOMNUL ISUS ,…AMIN,..

 2. mike
  iun. 10, 2014 @ 00:08:43

  Putina comfuzie?? –Sa I-mi aduceti glorie.- Noi nu putem aduce glorie Lui Dumnezeu–EL este glorie ,putere dragoste si eternitate– Dar prin trairea noastra dupa voia Lui , slavim numele Lui –pentru ca cei necredinciosi sa vada ca avem un Dumnezeu -Puternic,plin de indurare pentru cei ce IL slujesc cu credinciosie -Apoi, vor vedea si ei, ca Dumnezeul pe care IL slujim e un Dumnezeu plin de glorie –cind se intorc la calea credintei. Noi trebue sa fim -Epistole vii- numai asa vom influenta pe cei din jurul nostru sa aleaga calea mintuirii. Cred ca cel mai mare dar pe care il putem aduce Lui Dumnezeu –(credinta iimpletita cu fapta dupa voia -Domnului –ascultarea si inplinirea poruncilor Lui. Sa raspundem cu aceiasi dragoste cu care EL ne-a iubit jertfind pe singurul Sau Fiu -Domnul nostru Isus Christos- ca sa ne rascumpere). Poate gresesc,?? Blessing to All.

 3. Avram
  iun. 10, 2014 @ 10:54:04

  Mike,
  Noi putem sa glorificam pe Dumnezeul nostru, prin purtarea noastra, credinciosia noastra, prin vorbirea noastra, prin aducerea de laude si inchinare lui Dumnezeu, prin cantarea noastra, prin rugaciunile noastre si asa mai departe. Noi care suntem creatura mainilor Lui avem cai nelimitate de a glorifica pe Dumnezeu. Iata ce a scris David in Psalmul 86:12: ,,Te voi lauda din toata inima mea, Doamne, Dumnezeul meu, si voi prea mari (glorifica) Numele Tau in veci!” Si la 1Corinteni 10:31 gasim scris: ,,Deci, fie ca mancati, fie ca beti, fie ca faceti altceva: sa faceti totul pentru slava (gloria) lui Dumnezeu.” Sunt multe versete in Biblie care vorbesc despre gloria si glorificarea lui Dumnezeu, foarte multe le gasim in Psalmi. Ceea ce tu spui nu este gresit, dar cred ca este incomplet. Dumnezeu este glorie, dar si noi trebuie sa- I glorificam Numele. De aceea tot ce are suflare sa dea laude si cinste si slava singurului Dumnezeu!

 4. Trackback: Pentru noi femeile – Rodica si Marian Volintiru la Credo TV (Part 2) | agnus dei - english + romanian blog
 5. Trackback: Rodica Volintiru – ESTE VREMEA POSTULUI SI A RUGACIUNILOR FIERBINTI | agnus dei - english + romanian blog
 6. Trackback: VIDEO cu Rodica Volintiru la Conferința Națională a Femeilor – “Tu poți învinge” Betel-Coslada, Spania | agnus dei - english + romanian blog
 7. Trackback: Rodica Volintiru – Conferinta Femeilor Portland decembrie 2014 | agnus dei - english + romanian blog
 8. Trackback: Rodica Volintiru – INCERCAREA CREDINTEI | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: